Да спя при мъжа или при детето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (87878)
 Избор на редактора (164)
 Любов и изневяра (20277)
 Секс и интимност (10296)
 Тинейджърски (19229)
 Семейство (4276)
 Здраве (7188)
 Спорт и красота (3771)
 На работното място (1796)
 Образование (5080)
 В чужбина (1140)
 Наркотици и алкохол (855)
 Измислени истории (709)
 Проза, литература (1413)
 Други (11677)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Да спя при мъжа или при детето?
преди: 1 година, 27 дни, прочетена 1698 пъти
Здравейте, вероятно много от вас са си задавали този въпрос.
Имаме тригодишно момченце. До шест месеца спахме аз и той заедно на голямо легло - кърмих. От шест до девет месеца спах до него в същата стая на друго легло, той в кошара. А на почти десет месеца го оставих и сам в стая при широко отворени врати на стаите.
Разбира се имало е неспокойни вечери, никнене на зъби и неприятни истории със събуждане. Винаги съм била до него в моментите, в които се е нуждаел от мен. Около втората година драмите приключиха и спи напълно сам до скоро. Тръгна на градина, весел и щастлив е, сто процента няма тормоз там, но явно изпитва страх да не го оставя. Постоянно иска да ме гушка вечер и да спим заедно. Мъжът ми не иска да спим тримата, иска или аз да съм при сина си в детската стая, или той да е с него, но не и да сме тримата на спалнята; или да спим заедно като двойка, а синът ни отделно. Не знам кое е правилно, синът явно е в период на нужда от гушкане, период, който осъзнавам, че няма да се върне никога. В същото време не искам мъжът ми да е сам. Чувам и критики от бабите, че рано съм го оставила самичък и искал да навакса. Че сега трябвало да го гушкам. Не че не искам, да се гушим е най-хубавото нещо на света. Но моля дайте идеи кое е правилно за съня на тригодишно дете...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 25 дни
hash: 7187f0fba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Защо мъжът ти не иска да спите тримата?

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: d9899cfb9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Прочети малко психологическа литература из нета колко е вредно да се спи с детето. Не правиш услуга нито нему, нито на брака си. И последствията ще ги усетиш след време, ама ще е късно.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: 67cde03bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Правилното е да си с мъжа си. Колко още ще го дундуркаш малкия, вече си му създала навици, не ги променяй.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: 8cc1ec9043
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Аз мисля, че трябва да спи сам. Може и във вашата стая в своето легло.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: e1b3b0a237
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Горкият ти мъж...

 
  ...


...
преди: 1 година, 25 дни
hash: be6870ea76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей. Дъщеря ми е на 4 год. и все още, от време на време, иска да се гушкаме и да спи при мен. Аз разбира се, не отказвам, но щом заспи дълбоко, просто я премествам в кошарата. Така няма ощетени :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: f74985f9ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

7.   Естествено, че трябва да спиш при мъжа си. Бабите просто ще пропусна да ги коментирам. Седни да прочетеш малко за Фройд и едиповия комплекс и ще разбереш защо мястото в леглото ти трябва да е за мъжът ти, а не за синът ти. В момента той иска да измести баща си и ако му позволиш, ще навредиш на по нататъшното му развитие. Ако го отблъснеш, той ще разбере, че баща му е мъжът в къщата и трябва да му подражава. Така се оформят мъжете. Наистина прочети Фройд и ще намериш отговор на въпроса.

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: 8ecf8214e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Остави ги бабите и тяхното мнение. Детето можеш да го гушкаш през деня, да си играете и Т.н. Нормално е да спиш при мъжа си.

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: 29fd4ad982
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не става ли да оставаш при детето докато заспи и после да си лягаш във вашето легло?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: 1012c957dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Ти остани бабите а мисли за мъжа си. Детето е дете, гушкате, игри, приказка и всеки километър има стая и легло. На мои познати на 10 г. детето спи при тях. Тя става посредством нощ и отива в другата стая. Безумие. Секс правят рядко.

 
  ...

...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 84205dc2b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Задължително спи с мъжа си, малкият е в период на самоидентификация и иска да измести баща си по важност (т. нар. едипов комплекс или майчин комплекс). Това за съжаление се е случило при израстването с повечето мъже в Западния свят и има 2 варианта: или стават мамини синчета, или стават агресивни "лоши момчета". И в двата случая имат нереални представи за жените, имат трудности със стабилните връзки, емоциите и така нататък.

Гушкай го, но не прекалено. МНОГО важно е да си близка с мъжа си и да го демонстрираш пред детето. Както и той също да го гушка и да си играе с него. Целта е детето да знае, че е обичано И от двамата, но да осъзнае, че интимно ти си заета от мъжа си.

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 66e2b901b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ти ако от сега научиш детето ти така, може после и до 18 години да иска да спи с теб. Премести се в стаята при мъжът ти докато не е късно.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 23 дни
hash: b6408e1a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Правилно е да си при мъжа ти...

 
  ...
преди: 1 година, 23 дни
hash: 8a72bcd269
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Най- правилното за съня на 3-годишно/ и по-голямо/ дете е да си спи на свое креватче в спалнята на родителите си. Как така мъжът ти си е спал сладко-сладко отделно толкова време, как ще те кара да избираш сега? ! Докато е малък синът ти, особено тогава, му давай цялата си обич, гушкане и т. н.!!! Не го травмирай за нищо на света! Онези с фройдиските истории може въобще да не ги четеш!

 
  ...
преди: 1 година, 22 дни
hash: e8d37a5074
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Мястото ти е при мъжа ти. Сега е моментът да изградиш навици на сина си и ако не го направиш, ще има големи драми. Не казвам да не го гушкаш, напротив, но го прави когато е буден и докато го приспиш в неговото си легло. След това тихичко се връщаш в спалнята при съпруга си. Това е най-доброто за всички. Иначе синът ти ще свикне да заспива само с теб и ако случайно някой път не си там ще стане страшно. Да не говорим, че ако сега го научиш така после на 6-7 или даже повече години ще се чудиш какво да правиш, защото той ще отказва да спи сам. Даже тук имаше преди време история от едно момиче, което споделяше, че е на 15... и я е страх да спи сама в стая! Според теб това нормално ли е? За това още от сега научи детето си, че да, мама много го обича и винаги ще е при него, ако има нужда, но просто трябва да спи сам. А и не на последно място, това ще е полезно за брака ти. Защото ако я караш така и спиш при сина си, в един момент съпругът ти не само ще мрънка, но и сериозно ще се отчужди от теб. Не забравяй, че освен майка си и съпруга и съпругът ти също се нуждае от внимание и от време само за вас двамата.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 22 дни
hash: 296b0fe63c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей,

Не съм майка, така че може и да не вземеш моят комнтар под внимание, но ще ти дам два примера, които ме карат да мисля, че е най-добре детето да спи в отделно легло, даже в отделна стая.
1. Колежка на майка ми има момиченце на 7 години, до ден днешен спи между тях! И когато колежката ни разказва тя сама си признава, че още от новородено е спяла с тях и така си отива. Каза, че даже през нощта, ако се събуди вика и пищи докато не легне между тях!
2. Леля ми направи същото с дъщеря си и тя така беше свикнала между тях и стана на 5, роди й се братче- ужас и безумие! И тя иска да спи с тях и малкото е там... леля ми трябваше да купи най-голямата спалня, за да може всички да спят на нея.. А колко спят леля и мъжът й те си знят!

Не случайно в много държави още от новородено детето си спи отделно в друга стая. Аз лично ако имам стая ще я обзаведа със столче с диванче/за вечерите в които детето е неспокойно/, но когато стане детето на 6 месеца ще го оставям само. През деня може да се гушкаме и играем, но не бих искала детето ми да е толкова зависимо от мен и да иска само с мен! Смятам, че понеже в България сме свикнали така да спим всички заедно до първи клас не можем да вземем едно решение сами и все очакваме родителите да ни спасяват. Аз самата спях с майка ми до 12-13, защото така ни се случи по ред финансови причини и ми беше трудно да се отделя после. В смисъл все й звънях, беше ми мъчно и т. н. Не че е лошо, но човек трябва да е силен, за да се справя с живота.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 56cbb0f2d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Здравей! Моя съвет е да си спиш при мъжа ти и той иска да го гушкаш... Остави детенцето в отделна стая може да помрънка отначало но ще свикне... А ти си спи при мъжа защото може да му омръзне и да си търси друга за ласкии...

 
  ...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 337dbab5a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   този период в моето семейство го преодоляхме по следния начин - обеснява се на детето, че всеки трябва да спи на собствено място, легло и стая, и изключение се прави само когато порасне голямо и се ожени. Първо - обеснява му се това всяка вечер, колкото и досадно да ви е, с мил и обичлив тон, без нерви, като му се казва, че така се спи спокойно и дълбоко и ще се чувства здрав и силен. Второ - чете се приказка или се разказва кратка история всяка вечер преди сън, като майката и бащата се редуват! Светлината по възможност е слаба или липсва такава, ако разказвате. Историята не бива да е страшна, а по-скоро поучителна и отпускаща. Като филмчетата за Франклин. Важното е да се преодолее страха от тъмното и да има ритуал, който детето да спазва, и в който да участва майката и бащата, като се редуват! Ако трябва играйте на криеница или приключения в тъмното, за да свикне с липсата на светлина. Ритуалът успокоява детската психика и създава чувството за сигурност. Трето - детето трябва да знае, че след него и вие отивате да спите във вашето легло, на вашето място, за да се чувствате и вие здрава и бодра. Трето - в никакъв случай не се поддавайте на детските молби и големите очи, само трябва да сте нежни с него и да му обяснявате всеки път, че много го обичате и искате да спи на широко, да му е удобно и че в царството на сънищата го чакат приключения и да побърза да заспи. Това е.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 дни
hash: 5bec654f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   При комшията! Що за тъп въпрос - мястото ти е при мъжа ти. Иначе друга ще го заеме. Без секс брака са разпада, запомни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker