Защо хорат искат второ/трето дете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (87394)
 Избор на редактора (163)
 Любов и изневяра (20122)
 Секс и интимност (10261)
 Тинейджърски (19182)
 Семейство (4254)
 Здраве (7159)
 Спорт и красота (3753)
 На работното място (1774)
 Образование (5015)
 В чужбина (1127)
 Наркотици и алкохол (854)
 Измислени истории (709)
 Проза, литература (1407)
 Други (11608)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Защо хорат искат второ/трето дете?
преди: 11 месеца, 24 дни, прочетена 4933 пъти
Майка съм на 1годишно дете, бабите много го гледат, излизаме вечер, вземат го за по 2-3 дни. Почти през цялото време го гледа таткото, нощем става той за хранене. С две думи съм в истински отпуск по майчинство.
От няколко дни виждам майки на наши наборчета, че чакат второ, но изцяло грижата е на майката, докато таткото е на работа и се чудя, как тези жени се навиват да родят още веднъж и да се подложат отново на бременост, раждане, колики, зъби, насрани памперси, НЕизлизане и съобразяване!? !? Защо!? !? Аз ли съм ненормална нещо... Сега ще ме осъдите, ама много ми е интересно какво ще отговорите и дали има някой в такова положение!? !?
Аз немога това да изтрая, въпреки че общо на ден се грижа за него 1час има, няма

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 98

преди: 11 месеца, 23 дни
hash: b46327dab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Да драга подлагат се ...Явно не възприемат майчинството като теб.Имам две деца .А наблюдавам през годините повечето си познати са с едно дете.На различни възрасти .Завършени егоисти.Но повече няма да разяснявам ти няма как да разбереш.

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 94e8989b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

2.   Аз пък да питам ти защо реши да го раждат това дете като очевидно не го искаш.

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 04af7b05ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ти наистина не си добре. Да си жена и да не си гледаш детето. Е това е прекалено. Сигурно имаш друга работа? Единствено не разбирам хората, които раждат и веднага след това правят второ дете. Иначе да имаш 2, 3 е нормално. Ако са повече може вече да ти дойде в повече наистина, но да не можеш да се справиш с едно... Тц, тц.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 9c6e373705
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Имай търпение.
Минаваш през най-трудния период -първите 2 години. После не че ще става по-лесно, но поне детето се заиграва с неща, гледа тв, храни се само. Памперсите са 2 години, после ще забравиш за недоспиването и НЕИзлизането и ще ти се иска да е пак бебче
Твоята майка предполагам е родена 1960-1970. Тогава хората имаха по 2, 3 деца минимум с много по-малко лукс като памперси, бейбифон и други лигави джаджи които улесняват живота и за тях това беше най-хубавата част от живота.

А децата ги искат защото са най-голямото богатство и не ги асоциират със загуба на свободата, времето и насрани памперси, а с любов, отдаденост и гордост!

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 25579104f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Най-често бързата втора брвменност е или непазене къде от кърменето и нередовния цикъл, къде от от някаква отяикналост на мъжа. Но най-вече, защото така се събират още 2 години майчинство, а много майки особено от по малките градове с по ниски доходи и работи, които не харесват - за рях това е спасение. Или искат отндругия пол. Това в страни от моралната гледна точка, частта с отдадеността, желанието да възпиташ читави хора повече от един, да не са сами деца в семейството и прочие и прочие.

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 6218fb1b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз също искам още едно, да има другар в игрите, да знам, че не е само. Изкам и от другия пол да имам, да прилича повече на мен. Пък ще дойде време и за ясли, то времето бързо минава. Да не е насочено всичко само към едно, да са две.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 3d8e3777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

9.   От Автор
Ето, това немога да разбера, че искате деца, заради това “най- голямо щастие” къде е това щастие? В насраните памперси, в постояния рев, в коликите, в никненето на зъби, в изпочупените вещи, в кочината, в лиготиите и тръшканиците? Или пък в неблагодарното им отношение, във всичките пари, които се пръскат за тях, в това да си готвил цял ден и то да плюе храната, в безсъните нощи, в постояната домакинска работа, стоенето по градинките, слушането на съвети от обсебени мамчета, порицаване как не си гледаш детето правилно.... КЪДЕ БЕ КЪДЕ е това щастие!?!??! Да се съобразяваш цял живот с едно малко неблагодарно същество.... и да слушаш непрестанно “Хайде, правете второ” , иде ми да забия един на всеки, който ми го каже и в повечето случай това са бездетни или татковци, които не поглеждат децата си... ами мерси, но да съм жива, здрава и права, не бих се подложила отново на този затворнически режим. Излежах си 1г., дойде ми акъла, съжалявам това беше, детето си има и баща, и баби!

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: fd6ddd385b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   9, много просто. За някои щастието е в любовта към детето, без значение дали то ще я оцени някой ден и дали ще получат нещо в замяна, че са обичали децата си. И това щастие е толкова голямо, че насраните памперси, бъркотия, безсънните нощи и всички пари на света са само една малка цена, за която дори не се замисляш. Но не се опитвай да го разбереш, защото това чувство ти е непознато.

 
  ...
преди: 11 месеца, 23 дни
hash: 37174239c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Авторке, мислех те за егоистична лигла още докато ти четях историята, но след коментара ти съм направо потресена. Я ми кажи ти лично колко насрани памперса смени? Не стига, че пръста си не помръдваш за това дете, ами и се оплакваш. И аз съжалявам, че си станала майка. Съжалявам детето ти. Никое дете не трябва да има родители с такова мнение и отношение.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 0bc2723754
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Това ако не го е писал някой мъж, за да разпали някаква война...
Както и да е, хора всякакви - някои, независимо от пола си, изобщо не искат деца.
Ако случайно наистина имаш дете, тези неща не му ги казвай някой ден, защото най-вероятно ще те намрази и само ще му навредиш.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 09568f6413
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Имам 3 деца, искам 4-то. Обичам ги повече от всичко. Обичам да им чета приказки, да рисуваме заедно, да правим сладкиши. Обичам да слушам смеха им и неспирните шеги. Обичам да съм с тях и да си говорим за всичко. Не мога да живея без тях.
Ако се занимаваш с детето повече от 1 час дневно, ще откриеш колко пеекрасно човече е то. Сега няма как да усетиш тази близост и привързаност.

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 9332ceaf17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Иска ми се да съм малко като теб. На мен ми е трудно да го оставям. Пък и ми е забавно с него, готино ми е да го карам да се смее, когато го науча на нещо ново, как открива света. Обаче и ми се иска да излизам насам натам без да го мисля постоянно. Скоро приключихме кърменето и се надявам с нормализирането на хормоните тази лудост да спре. Иначе и аз бих искала второ дете скоро, защото чувствам, че съм влязла в ритъм и сега ще ми бъде по-лесно, от колкото след няколко години, а може би и защото сме нямали такива драми с колики, зъби и хранене. Другото, което искам да ти кажа, е че аз виждам огромна разлика между децата отглеждани от баби и тези от майка и баща. Вторите са много по самостоятелни и в час. Нашето дете е на 1. 2год. и може да яде, да заспива и да се съблича само, но въпреки това бабите му го хранят, приспиват, ако посегне към нещо веднага му се подава в ръцете, а така не помагат нито на детето, нито на мен. Само хранят нуждата си от значимост. И като цяло... С риск да отнеса малко хейт ще си го кажа. Мисля, че природата си знае работата и ако една жена на 40, 50 можеше да се справи с отглеждането и подготвянето на едно дете за съвременния свят (който бабата не познава) нямаше да изпада в менопауза, а щеше да ражда деца и на 50. И понеже децата не правят това, което им казваш, а това което им показваш не се ли притесняваш, че детето ви няма да стане ваше подобие, а подобие на едно старо поколение, което ти самата не знам до колко харесваш. Скоро чух една жена да се оплаква, че след месец при бабата, сега я е срам да излезе с 4 годишното си дете, а преди било толкова възпитано, че го водела на работа със себе си. И се чудя дали си заслужава риска, да не харесваш собственото си дете? Със сигурност има златна среда, но нито аз, нито ти сме я открили.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 6218fb1b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Като е бебе не е лесно, моето си спи вечер, до сега не е боледувало, температура е нямало, ще порасне и ще стане човек, няма все да е така, яде си всичко.

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 50f5727d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Защото (много) обичат деца!

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 3246b7812e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

17.   Ти си пълен егоист щом за теб детето ти е бреме! Ами като е така да не беше го раждала! Горкото след време ще е поредното оплакващо се в този сайт как майка му не го обича и не му обръща внимание! Ама нищо все някой ден нещата ще се обърнат, един ден когато остарееш то ще ти го върне като те зареже в някой старчески дом да те уморят там оставяйки те с мръсни памперси и червясали рани от залежаване вземайки ти цялата пенсия без право да излизаш навън! "Родители" като теб това заслужават да умрат сами на стари години или захвърлени в старческите домове, което е равносилно на концлагер! Имах съученик чийто родители работеха в чужбина, а той и брат му бяха оставени на грижите на баба им. И знаеш ли как му се отрази тази липса започна да се събира с лоша компания стана наркоман и дилър и не завърши училище. Бабата колкото и грижи да полагаше явно не успяваше да запълни празнотата в душата му. Ако бях на мястото на мъжа ти на секундата щях да се разведа с теб и да ти отнема детето без това си го зарязала на чужди грижи като кукувиците!

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 5704137d64
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Ти си родителка на едногодишно дете, не си му майка. Майката би си гледала детето с таткото, не с бабите, затова ти е лигаво и не те слуша. Ще ме разбереш някой ден, но ще е късно и за теб, и за детето.

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 3cb0396a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Ще ти отговоря просто - естествен подбор. Ако всички родители имаха по 1 дете, то на всяко поколение населението щеше да е двойно по-малко, докато накаря човечеството не изчезне. Тъй като има и детска смъртност, на семейство трябва да има по 2. 1 деца, за да се запази броят на населението, а за да се увеличава, коефициентът трябва да е по-голям. Българите в момента изчезваме със светкавична скорост от лицето на земята. Но това се нарича естествен подбор - който има плоско мислене като твоето, гените му ще бъдат заличени и явно така и трябва.

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 3cb0396a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Авторке, и на тебе са ти сменяли памперсите и са те обгрижвали. Ако родителите ти мислеха като теб, можеше и да не те има.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 9c6e373705
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   Ако истотията е истинска -ти не заслужаеаш да си майка!
В теб няма грам майчина обич и майчин инстинкт. Горкичкото детенце. Ще има тъжно детство с вреслива, злобна майка която ще му натяква цял живот от какво се е лишила и какво е правила за него.
Не забравяй че някой е полагал същите грижи за теб

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 27bc2fa7cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Защото ако от двама излезе само 1, бройката не се възпроизвежда!
И как си се навила и на едно!?? Горкото то!

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: b6a171909f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Какви родители има! Някои не могат да забременеят и опитват всички възможни методи, други - не оценяват собственото си поколение, бъдеще и щастие...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 4fc7aabecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Отговора е прост - защото обичат децата, за разлика от теб!

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 24d0283629
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

25.   Темата е провокативна, не е написана от раждала жена, а от онези кифли, които вечно пускат теми, че децата са тежко бреме в днешно време. Ето това го показва - "Аз немога това да изтрая, въпреки че общо на ден се грижа за него 1час"!? Коя майка може да напише това за детето си? Само психично болна жена може да го стори. Не виждам смисъл да се отговаря на провокативният й въпрос, това момиче никога няма разбере отговорите ви, защото има ненормално мислене!

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 419dae33f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   Авторе(номер 9) щеше да е много хубаво ако и майка ти мислеше по същият начин.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 6e4d25cdc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Авторке, или си сбъркана от малка, или си си хванала мъж, който не понасяш. Затова и детето не ти харесва, не гледаш на него като на естествено продължение на теб и мъжа ти и вашите родове.

Най-вероятно обаче си сбъркана от малка - най-вероятно ти самата не си била истински желано дете.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: f43698bb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   Само едно мога да кажа-жалко, че детето ти има "майка" като теб! Ти защо реши да раждаш или си мислеше, че всичко е песен! Такива като теб са за разстрел без извинение!!! Слава Богу, че не искаш второ! Ти си просто изрод!

 
  ...
преди: 11 месеца, 22 дни
hash: 3d8e3777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

29.   Искано и желано първо дете съм. Гледана съм от майка ми до 4г., а след това на детска градина. Имам брат, който мразя, егоистка съм. Затова не разбирам когато някой каже, направи още едно, за да ме стане първото егоист!? !? Озлобяваш се още повече, че винаги се съобразяваш с брат/сестра си, делиш всичко с него и т. н.
Това да правиш деца е подсъзнателно поттискане на комплекс за непълноценост. Това, че не си значим за никого, нямаш място е света.... Мисля, че нещастните хора си раждат деца, за да осмислят живота си. И на всичкото отгоре натякват на хора, които нямат или неискат, колко прекрасно и вълшебно било, ами не е!
Мисля си че има таен заговор между всички нещастни, изморени, мърляви мамчета да разгласяват, че това е най- прекрасното и фалшиво да се усмихват по градинките, а когато се приберат и видят купчината мръсни чинии и дрехи, ревящото дете и мрънкащия мъж, им иде да си тръгнат и никога да не се върнат.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 211f9119e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

30.   Тази история е писана от някоя млада, разглезена жена, на която най-голямото й постижение е, че си е подредила стаята (след като майка й я е накарала)... Видяла се е в приключение след една година с дете, не е свикнала да си мърда пръста за нищо и за нея е нещо като турско робство ;)

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 9332ceaf17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Замисли се в твоите контакти, има ли хора отгледани предимно от баба си? Такива, които са вече пораснали. Не ти ли се струват страшно комплексирани, неуверени, не могат да намерят мястото си в света, не могат да създадат хубави здрави семейства (защото не са живяли в такова), или пък стават жадни за внимание и обич, вечно жадуващи чуждото одобрение. Не се чуди за второто и третото. Ти защо роди първото на етап, в който явно не си готова за отговорността?
Кога за 1 час му четеш, кога му пееш, кога го учиш на цветовете, посоките, кога редите кубчета? Пука ли ти за развитието на детето или ще е поредното хвърлено от бабата в детската градина? Поредното 3 годишно с памперс и биберон, което нито може да се нахрани, нито да се изразява, заобиколено от връстници, които вече могат да броят, да си пишат името. Как да играе с тях? Кога ще ги догони, ако аз на 3 тепърва ще го уча какво е ябълка, а другите деца вече създават разкази по картинки и сглобяват пъзели. Влизала ли си в детска градина и забелязвала ли си детето дето си играе само в ъгъла, то е на баба детето. Целият живот на детето ти зависи от тези първи 3 години, през тях още няма социален фактор. Ти си света му. Всяка информация, хапка и глътка, които достигат до детето са ваше решение и отговорност. Ти имаш само тези 3 години, после хиляди хора и фактори започват да рисуват по пейзажа. Никога повече в развитието му няма да имаш такова поле за изява и такъв контрол, каквито имаш сега. И то никога повече няма да има такава огромна нужда от теб. Оцени го, вместо да бягаш от отговорност.
ПС Книгата "Самостоятелното дете, или как да стана мързелива майка" на Анна Букова би ти била безценна.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: f43698bb88
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   Авторке, както се очакваше тази тема разпали война тук във форума.
Директно по въпроса ти: няма логично обяснение защо искат второ/трето итн. Всеки си има някакви доводи. Говорил съм с много жени по темата - всяка си има нейната собствена аргументация. Не търси логика...
Аз съм мъж на 49, нямам деца и не искам да имам.
Абсолютно всяка жена с която имам контакт вече ме е питала защо, аджеба, не искаш и ми докарва вода от девет извора защо съм трябвало да имам...
Мнозина те оплюха в коментарите си... за съжаление това е типична нашенска черта, не се очакваше да е другояче.
Задаваш въпрос -получаваш хейт.... жалка работа...
Ще ти кажа как виждам аз нещата, с риск да се нахвърлят сега върху мен:
- една голяма част от жените разбират навреме, че не могат да постигнат нищо свестно със собствени усилия в тоя живот.
Раждат едно-две-три деца, "връзвайки" мъжа за себе си с надеждата, че ще бъдат отглеждани от мъжа барабар с децата. Започват да се самонавиват групово в градинката пред блока колко нечовешки трудно е да си майка и как раждането и отглеждането на деца е геройство, принос към човечеството, към запазването на нацията и още куп други глупости... Споделят подробно детето на едната какво е повърнало а на другата какво е изакало.. Лайкват си една на друга глупостите във фейса... някои са щастливи, други не...
Човек иска по природа да има някакво призвание, някаква задача, да осъществи себе си, да получава одобрението на другите за това, което върши... И понеже не всички жени имат умствения багаж да успеят професионално, поемат най-лесния път, където не е необходимо да учат шест години, да работят по 70 часа седмично, да стават и лягат с лаптопа, да взимат решения, от които зависи съдбата на фирмата, на други сто човека и тяхната собствена.... те не го могат и не го искат... и стават по професия/призвание "майка".
Нека се нахвърлят сега феминистките:-)
Факт е, че мъжете, които могат да се грижат за себе си и за децата че и за жената са доста повече от жените, които могат това... Я се замислете колко са жените, които ходят на работа докато мъжът гледа децата вкъщи.... А обратното е нормално.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: b60a98d5fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Според мен темата не е истинска...Написана е от кифла,която не е била майка и още има жълто около устата просто така,за да види реакциите на другите.
Ако пък случайно е истинска авторката има сериозни дефицити за доста неща.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 3cb0396a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Между другото, не знам дали сте забелязали, ама в днешно време всички джендъри, травестити и всякакви други неопределени искат да се женят и да имат деца, па нормалните не щат ни едното - сбъркан свят

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: df3ce3f72b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

35.   Не нападайте авторката, може да е в депресия. Не мога да повярвам, че има такива злобни коментари, защо мислите, че всеки трябва да е като вас. Вместо да подкрепите авторката като жени, вие я оплюхте, защото вие сякаш не сте имали тежки периоди
Авторке, потърси причините по-дълбоко, депресия, планувана ли ти беше бременността, върви на психолог, възможно е да е само временно, да си преуморена. Нападнаха те сякаш не знаят за безсънните нощи, ревовете, никнене на зъби и т. н Не си сама, авторке, имам приятелка, която също каза, че по същите причини не иска повече деца. Даже знам за случаи когато майки оставят децата на бащата и ги напускат. Но не се отчайвай, щастието ще го почувстваш когато детето порасне малко. Просто си дай време, гледай да не го оставяш много на бабите, защото то има нужда от теб и баща си на първо място

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 3d8e3777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

36.   Евала на 32!!! Най- точното определение даде

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 3d8e3777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

37.   32 много си прав, тъй като повечето жени за нищо друго не стават, поне да изгледат 1-2 деца, че да допринесат с нещо

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 6e4d25cdc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   А впрочем възможно е да е форма на следродилна депресия.. авторке внимавай с агресията, има случаи на майки убиващи децата си докато са в такъв вид депресия. Информирай се: https://www.psychologytoday.com/us/articles/200211/moms-who-kill

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 873da308de
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   н35 добре се е изказал/а. Всички, които нападат авторката, че е лош и егоистичен човек и. т. н. негативи по този начин точно доказват колко ''Хора'' са те действително. И потвърждават това, което е казала в коментара си н29.
Ето например н31 е едно нормално изказване според мен. В него има истински градивна критика и поучение, но е без гняв написан, без злоба, без агресия.

В тази връзка и аз искам да кажа, че масово съм наблюдавала хора страшно озлобени и с изкривени души от това, че сестра им/брат им са получавали повече внимание и повече не знам си какво. Имала съм доста такива приятелки и приятелчета и лично са ми споделяли с подпробности за това как са пренебрегвани и не достатъчно ценени в сравнение с кака си/батко си или малкото си братче/сестриче. И страшното е, че като пораснали вече на 20, 30, 50 години доста от тях все още не могат да преодолеят всичката тази злост, натрупана в детството им поради неумението на маса родители да разпределят справедливо вниманието м/у децата си.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: fd6ddd385b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   32, за всичко си прав без едно. Между теб и авторката има голяма разлика. Ти си си решил, че не искаш деца и не си ги направил. В което няма абсолютно нищо лошо. Така си преценил, че е по-добре, така си направил. Нито си ощетил някого, нито нищо.

Обаче авторката е друга бира. Тя като не иска, за чий го е направила това дете? Заради нейната глупост то ще страда цял живот. Да не искаш и да не правиш деца е едно, ама да не искаш, пък да правиш от глупост и от нея да страдат невинни, е съвсем друго.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: fd6ddd385b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   35, Никоя депресия не може да оправдае човек, който не иска да има деца, да ги направи от някаква глупост и после те страдат, без да имат вина. Депресията не епричина да станеш антимайка и да наричаш детето си неблагодарно и някакви такива, само защото трябва да му обрънеш внимание по 1 час дневно.

Просто е - като не искаш деца, не правиш такива.

Това не е като да си вземеш играчка и после като ти писне да я захвърлиш. Много гупаво изказване от твоя страна с това да я оправдаваш. Всеки си има право да не прави деца и никой не го кара на сила, щом не ще.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 9332ceaf17
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

42.   Номер 32 ти изкара, че всички дето имаме деца не работим, а всъщност в България малко семейства могат/искат да си позволят само единият да работи. Бих казала, че такива са рядкост. Обикновено майките тичат от работа към градината, по уроци, по спортове, от там вкъщи още задачи, колко да е лесен този път? Аз на 18 не съм се чудила да уча ли, да раждам ли, такава дилема не съществува. Реално в днешно време двете не се застъпват във времето, жените вече не раждат масово на 18-20, а над 25. Когато, който е искал да учи, вече го е направил.
Темата ти е болна и това си личи от високопарните изказвания, май се опитваш да се оправдаеш избора си пред себе си. Майка ти е успяла да те убеди, че си виновен за нейната нереализация или пък не ти е обръщала внимание покрай работата си и ти сега не можеш да си представиш, че е възможно да си успял професионално и да имаш деца. Не само, че е възможно, децата често са най-големия мотиватор.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 3d8e3777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

43.   От Автор
Никога не съм искала дете, нито сега, нито след 10г
Просто белята се е случила даже и след поставена спирала и научих в много късен месец, исках аборт, но всички лекари отказаха... спортувах, вдигах тежко, пих различни хапчета, но отново се роди живо и здраво дете. Незнам каква вина имам аз, че не го исках, не бях готова и че ми се живее. Някак си обичам себе си повече, за да се примирявам да съм слугиня на някого било на мъж или на дете.
Вече даже и секс не правя, за да не се случи това нещо отново...

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 3246b7812e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Към номер 35 : Преди да защитаваш авторката искам да ти кажа Р че сайтът е пълен с нещастни деца и тинейджъри оплакващи се как майките им не ги обичат и ги обвиняват за всичко!

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 80491bf15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   Е, авторке, ако досега имаше хора, които ти вярваха на глупостите (признавам, че и аз се вързах), то сега вече е очевАдно, че си измисляш. Обаче мисля, че стигна твърде далеч с това как си се опитала да си убиеш детето с хапчета и вдигане на тежко, но УВИ то пак се родило живо и здраво. Виждам, че си сеирджийка и си нямаш по-интересно занимание от това да пишеш простотии по форумите, но вече минаваш всякакви граници, засрами се. А това да не правиш секс наистина е добра идея, че не дай си боже наистина вземеш да се размножиш, преди да си си излекувала психичните заболявания.
Ще те посъветвам и преди да пускаш следващата провокативна тема да си оправиш правописа. Срамота е, че още има хора, които пишат "незнам", "немога" и т. н.... страшна излагация.

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 3246b7812e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Ами направи тогава услуга на мъжа си и на детето си и ги остави! По - добре да расте без майка отколкото с такъв егоист, който вечно ще му натяква, че е бреме! А това че си се опитала да убиеш живота в теб дори не ми се коментира! Дано мъжът ти се осъзнае и ти бие шута в скоро време! На негово място първо щях да ти тегля един бой после да ти събера багажчето и да те върна откъдето си дошла. Искрено съчувствам на детето ти, първо защото сайтът е пълен с деца оплакващи се от подобни "майки" като теб и второ защото може да се каже, че израснах без майчински грижи при наличието на майка. Майка ми не работеше и предпочиташе да се мотае по улиците, баща ми беше по цял ден на работа и за мен се грижеха главно баба и дядо. Винаги ми тежеше когато виждах какви прекрасни взаимоотношения имат другите момичета с майките си.

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: cdf1cfac70
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

47.   Виждам, че следиш темата. Сигурно много си уплашена и имаш някаква форма на депресия. Със сигурност е много гадно да имаш дете без да си го искала. Без значение какво се е случило и как, детето го има и няма как да върнеш времето назад. Съветвам те, ако имаш възможност, да си назначиш час при психолог - той ще ти помогне да приемеш обстоятелствата такива, каквито са, може даже да ти хареса да си майка, ако положиш усилия за това.
Мъжът ти явно те обича и разбира и затова помага с детето. Бабите също помагат, но съм сигурна, че те нареждат като тези във форума. Бебето ще има нужда от памперси до 2 години. С времето ще става все по-самостоятелно и все повече ще прилича на човек. В един момент ще има достатъчно акъл да си говорите и да се забавлявате заедно. Всеки ден ще виждаш как това малко човече попива от теб, как израства и се развива пред очите ти и все повече време ще имаш за себе си. Не го оставяй на бабите, както ти бяха казали - наистина резултатът от тяхното възпитание е плачевен и само ще забавят това да стане самостоятелно детето възможно най-рано т. е. ще удължат агонията ти. Познавам случай в който едното внуче е на 5 и си прави всичко само, даже и английски говори, а другото баба го облича, храни, за език чужд няма да коментирам.
Доста те наредиха при това много крайно. Всичките памперси, зъбки и т. н. със сигурност не са приятни, но хората ги преглъщат. Това е все едно да си вземеш котка - сладка и пухкава, но трябва да й чистиш тоалетната всеки ден т. е. с щастието идват и определена доза неприятни отговорности. Никой не те кара да имаш 2-3 деца. Такива, които си осмислят живота с децата, после стават досадни тъстове и свекъри неприемащи, че смисълът на живота им вече не е дете и иска собствено семейство. Така че и те не са много прави. Най-важният ти човек е мъжът ти. Обичай го, правете секс, не го оставяй сам да преминава през гадните отговорности, а си ги поделете. Против забременяване са много ефективни противозачатъчните - ходи на гинвколог да ти изпишат и внимавай да не пиеш после жълт кантарион, антибиотици, сок от грейпфрут, защото неутрализират.
А на злобарите във форума даже няма смисъл да им се обясняваш - няма да те разберат и да ти влязат в положението.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: fd6ddd385b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Как така повече от 3 мес. не си разбрала, че си бременна? Цикъл имаше ли през това време? Малко ме съмнява да е истина.

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 3dee79bab7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Проста математика:
- двама души правят две деца = популацията се запазва;
- двама души правят едно дете = популацията намалява и отмира;
- двама души правят повече от две деца = популацията нараства.

Толкова е просто!
Да родиш по-малко от 2 деца не е нормално и не води до устойчиво бъдеще и запазване на човешкия вид такава практика.
Единственият разумен избор е две или повече. По-скоро повече, защото понякога се случва някое да умре непредвидено...

 
  ...
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 00198d7967
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Когато моето дете беше на една и аз като теб се чудех същите неща. Само че на мен не ми го гледат баби и таткото не го гледа, а аз дори работя в семейния бизнес, така че ми беше супер натоварено. И всеки срещнат познат или непознат, в това число и родителите ни ми подмятат, че е време за второ. Всяка бабичка в градинките започва с хайде време е за второ без да ме познава изобщо. Е, сега след 4 години незнайно защо никой вече не ме навива за второ, от непознатите. А от близките там е ясно защо не ме навиват. Защото виждат колко трудно се гледа едно, а те не си мърдат пръста да помагат. А и съм отрязала на всички мераците за второ. Много искаха и първото но не го и виждат, камо ли гледане.
Аз не смятам, че братче или сестриче ще е другар на първото ми дете. Те винаги се бият, а като пораснат си намират свои семейства и дори започват да се карат за наследство.
Аз съм си преценила, че не мога да отгледам второ, нямам нито желание да раждам, нито да минават едно и също два пъти. Радвам се на моето дете, как расте, наистина е голямо щастие, но не е всичко.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 3d8e3777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   Никой никога няма да ти благодари, че си родила повече от 1 дете, за да запазиш популацията и човешкия род... Аз също се чудя ЗАЩО хората искат деца и кое ги кара да пренебрегват себе си заради друг човек

 
  ...
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 3d8e3777a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   От Автор
Имах хормонални проблеми и цикъла ме пропускаше с месеци, за това не съм обърнала внимание, нямала съм и гадене и всички други неприятна екстри към бременоста,
От темата “защо хората искат деца” минахте на “защо не съм си гледала детето” - ами когато роднините ми имат желание да го гледат и живеят близо, а мъжа ми обича бебето до полуда защо да го лишавам от това да го гледа. Това, че не съм споменала, че му готвя за закуска, обяд и вечеря (не е на детска кухня), никога като бебе не съм му давала купено пюре... пера и чистя, тези неща не ги броим тук, нали!?
И не не съм си измислила историята, за да ви провокирам, а просто ми е чудно и интересно, защо след всички усилия, които трябва да полагат всекидневно, се навиват!? !?

 
  ...

1-50 от 98
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker