Родителите ми не знаят за моята връзка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не знаят за моята връзка
преди: 6 години, 12 дни, прочетена 2185 пъти
Здравейте! След дълга дилема реших и аз да споделя това, което ме тормози. Ще започна с това, имам приятел от 3 години. Запознахме се в университета и завършваме и двамата след броени дни. Дотук всичко е наред. Туркиня съм, а той не е и това е причината родителите ми да не знаят. Преди 2 години се опитах да кажа на майка ми. Никога не сме били близки, за пръв път й споделих за човек в живота ми. Не прояви разбиране. Така и не разбрах защо. Но достигнах извода, че си помисли, че ще забременея, за да приемат тази връзка и накрая той ще ме остави. Той си играе с мене едва ли не. Опитах се да й обясня, че той далеч не е такъв. После започна да ми говори, че неговите родители няма да ме приемат. Родителите му знаят от самото начало и нямат проблем с това. Поне засега. В крайна сметка й казах, че се разделихме, за да не ме тормози. Не знам как ще им кажа. Не са крайно консервативни хора, даже напротив. Не делят хората според етноса. Уж по думите на майка ми искат да съм щастлива. Не знам как да съм щастлива в такава ситуация. На 24 години щастието ми да зависи от тях. Не знам дори как би започнал разговорът. Само знам, че майка ми ще се обиди много, за това че съм крила от нея 3 години. Но просто нямах друг избор. Времето за връщане у дома наближава и все повече го мисля това. Всяка вечер сънувам как нашите научават. Кошмари всяка вечер вече чак не искам да заспивам. Страх ме е от много неща и няма с кого да споделя. Много обичам приятеля си, не бих го оставила за нищо на света. Но тази конфронтация с родителите ми ме плаши. Моля, дайте някакъв съвет, мнение каквото и да било. Имам нужда да чуя нечие мнение по моя казус, някаква надежда може би. Благодаря предварително на всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 дни
hash: 5aac702be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо трябва да се прибираш при вашите след като завършиш? Намери си работа и квартира и ходи да живееш там с гаджето. На 24 си, не на 14, и щастието ти не зависи от това дали родителите ти приемат връзката ти. Ако не приемат, затваряте вратата за тях и това е. Тяхната работа е да искат да си щастлива и да те подкрепят, не да те разделят от мъжа с когото се обичате.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 395066177d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Познавам две двойки българин с туркиня. Нямат проблеми. Ако родителите ти само това ги притеснява, кажи им, че го обичаш. Ще го приемат, не се притеснявай.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: b13e31184b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, в много сложна ситуация си, но аз мисля, че най-доброто за всички ще бъде да кажеш на майка ти, а след това и на баща ти. Тя все пак е твоя майка, ще те разбере, майките винаги прощават. Поне аз съм по-близка с майка ми и бих и казала всичко, баща ми е по консервативен. Надявам се да се оправите и да бъдеш щастлива. :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: e1ad4ff3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не знам дали при вас така е прието, но и да е, защо да трябва да се прибираш при вашите? Завърши, намери работа и си намерете жилище с приятеля ти. Сигурно си възпитана много патриархално и затова така се притесняваш какво ще кажат родителите ти, но истината е, че е важно да правиш това, което те прави щастлива, не това, което те очакват от теб. Вместо да се обиждат трябва да помислят дали са ти показали необходимата подкрепа и разбиране, за да споделяш с тях. Ако бях на твое място щях да изляза на квартира, да им кажа за гаджето и да ги поставя пред свършен факт. Над 18 си самостоятелна и независима и можеш да си правиш каквото си поискаш. Не робувай на техните закостеняли виждания. Най-важното за една връзка е дали хората се обичат и живеят заедно, не дали са българи, турци, цигани и т. н. Бих им казала, че това е положението и или го приемат, или са вън от живота ми - да, ОК е да прекъснеш отношения с тях, ако ти пречат да бъдеш щастлива. Аз даже не мога да си представя да чакам одобрение от майка ми и баща ми за връзката ми, само аз си знам какво ми е, когато затворим вратата с мъжа ми, но аз така съм възпитавана от тях. Ти също можеш да се пречупиш и да направиш твоето собствено мнение на първо място, пред това на всички останали. Пиши какво е станало, че много ще съжалявам ако загурбиш тригодишна връзка заради майка си и баща си...

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 06b66f0051
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Намери Истински истории или съдби на кръстопът имаше същата история. Не можах да я намеря за да я гледаш. Много поучителна особено за родителите.. Българинът е расист и като цяло България е консервативна държавна и различията се приемат трудно. Погледни как едни гейове се приемат, та камоли гей бракове.
Усеща се погледът на хората и негативното отношение, защото и аз съм в такава връзка.. Аз съм щастлива, да има начин да сме само двамата някъде за да не търпя нечии предрасъдъци и негативност. Много е мил, нежен, отговорен, връзката ни е пълноценна вече толкова години. Родителите му правеха проблеми за децата за имена, но той ги отряза, че не е тяхна работа. Рядко имаме контакт с тях, сега след толкова години са омекнали, но ние сме резервирани. Няма как да приемат нещата леко, но ако се върнеш вкъщи ще е по-зле, най-добре заживейте заедно и ги информирайте просто. Всъщност всеки трябва да живее както иска и родителите трябва да приемът изборът на децата си.

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 дни
hash: a8321c9f9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Рано или късно ще го приемат. Няма друг начин. С времето моите родители се научиха да приемат гаджетата ми. Така ще стане и с теб. Само не знам какво ти пречи да живеете заедно с приятеля ти. Дори и в родния си град да се върнеш. Трябва да живеете заедно.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 дни
hash: 51fc393684
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   24 години е прекалено много, за да ти влияят родителите - пълнолетна си от цели 6!
Изнесете се на квартира, започнете работа и да не ти пука! Щом сте финансово независими от тях, ще правите каквото си искате, а те рано или късно ще клекнат (особено като се появят внучетата... ).
Аз не знам и ума ми не го побира каква е тая глупост - да се делим на българи, турци, християни, мюсюлмани и т. н... Нали всички сме ХОРА? Ядем, ходим до тоалетна, учим, работим, правим любов, гледаме деца, правим научни открития, спортни постижения, бизнеси, политики... пикаем ти и на разделенията и на глупостите! Обичай човека до себе си, подкрепях го и му бъди вярна - сега той е твоето семейство. Ти вече не си дете, за да принадлежиш към семейството на родителите си. А и то си е отживелица, като те слушам.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d913251e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката: макар и малко късно, благодаря на всички, които се отзоваха. Причината да се прибирам е, че в момента не работя, поради предстоящите изпити. Той също. Искаме първо да минат, за да можем да си стъпим върху краката. Затова се налага да се прибера.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7040454d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако още следиш темата си- ето и моя коментар. Аз съм жена на 25 българка, в университета имах доста приятели и познати турци. Имала съм и взаимоотношения с турчин, както и моята най- добра приятелка. Дори мъжете турци треперят от страх от родителите си да не разберат, че ходят с българки... Това мила в 21 век е далеч от нормалното след като държавата ни се нарича България и българите не сме въшливи, че да ви е страх от нас. Вие сте си консервативни в мисленето си, остави това какъв телефон има баща ти и каква кола кара, примерно, външно да, модерни сте, но в мисленето си не и не. Повярвай ми, познавам не малко турци и то от самата Турция, учащи се тук, от заможни семейства ама треперят супер много какво ще кажат мама и тати. Един от тях, пак от заможно семейство, дето уж се предполага, че трябва да са цивилизовани и модерни, го ужениха насила за негова братовчедка... Мъж е, ама не можа и гък да каже да противоречи на техните. Диви сте си, ще ме прощаваш. Да, знам че всички вие не сте един човек, че да сте слагани под общ знаменател, но в общи линии е така. Аз съм сигурна, че ти си будно и напредничаво момиче, което очевидно не дели хората, щом си с българин, браво за това, но ми е малко жал за това, как ще те нападнат близките ти и какво ще трябва да чуеш и изживееш. Помни едно, родителите обичат до гроб децата си, дори да се "отрекат" уж от теб, дори да са обидени, няма да спрат да те обичат и един ден ще им мине, ако са нормални и ако твоето щастие е най- важно за тях. Успех и не се отказвай от човека !

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: edf13ff1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мацко, все дно прочетох моята история.
На 23 съм, момиче, туркиня. И аз от около 3г и половина съм с момче-българин. Имаме невероятна връзка. Всичко беше топ докато бях студентка, защото съм далеч от родния град, пътуваме си с него на всякъде, правим каквото си искаме.... нооо животът е труден. В момента съм вече в моят роден град, поради същата причина като твоята, завърших и си търся работа.. При нашето семейство мама е лидера.. Каквото каже тя това става. Тати буквално е безгласна буква. Тя ме тормози от 2 години да спра да се виждам с него, как щяла да се самоубие, как щяла съм да съжалявам, ако тръгна с него, никой не ме разбира мен.. аз не деля хората по религии, етноси и тем подобни. Обичам го страшно много.. и сега от 1 седмица направо живея в ужас, стес и паника. Не знам кога какво може да стане. Майка не ми говори, гладува, говори ми възможно най-лошите и грознни думи. Много ме боли.. Знам, че ако си тръгна, повече няма да мога да се върна тук.. пред ужасна дилема съм. Той няма никаква вина.. страхотен човек е, но и на него му омръзна да се съобразява с цялата тази каша- да лъжа, че съм с приятелки, а всъщност да съм с него, да пием кафе само на някои скатани местенца, когато трябва да напазарим в кауфланд-аз да го чакам в колата, а той да я свърши тази работа за а не ме види някой познат и да ме каже на майка.. ох боже.. пълни тъпотии.. И сега не знам какво трябва да направя-знам че без него няма да съм същата аз, няма да съм щастлива, пробвахме го на няколко пъти, но съдбата ни събра отново и отново. Знам и че без семейството ми ще ми е много болно и ще ми липсват. Просто не издържам на напрежението.. Дано твоите родители се смилят над теб. Успех момиче, успех!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker