Това нормално ли е за възрастта и ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това нормално ли е за възрастта и ?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2114 пъти
Здравейте на всички. Пиша тук за да изразя своето възмущение, относно един човек, който наскоро навлезе в живота ми. Лично на мен, това поведение е крайно и не мога да го приема. Уви, обаче, повечето, с които съм споделила, ме разкритикуваха и за зачудиха в кой век съм живяла.
Става на въпрос, относно поведението на майката на моята приятелка.
Ще се опирам нагледно да обясня за какво иде реч. Жената е в края на 40-те години, майка е на три деца и баба на едно внуче. Но въпреки това поведението и, приляга повече на някоя тийнейджърка в ранните 20 години, но не и за жена на нейната възраст, но все пак се надявам вие на кажете дали аз бъркам или наистина е не нормално.
Мъжът и работи доходоносна работа в чужбина, и той осигурява всичко нужно години наред, и затова тя е в графата "домакиня", но това е много силно казано, понеже 2/3 от времето прекарва извън вкъщи. По цял ден я няма в къщи, като предимно виси по кафенетата. Дори много често се прибира по ранни зори, като си нямам идея къде ходи. За петъците и съботите знам, че задължително е на дискотека, но за останалите дни си нямам на идея. Години наред ежедневието и е циклично. Най-логично е, че си има любовник и цял ден е с него, но това е изключено като вариант, тъй като, изключим поведението и, външният и вид също е потресаващ. Непрекъснато експериментира с всякакви налудничави прически, изкуствени мигли, екстеншъни и какво ли още не. Последните 2 години покри и половината си тяло с татуировки, а стилът и на обличане е като на уличница. Просто не знам кой ще и се върже и кой би прекарвал времето си с нея. В същото време две от децата и все още живеят с нея. Не им готви и те я карат на готова храна от кулинарните магазини или пък се хранят по заведенията. Въпросът с домакинската работа стои по същият начин. Все едно са си разменили ролите, децата и са и майка а тя им е техният тийнейджър. Най-потресаващото е, че едната и дъщеря тотално и поддържава. Въпреки, че е на На 14 години, с разрешението и одобрението на майка си, тя се вживява като улегнала жена. От 6-ти клас е започнала да пуши пред майка си, с татуировките е започнала по същото време, а най-потресаващото е, че майка и и поръчва твърд алкохол когато са излезли някъде...
Просто не знам...
Само за мен ли това не е нормално. И защо може едната и дъщеря да е тотално копие, а другата сякаш да не е от това семейство?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2f46d107d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За мен поведението и е недостойно, но все пак всеки сам си решава какво да прави и си носи последиците. Така че слабо ме греят хората как си прекарват ежедневието.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1378631954
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не виждам на теб какъв ти е проблема на теб лично? Нито е твоя майка нито имаш нищо общо с нея гледай си твоя живот и не се меси в чуждите жената си има глава на раменете...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 424072f389
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   На 39 съм жена
Когато аз кажа че това не е нормално повечето ми познати ме обявяват за задръстена. Разведена съм но го давам по сдържано. Те ме мислят за луда. Сега трябвало да наваксам за отминалите младежки години, които прекарах в отглеждането на две деца попти сама. И за това че още малко ми оставало ( малко!? - в БГ жена на 39 е вече взела -дала явно) трябвало да се скъсам от купони и с.... с. Аз се харесвам. Децата ми ме харесват. Най- важното не се срамуват от мен. Как щях да гледам сина си в очите иначе :(....!? Според мен не е в теб проблема. Не им позволявай да те накарат да се усъмниш в ценностите си. Дано да си с правилната дъщеря.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9339014fe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако съм на мястото на мъжът й и се бъхтя в чужбина, ще очаквам от нея да прекарва повече време с децата и да се грижи да живеят на чисто и да се хранят здравословно. Сигурна съм, че спи и с други мъже. Обикновено при този модел на семейство така става. Според мен също не е нормално, но хората осъждат теб, защото не ти е работа да я критикуваш. Просто се научи да приемаш хората каквито са и ако не ти харесват се постарай да не си ти такава.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6e593965b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Дай като е в края на 40 те да се облича и държи като пенсионерка? ! Мисля, че наистина мисленето ти е закостеняло! ;)
Ж30

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 88a202b654
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Няма нищо чудно!
Винаги във всеки град има по няколко такива ексцентрични дами които отказват да остареят
Вероятно задомена рано, цял живот отдадена на децата от скоро е почувствала че няма задължения и душата й млада търси приключения и заспалата й преди 30 години суета се пробужда
Остави я намира и гледай ти на нейните години да не си по-зле!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: abe50e0424
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако беше на 70 щеше да е странно, но някои хора дори на 40 са си същите младежи и на 20. Даже повечето хора които познавам на 30-40 си ходят по дискотеки, някои си имат деца, други не. Ако това лично на теб не ти пречи, не мисля, че има какво толкова да го мислиш - жената просто си е такава. Ако ти нарушава спокойствието поговорете и решете проблема. Приеми, че има всякакви хора. Има 19 годишни които са като пенсионери, никакви цели нямат, никъде не излизат, все мрънкат, но има по-възрастни които пък са обратното. И пак казвам - 40 не е старческа възраст. Нормално е да излиза с приятели, това си е нейна работа. Ако това по някакъв начин не ти пречи не виждам да има проблем.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1bb8a30a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Много пенсионерски разсъждаваш. Жената се забавлява, мъжът и няма нищо против. Поведението и действително е смешно и вероятно в дискотеките и се подиграват, но това не е твоя работа. Решила е да се наживее и толкова. Млад си още, не започвай от сега да си пъхаш гагата в чуждите работи, като някоя сваха.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2a2ee10f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Макар че нямам смелост, талант или самочувствието да правя като описаната госпожа, а съм на 40, смятам че е нормално. Децата й са отгледани, тя е в правото си да прави каквото иска след като не пречи на другите, а до колкото разбирам на никого не пречи.
Щом има внуче на 40г значи се е омъжила доста малка и сега изживява "втората младост". Децата й са нахранени и облечени, достатъчно големи да си ошетат сами, не разбирам какво искаш от нея? Била "домакиня" и не работела, ами айде опитай се да отглеждаш сама 3 деца и работи да те видим. Разбрали са се с мъжа си той да работи и да не поема никакви други семейни задължения, тя да се занимава със семейство и дом и да не работи и се справят. Дъщерите им са вече големи изглежда и добре възпитани щом ти консервативната млада дама смяташ едната й дъщеря за приятелка.
Колкото до отношенията й с малката дъщеря, ти просто не си имала деца тинейджъри и затова се шокираш, като забрани на дъщеря си да пуши да има татуси според теб дали ще е "добрата майка"? Дали дъщерята ще я послуша? Ще ти кажа едно когато децата са вече на 14, и до 14 не са осъзнали че пушенето е вредно за тях, след 14 няма как да ги накараш насила да спрат, и единственият правилен подход е да им позволяваш да пушат пред теб с идеята поне малко да можеш да ги контролираш колко да пушат, а и да имаш близката връзка с тях за да не стигнат по далече с наркотик и т н. Защото когато си родител на тийнеджър с по лабилен характер е по добре да си му приятел от колкото да го стъпчеш със скандали или по лошо шамари и така да го подтикнеш към по опасни за здравето му вещества. Повярвай ако майка била тя и консервативна се кара или крещи детето да остави цигарите ще постигне само едно, детето не само няма да остави цигарите, ами и ще намрази майка си и в яда си ще посегне към марихуана, екстази или дори хероин.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a8bb259dcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Само да те попитам ти личен живот имаш ли?

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 4496576c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Как ще живее живота си тази жена си е изцяло нейна работа и, нито ти, нито който и да било няма право да и държи сметка за това! На теб приятно ли ще ти е някой да те обсъжда така? Гледай си в своята паничка и не се бъркай където не ти е работа!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 53e4613496
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Има 19 годишни които са като пенсионери, никакви цели нямат, никъде не излизат"

Не знам, какво общо имат целите с излизането и пенсионерството. Би ли ми обяснил?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bbcfca32f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Какъв ти е проблемът точно? Не общувай с тази жена. Имай и едно на ум, че дъщерите повтарят майките си.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0339bda43f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Виж сега, всеки си има глава на раменете и сам си решава как да си живее живота. Да не говорим, че на практика ти не си никаква на тази жена. Да и беше дъщеря-разбирам да се възмущаваш, срамуваш и т. н., но ти не си. Тогава какво те интересува къде ходи, как се облича, дали готви и т. н. Гледай си твоя живот и остави жената на мира! Никой не те е задължил да се сприятеляваш с нея, нито да ходиш с нея по баровете.
И моля, най-накрая спрете с тоя манталитет от малкия град, да раздавате акъл, защото е наистина смешно. Това си е нейния живот и тя си носи отговорността. Ти ли ще и кажеш дали да готви или дали да си направи още 1 татуировка?
Така, че съветвам те да се съсредоточиш върху своя живот и да го направиш по-вълнуващ, вместо да си запълваш времето коментирайки живота на другите.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: abe50e0424
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Номер 12, искам да кажа, че масово пенсионерите са по-домошари, а и не са като на младини да имат онази енергия, разсъжденията им са различни. За един 80-годишен обикновено всичко е изживяно и единственото което би искал е спокойни старини и да знае, че близките му са добре. Иначе моята баба е на 70 и е мноого готина! Излиза си, но естествено няма тази енергия като по-млада.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker