Проблеми при деца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми при деца
преди: 6 години, 1 ден, прочетена 1376 пъти
Здравейте,

Майка съм на 7-годишно дете, с което живея при родителите си от 3 години. Разделени сме с баща му повече от 3 години като той вече и от толкова не е в страната, не поддържаме връзка и той не се интересува от детето много. От година и половина се срещам с друг мъж, който скоро ми предложи да заживеем заедно в неговия апартамент. В началото синът ми го харесваше, но напоследък не иска да му ходим на гости, нито да приспиваме там. Държи се много грубо с него и го обижда.
Няколко пъти обяснявах на детето ми, че не искаме да заместваме баща му и много го обичаме. Ще има собствена стая с всичките си неща, които има и у нас(при родителите ми).
Положението става нетърпимо когато сме тримата, постоянно е сърдит, не иска да е с нас, изпада в тежки истерии и е агресивен.
Приятелят ми е много мил, търпелив, грижовен и винаги насреща за всичко. Опитва да играе с детето и да прекарват време заедно, но агресията на сина ми е толкова силна, че лека полека започва да губи търпение. Предполагам, че скоро ще се разубеди да живеем заедно и го разбирам понякога.
От скоро мисля, че трябва всички да отидем на терапевт, който да ни даде съвет!
Някой има ли опит с това и как се е преборил с проблема?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: fca982d6ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че детето ти ревнува

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d2084fe6b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Гледай си сина и не се занимавай с други мъже.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1e06235783
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Този проблем няма да се реши с терапевт. Колкото и да е добър човека с когото искаш да бъдеш, всеки си има предел на търпението. За да е с теб, предполагам не е знаел с какво се захваща и вече е започнал да си изяснява ситуацията.
Детето ти ще продължи да създава проблеми, докато не ви раздели. Много теми са написани за самотните майки с деца.
Децата са огромен проблем при вторите бракове, почти винаги неуспешни, заради обсебващото им поведение.
Въпрос на време е да се разделите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f08ae22b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, терапевта е добра идея, даже още по - добре детски психолог, защото наистина е много важно като майка да знаеш какво става в емоционалния свят на детето ти, независимо с какво е свързан дискомфорта, който изпитва.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ec723591cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Както е казал номер 2 гледай сама детето си и не ходи при други мъже. Казва го мъж на 25 години,които е преживял подобна ситуация, само че аз бях нна 19 ( последна година в училище) дори след завършването ми родителите ми не си говореха и се разделиха 5 месеца след като се дипломирах, тежко го преживях но живота е такъв. Извода е следния: Каквато дупка си изкопаеш сам падаш в нея- в случая е новия ти приятел чиито сина ти не харесва .

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d5dc99dda5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Детето ти не мисли, че заместват баща му, а него и ревнува, че си имаш друг мъж. Вместо да го лигавите и да вижда, че като направи сценка и се втурвате да го “утешавате”, му дай ясно да разбере, че не той решава кога и с кого ще спиш. Ако не иска да спите там, да остава при баба си и дядо си. Децата са най-големите манипулатори...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9b23eaa4a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Детето ти е отраснало с саксия и е разлигавено. Анжажирай го максимално със спорт, други занимания и седни да поговориш с него, като с голям мъж. Ясно и твърдо кажи, че искаш да има семейство, че е обичан, уважаван и никой няма да търпи лиготийте му. Бъди твърда и го остави да осъзнае, без да тичаш при всяка криза да го дондуркаш.
Аз съм дете с починала майка и втори брак на баща ми. Само, че мащехата ми не беше мила, напротив живееш в психологически ад, какви неща съм преживяла само аз си знам, ревях всеки ден, получих страхова невроза и не можех да спя през ноща, липсваха ми елементарни неща, ад. А твоето дете в центъра обградено от всички и такова поведение, не то не е виновно. Сега е на 7, а като стане на 17 ще те прави луда. Моя приятелка, като теб олеле детето, баща му го оставил, тя виновната, че има приятел... грижа, грижа днес я прави на маймуна и тя реве от него.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4a38b87fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Жените се мислите за много мобилни и многофункционални, раждате и сменяте партньора просто ей така, нали ще дойде следващ. Да, понякога вторите "бракове" са успешни, но това е много рядко. Според мен децата са най-важното нещо, не бива заради собственото си щастие и да имаш кур винаги, те да страдат. Като не ти харесва мъжът, раздели се, опъвай се с който искаш, но не вкарвай мъж в живота на детето ти, това е голяма травма за него.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4de905d1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Всичко е до човек. Имам 2-ри брак и дъщеря от него, както и син от първия. Вторият ми съпруг отгледа сина ми като свой-днес вече е на 25 поел пътя в живота си. Редовно се виждаме, чуваме и помагаме един на друг с каквото може. Обожава сестра си.
При втори брак хората са по-търпеливи и мъдри.
Уплашена съм от някои коментари. Като си разведена... да си сложиш въжето ли.. Ужас.
Не знам какво да посъветвам авторката, при мен това го е нямало. Но съм спестявала на сина ми връзката с мъжа ми и чак когато стана сериозна, преди да се оженим, му казах. Той отрасна без баща и де факто беше щастлив, че ще има семейство и сестра.
Просто е до хора.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fb0f4a461f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като за начало новият ти приятел трябва да смени подхода. Да се сближат по мъжки с неща които да праеят двамата. Ако сбъдне една негова детска мечта и фртето ще омекне
Всепак е дете
Аз бях на около 10 когато новия мъж на майка ми започна да се появява в живота ни. Чувствах гадост и неприязън но той успя с такава лекота да ни пречупи. Започна с вкусотийки които не бяхме опитвали, после ни спасяваше от поредната караница заради 2ка или беля.
И с течение на времето го приехме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker