Страх от бременност и сурогатно майчинство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (91577)
 Избор на редактора (165)
 Любов и изневяра (21383)
 Секс и интимност (10698)
 Тинейджърски (19638)
 Семейство (4493)
 Здраве (7439)
 Спорт и красота (3887)
 На работното място (1950)
 Образование (5426)
 В чужбина (1202)
 Наркотици и алкохол (889)
 Измислени истории (714)
 Проза, литература (1443)
 Други (12244)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Страх от бременност и сурогатно майчинство
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 2742 пъти
Здравейте. Имам приятел от близо 2 години. Искаме да имаме деца, но мен ме е страх... представям си бременността като нещо адски мъчително а самото раждане като ад! Като нещо, което уврежда тялото на жената.. сериозно мисля за сурогатна майка в Украйна. Детето ще си е наше, просто друга жена ще го роди. Не мисля, че е важно дали детето ти ще бъде родено от теб. Все пак има много жени и най - вече циганки, които раждат а после си хвърлят децата по домовете. Това не ги прави майки. Пък и детето ще е с мой генетичен материал. Искам да попитам дали има и други жени, които се страхуват от бременността? И за сурогатното майчинство какво мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5df6928ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

1.   Не си права. Моето тяло е същото като преди, а ти си егоист, който така или иначе ще бъде със скапано тяло, защото просто ще остарее все някога... приеми го, глупаче.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5c18851b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   И аз се страхувам от самото раждане, но скоро прочетох, че може да сложат упойка и да не те боли. Ако не си чувала за това разгледай в бг-мама.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 5df6928ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като ти ревне и нямаш кърма ще видиш...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9698e20fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Не ме е страх от бременността. Това как ще повлияе на тялото ти, много зависи от това как ще се грижиш за себе си по време на бременността. А самото изживяване не бих го заменила за нищо, дори неприятните моменти.

Относно дали има значение за детето кой ще го роди, значението е огромно и за него и за теб, и физиологично и психично. Сурогатното майчинство за мен е вариант единствено ако няма друг начин да имам свое биологично дете и би било огромен компромис.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c96164eaa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   В България сурогатното майчинство е забранено от закона. За мен това е алтернатива за двойки, които имат сериозни репродуктивни затруднения, а не лигави ( извинявам се за думата) оправдания.
Още повече, че сурогатната майка ще износи вашето дете. Бихте ли й доверили всичко? Ако тя злоупотребява с медикаменти, алкохол, цигари? Какво й пука на нея, тя просто е инкубатор. Бебето е ваше. Връщам се към законодателната част, а ако жената реши да ви изнудва?
Не бих предприела такова нещо, предвид това, че законово в България няма как да се защитя.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: e2613b8f1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

7.   Я иди на психиатър, защото тук се крие много по-дълбок проблем, който ще ти пречи не само в този случай. Тя кралицата роди на скоро, та тя не е можела да има сурогатна майка ли?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 38e05bdb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Ако бременността и раждането бяха толкова мъчителни как и защо циганките щяха да си го причиняват с цел да изхвърлят детето? Ти как реши че вземането на генетичен материал от теб е по малко болезнено? Ако раждането увреждаше тялото на жената защо циганките с по 10 деца не са увредени физически? Защо жените са жени? А ти защо искаш да причиниш "това ужасно" бременност и раждане на друга жена пък била тя и украинка?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 61c8c281ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мила и мене ме беше страх, най вече от раждането. Искам ти кажа, че няма от какво да се страхуваш. Ето година по късно съм си възвърнала килограмите. Вярно циците ми не са същите, но сумата която дадеш за сурогатство ще е сто пъти по голяма от тази за импланти. Всъщност бременността е кофти само последния месец. И първия. Но само в бг можеш да си вземеш болничен за цялата бременност. Така че дасаййй. Супер е да усещаш плода в тебе :)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: c64b132679
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Много се филмираш с "Откраднат живот"

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2182f1bece
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Здравей Авторке,

Радвам, че си споделила това, което те мъчи. Радвам се и за това, че искам да те посъветвам по този твой въпрос.

Откакто съществува човечеството, хората са се размножавали само и единствено по естествения начин, който е ПОЛОВО, ГЕНИТАЛНО общуване между мъжа и жената, а зачеването и зачатието стават в тялото на жената( вътре в утробата). Жената ражда детето си по генитален път, тоест детето излиза от утробата на жената, чрез женския полов орган.

Животните се размножават по същия начин, както и при човеците, но тяхното размножаване е в определен период от годината.Пиша ти всичко това, не защото не знаеш. Пиша ти това, че ЕСТЕСТВЕНОТО ЗАЧЕВАНЕ, ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ И РАЖДАНЕ на човешко дете НЕ е увредило, съсипало, унищожило по никакъв начин тялото на раждащата жена!

ЕСТЕСТВЕНОТО ЗАЧАТИЕ- това е нещо естествено, двама души -МЪЖ и ЖЕНА се обичат, искат да докажат своята любов помежду си и чувства като ТЕЛЕСНО СЕ СЪВОКУПЛЯВАТ. Техните полови органи се съединяват, двамата виждат голите си тела, обменят чувства, ласки, обич. Мъжът неслучайно е върху жената, за да може жената да чувствяа силата и закрилата на мъжа. Жената не случайно е под мъжа, за да може мъжа да чувства в любимата си жена нейната ласка, нейната обич и любов, нежност, беззащита, слабост и женско чувство. Те, двамата обменят не само чувстваи ласки, но и нещо друго- мъжът дава семето си на жената, с цел, неговата любима жена да стане майка. Детето се създава при половото, генитално общуване между мъжа и жена. Детето е плодът на тяхната полова, генитална любов.

Половият акт между двама обчани и влюбени души -мъж и жена НЕ е ад! Ад е, когато става въпрос за проституция.

ЕСТЕСТВЕНАТА бременност НЕ е ад за бременната жена! Напротив, бъдещата майка чувства всичко - с тялото си, своята рожба. Бременната жена очаква този дългоочакван миг- да роди и прегърне своето дете.

Права си, драга авторке, по отношение на циганките. Те раждат, но за жалост не гледат, нито пък възпитават своите потомци. Циганките са само биологични майки на своите деца, но за жалост не и в морален смисъл.

Единственото похвално при циганките, е че те зачеват и раждат децата си по ЕСТЕСТВЕН начин, докато при българките, има жени, които използват ин витрото и сурогатството.

Когато една хетеросексуална двойка НЕ може да отгледа дете, или не иска да има деца, то мъжа и жената НЕ трябва да правят секс. Сексът си има съвсем друго предназанчение- да се създават и раждат деца, а не за животинско удоволствие. Даже и животните са по-"възвисени" от някои, които предпочитат да използват противозачатъчни абортивни средства и аборти, само и само да няма човешко зачатие.

Тези, които не искат да имат деца, или пък изпитват финансови и предметни затруднения- просто да се въздържат от секс. А въздържане от секс не означава мъжът да онанира( маструбира), жената да се самозадоволява. Просто спят на отделни кревати и това е.Сега мисля да пиша, относно изкуствените "начини" за оплождане- ин витро и сурогатно "майчинство".

Зная, че има такива мъже и жени, които няма да се съгласят с мнението ми> Но зная, че има и хора, които мислят като мене. Колкото и да е тежка темата, смятам че е редно да се каже истината. Да споделя какво мисля по този нелек въпрос.

Ще те посъветвам, драга Авторке да НЕ правиш това.

Недей да използваш "услигите" на ин витрото и сурогатството, защото:

- това НЕ са начините, по които, ние, хората ще се размножаваме. както писах преди, и както ти ясно знаеш, хората се размножават по ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОЛОВ НАЧИН.

- Детето НЕ трябва да бъде "плод" на лабораторниите и медицината, а плод на ПОЛОВАТА ЛЮБОВ И ОБИЧ между мъжа и жената.

- Ин витро и сурогатството са прекомерно скъпи медицински и лабораторни " услуги". А и дори да ги направят безплатни, смятам, че това не е нормално и НЕ бих посъветвала жените да прибягват към тях! НЯМА да посъветвам и препоръчам ин витро и сурогатно "майчинство"и тези познати на мене жени, които от няколко години нямат деца.

Единствнеия съвет, който разумни хора дават на безплодните хетеросексуални двойки е просто: Да НЕ се отчайват, да правят секс, да имат търпение. НО не и да използват ин витро и сурогатно ", майчинство".


- НОРМАЛНО ЗАЧЕНАТИТЕ И РОДЕНИ ДЕЦА са ЗДРАВИ, а ИЗКУСТВЕНО заченатите деца, за жалост, имат здравословни проблеми, някои даже и умират твърде рано, поради здравословните си затруднения.

- Има смъртни случи на жени, които са заченали ин витрото. Смъртни случаи има и при сурогатни жени

- Относно донорите, НЕ е 100 процента ясно, дали ще е твой и на мъжа ти.


- При сурогатството, ще има конфкликт между жената, която е износила чуждото дете, и другата жена, която е дала яйцеклетките си.Авторке,

ти избирай.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 229a03691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Щом мислиш, че бременността и раждането увреждат женското тяло, то отглеждането на дете също ще ти увреди психиката. Не се става лесно майка, трябва да правиш много жертви. А доколкото разбирам ти не си готова. Идеятя със сурогатната майка не я одобрявам в твоя случай. За някаи хора това е последен избор, защото нямат никакъв шанс. А за теб изглежда е някакъв каприз... Та така, мога да разтягам локуми до сутринта, но не мисля, че ще има смисъл. Всичко е въпрос на гледна точка.

За протокола: жена, бременна- 7 месец. Уверявам те, че никога през живота си не съм била по- щастлива. Незаменимо е чувството да знаеш носиш още едно сърце под сърцето си..

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0173ba5198
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Гледах такъв епизод от съдби на кръстопът преди около 4 години една жена износила детето на бившата си шефка а тя не можела да има деца и после самата жена решила да го задържи но шефовете й бяха сърдити и си мислеха че го краде.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7017225c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравей, авторке!
Никъде не споменаваш на колко години си. Мислех по същия начин, като теб, когато бях на 17-18, да не говорим, че бях и с неподходящия. Сега съм на 21, но открих сродната си душа и определено искам да мина през това някой ден! Болка и дискомфорт има, но съм убедена, че ще си струва! :) Това е красив период в живота на една жена, нещо изцяло ново, нормално е да си малко (или много) уплашена. Преди, както казах, аз направо се ужасявах от тази мисъл, дори и по филми като дават някоя жена да ражда, направо в другата стая отивах. Мисълта, че някога това ще трябва (подчертавам - трябва) да ми се случи, ме ужасяваше, отблъскваше и въобще не исках да си представям, че ще трябва да мина през целия този "ад", а мъжа ми ще седи отстрани и толкова.. Но тогава мислех така... а и като срещнеш този, който трябва, даже ще искаш да е там в този момент :) С годините мисленето се променя.
За сурогаттвото - по - скоро съм против, но това си е моето мнение.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7f5f184974
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Номер 13, това ако изобщо е по истински случай, аз ще ти напомня, че сурогатното майчинство в България е незаконно и няма как да си застрахован. Авторката говори за Украйна, а там е законно, така че не мисля, че някой ще избяга с бебето й.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 10c63c88c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Май някой много се е вживял в сериала "Откраднат живот. "

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 10c63c88c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Май някой много се е вживял в сериала "Откраднат живот. "

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d0740e96f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Номер7, пише се НАСКОРО.

Забелязвам, че най - злобните и критични хора са особено простовати индивиди.

А циганките номер8, изобщо не мислят какво си причиняват. Не им е в природата да мислят. Затова и дишат лепило например... ;)
Докога ли ще им плащаме помощи обаче....

Авторке, твой си е живота, прави каквото решиш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Аз съм авторката
Номер 6.. това с цигарите, пиенето и т. н. не ме притеснява. В Украйна си има клиника която избира кандидатките под много строг критерий. Да нямат венерически болести, да са здрави да имат поне едно тяхно дете. Сещайте се за тия работи. Второ мога да я взема у нас за да е под мой контрол. И за раждането- пак в Украйна. Номер 8 циганките през по-голямата част от живота си не знаят какво ще се случи като си отварят карката. Те не знаят какво е презерватив пък камо ли това.. Аз съм сигурна, че до 15 още си мислят, че щъркела носи децата. Ноемер 11... направо ми иде да се изсмея. , , Не правете секс освен ако няма да правите деца" За тва ли съществуваме ние хората?? Сексът за човека е нещо повече от процес на размножаване. Не сме животни.
Никой не може да ме убеди, че раждането не променя тялото на майката. Виждала съм жена, чиито зъби бяха изгнили след кърменето, заради липса на калции. Не говоря само за естетическите промени. Те се коригират. Не ме притесняват. При положение, че и до ден днешен има жени, които умират след раждането, то определено оказва ефект върху жената.
Колкото това дали инвитрото дава живот на дефектни деца - Ким Кардашиян и много други личности са прибегнали до сурогатсвото. Не вярвам децата им да са увредени. От инвитрото почти винаги се раждат близнаци. Това също е една от причините да го искам. Искам близнаци.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 39b76766b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Както казваше баба - " Всички тия глави по улиците са излезли от едно и също място, значи не е толкова страшно" ;)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 2182f1bece
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Авторке,

твой избор е, щом си предпочела да имаш близнаци от сурогатна жена. Но този твой избор е егоистичен. Ти си пазиш фигурката, явно защото се страхуваш да не би да надебелееш или пък ще ти окапят зъбите.

"Никой не може да ме убеди, че раждането не променя тялото на майката"


ЕСТЕСТВЕНОТО зачеване и раждане ПРОМЕНЯ тялото на майката, но в коментара ми споделих, че ЕСТЕСТВЕНОТО зачеване и раждане НЕ съсипва по никакъв начин тялото на жената.


А относно онези "личности" и Ким Кардашиян, които са прибягнали към инвитрото, те не са критерий на обществото.


Всеки разумен човек ще избере естественото и природното, а не изкуственото, включително и когато става дума за зачеване и раждане.

Добре, че има мъже и жени НЕ мислят като тебе. Добре, че има голямо мнозинство мъже и жени, които НЕ споделят твоите възгледи.


Подкрепям коментара на номер 8!

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 91381ad2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   До 14 - Авторката е по-голяма от теб, това е сигурно, но сравнението което даваш е смехотворно.
Твоето мнение не е компетентно, защото не си се сблъсквала с раждането на дете, също така си прекалено малка, за да си мислиш че сегашната ти любов ще е единствен в живота ти, както и че от него искаш деца, а преди не си искала.
Абе, момиче, как може да си сравняваш тийн годините със сега?
Всеки човек се променя физически и психически през годините, не знаеш утре какво ще ти хрумне.
Авторката си е преценила какво иска, да тръгвате да я разубеждавате не е във ваша полза, само още повече я подтиквате към сурогатното майчинство.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 38e05bdb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   от 8
Точно защото мислите циганките за прости затова ги храните дълги години. Те научават от къде идат децата много мънички, те са заобиколени от бременни и раждащи, в момента в който проходят биват замъквани в социалните и на банкомата, това за щъркела не са го и чували, няма кой да им го разкаже, защото при тях децата са доходът, затова и знаят от къде иде хляба им. Знаят много добре как се постигат по големи помощи с правене на много деца и също толкова добре знаят какво да говорят пред българите които ги хранят, за пред българи се правят че приемат те да са низшата раса, уж че не знаят какво е презерватив уж че не знаят имената на децата си. А мислещите хора им стига ума да знаят че няма как дете да научи името си ако майка му не му го повтаря хиляди пъти. Досега по тв са ви показали майки които се правят на прости казвайки че не знаят имената на децата си, а чували ли сте за дете което да не знае името си, кой ги учи децата им на имената им?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8983da33bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   "Виждала съм жена, чиито зъби бяха изгнили след кърменето, заради липса на калции. "
Това си е медицински проблем, за който е трябвало да се потърси навременна лекарска помощ.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

28.   Номер 8.. циганките не били увредени. Нали ги дават по новините.. на 40 с 10 деца и изглежда като на 60. Болни и кльощави. Наистина ли мислиш, че една жена като роди 10-15 пъти нейното тяло си е както преди??
Аз смятам, че се влага прекалено голям символизъм в това дали майката ще си роди детето или друга жена ще и го износи. Била по-силна връзката. Глупости. Бащите никога не износват децата си. Но без съмнение има такива деца, които имат по-силна връзка с бащите си, отколкото с майките. Лично познавам такива хора. Как си го обяснявате това?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   От авторката
номер 23.. ти май си четеш само каквото ти харесва. Писала съм - естетичните промени не ме притесняват. Те се коригират. Аз самата съм била 75 кг и съм ги свалила. Писала съм и още, че има и жени, които умират след раждане. Това да ти се струва маловажно?
Ким Кардашиян и други може да не са ти критерий на ТЕБ, но нямаш право да слагаш ОБЩЕСТВОТО под общ знаменател. Тя не е нито мой критерий, а само аргументация, при това, доста по-стабилна от твоята. Няма изкуствено създадени деца. На биологично ниво процесът е един и същ- яйцеклетка - сперматозоид. Няма нужда да се обосновавам къде са разликите? Не смятам, че е геройство една жена да роди. Смягам, че е геройство една жена да отгледа дете, да го направи силен и читав човек. Има жени, които са способни да го направят това. Има и такива, които могат само... да раждат. Циничничко е, но е така. И след като това нещо(сурогатството) съществува като възможност, защо да не се възползвам? Децата родени инвитро не са с нищо по- долни от децата заченати по т. н. , , естествен начин''. Напротив. Изродчета се раждат и чрез, , естествено зачеване". Не съм религиозна, но Дева Мария също не зачева по, , естествен начин". КОЙ е човека, че да каже кое е естествено и кое не е??? Не съм егоист. Напротив. Аз за разлика от много други мога да дам възпитание, сила, обич, спокойствие, ум, материална обезпеченост на моите деца. Това е истинската майка. А вие.. си раждайте. Не желая да засегна другите майки, които са родили и си се грижат СЪВЕСТНО за децата си. Смятам, че е прекрасно сам да си родиш детето. Просто не всеки може да издържи. Просто това е моя начин да предпочета да ги имам. Аман... българина е все зацепил на едно място. Жалко е. Добре, че има мъже и жени, които не мислят като ВАС.

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 38e05bdb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   №28 А замисли ли се че те на 40г изглеждат така заради начина си на живот а не заради раждания???
С втория абзац опитваш ли се да ни убедиш, че осиновените деца имат същата връзка с осиновителката си, както родените от майката?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 4370d6427a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Аз имам едно дете, бременността ми беше прекрасна, раждането сравнително без болка(без упойка). Сега не ми се минава през друга бременност, макар, че искам още едно... Но това е толкова палаво.. Може би не си готова...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 229a03691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   С тоя егоизъм как изобщо се представяш като майка? Пък и на близнаци, на всичкото отгоре... Смешна си ми. Коментираш връзката на бащите с децата. Мислиш ли, че има смисъл да ти обясняваме защо им е силна връзката? ! ... Ти с това мислене дори домашен любимец не трябва да имаш, да не говорим за деца.

Страх те е да не ти се развали тялото, а как ще се лишаваш от съня си минимум две години?? Мислиш ли, че това няма да ти се отрази на перфектната фигура?

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 7017225c65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   От 14
26, къде видя да претендирам за компетентно мнение?! Авторката иска да разбере какво мислят хората - изказах се по темата, защото преди време се ужасявах от раждането и аз, не съм казала, че авторката е лош човек, понеже смята да има деца по друг начин, или че е негодна за майка, нито да ѝ казвам какво да прави с живота си.. Не съм тук, за да съдя. Просто за себе си разбрах, че проблемът е бил в грешния човек до мен, с който, впрочем, имах връзка близо 5 години. Изказах ЛИЧНОТО си мнение, без да имам претенцията да го налагам на хората. Относно това колко време ще бъда с човека до мен, тук, вече, твоето мнение е смехотворно. :D Не мисля, че си в позицията си да се правиш на пророк относно бъдещето на МОЯ живот, та ако ще и да си 50 години по-голям/а от мен. Тези неща са си само мой проблем!
Хайде, със здраве! ;)

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 14bfb0c83f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Да даваш воля на страховете си е висок стандарт на живот. Значи можеш да си ги позволиш.

Да ти имам и стандарта...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 0173ba5198
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   От номер 13 Да така е номер 16 Сурогатното майчинство не е прието в България забранено е от закона - не знам за другите държави как е но за България знам, че е забранено по закон. Мъж съм

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

37.   От авторката до номер 33
Хайде, де обясни ми петото си изречение. Обясни ми. Връзката между баща и дете на какво се крепи, щом бащите никога не износват децата си? Чакам да ви прочета "компетентното мнение". Относно "фигурката ми", се изчерпах да обяснявам едно и също нещо. Няма да се потретям, не съм като вас да тъпча на едно и също място. И домашен любимец си имам.
Пак казвам - една родила жена, невинаги значи една майка. Огледайте се. Майка не се става с едно раждане. Това, че аз не искам да родя е незначително. Както за здравето на детето, така и за неговото бъдеще.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   от авторката
Номер 31
Начина им на живот не включва ли и непрекъснатото им раждане, бе умнико?? Това също е начин на живот, умнико. Какво разбираш под начин на живот въобще? Смешен си. Опитваш се да ги оправдаеш, говорейки глупости.
Второ - ти имал ли си позната осиновила дете, или дете осиновено от някого, че да говориш за чуждите връзки? По - горе аз казах за бащите и децата и тяхната връзка, но това е защото аз ЛИЧНО познавам такъв човек, баща ми.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

39.   Номер 23
Коя/ кой си ти, че да определяш какви са критериите на обществото?? Кой си, че да определяш критериите на 7. 6 милиарда души?? При положение, че има жени И МЪЖЕ, които си правят пластични операции от главата до петите, за да приличат на нея, ТЯ определено е нечий критерий! Много се поставяте в центъра нещо. Авторке, виждаш за какви хора става дума, умна си не позволявай да ти вредят с глупостите си! Сурогатното майчинство не е проблем, проблема е да се намери правилната жена за такава.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 229a03691d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   С последния си коментар, авторке, (39 номер) доказваш, че изобщо няма смисъл да ти обяснявам каквото и да е. Включително и връзката на бащите с децата им. Ти така или иначе сама си пишеш коментарчета, защитаваш се сама, защото друг не споделя твоята гениална идея. Интересно, как не знаеш за hash'а на коментарите, хахааха.

Е сега ако решиш да ми отговориш като самата авторка, ок няма проблем. Но ако решиш да си "друг" коментираш, се постарай да пишеш от друг компютър ( таблет, телефон).

Хайде със здраве! Няма да си направя труда да ти отговоря още един път. Белким скоро пораснеш и разбереш в кой свят живееш.

Номер 33

 
  ...

...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

42.   Номер 40, аз пък ще ти отговоря. Да признавам, сама пуснах коментара, което не значи, че оставам без аргументи. Това не прави вас прави и мен крива. Това, че реших сама да защитя себе си, не значи, че можеш да ми обясниш въпроса ми. Дори и да не го бях направила пак нямаше да обясниш, защото не можеш. Както и да е, не очаквам нещо умно до края на темата от повечето коментиращи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: fc852c433f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

45.   Не знам, много е финна темата. Забременях, не след дълго загубих бебето. Тази случка ми остави такива емоционални сривове и толкова безсънни нощи. Замислям се автроке, че имаш право да си спестиш много удари. Подкрепям те напълно. Майка не е само да родиш, а да отгледаш, възпиташ и образоваш едно дете. Хората, които осиновяват да не би да са половин родители? ! Жалко, че обществото ни е толкова незряло още да възприема и новите неща.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 8b2c05a591
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   От авторката
номер 45
Благодаря ти. И ти съчувствам. Надявам се някога да надживееш спомените и да си щастлива с твое детенце, независимо как решиш да го имаш.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 9deee471a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

47.   Осинови си дете, като не искаш да раждаш.
Страх я било, а от другото не те ли е страх? Там не казваш нищо.
Другите жени не са мазохистки, а ти не си принцеса, но както някой сполучливо каза '' и принцесата ''роди.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9752ab9199
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   47, всъщност никой не го е казал, още по - малко пък сполучливо, ти си пионер в случая. Номер7 спомена, че кралицата е родила наскоро, неее 'на скоро'. Което е наистина удивителна новина, защото тази жена е на 92 години.

Иначе на една принцеса това да ражда ѝ е задължение. Тя ако не иска или не може, мислиш ли, че ще я оставят да продължи да бъде принцеса?

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9e549a234d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Тя тази дори не е и принцеса, а просто херцогиня. Казвам просто, защото когато някой обикновен стане приближен на член от кралското семейство и му се дава титла автоматично, защото такива са им обичаите. И наистина, за да си запази тази титла то трябва яко да ражда не ами и хоро да им играе даже, ако поискат това от нея.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 034b7a0d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Имам подобен проблем, на 23 съм и никога не съм изпитвала желанието да имам дете, когато има деца около мен даже адски се дразня. Може би след години ще се промени мнението ми, може би пък не. Не го мисли толкова, важното е да се чувстваш щастлива в момента, ако искаш нещо ще го направиш, ако не го искаш не.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 2182f1bece
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

51.   До номер 50 и подобни на нея


Ти не си нормална.

Щом ти се гнусиш от деца, трябва незабавно да се лекуваш в спешна психиатрична болница.

Да ти кажа, и аз се гнуся от такива НЕчовеци, които мразят човеците
и децата, но пък предпочитат да се умилкват на едно кученце и котенце.

За тебе ще бъде НАЙ-ДОБРЕ ти да НЯМАШ никакви деца. Дано да бъдеш ИМПОТЕНТНА и да не разбереш какво е да ЗАЧЕНЕШ и РОДИШ ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ нормално човешко дете.

Дано да не те приемат и за осиновителка, че като гледам, горкото дете по -скоро ще иска да се върне в дома, от където е взето, отколкото да има такива родители/ осиновители като теб.

А доколкото до ин витрото, погледнете ин витро децата на "звездите" - такива деца - епруветка са нещастни и неестествени.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 476c877732
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   И се наричаш жена?? Ти си завършен егоист! Ако не си готова ,защото си малка на години,не си срещнала човека и тнт е ок,но да изтъкваш причина,като ще си прецакам тялото е жалко. Ако не изпитваш желание да дадеш живот,да държиш в ръцете си едно сладко малко човече и да гледаш как расте всеки ден,по добре недей-никое дете не заслужава такава ''майка''!
Това със сурогатната бременност е пълна нелепица ( сигурно си на макс.20год).Как ще кажеш,че е едно и също?
Няма нищо на този свят с което бих сравнила усещането да нося живота в себе си,първото трепкане на сърчицето,малките ритничета,прегледите на ехографа.....С това си мислене ще изтървеш най несравнимите и ценни моменти в живота,за да не ти се развали тялото....Съжалявам те.

 
  ...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: e9325f30d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

53.   Сега медицината е напреднала, няма от какво да те е страх. Единствено от нашенската простотия на българите- акушери, гинеколози и акушерки, които, чувал съм, се държат като първокласни говеда и простаци в най-съкровения момент на всяка жена... Но това трябва да есе подготвиш за това и да го игнорираш, защото най-върховната реализация на ВСЯКА жена е, когато дава живот. Нищо не може да се сравни с тази проява - и най-голямата слава и богатство. С ушите си съм чувал, гледайки документален филм за най-великата певица на 20 век - Мария Калас, че тя би дала цялата си слава за едно нейно си бебче... Обаче, любовникът й Онасис, дето все я лъжел, че ще се оженят, пък така и не го направил, смятал, че бебе не им е нужно, и тя абортирала... И след това той пък все пак я зарязал, заради вдовицата на Кенеди- красавицата Жаклин... И ето че Калас си останала сама, с разбито сърце, въпреки че угодила на любовника си да убие детето си в утробата. Такива ми ти работи.
Колкото до сурогатна майка, в България това е незаконно, наказва се със затвор, а в Украйна трябва за да имаш заключение от медицинска комисия, че детеродната ти функция е увредена. Направо забрави тия глупости, които са ти сега в главата. Раждай, и да ти е живо и здраво.

 
  ... горе^

...
преди: 6 месеца, 6 дни
hash: e9325f30d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

54.   № 28, - пълен предразсъдък е, че многото бременности и раждания изхабявали и състарявали една жена. Пълни глупости!!! Жените се състаряват не от раждания, които им дават сили бодрост и енергия, а от цигари, алкохол и от хаотичен нощен живот. Вбийте си го в главите най-после!!! Недей да ми даваш пример с циганките, защото те са си циганки! Я виж, например, военния министър на Германия!!! Жената е като слязла от корицата на модно списания, самата елегантност, сексапил и чар, а има СЕДЕМ СВОИ ДЕЦА от един мъж.... Ето това е то пример за подражания. А баба ми беше раждала 7 пъти, 6 от децата оживяха, тя живя до дълбока старост, и беше свежа и красива, като мадона!!

 
  ...
преди: 6 месеца, 5 дни
hash: 99239ef9b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

55.   Абе жена! Я се стегни., или посети някой психиатър какво тука ни надуваш главите. " Страх я е да забременее" Леле боже. Според мен ти си завършен егоист, като те е страх да родиш дете ясно е че ти не искаш деца. А като ти спре кърмата ще видиш.

Казва ти го мъж, който не иска деца

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: e9325f30d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

56.   И мога ли да те попитам нещо? Затуй, че госпожътъ се бои от бременност, някой ще трябва да се бръкне и да извади 40-50-60 000 евра от джоба си. Очевидно няма да си ти, понеже с подобен манталитет на мързелана и готованко не си могла да ги изработиш досега сама, ами ще ги очакваш от любещото те и готово на всичко за теб и за капризите ти мъжленце, или пък от тати и мами... Няам думи направо!!! Тия хиляди и хиляди пари биха могли да отидат за нещо много по -смислено, да кажем, за образованието на детето, или за какво ли не още, ама не- нали теб ТЕ Е БЪЗЕ... Ами въпросната сурогатна майка не я ли е страх от бременност и раждане? Значи тя трябва да поеме твоя риск заради едни пари... Да не говорим, че цялата операция ще е на ръба на закона и всичките ще трябва да изхабите един за вагон нерви, така че може това да ви излезе още по-скъпо и от тия грешни пари, които ще броите. Това съвременните разглезени девойчета са ВЪРХА НА СЛАДОЛЕДА!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker