Хибрид между коте и рис - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Хибрид между коте и рис
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2399 пъти
Здравейте! Скоро писах тук за съвет относно коте, което намерихме. До скоро мислихме, че е раса Бомбай, отговаря напълно на описанието, включително черните възглавнички на лапичките. В началото не обърнахме много внимание на малките косъмчета (четчици) които има на връхчетата на ушите. Но забелязах и малко по-дълги, още съвсем фини косъмчета на брадичката. Освен това зад ушите към бузките му расте по-гъста, малко по-дълга и "чорлава" козинка.
Търсих по описание и снимки и излиза, че вероятно е хибрид с рис. Това би обяснило и поведението му. Много е интелигентен, любвеовилен, игрив, но когато включи в режим "ловец" дебне и лови по различен от нормалните котета начин. Освен това ни лови и нас... работим с "тц" "не" вик на болка преди това, игнор след това и след няколко секунди пренасочване към различни играчки за лов. Понякога обаче като атакува е абсолютно "глух и сляп" и дори при малко по-грубо реакция (хващане и изместване на половин метър от нас) и се връща и атакува още по-настървено. Като задоволи този инстинкт на ловец, няма по-добро и любвеовилно същество на света.
Току-що точно с два скока се качи на върха на 1 метър мрежа, а говорим за коте на около два месеца само. На ръст е нормално за възрастта си, но по-мускулесто, с малко по-големи лапички, увисва на ноктите си и така може да задържи минути без да се умори или го заболят мускулчетата.
Какво още можем да направим за да изведем повече Бомбай и по-малко Рис от него? Варианта да се разделим с него е изключен, обичаме го много и вече е част от семейството. Нямаме малки деца така че, и това не е проблем.
Само да се (го) научим да контролираме Рисът в него.
Моля за съвети! Благодаря ви!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 273076f594
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм експерт ,но ви съветвам да потърсите такъв за по-компетентно мнение ,все пак в интернет всеки разбира от всичко и може да ви заблуди. От скромните ми знания мога да ви кажа ,че „дресирането” или опитомяването на котка е по-трудно от това на куче. Те са някак си по-своенравни и диви. Ако котето е с вас от бебе (или много малко) ще свикне с хора и няма да ги приема като заплаха. Но най-вероятно ще си остане една идея по-диво от другите котета. Пак казвам ,допитайте се до ветеринар или човек по-запознат с котките.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dca14ef54a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да не е кръстоска с мейн коон вместо с рис? Те също чести имат пискюлчета на ушите и грива - а и са двойно по-едри от обикновените котки и доста игриви.
По-вероятно ми се струва да е мейн коон от кръстоска между котка и рис...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a267d45795
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз мисля, че става въпрос ето за тази порода:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мейн_кун

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 04f30d880a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако го обичате наистина, съгласете се, че искате най-доброто за него. А то може да не е във вашия дом. Напишете в Гугъл "Дивите животни" и Любомила Кривошиева. Консултирайте се с тях и направете най-доброто за животното. Помислете за него!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d172e7b4f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Междудругото миналото лято видях рис на село. Завърнали са се.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2401ea06aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравейте! Пропуснах да кажа, че не живеем в България.
Да, също проучвах за Мейн-кун, възможно е, но поведението му отговаря на рисчетата на тази възраст. На два месеца са супер агресивни и в игри се убиват по между си братчета и сестричета. Предполага се, че е борба за йерархия. Направила съм му разни игри за интелект (просто защото доказва такъв) с "улов" и когато успее да извади/улови, хапва малко и остатъка си го замъква да го рови някъде из стаята. Не позволява да му се пипа тоалетната под никакъв предлог. След (по време) почистване се ядосва, тупва ми ръката с лапичка и маркирва с урина, но и с акото по стената на тоалетната, а и два пъти вече стената извън тоалетната.
Много е приказлив, държи да се похвали за всяко ново постижение-по-висок скок, по-едър улов (някоя от подвижните играчки) т. н.
Спи на възглавницата над главата ми, задължително вечер и сутрин ми мие косата, събужда ме с целувки и нежни гризвания, никога не е проявявал от тези агресивни игри докато спим. Дори бих казала, че ни "пази". Тук Рисът е защитен вид, но той не е изцяло рис или Мейн-кун, смеска е между Бомбай и една от двете други раси, ако не го заведем на ветеринар, ще знаем със сигурност на около 1 г. А се притесняваме да го заведем на ветеринар именно за да не ни го вземат. Ако надделее Рис, ще го вземат докато е малък или ще ни задължат да имаме специални разрешителни за него, които включват среда, пространство и възможност за него за истински лов. Има много зайци за лов наистина, но в момента поне нямаме възможност за такава драстична промяна, да се преместим да живеем на място на което да му осигурим естествена среда.
Да, обичаме го много н 4 и определено искаме най-доброто за него.
Ако разсъждавам от човешка гледна точка, в момента за него съм "майка му". Намерихме го захвърлен на магистрала в хартиена чанта, парализиран от ужас. От него момент до днес, ние, но най вече аз (защото не се отделях нито за миг особено първите дни от него) съм позитивното присъствие в живота му, любовта и сигурността. "Татко му" като се прибере го "побърква" от целувки, галене, чесане и т. н и малкия дивак е щастлив и се възползва максимално. Но ако изляза дори за минутки ме търси, ме чака, в момента в който ме види скача за гушки, буквално ми прегръща брадичката и започва да ме целува.
Не е само егоизма, че толкова вече си го обичаме и искаме в семейството. Истински вярваме, че за него също е най-добре с нас, защото и за него вече сме неговата фамилия и дом.
С много глезотии и нежност мисля, че успяваме да контролираме хищника в него, а когато е краен веднага го пренасочваме към играчките му. Има такива, които "разкъсва" (от по-дебела хартия, картон). Ще проучваме още... в крайна сметка сме готови да направим нужните промени, преместване и осигуряване на по-добра среда за него ако се наложи, просто ще ни трябват няколко месеца за организация. Има ли сме и други животинки (кучета, котета, дори зайче) но това... и за двама ни е не просто част от семейството, приемаме го за едно от децата ни, колкото и нелогично да звучи.
Благодаря ви още веднъж! Приемам всякакви съвети относно възпитанието му и по-добър начин на живот за него!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c9c4ae4ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имах съвсем обикновено коте, намерено от улицата. Много ме обичаше и беше постоянно залепено за мен. Но на моменти имаше инстинкт да се хвърля и да ме хапе по краката и то сериозно. Открих, че пръскането го отблъскваше- с вода или показване на дезодорант и веднага се укротяваше. Без да го пръскам, само като му покажех дезодоранта и той почваше да го удря с лапичката. Така се спасявах, като навсякъде имах под ръка пръскалки. Много го обичах и през ум не ми е минавало да го изхвърля.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 858543bde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей. Няколко неща от историята ти ми направиха впечатление. Първо-смесица между котка и рис няма как да се получи, защото рисът е огромен-с големина колкото леопард или пума, примерно. Реално няма как да се размножи с породиста или с непородиста домашна котка, която е много по-малка на размери. Второ-намерили сте котето в хартиена торба на магистралата. Никой няма да изхвърли породисто коте на магистралата (котка Бомбай). Трето-не му задаваш правилни команди. Когато искаш да не прави нещо му казваш строго и силно, но неагресивно "не". Така след няколко такива не-та, то престава да прави това, за което му е казано "не". С правене на гримаси и неясни команди няма как да го научиш. След като е толкова любвеобилно когато не е агресивно, значи има нещо породисто в него. По описанието ти е смесица между мейн -куун и явно обикновена котка. Четвърто-по-агресивното му поведение се дължи на това, че е отбито от майката преди 3-месечна възраст. До три месечна възраст майката ги учи на навици и как да общуват с човека. Котето ти може да се вкара в правия път, но ти препоръчвам да прочетеш как се отглежда котка-от хигиенни навици до храна и поведение. Спомена, че дори не ходи правилно на тоалетна. Това е, защото е отбито от майката прекалено рано и не и научено от нея на хигиенни навици. Котките, расли до 3 месечна възраст с майка си нямат поведенчески и хигиенни проблеми. Просто като сте го взели е трябвало веднага да му покажеш къде му е тоалетната и какво да прави в нея ( хващаш му лапата и зариваш пясъка).. Права си, че те приема за майка. Сега се консултирай с ветеринар как да го дресираш и прочети как се отглежда малко коте. Успех.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 858543bde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Забравих да кажа, че котето ще се разгони и ще започне да уринира из апартамента. То дори сега го прави, така както си го описала. Но това е заради поведенческите проблеми, които идват от недостатъчното внимание на майката, а и от ужаса, който е преживяло при изхвърлянето му в хартиена торба на магистралата. След 6 месечна възраст кастрирайте котето за да избегнето уринирането/маркирането на територия. Така ще му удължите и живота и ще го предпазите от определени болести. Но след кастрация трябва да се закупи специална суха и мокра храна за кастрирани котки за да не му се запушат пикочните пътища и да не получи инфекции. Котенцето звучи страхотно по описанието, определено има нещо породисто -мейн куун. Най-вероятно са го изхвърлили, защото не е изцяло расово и са щяли да го продадат на ниска цена. Породистите котки се отглеждат за продажби и изложби, но явно тяхната породиста се е окотила с някой черен квартален котарак и те са изхвърлили малкото бебе. Радвайте му се и го научете на навици по правилен начин за да е щастриво и то. Не е лошо да огидете на ветеринар да му бие основна ваксина и да му даде хапче, натривка зад ушите или паста за паразити и да се консултирате с него. Изглеждаш ингелигентна, надявам се да послушаш съветите ми, щом толкова го обичаш. Котето не е рис-на 100%.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1d1fc3cda5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледала съм и аз един подобен дивчо, резултат от случайна среща между тати персиец и мама улична превъзходна, нищо необичайно няма в поведението му, моят и по големи бели правеше, но като стана на година се кротна, беше вече и по едричък и през повечето време спеше. Няма заплаха за вас, евентуално за някои ваши гости, които по негови си причини някакви няма да хареса... Не се страхувай, няма да ти го вземат, посети ветеринар- ваксини, хапчета за паразити, кастриране/аз не го направих и може би сбърках/, съвети как да преодолее травмата/като нас са! / и т. н. Няма да скучаете, споко! Почеши малкия зад ушичките от мен! ..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker