На гости при родителите и - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На гости при родителите и
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1697 пъти
Здравейте. Обръщам се към вас с един малко необичаен въпрос.
Голяма част от моите връстници (на 20 години съм) си ходят постоянно на гости с приспиване, хижи, палатки и къде ли още не.
Аз винаги съм бил по-затворен и в това отношение съм се дистанцирал. Естествено канили са ме, но ми е било неудобно и съм отказвал поканите, и сега когато смятам да отида не знам какво да очаквам.
Не отдавна, срещнах настоящата си приятелка и нещата доста се задълбочиха. От тогава доста от нещата се промениха, дори срамът ми почти изчезна. Не живеем заедно с приятелката ми, дори не сме преспивали още.
Родителите и, ме поканиха, когато се прибира дъщеря им, да дойда заедно с нея и да прекарам един уикенд, включващ една нощувка в тях. Във всички случай ще приема поканата, но просто не знам какво да правя. Излишно е да казвам, че няма да спя на едно легло, дори и в една стая с приятелката си. Ще бъда просто гост.
Въпросителните се въртят основно около това какво трябва да си нося.
За пастата и четката за зъби е ясно, но чехли за баня, хавлия, душ гел, сапун и др. подобни? Няма проблем да ги взема, но не знам дали е удачно да си нося подобни атрибути, все едно ще се заселвам за цял месец? Ще трябва да си нося торби за употребяваното бельо и дрехи и то, като дръпна чертата излиза, че трябва да нося цял сак.
Другият ми въпрос пак от подобно естество. В къщи , който използва банята я почиства и подсушава крановете и пода, но какво трябва да правя аз? Разбира се за мен не е проблем, но каква е практиката и какво е прието да се прави да чуждо място? Не искам да се излагам и да направя нещо, което е необичайно и да им падна в очите или пък да си помислят, че се престаравам, изземвайки им функциите?
В къщи спя по бельо, но не смятам, че в чужда къща би било уместно, още повече, доста съм доста окосмен и със сигурност ще напълня чаршафите с косми. Може би трябва да си нося пижама, но не ми се ще в това топло време. Ако спя по тениска и шушлякови къси панталони удачно ли би било?
На практика, това е просто едно гостуване, но аз го приемам за много важно и не спирам да мисля.
Разбрах, че на първият етаж, на блока им се помещавала пекарна. Удачно ли би било да стана пръв и да взема закуска за всички?
Абсолютно съм сигурен, че изглежда, сякаш въпросите са зададени от някой, който идва от друга планета, но повярвайте ми хора, много съм объркан.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 6d9ea5b63e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твърде много мислиш. Живей!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: a94a34446b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Човек... относно това, което трябва да занесеш за лична хигиена: четка за зъби, дезодорант, самобръсначка (ако ще се бръснеш) и толкова. Никога не е имало проблем да ползвам шампоана или душ-гела/сапуна на домакините, недей да мъкнеш цялата си покъщнина. Редно е да забършеш, след като си се изкъпал, да.
Относно спането - тениска и боксерки е напълно достатъчно.
Иначе можеш да подариш букет цветя на майката и кутия бонбони или хубав алкохол. Няма нужда да купуваш закуска за всички, може да помогнеш в приготвянето ѝ или да направите палачинки с приятелката ти, нещо подобно. Работата на домакините е гостът да се чувства добре, да е един вид "обгрижен", а не да търчи като луд за всичко. Когато те ти дойдат на гости, тогава твоята задача ще е да им е приятно и уютно.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d2f552b869
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Момче, развесели ме. Сладур. Ето моето мнение:

Носи си само четка и паста за зъби. И бельо. Не може да не си смениш бельото два дни. Шампоани, сапуни и прочие не е нужно. Със сигурност имат. Иначе вярно ще помъкнеш багаж все едно заминаваш за седмици някъде. Не се хвърляй да подсушаваш банята, гост си все пак.
За спането- няма да е удачно да спиш по бельо. Пижама или въпросната тениска и панталонки които спомена, стават.
За закуската- жеста е мил, но преди това попитай приятелката ти дали ядат подобни неща. Да не стане сконфузно, ако се хранят здравословно.

Не го мисли толкова и не се притеснявай. Успех ти пожелавам и да кажеш как е минало.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 041decce21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти сериозно ли си на 20 години и задаваш въпроси от такова естество? Имам чувството, че го пише 15 годишен... И за какво са ти толкова вещи щом си там за 1-2 дни? Четка за зъби, 1-2 чифта чорапи, 1-2 тениски и същия брой панталони ще са ти достатъчни, като спокойно ги събираш в малко по-голяма торба...
Я се стегни и се дръж на ниво, защото това не е поведение на 20 годишен човек. Очаквах темата да е свързана с това как да направиш добро впечатление на родителите и или нещо от сорта , а не с какво да спиш в чужда къща....

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: fcfb96fff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти първо помисли какво да донесеш на домакините, както е прието. Подари един букет на майка й, направи някакъв жест. Ще е много странно да се цопнеш там с една раница и без едни бонбони дори. За пекарната не е лоша идея, но помисли какво да донесеш все пак.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6469f48813
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Чехли за баня си вземи - няма гаранция, че ще имат твоя номер, а не искаш да ги затрудняваш. Лична козметика вкл. душ гел и аксесоари и пяна за бръснене - също вземи, щото не е много ок да ползваш чуждите. Хавлия - ще ти дадат. Да подсушаваш пода в банята принципно не е практика, освен ако не ти кажат изрично, че го правят. Тениска и къси панталони са удачни за случая.

Toва със закуската не е добра идея - ще ги поставиш в кофти позиция, ако гостът се е събудил първи и е напазарувал. A и най-вероятно без да искаш ще събудиш и всички останали, докато излезеш и се върнеш. Отпусни се, дръж се като гост и не се престаравай, остави ги да направят всичко както са си планували.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: ee21a7cf0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Направо се смях, като четох. Не знам дали въобще трябва да ходиш. Отложи гостито. И в кой век живееш, първа брачна нощ ли чакаш. Отиваш та гости, тя е на 20 г. не на 15. Тя е зрял човек, който трябва да прави секс. Така че, изчакай малко и тогава отиди. Как ще спиш е твоя работа, няма да се разхождат гол. А сутринта можеш да изтупаш чаршафа и няма да има косми. С това момиче отидете някъде само двамата, ако на 20 години не правиш секс и чакаш, като си на 50 ли ще си активен. От разни глупави излишни остарели стереотипи си разваляш младостта.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 80369c470f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Хаха, наистина това с планетите...

Ми виж сега - един сак, особено ако е по-малък, наистина не е проблем да вземеш като багаж.

Четка и паста си визмаш: Четката е строго индивидуално нещо, а пастата (макар че у тях със сигурност има) показва, че имаш някакви предпочитания в живота, а и не си "авантаджия" и скръндза (демек да се опитваш да спестиш всяка възможна стотинка). Четката и пастата ги поставяш малко встрани от техните.

Сапун и шампоан няма нужда да вземаш - има във всяка къща.

Цяла хавлия (халат) няма нужда да носиш. Една хавлиена кърпа е достатъчно - по-голяма или по-малка според предпочитанията ти. По хотелите е така.

Не преигравяй с банята! В нормална баня е проветриво и всичко се оставя да изсъхне от самосебе си.

За спане - пижама е добра идея, особено ако е някоя готина и стилна. Има и комплекти с къси ръкави и крачоли, от тънка материя, за лятото. Важното е кръстът да не ти е гол (да речем, че това показва, че мислиш за себе си и за здравето си). Тениска и къси гащета също е приемливо, но в никакъв случай шушлякови! Това спарва, шумоли, изпотява и въобще говори за лош вкус. Бельото, пижамите, нощниците са задължително памучни.

"Пликове за използвано бельо" - освен едно найлоново пликче, в които ще сложиш едни слипове и едни чорапи не виждам какво друго... Не ти трябва чувал!

За закуската... не преигравай. Гост си все пак, а не домакин да храниш всички... Ако решиш да се изяввяваш обаче, поне попитай кой какво иска и дали иска изобщо..

Хората те канят, за да те опознаят и да придобият впечатление от тебе. Бъди вежлив, но не сервилен. Дръж се като мъж. Излъчвай спокойствие, увереност в себе си. Разажи някой хубав виц или анекдот. Покажи (без да го казваш), че уважаваш и обичаш дъщеря им, и въобще, че си човек, на когото може да се разчита.

Можеш да вземеш и някоя интересна книга, която четеш в момента. Нещо от класиците или от съвременните по-интелигентни и масово известни автори като Паулу Коелю, Дан Браун и т. н.

Хайде, на слука! Дано момичето си заслужава "жертвите" :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 582f3d4428
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Номер 8, ако ти оставяш твоята баня да изсъхне от самосебе си, нормалните хора, удрят по една стирка. Особено вкъщи, както сме повече хора и постоянно се влиза там, ако е мокро, е много неприятно. Ако съм по чорапи, не мога да стъпя, а ако съм с чехли, може да се хлъзна и да се пребия :)
И все пак, той може просто да попита приятелката си, за тези неща. Тя ще му каже най - добре.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 28 дни
hash: 99221c571f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хаха как няма да спите заедно. Аз съм момиче на 20 и ако си доведа гаджето в къщи изобщо няма да го оставя да спи в друга стая. А за секса изчакайте родителите и да заспят. Пижами мисля, че не ти трябват ама ти си знаеш. :)

 
  ...

...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 590f6361e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Колко различни мнения само! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker