Баща ми кръшка на майка... Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми кръшка на майка... Помощ!
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1835 пъти
Като за начало нека се представя. Че ви момче, 11 клас, на 17 с почти разбито семейство... по не на там клонят нещата.

Откъде да започна... Когато бях в 7-ми клас, баща ми получи предложение да работи в Германия, на което не отказа и следователно започна работа там. Майка все е работеше в една куриерска фирма и всичко си беше наред. Изпращаше ни пари, звънеше ни и т. н. Живеем в апартамент, който се води на родителите на майка, не е много голям, но ни е напълно достатъчен.

С продължение на времето, аз и по-малката ми сестра просто усещахме, че нещо не е наред. Когато той един ден си дойде от Германия, сякаш майка ни се държеше по-отдръпнато от него, избягваше очен контакт през по-голямата част от времето, избягваше въпросите му и рядко му говореше. Това беше необичайно за нея, те се обичаха и постоянно го показваха един на друг.

Майка започна да си общува с един семеен приятел, който е женен, но все още няма деца. Всяка вечер тя беше на терасата с телефон в ръка и тогава започна да ме гризе. Помислих си, че тя му изневерява и започнах да я наблюдавам, звънях ѝ доста често, когато ми казваше, че излиза с приятелки, гледах през прозореца за да видя далие се прибере с нашата кола или някой друг ще я закара.

Една вечер я попитах пред баба, с кого е излизала и къде са били и, понеже с майка си казваме всичко в очите и сме доста близки, просто я попитах директно дали прави номера на баща ми, уверявайки я, че няма да му кажа и в този момент баба просто превъртя играта. Прекъсна ме и започна да говори относно това, как щом баща ми можел, значи и майка можела и такива неща, докато майка се опитваше да я успокои, всичко се превърна в скандал.

След като това отмина, попитах баба какво е станало, защо мислят така, как са го установили и т. н., след което тя започна да ми разказва една много интересна история. Докато баща ми си е бил в България и бил заспал, а майка незнаено не е могла да заспи, чула известие от телефона на баща ми. Любопитството надделяло и тя започнала да разглежда едни интимни чатове. Тя не ми спомена снимки и предполагам е за добро...

Може да има логично обяснение... или просто съм твърде наивен. Лошото е, че дори в момента не знам какво се случва в Германия... Но както и да е, преди един месец аз и сестра ми отидохме там за 10 дни и не забелязах нищо подозрително у баща си, а аз по принцип съм доста наблюдателен. Може би умее да се прикрива, това съм го наследил от него. Все пак не мога да кажа.

Майка остана много разочарована, защото преди ние да отидем, той беше поканил негов бивш колега, вместо да покани нас да отиде при него за няколко дни. Друго, друго... Купи си кола с част от моите и на сестра ми детските. Идва лятото и ще бъда в Германия заедно със сестра си цялото. Може би би било чудесна възможност да проверя по-внимателно как стоят нещата.

Баща ми също ми беше обяснил какво се е случило, каза, че ситуацията била извадена от контекст и майка просто си е втълпила разни неща. Не виждам смисъл да не му вярвам, все пак той никога и за нищо не ме е лъгал и не виждам смисъл да не му повярвам. В добри отношения съм и с него, но нещо отвътре ме гризе и ми подсказа, че скоро ще има развод.

Това НЕ трябва да става, точно за това и пиша тук. Трябва ми ваш съвет с опит от подобен случай. Трябва ли да се намесят и да се опитам да оправя положението или просто да ги оставя те да се оправят евентуално?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1a265bd84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти с какво би могъл да се намесиш? В момента разсъждавам като родител, защото имам дете, макар и доста малко в момента. Но ако си представя, че с мъжа ми си изневеряваме, не знам детето какво би могло да направи. Познавам такива семейства, в които е замесен и трети човек и така си карат с години. Защото целта им не е развод. Свикнали са си заедно, не са лоши хора... просто връзката им е охладняла и имат нужда, от някаква близост, с друг човек. Но не с целта, да си разбият семейството. Все пак, зависи от случая.

Пробвай да поговориш и с майка си. Съветвам те, да не избързваш, с импулсивни действия. Все пак, те двамата си знаят, за какво става въпрос, а ти вместо да направиш добро, може да усложниш ситуацията.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e52b9d3c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Виж най добре остави те да се оправят ти си вече на 17 почти си пълнолетен още 1 година изтрай и се изнеси

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e7a2826176
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Винаги има две страни, само това ще ти кажа.
И друго, гледай си ученето, работата, своя живот. Ако не ти харесват описаните неща по-горе, не ги повтаряй. Но никога не знаеш какво може да ти се случи :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8de79ad23b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Заглавието ти е подвеждащо. Ти не знаеш, дали баща ти изневерява. Чул си версията на тъщата, а отношенията зет - майка на жената, са прословути и пропити с хилядолетна ненавист.
Отделно, чатът, който майка ти е видяла, може действително да е бил съвсем невинен. Така става с шпионите. Виждат късче информация и си досъчиняват останалото. В крайна сметка може да се окаже, че майка ти използва ситуацията, като предтекст. Говори с баща си, щом темата те притеснява, но не вземай страна.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4dd4836435
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ти не можеш да направиш нищо, най-много съвсем да объркаш нещата, ако наистина кажеш нещо без да си сигурен, че е точно така.
За това остави ги да си се оправят, зрели хора са и ако решат знаят как да оправят нещата. Да, разводът е гаден, ама помисли си, баща ви и тъй и тъй си е в Германия, т. е. не живее с вас, така че нещата няма да се променят чак толкова много.
А и пак ти казвам, имаш по-важни неща да правиш сега, да учиш, да се развиваш, да си добър пример за сестра си... защото ако се стигне до развод, тя ще има нужда от опора и подкрепа.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0a6d44dbe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И да се разведат, това не е твоя работа. Те не живеят заедно от години, няма нищо странно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 09160fb7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледай си уроците и не се бъркай където не ти е работа!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1d9b2a903d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не е твоя работа да се месиш, само ги подкрепяй и двамата. Има кризи в брака, ще се разберат помежду си

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c9e3fbf06d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ето затова много бракове са толкова зле. Защото знаете всичко и си мълчите. Просто трябва да разберете, че има и хора които не са един за друг. Мълчанието и лъжите не са спасение на брака, а една голяма илюзия. Я замислете се изневеряващите, защо се прибирате в къщи при мъжа/жена си като до преди това сте били с друг. Какво търсите там? Не е ли малко нагло?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker