"Ужасният" ми баща! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

"Ужасният" ми баща!
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1899 пъти
За първи път споделям в този сайт, понеже вече не знам как да постъпя и се нуждая от помощ или поне съвет.
Ами значи, подложена съм на някаква "семейна критика, момиче съм в 11 клас, а баща ми се държи с мен като с някое момиченце в 3, 4 клас. Най-лошото е, че преподава по химия в училището, в което уча! Значии, постоянно ме критикува, ааа Следи ме-... като ме види в компания на момчета, ме извиква и започва да ми се кара- Как съм можала да движа постоянно с момчета, много съм била още малка за Момчета и тем подобни! Не ми позволява вечер да излизам с приятели! Уча се, имам много добри резултати в училище, дори се готвя за кандидастудентските изпити по химия и биология, защото съм решила да следвам Медицина, но баща ми с неговата Строгост и Изисканост, ме прави като че ли затворничка! Дори ми прави забележка затова как се обличам-... забранява ми да нося клинчета в училище или пък къса поличка! Направо ме хваща срам, когато той е наблизо, защото отново започва с неговите забележки и тем подобни! Изкарах късмет, че не ми преподава, защото кой знае-как щеше да изглеждам в очите на класа ми. Майка ми-. тя е начална учителка и каквото каже татко, тя винаги го подкрепя! Никога не е била на моя страна! Сестра ми, която е с 8 години по-голяма от мен, .. тя живее с приятеля си и баща ми пстоянно я дава за пример, все ми повтаря: "Поглени сестра си, завърши, образова се, намери половинката си и си живее живота, но за никъде не е бързала"! Е това все ме побърква, защото аз НЕ СЪМ СЕСТРА МИ! Просто баща ми има такива изисквания и такава строгост, че имам чувството че живея в Комунизъм. В училище е най-тежко, тъй като постоянно ме наблюдава! Не знам вече как да постъпя! Знам, че съм в трудна възраст, но просто вече като че ли не мога да понасям баща си!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: e34ef1326f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Предпочитам, моя баща, да беше като твоя. Да се интересува от мен и живота ми, макар и да е строг.
Но моя беше винаги пиян и в нереалността. Майка ми се грижеше за нас, колкото може.

Баща ти е досаден, но не е лош човек. Грижа го е за теб и се страхува, да не тръгнеш по някой грешен път, както повечето, на твоята възраст. Изтрай го още малко и скоро ще си независима. Мисля, че след време, много ще го уважаваш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 214938b00e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Баща ти е толкова стриктен към теб защото е учител там където ти учиш и се притеснява от хорското мнение. Разбирам го защото имах съученичка и майка й беше същата, че даже и още по-зле. Кажи му, че си вече почти на 18, млада жена и ти е неудобно на тези години да се държи така с теб. Обясни му, че сравнението със сестра ти те обижда защото наистина и аз бих се ядосала на твое място, за щастие моите родители никога не ни сравняват и да казват неща от сорта "виж брат ти колко е кадърен, а ти за нищо не ставаш. " И освен това имаш хубави оценки и си решила какво да учиш за напред, той какво повече иска? А тези смешните забрани да не излизаш с момчета за мен са малко глупави. Може би защото аз от малка все съм в мъжка компания и не ми прави впечатление, но ти си достатъчно голяма да имаш гадже. Явно баща ти просто има различни виждания и го прави за да те предпази, но ти му обясни как се чувстваш.

Лъвчето

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3a228ec299
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно си разглезена и затова постъпват така баща ти и майка ти са прави На баща ти на страната съм нищо че съм един млад мъж на 25 години. Ако ти бях гадже щях да те зарежа

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3a228ec299
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Боже ако историята е истинска от това което си написала става ясно че сама си си виновна ти което говори много лошо за теб.. Искаш да не се държи ужасно с теб ами извинявай но както е казал номер 1, разглезена си. Порастни малко, сестра ти и баща ти са прави. Просто ми се повръща от такива като теб - без извинение

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d11e03d4a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Виж сега, знам, че баща ти малко прекалява, обаче не го прави с лошо. Мисли си, че така те предпазва. Той е учител, всеки ден е с хора на твоята възраст и му е пределно ясно с какво се занимават повечето ти съученици-пушат, пият, дрогират се, правят безразборен секс... и съответно е ужасен от мисълта, че и ти можеш да правиш същото. За това и сигурно понякога прекалява, обаче наистина го прави за твое добро. Един ден, само след няколко години, ще го разбереш. Когато бях на 16 и аз вечно се карах с нашите, че не мога да ходя по купони, че имам вечерен час и т. н., обаче сега разбирам, че са били прави и направо ще ми призлее при мисълта да оставя 16-годишна да се разхожда сама нощем по софийските улици. За това вместо да се караш с баща си, се опитай да не го ядосваш, учи си съвестно, пък като завършиш и станеш пълнолетна ще можеш да правиш много повече неща и баща ти вече няма да има право да ти се бърка нито как си облечена, нито с каква компания движиш. Освен това ще можеш да се изнесеш от вас и тогава пък съвсем няма да могат да ти кажат нищо, защото дори няма да си им в къщата. Обаче до тогава, прояви малко търпение и наблегни на ученето и подготовката за прием в университета. За да те приемат медицина си иска здраво учене, така че използвай времето си за това.
Единствено можеш да го помолиш да не те злепоставя пред съучениците и приятелите ти и ако нещо го е ядосало да обсъдите проблема вечерта у вас, а не да ти прави забележки пред останалите. Защото това наистина е дразнещо.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3a228ec299
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Оп грешка коментара беше на номер 4 ама номер 4 е прав и номер 5 също се изказа точно и ясно

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fd36119342
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хубави мнения са ти дали, освен критикуващите те. Ясно е, че не е добре да ходиш на училище с къса поличка или с клин, това са доста еротични облекла и не приляга на бъдеща дама да се облича така.
Само сравненията са кофти похват, но той не се усеща, неговото поколение така знаят да възпитават, в неговите очи той просто ти показва добър пример, от който да се поучиш.
Относно момчетата, с които дружиш, възможно е да не са много удачна компания.
И аз, като номер 1, щях да предпочета баща ми да се интересува от мен, естествено без да ме задушава.
Не съм била родител и ми изглежда доста сложно. Обичай ги.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 71a969ec75
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Баща ти е прав. Поличка в училището, където ТОЙ работи...? Излагаш го. Толкова ли си глупава. Откажи се от медицината най-добре. Та ти не може да вденеш съветите на собствения си баща.

Жнмц

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3a228ec299
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 4 съм, Дали не е късно да се върне комунизма и да се забранят късите поли в училище а и в днешно време такива като авторката ме е срам да ги нарека свестни момичета - 29 години минаха отккато е паднал комунизма и вече всички момичета се излагат в училище, едно 17 годишно момиче трябва да бъде облечено прилично а не като проститутка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3a228ec299
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   А относно сестра ти прави са и двамата - грозно е да се обличаш в днешно време с поличка в училище- ти не си 1 клас ти си 11 клас и едно нормално момиче трябва да бъде прилично облечено, че ако тръгне с поличка ще прилича на чалга звезда Супер грозно е

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker