Бременна съм,а не съм готова - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бременна съм,а не съм готова
преди: 6 години, 6 дни, прочетена 3290 пъти
Здравейте! На много хора от вас моят проблем ще им се стори смешен, а аз -доста егоистичен човек, но моля ви разбилерете ме наистина ми е трудно.
На 26 год съм и след 2 сидмици ще трябва да раждам. Но просто идея си нямам как ще го гледам това бебе- ако нямам кърма. От две седмици съм ужасно изнервена. Не мога да спя. Не мога почти нищо да ям, защото ми се гади. Не знам какво става. Като за капак съм съвсем самичка, защото се преместих в градът на мъжът ми. Никога не бях се делила от наще и идея си нямах колко е гадно. Но сега като ще раждам и ми е още по-трудно. Ако мога да върна времето никога не бих напуснала родния си град, още по-малко бременна. Просто не знаех, че ще ми е толкова трудно. Мъжът ми е по цял ден на работа. Пък и той нищо не разбира. Вчера ме пита защо не съм му зашила тъпите панталони. Идеше ми да му кажа, че изобщо не ми е до тъпите му панталони, ама айде. Постоянно ме дразни. Тука 4 дена ми е лошо и той ме дразни още повече- не му било сготвено както трябва, не му било подредено както трябва... Някакви ми ги говори, дето преди не ги е споменавал. Искам да си отида при наще Пък той да си прави каквото иска. Поне да не съм самичка и да съм малко по-спокоина. Като бебето се роди свекърва ми ще дойде да ми помага. Ама това още повече ме напряга. Имам чувството, че ще ми вземе бебето- знам, че звуча идиотски, но наистина имам такова чувство. Накрая наистина ще спра да се притеснявам за всичко и всеки и ще си мисля само за бебето. Но в момента просто не се чувствам готова за бебето-Какво-ще е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 дни
hash: 6f501c0dad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Когато се роди, ще си по-спокойна, а и няма да се чувстваш сама, ще има с какво да се занимаваш. Може би си в депресия, но всичко ще се оправи. Ще бъдеш по-щастлива с бебчо!! :))

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: c2866562b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моето мнение е че винаги е по лесно при мама тя да сготви тя да зашие, обаче колелото на живота се върти и на всяко момиче му идва редът то да стане майка, да се научи да шие панталони и да готви и свекърва да търпи. Щом си забременяла дошло ти е времето.
А колкото до гледането на бебе ще се научиш стига да имаш желание, особено в днешни времена бебета лесно се гледат има памперси има 100 вида бебешки храни, разни кошчета и проходилки хиляди улеснения за майките. Вероятността свекървата да ти открадне или умишлено да навреди на детето е едно към милиард, не трябва да се притесняваш от това.

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: 9154d7e4ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Това е от бременноста, много жени са така. Малко след като родиш ще ти мине.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 дни
hash: 65ac6af3ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ох аз съм по същия начин.... и аз съм бременна но в 5я месец никаква промяна от страна на мъжа ми, за нищо не ми помага, изобщо не ми влиза в положение, а си мислех че като забременея ще има промяна в него но уви.... за щастие съм свикнала да се оправям сама.... но все мисля за бебчето, дали когато мъжа ми ме изнервя му се отразява.... искам поне като се роди баща му да му показва че го обича и да се грижи за него защотобебчо е най-важен за мен.... все се моля дано да е щастливо и усмихнато дете въпреки моята не спокойна и напрегната бременност! знам че като се роди най-накрая ще разбера какво е да си щастлив :) Стискай зъби и не му обръщай внимание!!! Според мен е важно децата да имат стабилен баща до тях аз нямах тази привилегия и знам какво е, и за това не мога да те посъветвам да си тръгнеш! говори с този глупак и му покажи къде са иглите да си зашие скапания панталон! Бъди силна! всичко ще се оправи рано или късно!

 
  ...
преди: 6 години, 6 дни
hash: f1d178ad00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Готова си, не е това проблема. Тези глупости, че не е изчистено и сготвено както трябва, свекърва ти ги насажда на мъжа ти да знаеш. Толкова е прозрачно. Как не я е срам да тормози бременна жена в деветия месец. За кърменето, ако нямаш кърма, има млека от 100 години, не бой се. За помощта, недей да се съгласяваш, интуицията ти подсказва, че ше създаде проблеми тази жена, а тя вече е започнала да насява напрежение между вас като настройва мъжа ти. Извикай майка си да ти помага и се махайте от свекърите. Как се лъжете да се местите при тях изобщо.

 
  ...


...
преди: 6 години, 5 дни
hash: 7d56e37244
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   В едно семейство не трябва и не е нормално да има 'защо не си подредила, изчистила и т. н, това не е само твое задължение, един мъж трябва да може да помага, не само да изисква. Да ти кажа много е трудно, ако имаш мъж който си мисли, че е голяма работа да работи, а ти видиш ли се чудиш кво да правиш. Ако няма кърма, не се притеснявай продават мляко.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 дни
hash: d612f8beb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти вземи извикай майка ти да ти дойде на гости и поговори с нея. Аз съм убедена, че тя ще направи нещата по-леки за теб с този разговор.
Бях на 20 години и се преместих, за да уча. Заживях с приятеля си. Първите месеци все се страхувах. Не готвих толкова вкусно, колкото майка ми. Нямах спокойствието на баба ми, която се справя с всякакви рани и болести. В квартирата ми нямаше никакви изградени навици. Дори не бях бременна, но пак бях изплашена и всеки месец имах малка душевна криза, че трябва да се прибера в родния град, че не се справям и съм сама. С приятеля ми имахме различна идея за подредба, а и все си прехвърляхме някакви задъжения. Прибрах се за 2 дни при родителите ми и поговорих с тях. Те буквално избухнаха в смях и ми обясниха, че това е най-нормалното чувство на света и ще се справя. Вдъхнаха ми увереност и спокойствие. Точно това ти е нужно.

Някакви хора ще те нападнат, че си зряла жена, че скоро ще си майка и трябва да мислиш за семейството. Какво означава това? Ти сега си заживяла отделно, естествено, че ще се страхуваш. И с бебето ще се страхуваш. Ти няма да знаеш какво да правиш в началото, но после всичко ще влезе в релси. Никой няма да ти открадне детето. Знаеш ли защо? Ти си майка му, ти си единствения човек, от когото се нуждае. С времето ще се научиш да разбираш от какво се нуждае по плача му. Дори да нямаш кърма, пак ще се справиш. Дори целият свят да е срещу теб, ти ще се пребориш, защото това правят майките за децата си цял живот. Сега си затворена в нов дом, не познаваш града, бременна си и ти е трудно. Нормално е. Поговори с някого, повикай близък на гости за няколко дни и се отърси от тези мисли.

 
  ...
преди: 6 години, 5 дни
hash: 06b5a428e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Звучиш като малко момиченце, което тропа с краче на околните.
Като нямаш кърма, има адаптирани млека колкото щеш. Не е задължително да кърмиш.
Нещо са ти се раздрусали нервите и ще си докараш някои панически атаки, за това малко се стегни. Включително, нямаш нужда и някой да ти помага, освен първите дни, колкото с мъжа ти да влезете в ритъм. Аз съм била с 2 породени деца и на бабите им казах чао още първите дни. Домакинство, всичко съм си вършила, не е било проблем.

 
  ...
преди: 6 години, 5 дни
hash: b10ae1d5da
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Мамини детенца. Сбъркахте се това поколение, нищо без мама и тати не можете да направите, иначе много знаете. Направо се връщай в корема на майка си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 5 дни
hash: eb91908ae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Миличка, сега наистина трябва да мислиш САМО за бебето! Панталоните на мъжът ти, яденето, чистенето и т. н. няма да ти избягат, но по дяволите ще родиш съвсем скоро, така че панталоните ли са най-важното нещо в момента? ! Като е толкова загрижен да си ги зашие сам! Сега ти е времето да си почиваш, да мислиш позитивно и да гледаш само с теб и с бебето всичко да е ок. Другото няма никакво значение в момента. И ако мъжът ти е такъв егоист и не го разбира, ами толкова по-зле за него! Ако нещата съвсем се влошат, най-добре помоли майка ти да дойде временно при теб. Едва ли е добра идея ти да идеш при тях, предвид на това, че можеш да родиш във всеки един момент. Все пак, всичко вече трябва да е планирано, да знаеш в коя болница ще раждаш, евентуално и при кой лекар... така, че няма смисъл да правиш рискови неща и да пътуваш. А колкото до това, че свекърва ти ще ти вземе бебето... е, ти си я познаваш, ама не вярвам, че ще се стигне чак до там. Ви сигурно ще те залее с куп съвети какво да правиш, как да го правиш и т. н., но от теб си зависи кога да го правиш по нейния начин и кога да слушаш вътрешния си глас.
Лека раждане и дано всичко след това е ок.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 дни
hash: a50691bf55
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мъжа ти трябва да ти подрежда, да чисти и готви. И даже в леглото да ти поднася храна!
Опиши с подробности на мъжа ти как се чувстваш. Иди си у вас. Сега трябва всеки да те обгрижва и даже да ти слугува!
Не трябва да ти пука за нищо.

 
  ...
преди: 6 години, 4 дни
hash: 846e0dd9da
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Отиди си при вашите, най-важното сега е на теб да ти е добре. Всичко е нормално, което описваш, просто малко е останало. Аз една вечер изведнъж станах много неспокойна вътрешно и някак нервна и същата вечер ми изтекоха водите. Това е нещо от промените в организма. Абсолютна всяка помощ сега и след раждането е необходима и легитимна. Не го играй герой. Обади се на вашите да те вземат. Те сигурно ще се радват да помогнат. Внуче идва! Голяма радост е и за тях. Мъжът ти да взима отпуска и да идва и той.
За кърма - ако няма, няма, не е болка за умиране. Ще му правиш млекце и готово. На моето бебе не му стигаше и дохранвах със Формула. Сега е юначе на четири години. Много бебета се родиха сред приятели, само едно-две са кърмени изцяло до шести месец. Някакъв мит е това с кърмата, няма страшно.
Имай предвид, че след раждането ти ще имаш нужда от почивка и съответно помощ. Остави вашите да помогнат. Аз нямах никого като родих и до такава степен се измъчих, че не мога да се реша на второ.
Хващай телефона и звъни на вашите, хайде. После като поукрепнеш ще си се върнеш при мъжа си

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 дни
hash: ddb1abe14b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Свекървата настройва мъжа ти, че не ди достатъчно добра домакиня и той й се вързва. Не я оставяй да помага за детето, защото ще се меси още повече и ще плете интриги. Извикай майка си да ти помага иначе най-щастливите ти дни ще станат кошмар. И си готова, това, че няма да имаш кърма и не си готова пак ли свекървата ти го каза?

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: 24ddaea2a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   № 13, да остави мъжа си? Що за "съвет"? Авторке, просто си изнервена, това е. Примири се, че ще живееш далеч от мама и тате и че си вече толкова пораснала, че ще се се грижиш за свои деца. Ако умееш да се владееш и мъжът ти също ще се успокои.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b23da67fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Мъжът ѝ изобщо не е важен в момента и не е тя тази, която трябва да се владее. Който не е носил деца, да си спести съветите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker