Не се справям с домакинството. Дами, помогнете ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не се справям с домакинството. Дами, помогнете ми!
преди: 6 години, 27 дни, прочетена 3037 пъти
Здравейте дами, моля помагайте на предела на силите си съм. Жена на 28 съм, омъжена с детенце на 1 година. Проблемът ми е, че не съм добра домакиня, не мога да се организирам и нещо не се справям. Гледам другите майки, разхождат се по няколко часа с децата си, красиви, гримирани, във форма. И се чудя кога бе мамка му успя да изчистиш, да сготвиш, да изпереш, да нахраниш децата, да спортуваш, да се приведеш в добър вид и да излезеш. Сигурно е въпрос на организация. На изграждане на рутина. Как се постига това? Ние ако сме навън, значи вкъщи е паднала бомба, всичко е в играчки, трохи и парчета плодове залепени навсякъде. Ако пък е чисто и сготвено, аз вече съм капнала от умора и нямам сили за разходка. На всичко отгоре ме мъчат разни мисли от сорта на "след 20 години децата ще си тръгнат и аз ще осъзная, че единственото, което съм постигнала е един чист под" толкова неща искам да правя... Искам да изкарам шофьорски курс, искам да започна да ходя на йога, искам да водя детето на плуване и т. н и няма, няма време. Аз с текущите битови задачи не се справям, какво остава за нови дейности. Преди 2 седмици и мъжът ми пострада, със счупен крак е. И просто искам да се скрия в купчината пране и да рева с часове. Моля ви добри домакини и супер майки, дайте ми някакви практически съвети. Може би готвите в един ден за цялата седмица? Може би имате тефтер със задачи? Може би знаете някой трик за по-чист дом? Всичко ще ми е полезно. До миналата година работих, учих, спортувах 3 пъти седмично, с мъжа ми се прибирахме вкъщи за едно спане, хранихме се с аламинути, или навън, или всеки сам се оправяше. Вече всичко е различно, искам хубав дом, вкусна здравословна храна и време навън с мъжа и детето (ако може и да съм се изкъпала и сресала ще е върха! ) възможно ли е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 26 дни
hash: 0a8008f64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Може да готвиш предварително за предния ден,няма как да не е разхвърляно с дете,просто от време на време поразчистваш,може би ти искаш вкъщи да блести,аз не съм много по чистенето. За грима ,става за 1 минута , килограмите и от гена зависят .

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 05ead09673
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Ще ти дам съвет и дано ти помогне. Не си споделила в колко става и ляга бебенцето, и дали е послушно. Ако става към 8-9ч. Можеш да ставаш един час преди него и да се изкъпеш, да свършиш някоя работа, също и като си легне-оставаш един час след него(примерно! ). Правиш си заготовки за мажджата и на другия ден я готвиш. Било то сутринта или като се приберете. Не спомена никъде мъжа ти? Помага ли ти? Трябва и той да участва, да помага с каквото може. За дома-винаги има какво да се свърши. Едни играчки повече или по-малко, за мен са без значение. Осъзнах, че ако се отдаваш изцяло на къщата не остава време за нищо друго. Още нещо, което забравих. Можеш да използваш това правило. Казваш си имам 5мин. да сложа дрехите в пералнята и започваш. Засичаш време и вършиш дадено нещо. Някак си, помага! Става по-бързо. Направи си организация за всичко. В 7ч. ставам, до 8ч трябва да съм се изкъпала и приготвила закуска, до 9ч. всички да са закусили, до 10-10:30ч. да оправиш що годе и да излизате. В 12:30ч. се прибирате приготвяш останалата част от манджата, до 13:30 обяд и всичко от обяда да е на мястото си. 14ч. бебчо спи. Ти си почиваш до 15ч. После оправяш още нещо, АКО има спешна нужда, ако не-остави го. Към 17ч. може пак да излезете и така. Направих примерна организация, дано разбра какво имам предвид. Късмет и ако имаш нужда от помощ пиши, с каквото мога ще помагам.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 7598b43444
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, мило майче! Не съм най - вещата по въпроса, но мисля, че донякъде се справям добре и реших да ти споделя как живеем ние. Винаги съм била много пъргава и енергична и може би това ми помага сега, докато съм в майчинство. Сутрин ставам, набързо си слагам овесени ядки с кисело мляко в една купа да постоят около 30 - 40 минути за закуската ми. После започвам да беля ябълки, круши, банани - за да правя пюре на бебето ми, което е на 7 месеца. Като остане от плодовете си ги слагам в чинийка и ги дояждам с овесените ядки на закуска. Пасирам на бебе пюре и го изсипвам в малки бурканчета на дозички. Отива в хладилник за през деня. Част от пюрето оставям и го изсипвам в инстантна каша от елда без глутен, която въведох скоро. С плодовете овкусявам. Взимам бебе, слагам на стола, храня, не винаги яде, но повечето пъти си изяжда около 100 - 130 гр, пие вода. После слагам бебето в шезлонг, вързано с коланите да не пада, слагам го много далече от телевизона и му пускам малко бейби тиви, има си и играчки на щезлонга, а аз през това време мия чиниите и ям. После малко играем, давам кърма и то заспива. Сега е 11:45ч. и то спи, аз се изкъпах и седнах в спалнята да ти пиша.
По - късно като се събуди смятам да го сложа в шезлонга и да му говоря, през това време ще пусна прахосмукачка супер бързо и мокър парцал. Одеве смених и чашафите на бебе. Пуснах пералня с бебешки дрехи, съхнат на терасата, утре или довечера ще ги прибера и изгладя.
По - късно мъжа ми ще пазарува и ще готвя бейби картофи със сметана и шунка в глинена тавичка с кашкавал. Става бързо. Ще добавя и салата айсберг, домат, краставица, авокадо и сирене гауда. Като хапнем ще играем с бебе. 9 и 30ч. му е банята и после то като легне в 10ч. и ние лягаме.
Утре ще помисля да сготвя нещо, което да стигне поне за 2 - 3 дни /леща, макар че ние топло вече за нея, супа, ще видим, мусака, ориз... /. Няма да чистя утре, защото днес ще направя това.
Вчера пуснах само прахосмукачка. Докато бебе спеше в 10ч., аз си изкъпах, изсуших си косата, минах малко с преса, дори се гримирах, но после съжалих, защото са егати жегите и косата ми се залепи на врата. През повечето време я връзвам високо да не ми топло, а лицето минавам постоянно с розова вода за да не ми е топло.
Това са ми ангажиментите, може би се научих да съм бърза и организирана ли не знам. Аз винаги съм била бързичка, комбинативна, но смятам че и ти ще се справиш, дори да не си такава, в което се съмнявам.
У дома пазарува мъжа ми. Пращам му списък и той отива. Списъка е по ред по щандове в магазина. Примерно най - близо като влезе са ядките и месото и затова първи те са в списъка, после след тях най - близо се намират кашкавали, сирена, плодове и тях добавям. Той като влезе без празни ходове взима и отива на касата. Като напазари достатъчно кисело мляко да имам за закуска с овеса, плодове за на бебе кашите и тиква примерно, и разни зеленчуци пак за бебе, поне няколко дни не се пазарува. На бебе правя пюрета за 2 дни. На всеки трети ден правя пюре плод или зеленчук, но то е за деня, а сутрин правя каша ориз, елда, просо с плод. Т. е. всяка сутрин имам занимавка, но то става бързо - 2 лъжици каша с топла вода... а после вадя буркани. Аз си правя всичко за да е чисто.
Трудно ти е и си мислиш, че на всички майки им е пълно и равно, ама те си знаят какво им е у дома и какви бърлоги са зарязали зад гърбовете си с цел да излезнат, просто не всички са отговорни като теб, оставям поразията и излизат. Познавам такива.
За да поддържам чисто у дома и да не се терзая много, гледам да внимавам да не цапам много, честичко бърша праха по маси, плотове.
За да е бебето спокойно и щастливо се стремя във всеки миг да го закачам, да се смее, да гушкам - после е толерантно и си играе с играчки само и на разходка ми е по - кротко.
За мен е важно бебе да е кротко, иначе няма да имам никакво време да свърша всичко у дома.
Малко тъпо се изказвам, но като си по цял ден с бебе и мозъка ти блокира малко.
Ще следя и ако имаш нужда от разговор ще пиша пак.
Ж. 28г.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 25 дни
hash: 3c5f290c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еххх, че и аз съм като теб. Даже бях писала скоро подобна тема. Знаеш ли, скоро докторската, при която родих ми каза, че много си личало, кои майки си гледат децата сами. До сещаш се какво искам да ти кажа. Аз ще добавя, че тези в едри майки имат мъж, който много им помага, в едър е и спокоен явно или някой друг, който им помага. Другият вариант е, мъжът ти да не е капризен по принцип и да не се вталясвате толкова за домакинската работа. А детето ще по отраснал, както и твоето, така и моето и ще разбират повече, ще стават по - самостоятелни и лека полека нещата ще придобиват друг облик. И при мен е или чисто, или ако сме навън в къщи всичко изостава. Да не говорим, че понякога съм зверски уморена. Ще следя темата, току виж някой е открил рецепта за супер майки.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 0ed3d296df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Автоматична пералня нямаш ли да се справи с "купчината пране" с едно или две изпирания?
А преди да излезеш майчинство и си била вкъщи само вечер, а не цял ден - как се справяше?

 
  ...


...
преди: 6 години, 24 дни
hash: f7bc2e3688
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Номер 5! Не съм авторката, но ако детето ти спи по 20 минути по няколко пъти през дена, а през останалото време не застава на едно място и за две минути, с иска да се занимаваш с него и да го разнообразяваш, а през нощта не спи изобщо спокойно, защото трудно понася болката от никненето на зъби, ти как ще се справиш? А между временно имаш да чистиш, искаш и да излезете навън и да го разходиш, на всяко ядене се капе и сменяш постоянно дрехи, ти как ще се справиш? Мъжът ти те юрка, че и зоставаш с всичко, че не е чисто, че не разхождаш детето достатъчно на вън, а виждаш ли той работи, тогава пиши, как се справяш! Аман от прости и самовлюбени хора!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: 683c0b1b25
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От 5 до 6: Всъщност коментарът ми беше добронамерен. Просто авторката се самонавива, че няма време и че работата е цяла планина и вероятно нервите от това я изтощават.

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: 0a8008f64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   6 много си права за межете " ама аз ходя на работа, а ти почиваш" и много се драня , "ама много е мръсно" ами да изчисти той като му е мръсно , задълженията се делят , както и сметките ... Аз моето го оставам в кошарата и пускам детски песнички , слагам играчки и правя нещо , вечер готвя и така...

 
  ...
преди: 6 години, 24 дни
hash: f7bc2e3688
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Хора, липсата на адекватен сън и тичането постоянно покрай малкото дете е работа по 24 часа в денонощието, най - малко за две години. Трябва да си робот за да не страдаш от хронична умора. Това се отразява и на желанието и на ентусиазма с, който работиш, а той е доста понижен.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 23 дни
hash: d76cc3a2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, те бебетата спят повече часове от един възрастен. Е, не е от 22 до 06, но общия брой часове е повече. Затова е майчинството - когато спи то - лягаш и ти, ако си уморена и ти се спи. През деня, през нощта, когато стане, като не си на работа може да си разпределяш денонощието както искаш.

 
  ...

...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 8cba06bcde
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Напълно нормално е да не се справяш със всичко. Недей сама да се тровиш - колкото успееш да свършиш, толкова. Никой няма да ти даде медал, че си изпрала или измела.
Мъжът ти също трябва да помага с каквото може, ако не го прави, то няма право и на претенции. Гледай си здравето и да успяваш поне малко да се поддържаш и грижиш и за себе си. Защото детето ще порасне, ама пораженията от раждането по твоето тяло, ако не ги отстраниш сега, ще си ги носиш цял живот. Гледай отношенията с мъжа ти да не се влошат след раждането - връзката ви трябва да е на първо място, иначе ако се отчуждите след раждането заради трудностите един от друг, кел файда, че сте създали общо дете. Помисли и за него - не стига, че сега носи финансова отговорност и за теб и за детето, което си е стрес, ами и жената която обича се превръща в уморена повлекана. Вземи се в ръце - ти си най/важна, ако не се погрижиш сама за себе си, друг няма да се сети да се погрижи за теб.

 
  ...
преди: 6 години, 21 дни
hash: 0a8008f64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   12 за какви поражения говориш, аз например имам много стрий и коремът ми увисна, е как се отстранява това? Някои неща не се променят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 19 дни
hash: 43a4c17fe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Жена на 42 съм отгледала 2 деца, моят съвет към авторката е да намери времето за чистене и време за себе си. Най-вероятно авторката отделя прекалено внимание на детето, да на децата трябва да се отделя внимание, но трябва да се прецени колко и кога, трябва да се намери златната среда. Детето е на годинка, сега е време то да се учи де си играе само, първо за минута две, после за 10-15. Нека чистят заедно с детето, а не авторката да се опитва да го занимава като разхвърлят заедно. Заедно да идат до пералня и да слагат дрехи за пране, да я пуснат да й кажат да изпере, че да имат утре чисти дрешки за излизане, да я похвалят след това, за добре изпраното. Звучи глупаво, но това е начинът детето да се учи да живее, да говори, да завързва социални контакти. След като детето е проходило е време да се учи само да си прибира играчките. То разбира, говорете му. Кажете: ти прибери играчките в кашона, аз ще забърша секцията и после двамата излизаме в парка на люлките, оставете само да събира играчките, то ще свърже само логиката, че колкото по бързо прибере, толкова по бързо ще играе навън, след 10-я път ще видите огромната разлика. Преди излизане дайте му дрехите да се облича докато вие се обличате, да първите 10 пъти няма да успее да облече почти нищо, но малко по малко с похвали за всичко постигнато ще видите, че детето ще успее да си нахлузи панталона само. Вярвайте в него то може. Докато стане на 3г само трябва да си вързва обувките, значи трябва да започне сега да се учи да ги обува дайте му време да опознае това. Кажете му какво да прави и вие се занимавайте с друго като го наглеждате, не пестете похвали при най дребното постигнато нещо или покажете когато сте недоволна, от сега до 3г възраст детето е в период когато много желае да ви зарадва и ще положи усилия, вярвайте в него.

 
  ...
преди: 6 години, 19 дни
hash: 8e4bc629a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Много е важна помощтта, аз бях сама. Всъщност много казват сами са, но детето събота и неделя при баби и дядовци, през лятото също, не нямах такава помощ. Бях хиперпреуморена, компютърни не чувах, че бебето плаче и залитах подписвайки се по стените. Нямаше на кого да разчитам грам, за забавления и кафе с приятелка беше мечта. Всъщност щях да откажа кафето само за 30 минути сън. Е последствията не закъсняха, страдам от постоянно тензионно главоболие, често повръщам при стрес и преумора и всичко е резултат от онова време.
Седнах и си казах какво мога да не правя. Мога да не гладя, само в редки изключения. Спрях да гладя, просто нито имах сили, нито време. Готвене, никога полуфабпикати. Научих се да готвя бързо, лесни вкусни манджи, стил Джейми Оливър. Изхвърлих всичко ненужно от вкъщи, други пакетирани прибрах в мазето. Малко вещи, лесно чистене и с такива дребни неща се справим. Много ми беше тежко, мъжът ми се прибиряше само в края на седмицата. Говорих със съпругът ми, да отделим някакви минимални средства, за да идва жена да ми помага, но тогава почваха скандалите как моите роднини живеят на 200 м. от вкъщи, но не им пука. Така е, но какво можех да направя, съжалявам, че тогава не анжажирах чужд човек не само да ми помага но и понякога да мога да оставя бебето и да излезем. Приятелките ми пътунаха в чужбина, ходеха по заведения, а аз бях от вкъщи до градинката, магазина и пак обратно. Ревях всеки ден, освен главоболието, получих хронично заболяване съпроводено с антибиотично лечение и болки. Така докато детето по отрасна. Осъзнах много неща във времето. Любовта, човешкото отношение, помощтта която давах на моите роднини и когато аз бях на ръба физически, психически, емоционално тях ги нямаше. Затворих тази страница, излъчена но по-силна психически. Заминах за чужбина. Сега искам второ дете и се надявам Господ да чуе молитвите ми. Ще се справя въпреки разклатеното ми здраве и трудностите.

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: d7dadc636e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 13, може би не се изразих ясно - визирам това, че след раждането тялото и психиката на майката са буквално в шок, още повече ако вместо да и се даде шанс постепенно да се възстанови системно и продължително продължава да е изложена на стрес и преумора и не е в състояние да се погрижи адекватно за себе си. Не случайно първите години след раждането избиват всякакви предразположености към автоимунни заболявания, непроявени наследствени обременености, изострят се хронични заболявания, възможни са всякакви дефицити на хранителни вещества, витамини и минерали, особено при жените, които продължително време кърмят. Опорно- двигателната система е уязвима - често се получават гръбначни изкривявания точно през първите години от дигане на тежко и разнасяне на детето; след раждането е възможно да има разместени прешлени в областта на таза, които чак години по-късно да причинят остра симптоматика. За всевъзможните психически проблеми, които възникват в този период на принудителна изолация, недоспиване, преумора итн няма да говоря. Всичко това си остава за майката. Номер 15 прекрасно е описала картинката, не разбирам защо и давате минуси. Просто е страшно важно в първата година след раждането жената да осъзнава, че трябва да се грижи и за себе си и че тази грижа изобщо не е за подценяване. Aко я подцени, плаща със здравето си.

Та на фона на всичко това един неизмит под, прах по мебелите или купчина пране ми се виждат бял кахър.

Иначе и аз получих стрии и корема ми провисна след раждането - за корема мога да те успокоя, че с упоритост, рев и упражнения се прибира, бавно и трудно, но се прибира - при мен отне близо година. Стриите за съжаление ще си ги нося цял живот - вида на кожата може да се подобри донякъде с адекватна козметика и грижа, но отстраняването им е единствено оперативно :(

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 17 дни
hash: b5379f08d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Ако ставаш примерно в 7ч, а детето в 8ч имаш 1 час време да поразтребиш и пуснеш пералнята и хапнеш. После малкото се събужда-тоалет, хранене и после го слагаш в кошара за игра. Ако нямаш такава горещо ти я препоръчвам. Аз се родих с нея. Слагаш му разни играчки вътре и то се занимава. Ти от страни му говориш или пееш... и после го оставяш и само да си играе. И ето- станало е 9-9. 30ч. Ти през това време имаш физическата свобода и спокойствие да сготвиш и почистиш без да ти се пречка детето в краката ти. До 11ч. храната е готова и къщата изчистена и всичко опънато. Оправяш се пред огледалото до 11. 30ч и излизате заедно в бебето на парка, до детската кухня или магазина... То може да яде навън храната от кухнята.
Прибирате се към 13ч-13. 30ч. На него вече му се е приспало. Слагаш го да спи или го приспиваш(вече според случая). Създай му режим -да спи от 2-4ч. следобяд. После ти обядваш, простираш прането, което вече се е изпрало сложено от сутринта. След което ти същио лягаш и си почиваш(спиш), за час-два. Това е много важно, за да си бодра и отпочинала след това, а не изнервена и уморена.
Детето се събужда в 4ч., имате следобедно хранене и към 17 часа отново излизате навън... Мъжът ви си идва от работа-в къщи и сготвено и чисто. Ако има нещо с което да се включи и помогне го прави. Прибирате се към 18. 30ч -вечеряте всички заедно.... После може с таткото да излезете или свършете нещо в дома, или таткото да играе с детето и т. н според случая...
Детето е добре да си ляга към 20 часа, за да може и вие да се видите на спокойствие. :)

Полезни съвети:
В никакъв случай не трябва да спи с семейното ви легло с вас, а да си има отделна кошарка.
Не се втелясвай за дреболии... никой не е перфектен, или супер мама или роден научен.

 
  ...
преди: 6 години, 17 дни
hash: 525a20bcf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Защо мислиш, че на другите, които са навън, вкъщи им е чисто, изгладено и сготвено? Не е. Или пък бабите им помагат. Аз съм като теб, само че детето ми е на четири вече и с годините разбрах някои неща. Първо, ти си права: децата растат бързо и това е по-важно от чистия под. На децата не им пука дали ще ядат филийка с пастет за вечеря или гювеч. Не им пука с какви дрехи са. Като сме лазили по тревата и утре пак ще лазим, дай сега да се скъсам от пране. Значи, зачертай гладенето, особено на детски дрехи. Зачертай готвенето на вечеря, ако не ти се готви страшно много. Готви огромни дози и замразявай. Наскоро си взех и робот-прахосмукач. Облекчава. Не пери всичко, което е изцапано. Използвай го утре пак. Освен бельо нали. Пазарувай дрехи и обувки за детето онлайн, спестява много време. Събирай се с други майки с малки деца. Това помага да видиш, че идеално няма.

И подтиквай детето си към самостоятелност. Сега например то може да яде вече с лъжица. ЩЕ се капе една-две седмици и ще ти е по-нагорно да бършеш, но после ще можеш и ти да ядеш, докато то яде, представяш ли си. Ей така хем ще го научиш само да се справя, хем и за теб ще се отварят тук пет минути, там пет и ще става по-лесно.

И накрая: спри да бързаш. Много важно като не излезнете днес. Или като закъснеете за педиатъра. Или като се откажете да ходите на гости. По-добре да правите малко неща с усмивка, отколкото всичко на тагадък и с потни чела.

В крайна сметка това са ДВЕ отделни работни места: Възпитателка и Домакиня. Ами няма как и на двете места да си на 100%. Че и перфектно поддържана на това отгоре.

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: 4d88b7b85b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Здравейте момичета, искам да ви кажа, че просто сте супер. Намерих страхотни съвети и подкрепа. Ще ви разкажа и за тази супер майка, на която толкова се възхищавам, засякохме се на детската консултация, оказа се много готина. Но първо ще отговоря на въпросите. Детето ни ляга около 9. 30 и става в 7, вече изобщо не мога да го накарам да седи в шезлонг, не иска да си играе сам. По време на всякаква работа е около мен. Крие се в прането и играем на "дзак", или мия чиниите, а той бърка нещо в купа на пода такива неща. Обаче няма как да търкаме печката, или да мием банята заедно и тези места са вечно мръсни. Освен това изпада в истерия, като види, че му събирам играчките и реве през цялото време, докато мина с прахосмукачката и парцала. Спи през деня, само ако сме навън. Обикновено през това време измислям какво ще готвя (но съм решила да започна поне да измислям менюто за седмицата в неделя, защото и самото чудене ми отнема доста време), после минавам през кварталния магазин и се прибираме да готвим. Готвенето с бебе си е предизвикателство, иска да пипа и опитва всичко. Освен това се е научил да трупа вещи една върху друга и да се катери по тях за да види какво става в тенджера та например, от което ми настъпва косата. Като цяло ми е трудно и защото той още има само 2 зъбчета долу и сега тръгват горните 4 едновременно (на 1 и 2 месеца) и все още готвя и пасирам храната му. Може би трябва да се престраша и да опитаме с детска кухня от време, на време. За сега всичко му е био или домашно, но ми е ясно, че няма как цял живот да е така, а и дори може да му навредя с моя педантизъм в това отношение, да не говорим, че това ми създава напрежение и с двете баби, защото мислят, че прекалявам с грижите и съм вманиачена на тема био.
Таткото, всъщност го споменавам, макар че не е за разправяне. Счупи си крака на 2 места и се чудя, за кой да се погрижа по напред. А и по принцип не се включва в домакинството, но наистина работи страшно много и ми е гузно да го карам да върши някаква домакинска работа. Изхвърля боклука и от време, на време се обажда да не готвя, че ще купи нещо за вкъщи. И тук искам да благодаря много, много на НОМЕР 3, за съвета със списъка по рафтове, мисля, че това ще промени живота ми! Ужасно ми е трудно да пазарувам с дете и без кола, а когато през първия месец след раждането мъжът ми трябваше да пазарува сам, купуваше абсурдни неща, спазваше списък, но сиренето не беше сирене, а вместо кори за баница беше купил нещо съвсем различно (от сорта на хартия за готвене с картинка с баница) и аз просто откачах. Сега ще пробвам да го пратя със списък с конкретни марки и по рафтове. Би трябвало да се справи. Иначе е прекрасен. Не ми е правил никакви забележки, само аз не съм доволна от себе си. Дори в момента ви пиша от едно хотелче. Мъжът ми е усетил, че ми идва в повече и каза "хайде да ходим да си лежим и да ни сервират" и сега това правим, малкия е при баба си. Аз съм направо нов човек, ето имам време да ви пиша, спах 2 цяли нощи.
А сега тайната на супер майката. Тайната и е чистачка. Сподели ми, че веднъж в седмицата идва чистачка за 4 часа и те излизат през това време. Каза ми, че и плаща 25лв. За чистене на прах, под, баня, печка, гладене на цялото пране за седмицата, сменяне на чаршафи, пускане на мръсните в пералня и какво ли още не. Жената идвала с някаква машина и почиствала всичко само с пара, включително пердетата и дивана. Звучи ми като голяма помощ, но нямам възможност да се възползвам от такива услуги, предпочитам да дадем тези пари за един уикенд, както сега. Много добре ни се отразява и на двамата. Но мисля да се разбирам с някоя от бабите веднъж в седмицата да излизат с детето за 4 часа и аз да действам по схемата на чистачката. Така поне за ден, два всичко ще е в ред. Явно трябва и да се организирам повече и да се отпусна малко и най вече да приема, че няма как всичко да е перфектно. Защото така си докарвам едно ужасно и постоянно чувство за вина. Онзи ден си купих черно фолио за писане с тебешир и облепих цялата входна врата. Сега имам огромно пространство за писане на задачи, а и малкия прекарва доста време в рисуване. Една приятелка ми дойде на гости и написа най отгоре "Добрите майки имат мръсни чинии и щастливи деца" и съм си го оставила да си го прочитам, всеки път като се почувствам зле от обстановката. Кара ме да се усмихвам и ми напомня, че вярното решение винаги е "навън с детето".

 
  ... горе^
преди: 6 години, 15 дни
hash: 9d959f2777
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Не съм авторката. Моето дете в кошара не седи, постоянно е в движение и обикаля всички стаи. Спи леко и когато се пробуди и бяна никой, който да ми даде биберона или да го потупа по дупето се бъди и край! Много нощи спи много неспокойно и се буди от болката от зъбите. Според мъжът ми, трябва да излизаме по два пъти на ден за по два часа. Бях сама. Добре, че сега съм при майка ми, иначе не знам. Станах 42 кг Той не може да вдига детето, поради здравословен проблем с гърба и съответно да стои наведен.

 
  ...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 303c3efea0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Бейби ТВ не е полезна за развитието на бебетата!

 
  ...

...
преди: 6 години, 12 дни
hash: 0a8008f64c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Оставяш го след работа на мъжа, ти може да почистиш. Аз много не съм по чистенето, все пак ми е чисто, понякога малко разхвърляно, готвя вечер или взимам готово. За детската кухня - като гледам при нас, майките само кухнята ползват, аз понякога готвя. Слагам го да си хапва бисквити, за да поседна малко понякога. На разходка ходим по два пъти на ден, но на обед мъжа го гледа за час, ако не беше, щях да се побъркам сигурно.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker