Aвторитарен родител вкъщи - как да се справя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121054)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7296)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Aвторитарен родител вкъщи - как да се справя?
преди: 6 години, 16 дни, прочетена 1490 пъти
Имам доста сериозен проблем от година, но в последните месеци този проблем се зачести. Аз съм 17 годишно момиче, което е доста социално и комутикативно. Обичам да излизам и да бъда с приятели. Но ето какъв е проблема: До 2016 година нямах приятели, нито среда, нито каквато е и да било комуникация с мои връстници. Бях постоянно с моята майка и баба. И изведнъж след 2016 година аз започнах лека-полека са излизам, да съм сред мои приятели, които открих. Откъснах се от средата на майка ми и и баба ми. Но това та тях не им се понрави. Също така от миналата есен си имам и приятел с когото съм щастлива. Но майка ми и баба ми изобщо не го одобряват. Постоянно стават скандали и кавги, майка ми нон стоп държи някакъв страшен контрол върху мен. Иска винаги да е на нейното мнение и да става това, което тя иска. Вече ми писва, едвам се сдържам, и търпението ми е на изчерпване. Не искам да правя глупости и се сдържам, но докога ще продължа така не знам.. Моля Ви, помогнете ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 15 дни
hash: 0b8f10d935
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От властни маминки спасеснието е само едно - квартира. Изкарай още малко, скоро ще можеш да работиш и да се изнесеш. Такива хора съсипват децата си. Майката на приятеля ми е същата истеричка. Виждам как му е трудно да взима решения, винаги търси одобрение и изпитва див ужас да не сбърка нещо. Отделно има и проблеми със самочувствието. Те никога не са доволни, вечно трябва да им вървиш по акъла и изобщо да живееш, както те сметнат за добре. По този начин създават едни безпомощни и стресирани същества, които заварват ударите на живота неподготвени. Човек трябва сам да си троши главата, за да се научи. За съжаление, докато те издържа, няма какво много да направиш.

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: a3d1b874e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На 18 багажа и да си търси мъж майка ти. Избива комплексите си върху теб, вместо да си намерят и двете компания. Кажи им го в прав текст, без да влизаш в тона й. Да плетене и сериали ли да гледате.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 85ccf3109f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ще се сдържаш, докато живееш при майка си и харчиш нейните пари!
А след година, вече пълнолетна, си вдигаш чукалата и да те видим тогава, какви ще ги надробиш.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 14 дни
hash: f268ed86db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така властната ти майка е чисто и просто нормална разтревожена за бъдещето ти майка. И ти да беше майка на младо момиче в този разюздан свят и ти щеше да си на тръни да не би детето ти да греши, когато не е пред погледа ти. Ключовото решение по въпроса си ти, колко си умна и смела за да застанеш да се защитиш. Личи си че в образованието се развиваш добре важно е да продължиш да се образоваш. Колкото до майка ти и баба ти има решение те мрънкат защото имат страхове които ти не си им показала/казала че можеш да преодоляваш такива опасности. Най вероятно се страхуват от това да не забременееш на 17, да не вземеш да се омъжиш прекалено млада, да не ти излезе лошо име, да не станеш наркоманка, да не се пропиеш танцувайки гола върху масите на мъжете и такива подобни. Решението е привикваш майка си на разходка в парка, само двете, сядате на пейка и говориш, питаш я защо се държи така казваш й че разбираш страховете й и че вече си достатъчно голяма за да ти стига акъла да не допускаш такива грешки, че не си тъпачка която би забременяла на 17 или би се оставила мъжете да се подиграват с нея. Важно е този разговор да се случи навън на неутрално място далеч от нейната съюзничка баба ти, също на място където има хора така че да я е срам да се развика или да скочи на бой. Предразполагаш я да говори за страховете си и казваш да вярва в себе си че те е възпитала добре и няма как да правиш глупости.

 
  ...
преди: 6 години, 14 дни
hash: ca8932aa1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ей като почнат да използват едни такива думички 'чукалата', 'надобриш'... Номер3, хайде да започнеш някаква терапия за нервите, а...

Авторке, подозирам, че майка ти си няма мъж.. и баба ти също. А освен това сигурно и двете не са направили нищо значимо със себе си, с живота си, а просто са родили...
Наистина няма друг начин освен да ги изтърпиш още 1 година или колкото там ти остава до 18, но си търси работа отсега. Недей да разчиташ на 100 процента на приятеля ти да се грижи за теб, защото след време ако се разделите ще трябва да се прибереш у вас с подвита опашка - тогава егото на двете възрастни дами ще скочи до небето и още повече ще те мачкат.

 
  ...


...
преди: 6 години, 13 дни
hash: 075902278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Започвам терапия, ако ти платиш номер 5.

Иначе не виждам какво лошо казах. Това е синдром, от който страдат всички тийнейджъри - видиш ли, дъртите нищо не разбират и всичко трябва да става на тяхното. А реално (най-вероятно) един лев не е изкарала през живота си и държи да живее по своите правила в дома на майка си.


Малко остана до 'свободата и слободията' авторке. После идва трудното.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker