Опитват да сринат самочувствието на сина ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Опитват да сринат самочувствието на сина ми.
преди: 6 години, 1 ден, прочетена 2065 пъти
Здравейте, реших да споделя тук, за непрекъснатото укорение на хората към нас със съпругът ми оностно децата ни, защото забелязяам, че тук има доста интересни и полезни мнения и съвети. Много отдавна с него се научихме да не обръщаме внимание на хората какво говорят за нас, но не и за децата ни. Не знам дали е уместно да използвам имена, тъй като сайтът е анонимен, за това ще се постарая да ги избягвам. Големият ми син е на 27 години, живее извън България с приятелят си. Да, синът ми е хомосексуален, но това си е той и ние го обичаме и се гордеем с него. Малкият е на 16, почти 17 години. И двамата носят в кръвта и сърцата си музиката, още от малки тя е техен начин на живот. Както си пееха в къщи пред огледалото изведнъж започнаха да печелят конкурси, да излизат на големи сцени, макар и не с техни песни. Големият продължи да развива таланта си във Франция, а малкият тук. Доста от хорара тук обаче, не знам от завист или от чиста злоба непрекъснато ги оплюват. Основна реплика е, че малкият е бездарник. Според тях ние плащаме всеки един конкурс, в който участва, за да го избутаме на върха. Ако не сме били ние и нашите пари, той нямало да стигне до никъде. Всеки път когато печели, когато постига нещо, то е нагласено. Те са убедени, че му липсва всякакъв талант, макар че и някои от най-добрите музиканти го поздравяват и твърдят, че има бъдеще на музикалната сцена. Друго, което очевидно ги притеснява, е че пуши. Дори се постараха да ни го съобщят. Ние също сме против това, но когато го хванахме с цигара решихме, че е по-правилно сам да вземе решението дали да продължи с този порок, или не. Обяснихме му, че рискува здравето и гласът си, но е свободен да реши какво иска. Позволихме му да се татуира, въпреки че не бяхме много съгласни. Казахме му да помисли добре, защото това е нещо вечно и той помисли и взе решение да го направи. От тази постъпка, хората решиха, че ние сме го оставили на произвола на съдбата, че задълженията ни като родители приключват с това да му дадем пари, да му купим дрехи и първо място в конкурсите. Говорят, че не ходи на училище и, че ние плащаме на преподавателите, за да му пишат шестици, което аз намирам за обида към учителите, към него и към нас, защото единственото, което искаме от него е да учи и той се съобразява с това, а учителите са наистина честни и добри хора. Целим да научим синът си, че не всичко се купува с пари, а междувременно (според тях) се опитваме да купим света с милярдите си. Обикновено не се трогвам от хорските приказки, но някои от хората, било то деца или възрастни, се опитват да сринат самочувствието на синът ми. Когато беше малък, се прибираше разплакан, защото някои от по-големите деца се подигравали на ориентацията на брат му или пък защото упорито го убеждавали, че няма и капка талант. С възраста спря да обръща внимание или поне така излегжда. Спря да им отговаря и не показва по никакъв начин да се засяга, но как мога аз да съм сигурна, че той всъщност не приема всичко това навътре?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 ден
hash: 1ed7a67a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Заведи го на психотерапевт. Повечето българи са много злобни и живеят за да критикуват.

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: 5af2c3a293
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти нищо не можеш да направиш. Синът ти вече не е малък и сам трябва да си изгради самочувствие. На 16 години няма как мама да го убеждава, че е супер. Вече е достатъчно голям, че да се сблъска челно с живота и да се научи, че не всички хора ми мили, искрени и добри, че има хора, които му се правят на приятели докато планират как да му забият нож в гърба, че има завистници, които са готови да злословят по негов адрес, само и само за да изпъкнат и т. н. Да, болезнено е, когато знаеш колко много труд си положил, да чуеш, че вашите са платили за да спечелиш, но това е част от живота и трябва да си научиш урока, защото родителите ти няма да са до теб цял живот за да смекчават удара и да те предпазват от злобата и завистта. За това, просто трябва да оставиш сина си да порасне и сам да се научи как да се справя с критиките, завистта и нападките.

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: a6bb82f247
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   За жалост завистта и злобата са се вградили в манталитета на българина до такава степен, че не признаваме никой за нищо. Всеки е дървен философ и всеки е пръв да съди другите за всичко без да гледа себе си. Не обръщайте внимание на простаците-те винаги ще си изказват „компетентното” мнение, без значение дали е желано или не. Подкрепяйте сина си независимо от всичко!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 15 часа
hash: 6b0b2bbba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Това което правите като родители е чудесно! Важното е че като родители винаги оставате зад сина си и го окуражавате и насърчавате. Това какво говорят хората, струва ми се е ограничено обкръжение от индивиди които ви познават и са във всекидневието ви било то съседи, съученици или деца в обкръжението на сина ви.

Реално погледнато, хората са злобни и завистливи - това е навсякъде по света и просто нещо вродено. Смятам че и вие като хора сте имали или понякога имате такива чувства спрямо други, не от лошо намерение а просто защото така се чувствате, особено ако смятате че толкова се стараете а живота дава на други неща за които вие толкова се борите и накрая не се получава под една форма или друга. Вродено е на хората и да се копират - това е подсъзнателно явление което идва от добита информация - видяна визуално или чута. Не всеки има това което други имат - нечестно е но това е живота. И аз може да искам да ида на Луната но това е за хора със било то повече интелект, по-здрави биологично, със кариера фокусирана върху изследвания и т. н. Хората просто са различни. Eдни получават в живота едно - други получават друго.

Щом синът ви има влечения и интереси и го подкрепяте - това е важно. Колко успешен е зависи до къде от него, до къде от късмет. Понякога просто късмета играе роля в това как ще протече живота. В училище щом е добре - това е чудесно! Всъщност осъзнах че и образователната система и обкръжението в училище играят роля върху човека. (Открих топлата вода xa, xa); Само дето това което не осъзнават хората, e всъщност че освен информацията която се предоставя на индивида и се добива от него, психологическия ефект от комуникацията със тези които я предоставят (преподаватели и съученици), взаимодейства със бъдещите импулси които се кодират в мозъчната система въз основа на 'experience' или 'опит' от времето прекарано със тези хора и отношението им към човека.

Освен че образователната система куца, във повечето училища преподавателите също не са и от най-високото ниво, просто защото и те самите са недоразвити и като индивиди и те са били афектирани от семействата си или обкръжението, като и ниското заплащане допълнително допринася за ограничен ентусиазъм реално да се 'даде' знание. Другите ученици освен синът ви, които посещават училищата също както преподавателите и синът ви, са били или биват афектирани от хората около тях, било то в семейна среда или външна. Всичко е един кръг, във който всички се учим от опита си с останалите и информацията която добиваме от тях, включително как ни е предоставена.

Чудя се във частните училища до колко е по-различно. По-малки групи са учениците обикновено, което позволява и повече фокусиране върху децата, както и програмите се различават. Има и частни училища които преподават по чужда образователна система, включително и британската (Това обаче е в София). Аз също съм гей и съм в чужбина. Иска ми се да съм хетеро, да мога да се оженя и да имам свои деца и да живея този уж 'нормален' живот който останалите живеят, знаейки че няма да съм сам. (Това от което хората ги е обикновена най-страх, каквато й ориентация да имат) Но не, хората не се разбират за абсолютно нищо, защото не живеят живота на другите. От там идват и вижданията им за правилно или не. Хората разбират само това, което е от личният им опит - тогава вече се изпитва емпатия за каквото й да е.

Все пак, всички живеем в ограничанията на собствената си реалност.

Даже пример, как някой който никога не е живял във Австралия ще знае как реално е живота там? Вижданията ще са само от чудо / видяно от хора и телевизия, но не и от техният опит който ще се различава за да разберат наистина какво е. От там идват ограниченията.

 
  ...
преди: 6 години, 10 часа
hash: d93f64923c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Първо искам да ви поздравя какви страхотни и осъзнати родители сте. Има много малко толкова интелигентни семейства в България. Сега по темата, мисля че единственото, което можете да направите е да възпитате детето да не слуша хорското мнение. Цял живот се намира кой да ни оплюва, когато човек в известен - още повече. Децата са най-жестоки и за съжаление това няма как да се промени. Ако се вързва или се сдухва още повече ще го гаврят. Нека просто се научи да не приема мненията на нереализирани и злобни хора.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 часа
hash: fcfd31a7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля че не трябва да се притеснявате дали момчето приема навътре хорски нападки, а да седнете и да му обясните, че има всякакви хора на този свят и те имат право да харесват или не неговата работа и неговата цел трябва да е да работи за хората които го харесват, а не да се мъчи да убеждава всички, да остави хората които не го харесват да намерят своят тип музика при друг изпълнител. А след време той сам ще осъзнае става ли за изпълнител или не, в зависимост от броя последователи, а не от броя хора които не харесват работата му. Ако има достатъчно хора които да плащат за да го слушат след време значи е добър, ако няма, значи да си търси друго поприще да изкарва прехрана, а музиката да си му остане негово хоби.
Мисля също че твърде много свобода сте му дали да избира дали да пуши и такива неща. Децата, тинейджърите нямат усет за опасност от смърт или проблеми с здравето, те са млади и за тях самата мисъл че някога ще станат на 30 или 40 им се струва толкова далеч, че са на мнение че и на 40г да умрат те вече ще са старци, обаче когато човек стане на 40 съвсем не мисли че е старец и с времето все повече започва да му се живее поне още малко, на 60 си вика поне да поживея да видя бала или сватбите на внуците, на 80 иска да се порадва още малко на пра внуци и тн. Затова сте вие, затова има родители до тийнеджърите, да им запазят здравето докато те се осъзнаят, че живот не наричаме само тийн годините.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 часа
hash: 7dff40cdc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Какво ви пука?

 
  ...
преди: 6 години, 8 часа
hash: 486bdb22e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Амбициозната майка с отблъскващ правопис: със съпругът, със синът, в празната ти глава все пълен член?!

 
  ...
преди: 6 години, 8 часа
hash: 8d711d0df6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не става ясно кои са тези лоши хора.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 часа
hash: a5f1fc0d9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Това си е чиста завист! За съжаление българите са такива, като видят някой който е над тях започват да лъжат и да го плюят.
Подкрепяй синът си и не им обръщай внимание на тези, който го плюят.

 
  ...

...
преди: 6 години, 5 часа
hash: c3df59fa53
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-добре е да го попиташ, няма как да ти кажем ние. На неговата възраст децата са много чувствителни и се стараят да намерят среда в която ще паснат и ще бъдат приети от другите.
Трябва да имаш много силен характер, за да не се влияеш от чуждото мнение, но най-вече да си уверен в себе си.
Нормално е хората да завиждат на по-заможните и по-успелите. Децата могат да са много жестоки с тези които са по-бедни или по-богати. В зависимост от мнозинството различните страдат, макар и без вина.
Обикновено децата пушат, татуират се и прочие, като израз на бунт и да се впишат сред останалите. Не мисля, че е редно да поощявате подобно поведение, знам че си вашето дете, но все пак това са решения засягащи цялото му бъдеще. Ако, сега се чувства добре с татуса си или цигарата, утре кой знае какво ще му донесе бъдещето... Мой приятел имаше татуировка, която е направил в гимназията, не е само една, но е на ръката и е доста неподходяща като послание, предвид че в момента работи на висша позиция в Ай Ти компания, така че се наложи да мине през много болезнена процедура по покриването и с по-симпатично изображение. Не съм против татусите, но не случайно има възрастова граница и това което е о. к когато си на 16 не е същото, когато си на 30 . Аз не съжалявам, че изчаках да стана на 18 и благодарение на родителите си, сега нямам безсмислени неща по себе си от които да ме е срам.
Никое дете няма да пострада от малко здравословен родителски контрол. Подкрепата не е просто да казвате, , да може! Ти си най-добрия и най-великия, прави каквото си искаш! "А, да сте твърди дори да е трудно. Ако, детето не свикне на критика сега, цял живот ще страда.

 
  ...
преди: 6 години, 56 мин.
hash: 0483236251
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Тъжна родна картинка, няма спасение с бай ганьо и отровният му манталитет. Съветвам ви да се изнесете при големият син в цивилизована франция и дааз оставите територията България да я превземат пущинаците и треволяците.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker