Всичко наред ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Всичко наред ли е?
преди: 6 години, 19 дни, прочетена 1895 пъти
Здравейте, пише ви момиче на 14. Опасявам се относно малкия си братовчед, който е на 6 години. Постоянно крещи на другите, че са Джъстин Бийбър или бебета. Казва ми да го ударя или удря другите, викайки, , карате, , . Скача от леглото и се просва на земята. После започва да си удря главата в земята, и то силно. Понякога крещи неразбираеми неща и обяви война на брат ми и на собствения си брат. Докато го казваше, аз забелязах, че зад него седеше братовчед ми. Когато разбра това, малкият ми братовчед нарече брат си предател и се хвърли отгоре му. После скочи на земята и завика. Дойде баща му и му каза да стане. Но детето отказа и продължи да се въргаля по пода. Странно е: да е толкова палав, при това, че всички от фамилията ни са били кротки деца! Има ли някакъв проблем и как да оправим момчето? Моля модераторите да публикуват историята, защото вече сме отчаяни! Благодаря на тези, които ще коментират без обиди!
One girl

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 19 дни
hash: f9eefbeae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам, но не можеш да оправиш малкия си братовчед. Това не е палавост, а хипер активност, лиготии и пълно неглижиране на детето. Родителите какво мислят и правят по въпроса? Детето ходи ли на детска? Как се държи там, едва ли някой му търпи лиготиите. Макар, че може и там им къса нервите. Някой общува ли с това дете или стои пред телевизора или с таблета? Как се храни, с какви храни?
Както виждаш много неща има да се съобразят. Много е хубаво, че си загрижена и отговорна, но ти не си му майка. Най-много да разговаряш с твоите родители или баби-те да разговарят с неовите родители.

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: b7e341c537
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не знам какво мога да те посъветвам, на 25 години см млад мъж, мога да ти кажа само ,че децата са такива палави на тази възраст, просто поговори с баба дядо или вуйна , вуйчо, те могат да се справят с детето просто трябва твоят братовчед да се кротне, защото крясъците му те плашат а ти си на 14 и си по- голяма а ако трябва поговори ти с детето но не го стресирай.

 
  ...
преди: 6 години, 18 дни
hash: 3bffda6ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ти нямаш правата да оправяш детето, само родителите му имат тези права. Това че нямате такива хора в семейството не значи че родителите на малкия могат да възпитават деца. Единствената причина да се държи така едно дете е че е невъзпитано. Ако добре са възпитали по големия му брат означава, че или тогава са получили помощ от баби /бабите са възпитали брат му/ или че сега неглижират възпитанието на по малкия си син и обичта им ги прави слепи за постъпките му.
Ти като братовчедка имаш право само да защитаваш собственото си достойнство и личното си пространство. Да не допускаш да рови в нещата ти без позволение или да ти посяга, да му хващаш ръцете ако посяга на бой и до там.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 18 дни
hash: 4021069eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Може би ще прозвучи странно на теб и на останалите, моето момиче, но тук въпросът, доколкото виждам, е духовен. Момчето има нужда от молитви на близките, и от молитви (не само една! ) на свещеник. Необходимо е пълно пречистване на живота в семейството, а и верски живот. Просто казвам - не подтиквам никого да следва съвета ми. Знам, какво невежество цари в България в момента по тези въпроси. Не е било така с нашите предци, обаче.

 
  ...
преди: 6 години, 17 дни
hash: 985790c350
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Следващия път му удари 2 шамара и да видиш как ще се стегне за нула време ! Такива лигави дечица само това ги оправя в противен случай ,ако не яде бой вкъщи с това поведение рано или късно ще си го получи навън. Откъде накъде един малък глезльо ще върти всички на малкия си пръст ?

 
  ...


...
преди: 6 години, 17 дни
hash: ebb85ba8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   От авторката:
Номер 1, родителите му поемат мерки и мислят по въпроса. Ходи на детска градина и има много приятели там, явно и те са палави деца, щом нямат проблем! Общува се с него, но обича да играе видеоигри. Не знам дали яде много, но май да, защото е едричък. И благодаря за съвета!
Номер 2, благодаря за съвета!
Номер 4, по - големия му брат е добър и кротък. Мисля обаче, че малкия го разглезват! А и това 6 - годишно дете знаете ли какво простотии гледа: ОККО - да бъдем герои, малките титани и още глупави предавания с лоши послания ( в един епизод на малките титани се удряха и смееха! Що за послание е това? !? ! )! Благодарности за коментара!
Номер 5, благодаря за необикновения, но полезен съвет! Мисля обаче, че момчето няма да се съгласи!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 16 дни
hash: 75045c9589
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Така като чета, звучи ми като хиперактивност, но дори и да не е това, наложително е да започнат консултации със ДОБЪР детски психотерапевт и медикаментозно лечение (АКО е хиперактивност), предписано от психиатър, за да бъде овладяно състоянието, нека родителите вземат мерки. Нека изберат внимателно психотерапевта, важно е как ще се проведе психотерапията, тя трябва да има положителен ефект! И най- важното е на детето да бъде дадено внимание и грижа, надявам се, както №1 спомена, някой да общува с детето и определено филми с такова послание имат лош ефект върху крехката детска психика и може и от тях да идва проблема, детето заучава и копира модела на поведение във филмчетата.

Успех, нещата са поправими, ако се започне навременна терапия!

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: 4021069eef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към авторката от номер 5: Не е необходимо да присъства на молитвите. Молитвите са извън времето и пространството, така че няма значение, дали е там, или не.

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: fc6f1295ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   А, спокойно, това е просто едно много разпуснато дете, което има свръх енергия и някак се опитва да е център на внимание. Естествено, лесно може непознати да му лепнат диагноза, но ако имате притеснения, отидете при специалист, а не четете онлайн. Едно дете може да е много буйно, а и двамата му родители да са били кротки, това не е съвсем наследствено. Ти си му братовчедка и не можеш да направиш много, можеш само да му говориш, да се стремиш да го успокояваш и да го забавляваш с игри. Отговорност носят родителите му и в крайна сметка те сами трябва да решат по какъв начин да се справят с детето си и как да го успокоят.
Моят брат също беше много палаво дете. Положението се оправи с годините, сега е кротък като агънце. Нямаше психични проблеми, не страдаше от хиперактивност или друго. Ограничихме компютри, ние му избирахме детските, занимавахме се повече с него и посещаваше логопед, за да работят допълнително по материала от предучилищната. Изобщо, бавно и славно всички работехме по малко с него, изкарвахме го на площадки, писахме думички вкъщи и ако забележим, че се натоварва, просто го оставяхме да си почине, защото в обратен случай започваше да вика и да прави дивотии. Това е. Следиш детето, грижиш се за него и се надяваш на най-доброто. В случай, че имаш притеснения, консултираш се със специалисти.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 2 дни
hash: ebb85ba8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хора, авторката е. Искам да си призная, че не съм на 14 - на 12 съм. Не знам защо писах това... Може би защото ме дразни това, че съм на 12. Съжалявам, трябаше да бъда искрена. Номер 2 - като написа, че съм на 14 и почервенях... Та, това е. Простете за лъжата, просто не се сдържах! Обещавам, че повече няма да лъжа... а и вие ще си знаете на колко години съм.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker