Майка ми ме подценява - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме подценява
преди: 6 години, 27 дни, прочетена 1668 пъти
Здравейте, в момента пиша тази тези редове със сълзи на очите. Майка ми постоянно ме подценява. Аз съм студентка на 20 години, красива, умна, секси, забавна. Дори съм много по-умна от останалите ми връстници, повечето от които нямат дори базисни знания и обща култура. Винаги съм се справяла и съм завършваща с отличен успех всеки клас в училище, емоционално интелигента съм също така. Обаче усещам, че майка ми подценява умствените ми възможности. Понеже тя смята баща ми за неудачник, мухльо, тъп и какъв ли още не, смята, че аз приличам по всичко на него, тоест не допуска, че аз съм умна сама по себе си, а винаги ме подценява и причислява към него. Дори в нейно присъствие вече ме е страх нещо да не сгреша, за да не вземе да ме помисли за тъпа. Също така тя не ми звъни по телефона никога, винаги ми пише. Дори завиждам като видя, някое момиче да говори по телефона с майка си. Забавих да отбележа, че дори това, че понякога съм била разсеяна, винаги го отразява саркастично и надменно. Усещам от нея някаква такава не енергия, която не много типична за една майка, която би трябвало да оценява детето си и да го обича. Много ми е тежко и мъчно, че майка ми не ме оценява.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 26 дни
hash: 2ecb86a9b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баба ти, нейната майка, най-вероятно е била същата с нея. На майка ти толкова ѝ е акълът, за съжаление, и тя няма да се промени. Чудесно разбирам как се чувстваш. Съветът ми е да не ѝ обръщаш внимание, зависи ли ти животът от одобрението ѝ?! Не е лесно, знам...мисли си за нея, че е жертва и тя, и не е достатъчно умна, за да го разбере. Независимо кой какво ти говори, ти избираш как да се чувстваш, да ти пука ли или не. Бъди себе си, успокой се и не се напрягай излишно, за да се харесаш на майка ти- няма да стане. Тя не харесва себе си, затова не харесва никого. Един ден ще бъдеш чудесна майка! Кофти ти е сега, но го преживей, просто не можеш да контролираш ситуацията, приеми я, успех!

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 311cc8ea5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   пробвай с баща си

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 0b08733c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, аз май не мога да ти дам съвет, много ми е странно че може да има има майка която се държи така. Имам само една позната за чиято майка се сещам, че е нещо подобно. А дали и преди е била такава или с времето се е променила? Маже да общуваш повече с баща ти ако сте в добри отношения. Може би разговор би помогнал, а яко не поне ще знаеш ти каква майка не трябва да бъдеш. Дано нещата да се оправят.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 26 дни
hash: c6f0fcba51
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И моята майка винаги ме е подценявала. С 11 години, съм по - голяма от теб.

Първо ме сравняваше, със комшийчетата ми - еди си кое, какви оценки имало. Еди си кое, как помагало на майка си...
После започна да ме пита- кой ли ще е тоз заблудения, който ще ме вземе.
Обвързах се, родих дете, което сега е на 4 год.
Наскороми каза, че аз не съм никака майка. Понеже съм получавала голяма помощ, по отглеждането, от мъжа ми. А тя, сама била отгледала мен и сестра ми.

Така че, напълно те разбирам как се чувстваш. Разликата е, че аз не плача. Просто, аз не свеждам живода си, до нейно величество - майка ми. И това много ми помага. Отбелязвам си в съзнанието, че не е права и до там. По - ми е важно, да съм добре с мъжа ми и детето ми да е добре. Това е най - важното.

А такива жени като майките ни... Те трябва да са притеснените. Защото един ден, ще останат сами.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 3a6bca7a98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Винаги ще се намери един, който да те подценява непрестанно. Не смятам, че е редно да се притесняваш толкова много. Не върви да живееш за мнението на майка ти, нищо, че ти е майка. И родителите умеят да удрят по егото, забелязала съм, че повечето не го правят със злоба. Тези хора са те гледали от бебе, трудно им е да видят всички промени, които са настъпили през годините, за тях ти си оставаш същото дете, което е бутало врати, които се дърпат. За нещастиестие, ако тази жена мисли, че ти не си умна, можеш да изкараш докторска степен и пак да не го приеме за нещо особено. Баба ми е същата, 18-години се доказвах, после спрях и си живея доста по-спокойно след това решение. Ти си студентка, доколкото разбирам, така че вече трябва да си съвсем наясно, че всичко, което правиш в момента е изцяло и само за теб самата. Няма смисъл да се доказваш пред майка ти, живей си живота, тя е свободна да мисли, в каквото си поиска. Липсата на вяра в теб няма да те събори и няма да ти попречи да си вземеш изпитите, да започнеш мечтаната работа и да изградиш прекрасен живот... единствено може да те натъжава от време на време, но гледай това да не е често.

 
  ...


...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 06ce2644ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ми недей да я оценяваш и ти.
Общувай си повече с баща ти, а нея я подценявай и пренебрегвай.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 25 дни
hash: a3a5eb71b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много ви благодаря за коментарите, хора, много сте мили.

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: ea7d17cb1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мене баща ми ме е подценявал сравнявал ме е с другите глупаци от стария ми клас, но за щастие не бях такъв, завърших преди 6 години и изобщо не ми пукаше колко успех имам важното е че си завърших спокойно и баща ми чак се освести, когато дойде на моят бал. Сега съм на 25 години живея сам и се радвам че се отъврах от тогавашните ми проблеми

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: 6f4f22c0e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   А къде е в тази схема баща ти? Споделяла ли си с вего, какво те мъчи?

Дядо Торбалан

 
  ... горе^
преди: 6 години, 24 дни
hash: a3a5eb71b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към номер 8:
Аз също имам такивапроблеми, дори да не е казано директно, дори да е с няккво подмятане. Наскоро ме подцениха едва ли не, че уча дадена специалност, няма да изпадам в подробности. Това, че не съм записала някаква друга специалност е просто, защото не съм искала, не съм имала желание. Винаги съм се справяла в училище, дори учителите ми го повтаряха постоянно и ме уважаваха, но родителите ми не могат да го разберат това, и продължават с глупавото си държание, което се опитвам да игнорирам, но не мога да приема, че собствените ми родители не оценяват това, което съм и вместно да виждат качествата ми и да са горди с мен, е точно обратното.
Към нимер 9:
С баща ми не съм много близка, винаги е било така, но въпреки това имаме силна връзка и много го обичам. Не мисля, че и той ще ме разбере, последно след караница с майка ми, усетих, че той се влияе от нея и започва и той да се държи по същия начин, а именно да мисли за мен като нещо по-малко, отколкото всъщност съм. И с него имах спор по въпроса, но допускам, че той се влияе от нея, иначе го намирам за много по-адекватен и по-склонен да разбере.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker