Загуба на близък, спонтанен аборт и как се научих да бъда силна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Загуба на близък, спонтанен аборт и как се научих да бъда силна
преди: 6 години, 21 дни, прочетена 1472 пъти
Здравейте, преди всичко искам да благодаря на всички, които споделиха опита и мнението си с мен, четейки личните ми истории в този сайт. Не отдавна споделих в редовете за загубата на моята баба, моят най-близък човек. Известно време тъгувайки за нея и мислейки си как ще продължа напред, една малка джунджуриика ми вдъхна надежда и ме стимулира да продължа напред в живота. 2 седмици, след като баба почина разбрах че съм бременна. До преди не вярвах, че има нещо в този живот, сила или някакъв бог, който да ни подбутва или помага. Вече планувах как ще се развият нещата за напред, как баба ми помага, как не ме е оставила и това е знак, че винаги ще бъде до мен. Да бъда майка беше а и все още си остава най-голямата ми мечта. За съжление обаче, пълно щастие няма. Седмица след като разбрах за бременността, която се развиваше в 6та г. с. направих спонтанен аборт. Винаги съм мразела тази дума. "Аборт"-толкова грубо ми звучи. И всичко това в рамките на месец. Ужасен месец за мен. Започнах да се обвинявам, да се самосъжалявам още повече. Чувствах се отвратително, тъгата ме завзе още по-силно. Първоначалният шок в лекарският кабинет не може да се сравни с друго. Отново загубих. Дори не успях да се нарадвам на това, което получавам и то си отиде ненадейно. Първа бременност, първа загуба. Започнах да мисля, че това ще се повтори, че отсега нататък всичко ще отива по дяволите, че не съм родена за да бъда щастлива и нищо не можеше да ме накара да мисля обратното.
Сега, пишейки от телефона си, вече върнала се на работа, сред хора искам да споделя с вас, да Ви мотивирам да не се предавате. Каквото и да става.
Знам че в началото е трудно да повярваш че ще можеш да се усмихваш отново, да повярваш че смисъл има, че живота продължава. Но е факт.
Знам също и че не мога да върна времето назад, колкото и да ми се иска, но това ме кара да ценя повече това, което имам и близките си, все още ми е тежко, мъчно, но продължавам да живея.
Понякога е трудно, но не е невъзможно. Искаш да се скриеш далеч от всичко и всички, да изчезнеш, но нещата не стават по-хубави по този начин. Трудно е да живееш със загубата на нещо или в повечето случаи на някого, но все пак трябва да опиташ.
Аз самата никога не съм мислела, нито искала да преживея това, което изживях в рамките само на 1 месец, но това ме стимулира да подредя живота и приоритетите си, да стана по-отговорна.
След това, което ми се случи имах огромното желание да напусна работа, да се скрия под завивките и да продължа със самосъжаляването, но осъзнах че това няма да ме спаси, нито ще ме накара да се чувствам по-добре. Осъзнах, че ако искам по някакъв начин да имам отново това, което изгубих трябва преди всичко да бъда достойна за него. Въпреки че съм само на 21 се чувствах готова да бъда отговорен зрял човек, явно само съм се чувствала така. Сега се замислям, че изобщо не съм била подготвена за това. Имам много ярки примери, за това което НЕ искам да бъда в живота, за това какъв родител НЕ искам да бъда и отчасти не съжалявам за така стеклите се обстоятелства. От друга страна си представям как биха се развили нещата за напред, но и тези мисли се изпаряват след като се върна в реалността. Защото въпроса не е просто да създадеш дете. За този един месец се промених повече от колкото през последните няколко години.
Ако има нещо, което научих, това е, че човек никога не е напълно подготвен за собственият си живот и колкото и да ни се иска, има неща, които не зависят от нас. Мога единствено да се надявам и на моята улица скоро да изгрее слънце, да стана по-отговорна и да приемам нещата такива, каквито са.
Иска ми се по някакъв начин да съм Ви дала храна за размисъл и да Ви пожелая да се радвате на живота, независимо от всичко. Знам, че е трудно, но се налага. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 20 дни
hash: b4000b8eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спонтанно прекъснатата първа бременност е често явление и не е повод за отчаяние. Приеми го като подготовка за големия мач. И жена ми ля крокодилски сълзи първия път, а да видиш после как се снасят хлапета.

 
  ...
преди: 6 години, 20 дни
hash: 263f060304
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да ти разкажа ли? ! За една година съм със спонтанен аборт, зверска катастрофа и загуба на човек от семейството. Всичко съм минавала с твърд характер, но най-голямата болка в живота ми е била загубата на детето. Разбирам те мило момиче, не си сама. Пожелавам ти много слънце от тук нататък само хубави неща...

 
  ...
преди: 6 години, 17 дни
hash: 1293b5b69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз имам спонтанен аборт, но преди това и родено дете, всеки губи блузки в един момент, но такъв е живота.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker