Къщата на крясъците - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Къщата на крясъците
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2068 пъти
Здравейте. Търся съвети и насоки относно своята ситуация, защото се нуждая от обективна гледна точка. Нашите са разведени, живея със своите брат, майка, леля и баба. Първият проблем е, че баба ми вече е на години и не поддържа никаква хигиена, освен ако не я изкъпят насила, и оставя следи навсякъде, предполагам, се сещате какви. Това е най-честият повод за скандал, защото дори да се почисти, вероятността да се повтори още същия ден е много голяма. Живеем заедно, защото апартаментът е на баба ми, следователно няма нужда да плащаме наем, но и няма къде другаде да отидем. Аз и брат ми сме студенти, което ще поясня по-нататък, а майка ми и леля ми не изкарват достатъчно, за да се самоиздържат, прехраната ни идва главно от наеми. Споменавайки това, майка ми е сменила много професии, но в момента работи като охранител от около година и половина. Заплатата не е висока, но все пак е нещо. Лошото е, че ѝ се отразява много зле на психиката - трябва 12 часа да следи много камери. Затова и като се прибере, че и след това, е безконтактна. Питаш ли я как е, би ти замахнала рязко и/или креснала. Отказала съм се от практиката да общувам с нея, още от малка ми се е струвала странна тази идея по една или друга причина. Да минем на брат ми - с две години по-голям, болен от депресия и без много мотивация за каквото и да било, най-малко за учене. Мисля, че това идва от факта, че майка ми цял живот му е натяквала, че ако не учи и не изкарва добри оценки, ще свърши ровейки по кофите. И върху мен се опита да го упражни, но не се получи. Не харесва специалността си, която и без друго не е много лесна, и изисква да разбираш поне малко от висшата математика. Тъй като не успя да вземе много изпити, прекъсна за една година. Аз уча компютърна специалност, съответно разбирам от нужната математика, и ме помолиха да помогна с каквото мога. Аз се съгласих при условие, че се опита сам да прегледа материла, и след това заедно изясним всяка неточност, за да схване алгоримите на решаване. Не можех да му отделя повече време, защото имам свои изпити, пък и уча програмиране извън учебните часове, за да се насоча по-добре. За съжаление, този план се провали с гръм и трясък, понеже той отказваше да сяда сам, трябвало и аз да присъствам, седейки и четейки с него. Когато се опитвах да обясня, че няма как да стане, цялото ми семейство започва да ме обвинява, че заради мен няма да вземе нито един изпит и цялото му следване ще отиде на кино. Той най-много от всички се опитва да ме накара да се чувствам виновна. Предложих да ходи на частни уроци при една съседка, но той категорично отказва. Не мога нито да уча, нито да се явя вместо него на изпитите му. Това напрежение ми пречи да се концентрирам върху собственото си следване и излизам навън да уча, за да не съм у нас. Само там намирам някакво спокойствие. Моля, посъветвайте ме какво да правя, защото наистина съм се отчаяла. Благодаря предварително за отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 08d3fdceb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Излез на квартира. Работи почасово , за да натрупаж стаж след като завършиш.
Никой работодател няма да те вземе само с дипломи .
Остави го брат си щом го мързи насила не става. По-добре да няма диплома, че не знам какъв специалист ще излезе .

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 67b986473a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бил съм и все още съм, до немалка степен в подобна ситуация и бих ти помогнал повече със съчувствие, отколкото с практически съвет :( Много хора ще ти кажат, ти гледай себе си, учи, изкарай доход и се отдели, сякаш всичко това става ей така, на момента, особено в условията, в които се намираш... Като цяло, гледай да прекарваш максимално време навън, за да не ти влияе средата - учи в библиотеки, кафенета, при приятели и т. н. Търси работа по твоята специалност, още докато учиш, на свободна практика, поне можеш да работиш отдалечено, използвай всяка минута, не си губи времето с телевизия, примерно. И отново - стой колкото можеш повече далеч от тази среда, доколкото е постижимо.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2d2a1303a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Поговори с брат си и го излекувайте от депресия.

Обясни на баба си, че да се къпе е много приятно - с хладка вода и ароматен сапун ще блести отдалече и ще се чувства свежа и здрава.

Майка ти трябва да споделя проблемите си. Добре ще е, ако измислите кратки радходки, разговори или нещо такова, което ще я успокои и релаксира.

Кажи, ако съм ти помогнала!

One girl

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9dd1cee8cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Те няма да промениш лудите си роднини, но е време да се махнеш от този дом. Не разбрах за какви наеми става въпрос, но всички да живеете заедно е избор. Както и ти. Ще си съсипеш психиката. Не стойност там. Махни се. Общежитие, квартира... ти циклиш. Разбираш ли го? Зимата къде ще излезеш да учиш. Ние си виновна за нищо. Но имаш вина, за изборът да си там. Ще видиш като се отделиш как животът ти ще е различен. Сещам ще за едно подобно семейство, момчето е като брат ти, а тя е комплесирана, с поведение на опитна, омъжена жена, поведение, дрехи а всъщност е девственица над 30 с изкривени представи за света. Ако се отдели от майка си съм сигурна, че ще живее друг живот, но е в плен на луната си майка, както и ти.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ac8c48b1e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Намери си някаква работа. която да съчетаваш с учене и се изнеси от вас даже ако намериш някоя приятелка може да си делите наема и да плащаш по - малко. Остави брат ти да си троши главата и да се оправя сам като не иска да учи да ходи да бачка и да копа на село. Колкото до баба ти не я обвинявай защото един ден може и ти да си в същото положение.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3848c32f0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Ти ще успееш в живота. Имай търпение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 20dd6f9481
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Точно такива стават нещата, преди да се оправят по някакъв чудодеен начин! Търпение!

Агапе.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 37af69daf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Благодаря на всички за подкрепата! :)

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6e84729fd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Агапе, може ли да обясниш, какво имаше предвид?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker