Той подходжа несериозно и безотоговорно! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Той подходжа несериозно и безотоговорно!
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1846 пъти
Здравейте! Искам да прочета мнението на хора, гледащи отстрани настоящата ситуация, която ще опиша.

С приятеля ми решихме да си осиновим куче. Първоначално аз бях твърдо против, защото живеем в апартамент 65квадрата, а и приятеля ми постоянно тича насам-натам по задачи през деня. Дори му бях казала веднъж, че ако докара куче вкъщи, аз се изнасям, просто защото знам, че на този етап няма как да успеем да го гледаме като хората животното. Обичам кучета (да не си помисли някой че ги ненавиждам) дори като малка исках да си имам далматинец, но родителите ми не даваха. Имала съм котки, рибки, хамстер.
Аз съм на 25г. и в момента съм безработна, приятеля ми пък получава различни приходи всеки месец, но пък не мога да кажа и че сме на прага на бедността. Аз имам спестени някакви пари и се включвам от време на време към сметките. Отклоних се от темата....

Та, преди няколко седмици отидохме до общинския приют който е близо до мястото където живеем да разходим обитателите там и аз си харесах едно женско куче. Оказа се, че е на около 2-3г., не мога да му определя породата обаче и е колкото Бигъл голямо. Докато я разхождах се държеше прилично, не се дърпа от каишката, развълнува се само когато я извеждаха от клетката. Добро животинче ми се стори. Като се прибрахме, се зароди идеята, че може да я осиновим. Следващата седмица пак отидохме в приюта и поразпитахме служителя там. Кучето е обезпаразитено, ваксинирано и кастрирано. Освен това, не се плаща данък, ако осиновиш животно от приют, което за нас е супер, че ни спестява малко разходи.

Незнайно как аз се запалих по идеята да си вземем кучето и понеже съм такъв тип човек, че обичам да съм информирана и като започна да върша някаква дейност, или я правя като хората и качествено, или не я започвам изобщо!
Още на следващия ден, прекарах цял следобед в четене и гледане на клипове в ютуб какво е нужно за едно куче - като започнем от добра храна, каишка, купички, играчки, препарати за хигиена, основни команди на които трябва да се научи, а не както приятеля ми докато разхождаше кучетата им вика:"Дай лапа! ". Първо се учат основните: Стой, Ела, Седни, Пусни и т. н.!

И проблема се заражда точно тук! На приятеля ми сякаш не му пука! Като му казах, че трябва да му купим храна на кучето преди да го вземем, той отвърна: "Каква храна, ще му даваме от НАШАТА, от масата, каквото остане! " А това всеки стопанин на куче знае, че не е препоръчително, защото човешката храна има много сол, подправки, захари, и какво ли не и в бъдеще ще се отразят зле на животното и ще му докара здравословни проблеми. За играчки каза" Ще му дадем стрес топката! " А тя, който не е запознат е направена от нещо като дунапрен, който още с първото захапване, ще остане в устата на кучето и може да го изяде, примерно! Неслучайно има специално създадени играчки за кучета забога!

Пратих му статия "10 основни грешки при храненето на кучета" и той прочел само удебеления шрифт в статията ( а важното се състои в основата ѝ). Много се ядосвам, защото наистина от моя гледна точка, постъпва супер несериозно, а аз искам на кучето да му дам по-добри условия на живот, с по-хубава храна от тази в приюта, (за да ни радва дълго и да не се налага да ходим по доктори заради боклукчивите храни от по 1 лв. ), с легло специално за него (евтино дунапренено за 7-8лв, а не както той предлага "Легло? Ще му нахвърлим няколко кърпи! "), с грижа за външния му вид (поне веднъж месечно да го водим на грууминг, примерно) и т. н. а той едва ли не иска само с очи да го гледа това куче и от време на време да го разхожда и то само ще се гледа! Кучето е огромна отговорност и искам просто животното да е щастливо, а не да му доскапем живота, затова че ни мързи да прочетем как е ПРАВИЛНО да се гледа куче, при положение че в интернет е препълнено с информация! Той каза, че бил гледал 2 кучета и че не е сигурно, че с това, което осиновим ще се разберем => е готов да го върне в приюта, ако не се харесаме, което за мен не е редно.

Започвам да си мисля и че след време, когато имаме бебе, също ще се стигне до търкания, относно отглеждането му, храненето му и какво ли не, защото ако не сте се досетили до сега, съм си направила папка в компютъра и се информирам за всичко свързано с бременността, майчинството, осъзнатото родителство, кърменето, възпитанието на детето на 1-2-3г. Наистина обичам нещата да бъдат изпипани и направени по качествен и правилен начин, лошо ли е това?

Благодаря на всеки, който е стигнал и до този ред, но искам да разбера, аз ли много изисквам, и твърде сериозно гледам на всичко или? Какво бихте направили в моя случай?


Ж, 25

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: ddaeb9af51
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Права си че като поемеш отговорност за нещо е задължително да положиш усилия, обаче първо от гледане до гледане има разлика, второ гледането на куче няма нищо общо с гледането на дете. Едно е да искаш редовно грууминг за куче от приют съвсем друго е да искаш нещо луксозно за детето.
Той приятеля ти е гледал кучета, но без да ги води кой знае колко на ветеринар и да им осигурява лукс, а грууминг е лукс. Проблемът както сама се досещаш е у теб прекалено си се вкопчила в крайностите или всичко или нищо но трябва да намериш, че нещата не може да се случват така, че има и средно положение.
Да подобриш живота на куче е хубаво нещо обаче ти отиваш към нелогични крайности, да водиш на редовно на грууминг и да търсиш скъпа храна за породисто куче което се състезава за награди за красота и живее при богаташи в имение ок, ама да си средно статистически човек който живее в 60кв апартамент кучето да е порода "улична превъзходна" звучи нелогично да искаш от приятеля си лукс за кучето.
Другото което ми се струва че не разбираш е че за кучето, дори да е най породистото не е от значение дали леглото му ще е от кърпи или купено точно за куче, дали купичката му ще е кучешка или просто паница и повярвай за едно куче е без значение дали гризе стар чехъл или кучешка играчка, а скъпата храна не ти дава гаранция че то няма да се разболее от болести.
Точно както за всяко едно бебе не му пука колко струва бебешката количка в която се вози, детето ще порасте на височина и кг по същия начин без значение дали шишето му за вода е скъпо на известна марка бебешки продукти или стъклено шише от безалкохолно с нахлузен биберон. Бебето ще порасте без нито един от продуктите за бебета по магазините с изключение на качествената храна. Тоест само храната е задължително да е качествена, всичко друго което се купи е суета и улеснение на родителя.
Разликата между кучето и детето е че на кучето не е задължително да осигуряваш качествена храна, добре е, но не е задължително, за бебето обаче е задължително.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d0b38f767c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прекалено се вманиачаваш, нещата не е необходимо да са перфектни за да вървят.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 588fd0de94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Темерут е приятелят ти. Естествено, че първо трябва да се прочете. Не сте за куче. Голям ангажимент и отговорност е. А и на 25 е добре да работиш и мислиш за деца. Защото това е възрастта за деца. А не след 30, 40 където шансовете без лекарска намеса намаляват.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 857381881a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   започнала си да се вманиачаваш в идеята за това куче. не е нужно чак толкова да четеш, не е ядрена физика все пак, куче е :-) достатъчно е да го водите на ветеринар, да го ваксинирате и обезпаразитявате. то може да яде и от вашата храна, няма нужда да правите чак толкова разходи, а за груминга направо се смях :-))) остави рекламите, всичко е бизнес.
а и ти не работиш, само приятеля ти, а искаш да правиш маса разходи. по-добре си намери работа, стъпете си на краката и тогава мислете за дете

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5bb94676c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво бе номер 3 - желязна логика, кучето било голям ангажимент и отговорност, не били готови, ама виж за деца им било време...
Те децата, нали - за разлика от кучето, изобщо не са свързани с ангажимент и отговорност...

Aвторке, разходите са за читава каишка и обезперазитяване, ако още не е направено! Леглото за куче е хубава идея, но реално може и едно одеалце да му постелите на земята - не е нужно като не сте добре финансово в момента, да се вкарвате в излишни разходи. Tя, душичката ще се радва просто да има свой дом и хора да се грижат за нея. Играчки също не е нужно на пожар да се купуват, все ще приспособите нещо подходящо, а и тя животинката не е бебе, а вече е голяма. Храната си е обаче сериозно перо - кучето яде доста и да му давате от вашата храна е вариант само за отвреме на време. А кучешките консерви освен скъпи са и големи боклуци и химия. Научете се да приготвяте сами - най-бюджетния подходящ вариант са евтини кокали или изрезки от месарнициата и да ги варите в голяма тенджера примерно с кило ориз или овес - така имаш храна за кучето за два дена, но си е грижа и време... Само внимавай - на куче не се дават пилешки кости в никакъв случай, нито пък кости достатъчно малки за да ги глътне - кучетата не са котки, да натрошат и изсмучат кокалчетата, гълтат ги цели и стават невероятни бели- но за това, най-добре една консултация с ветеринар. Или разпитай в приюта как им приготвят на едро и евтино храна - там със сигурност не инвестират в луксозни консерви. Важно - кaртофи и сладко също не се дават на куче и се разберете от сега кой, кога ще го разхожда, защото това са едно минимум 2 часа дневно (сутрин и вечер), независимо дали вали дъжд, грее слънце, зима е, рано е итн - трябва наистина да имате готовност.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: c2d27979ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Основните разходи за куче са:
1. Ваксини, обезпаразитяващи - около 300лв на година ми излиза, защото не ползвам борсови цени, а ходя при ветовете си. По принцип може да се уреди и за по-ниска стойност.
2. Аз съм приела за необходимост да имам едни 200-300лв настрани - в случай на инцидент, спешна нужда от ветеринарна помощ - може и да не стигнат, но не се знае в какъв момент ще те свари и е важно все пак да имаш нещо докато намериш вариант.
3. Храна - моето куче коства около 500-600лв годишно. Яде гранули, телешко месо с кост и понякога някакви кучешки лакомства.

Това е! Всичко останало е лукс, без който кучето може. Дали ще му купиш кучешки въже за дърпане или ще направиш на възели стара дреха и нея ще порите; дали ще му купиш кучешка топка или ще му увиеш нещо в парцалчета; дали ще спи в кучешко легло или на някой фотьойл - все тая!
Това, от което обаче имат нужда кучетата е ЛЮБОВ! Те те обичат, не държат да получат същото, но най-добре се чувстват, ако и ти ги обичаш. Затова аз не бих ти препоръчала да взимаш куче заедно с човек, който няма да го дари с тези емоции. Баща ми примерно винаги казваше, че не иска повече животни, но обожаваше всяко едно, което домъкнех вкъщи и тъжеше всеки път, когато намирах на някое дом. Сигурна съм, че понякога е и плакал за тях. И повечето много го обичаха и се въртяха около него си спомням.

Нека да отбележа, че това че даден човек не обича животни или не се интересува от модерните начини за отглеждането им, не значи че ще пренебрегва детето си. Има такъв шанс, но не е задължително.
Един мой много добър приятел хич не обича животни, но е страхотен баща. Жена му потвърждава. Супер начетен е, знаеше всеки етап от бременността какво става и т. н. Те имат котка, защото жена му си я беше взела още преди да се запознаят, но той изобщо не я харесва. Просто я търпи. Буквално. Няма да посегне да я погали, няма да се сети да й сипе храна и т. н. Просто не обича животни и толкова.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: db21a6bfad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От авторката: Благодаря на всички за отговорите. Не знам защо останаха някой хора с впечатление че ще правя "маса разходи" за кучето, че искам да го храня със супер скъпата храна и да го водя на грууминг редовно. Нищо подобно.
Искам нещата му да не са "от всичко по левче", както и храната му да е поне среден клас. Не искам да го храня с боклуци животното, също както и за себе си се старая да не ям боклукчива храна. Относно грууминга ми се искаше да го заведем след като го вземем, да видя какви са процедурите и в последствие да преценим с приятеля ми колко от тях може да правим сами. Но май ще се размине с него и само ще го окъпем.

А иначе по въпроса с децата, мислим и за тях :) Разбира се, аз държа първо да се омъжа и после да раждам, но преди всичко с най-голям приоритет ми е намирането на работа. Трудно е, но вярвам че скоро и това ще си дойде на мястото.

До №7 Мерси за инфото :)
С разходките мисля приятеля ми да се занимава основно, мен зимата при сняг и дъжд трудно ме изкарва някой по принцип, за куче да не говорим :D
А иначе изглежда сякаш притежаваш куче? Разкажи малко повече за него?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: cc17818245
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Сериозно гледаш на нещата, но това не е лошо. Готова си за куче, но човекът до теб е безотговорен и глупав. Ако си сигурна, че го обичаш, продължавай с опитите, ак ли не - намери си друг приятел - по - умен и отговорен.
One girl

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker