Май направих грешка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Май направих грешка
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 2468 пъти
Имам нужда от безпристрастна гледна точка..

Женени сме от четири години, заедно от девет, живеем заедно от ден първи... имаме дете от една година. В последните две години той се държи много особено, на моменти ужасно. Давам примери :

1. Всичко върша абсолютно сама. Пазаря, плащам сметки, чистя, готвя... той не прави абсолютно нищо. Прибира се, хапва, купенсе и засяда или да зяпа тв или да играе. Чак когато мърморя, тогава може да се случи нещо. По принцип не би ми представлявало проблем, ако насреща имаше отношение.. но.. следва пример две.
2. Говори се вкъщи само ако той нещо иска да каже за неговата работа или приятели, или семейство. Дори не се интересува какво е правила дъщеря му през деня. Ако се опитам да споделя нещо, точно две три изречения и се сменя темата. Отказала съм да споделям от цяла година, какво ми се случва. Дори когато имам например рожден ден, не получавам дори една честитка. тази година например много щях да се зарадвам на два три часа сама, но уви.. цял ден спа, а аз цял ден пак оправях и гледах детето.
3. Ако аз почна да се карам, защото в даден момент ми писва, доста често се чува израза "ще ти избия зъбите". Повярвайте с нищо не съм заслужила такова отношение. Нито изневерявам, вкъщи е ок, детето ми се развива. Карала съм се и за този израз(досега не е посягал), спря се за известно време и преди онзи ден пак. Не го прави пред детето, но кой знае занапред...
4. Парите - постоянно иска това онова за ядене, а не осъзнава че едно ходене до магазина е минимум 20 лв.. после къде били отишли.. предвид че изкарвам двойно на него...

Детето е искано, планирано, реално той с нея, ако реши да я хване въобще, я гледа сравнително качествено, разсмива я, може да я нахрани, но го прави изключително рядко, само при мрънкане от моя страна.

Знам че излезнах голямо мрънкало. Но наистина не бих имала проблем да се грижа за семейството ми, ако насреща имаше мъничко уважение. Чувствам се все едно живея съвсем сама(по принцип нямам на кой друг да разчитам освен него), с разликата, че той като се прибере ми разваля организацията. Мога да се справя сама да гледам дете, но някакси искам да дам шанс.... но дали въобще заслужава? За да бъде честно ще кажа и добрите му качества- работи много, за да изкарва пари, по принцип е добър човек, не е злобен, поне не към другите. Не ме ограничава да си купувам нищо, но аз не го правя защото после се мрънка къде са те... Да вмъкна, че и секс не сме правели за последната година веднъж. Не е като да не съм пробвала, все е изморен. А ако поиска то ще е след като е пийнал, а аз не искам да ме желаят само в този случай. Възвърнала съм си фогурата, не е в това проблема. явно е друг....
благодаря ви, за гледните точки които ще споделите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2b2182dfa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Една година без секс и на това му казваш семейство? ! Плюс ще ти избия зъбите - това е ужасно.
Има друга, теб просто не иска да те отразява. За него си досадния стол в коридора. Поговорете! Кажи му, че така повече не може.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d19fff0d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изобщо не е мръкане. Имаш нужда да му се разкрещиш и да му поставиш ясни условия и граници. Ако те удари, си вадиш медицинско. Шанс-какъв шанс, той не те има за пукната пара...Жал ми е за жени като теб...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 07c1307598
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Моето безпристрастно мнение е, че мъжът ти кара втори пубертет, което означава, че ти имаш две деца в момента, но си майка само на едното. Мога да позная репликата, която чуваш, когато повдигнеш въпросът за вниманието- По цял ден работя, като се прибера искам да поиграя, да погледам телевизия и да разпусна на спокойствие, а ти не ме разбираш и само вдигаш скандали. За щастие, проблемът ти е напълно поправим, но за жалост, това не зависи изцяло от теб и няма как сама да върнеш тръпката и емоционалната привързаност помежду ви. Трябва да поговорите по-обстойно на темата и да намерите компромис.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f8fdd6d9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За съжаление е грешка, но не е непоправима. Ти нямаш съпруг и партньор в живота, какъвто е смисълът на брака, а отглеждаш голям паразит, който максимално се възползва от ситуацията и не изпитва и грам уважение към теб, иначе нямаше да се държи и да ти говори така. Той е безполезен и очевидно нямаш нужда от него. Няма смисъл да му даваш и шанс – не му е притрябвал. Просто му е ужасно удобно да има жена, която да го гледа, без той самият да полага усилия. Заплахите за насилие няма да ги коментирам, но самият факт, че му хрумва да изрече нещо такова, означава, че най-малкото е психически насилник, а оттам до физическото насилие пътят е много кратък. Един ден може да тормози и детето ви. С такъв баща тя ще израстне смачкана, без самочувствие и без капка самоуважение и ще повтаря същия модел във връзките си, т. е. ще попада на мъже, които ще я третират като боклук и слугиня, защото такива отношения е видяла у дома и за нея са нещо нормално.
Рано или късно ще го напуснеш – и сама го знаеш. По-добре рано.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6efaafc605
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Така както ти говори въобще не е добре. Повечето майки правят всичко вместо синовете си и много лошо правят. Повечето мъже са свикнали от работа на дивана. Щом не му се занимава и с детето. Аз иначе много се дразня на моя мъж като каже, че е разхвърляно, а пък аз по цял ден гледам детето. Поне със сметките как са нещата, плаща ли ги той или чака на твойте пари? Аз не виждам бъдеще да имате, а той не се вълнува от семейството си..

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6c96591905
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Като жена държаща на себе си ще ти кажа че такъв няма да го трая един час, камо ли да му родя дете

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 62ffb92789
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И според мен може или има друга, или избива комплекси, че вадиш повече пари от него или просто да си гледа собствения задник. Говорете, че не искаш повече така и не си щастлива по този начин. Ако не иска да полага усилия, за да ви е добре и на двамата, да стяга багажа и да се изнася. Той за какво ти е? Няма секс, няма разговори, няма помощ вкъщи, няма помощ с детето... Имаш си един голям търтей, който само паразитира вкъщи, защото така е по-лесно за него, и изобщо не му пука, че всичко това е на твой гръб. Завършен егоист, който смята, че другите са му длъжни.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4e00838d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Авторке доста жени след като забременеят правят същата грешка, да поемат всички задължения и да нямат изисквания, на повечето мъже това положение им харесва, особено и ако жените са се свили и от към харчене, на кой ли няма да му хареса. Обикновено в края на първата година на детето, защото то е проходило и задълженията се увеличават, или дори в края на майчинството жените се усещат, че е доста трудно да се справят хем с домашните задължения хем ако започнат работа им се струва невъзможно да вършат всичко и са прави.
Така проблемите
1 вършенето на нещо! Трябва да успееш да го накараш да се грижи за вас, но защо за бога си избрала подход мърморене. На всеки е ясно, че след като някой е свикнал да не поема задължения после трудно се учи да помага, но пробвай с друг подход, примерно "скъпи моля да свършиш това", ако след 5-10 мин не е започнал да прави каквото искаш "желателно е да помогнеш с това", тоест пробвай с добро без много думи, мъжете не обичат укори изказани с много думи, кой ли обича. Ако и след втората молба не обръща внимание на думите ти, питай защо го прави, но с малко думи.
2 Разговори! Повярвай, че на никой който не се грижи целодневно за малко бебе не му е интересно разговор на тема "Какво е правило бебето през деня" или въобще за бебешки храни, уригвания, памперси. Тоест ти си човека, който трябва да привлече вниманието му за разговор, но намери тема която ще го заинтригува, обща тема която е интересна и на двамата, щом сте 9г заедно вярвам имате общи интереси. Разбирам че не ти е приятно ти да си човека, но щом той не поема инициатива, значи от дълго време си го изгубила като душеприказчик и за да си го върнеш трябва да поемеш инициатива. Ако ви свързва любов говори за любовта си, повярвай дори да не е казвал никога че те обича и как те обича за няколко месеца с обяснения в любов от твоя страна ще успееш да научиш и него да говори любовни слова. Колкото до рождения ден, ами щом се е стигнало до там да го приучиш, че не е нужно да се обръща внимание на твой празник, сега трябва да го научиш на обратното. Примерно той знаеше ли че ти би се зарадвала на три часа "отпуск"? Защо не му каза какво би те зарадвало? Мъжете не са като жените те не се сещат да направят нещо непоискано, в повечето случаи си викат няма смисъл да правя усилия така или иначе няма да й хареса подаръка и ще мрънка или ще му намери кусур. Пробвай да си направиш семейно правило поне веднъж в седмицата да си в "отпуск"за няколко часа, като е много важно за успеха ти поне първите няколко пъти да не му се караш за пропуските в гледането на бебо. Щом бебето е живо и здраво е без значение, че е пропуснал да му намаже дупето като е сменял пелената, дано разбираш примера.
3 Да за този израз ще се караш, разбира се, особено щом има ефект забраната ти, значи се справяш перфектно. Но питаш ли се защо се стига до неприятен израз? Защото мъжете не обичат много думи и в един момент след няколко думи спират да слушат въобще смисъла на думите, които им се казват в техен укор, те остават с убеждението, че просто трябва да изтърпят плеадата, в момент когато им писне от плеадата са си намерили израз или действие което да има ефект за момента, и повярвай той не е чул дори половината от думите които си му казала, и понякога дори си няма идея защо му се карат, защото по време на плеадата са били с изключена мисъл за смисъла на излетите върху тях думи. Дано разбираш че става нещо като в дискотека слушаш музика и е без значение точният смисъл на текста на песента, но си тананикаш думите "деспасито.... на на на пуерто рико. " ето така но в негативно настроение мъжете приемат караницата от женска страна. Могат да повторят няколко от думите които са чули в предното изречение но не правят усилие да търсят смисъла и ги приемат за думи на чужд език едва ли не. Та караницата трябва да става с къси и прости въпроси с изчакване на отговор "Защо направи това? ", "не смяташ ли че ме нарани" за да те чуе и разбере въобще защо му се караш.
4 на този проблем отговаряш честно и откровено с малко думи. "Ще ядем това за да стигнат парите до края на месеца", ако се възпротиви, казваш че "нямаш против от днес нататък той да пазари храна", или че "и ти би яла с удоволствие пържоли всеки ден от месеца, ако той успее да ги купи с парите с които разполагате за храна".
В никакъв случай не се смятай за мрънкало пред нас, ти имаш проблемите на доста от майките, които имат деца на такава възраст. Ти си човека който трябва да създаде връзката баща-дете, майките са носили 9 месеца детето и са близки, но с мъжете/бащите нещата се случват след появата на детето. Буташ му бебето уж че имаш работа, казваш му че цял ден е питало за него и е търсило "тати", дори можеш да кажеш че е плакало за него, абе изобщо послъгваш за да създадеш връзката между тях. На нас ни е ясно че дете което не е свикнало да играе с тати не пита за него, но мъжът ти не знае това.
Секса, след като те желае на градус значи наистина те желае, но докато е трезвен нещо емоционално го възпира, търси проблема и го изглади. Бебето да не би да спи с вас в една стая? Или не знам ако кажеш нещо повече за живота си може би ще помогнем да откриеш какво възпира секса му на трезво.
Пожелавам успех, ние вярваме в теб, повярвай в себе си и ти!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a7ba30bb22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 8, не съм авторката, но много ми беше полезен коментара ти, благодаря ти

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2b459e5e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Моят съвет е да му кажеш, че искаш да си починете малко един от друг и евентуално да поживеете отделно известно време, защото не ти харесва начинът, по който се развиват отношенията ви в момента. Съответно по реакцията му ще можеш да се ориентираш изобщо пука ли му за теб и детето или е с вас, само колкото да имитира някакво присъствие. Ако се разяри и те обиди или удари - развод. Ако не приеме думите ти насериозно и само ти се надсмее, показвайки безразличието си - развод. А ако случайно се постресне и покаже някаква заинтересованост към вас, изпитай я във времето, за да видиш дали няма да е само колкото да ти замаже очите. Ако само в началото поеме някакви задължения и отговорности, а след това постепенно се върне към старите си навици, предполагам, можеш да си сигурна, че каквото и да направиш, трайна промяна няма да има. И решението е пак развод.
Разбира се, за да предприемеш каквито и да било стъпки в тази насока, първо трябва да имаш място, където да отидеш с детето. Но щом сама казваш, че изкарваш повече от него, най-вероятно ако се наложи да се изнесеш или нещо подобно, няма да ти е толкова трудно поне откъм финансова гледна точка.
Но наистина, замисли се, той не ти помага за дома и отглеждането на детето - нещо, за което се предполага, че би трябвало да ти е опора. Освен това явно не ви издържа изцяло (не че е задължително да ви издържа изцяло, но мисълта ми е, че най-вероятно не си крайно зависима от него в този аспект), а и явно не се съобразява много-много със семейния ви бюджет и че при появата на дъщеря ви, неговите лични желания и нужди вече не са от първостепенно значение. Та след като не ти е нито емоционална, нито физическа, нито кой знае каква финансова подкрепа, тогава за какво ти е изобщо. Освен евентуално да ти се пречка и да те натоварва с бездействието си и тея тъпотии и заплахи, дето ти дрънка.
Като чуя или прочета някъде подобни истории и само се засилват съмненията ми дали изобщо бих имала желание да се омъжа някой ден в бъдещето.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ec98386510
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всички коментиращи са крайни, лесно раздават присъди и искат да видят наказани. Това е да питаш човек, който хич не го еня ти ка как ще живееш и какво те чака в бъдеще.

Авторке, така както описваш нещата - вие не си давате любов взаимно. Вие не правите секс и това е само резултат на ужасната липса на топлота в семейството ви. Не знам кой от двама ви е по-голям скъперник, но е време да се разделите с този начин на живот и да почнете да харчите пари за повече семеен уют.

П. С. За първи път чувам за мъж, който да не уважи рождения ден на жена си. Това трябва да се поправи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 06351d22d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   "Не ме ограничава да си купувам нищо, но аз не го правя защото после се мрънка къде са те... " Това си е чист вид ограничаване.

Но си представям как се е развил семейният живот. Мъжът работи по цял ден, връща се вкъщи, иска да изключи психически и се започва новата работа - да изслуша плеяда от нестихващи женски глупотевини, които изобщо не го интересуват, а и не биха интересували никой нормален човек. В друга тема някой беше написал, че не е срещал две жени, които да са постигнали заедно нещо, има ги, но са наистина рядкост. От другата страна обаче, имаме жената, която цял ден се е грижила сама за всичко и дума не е обелила с никой, камо ли да попрочете нещо интересно, което да предизвика интересна дискусия. И нейните нужди са диаметрално различни, говори й се, споделя й се. Проблем - няма с кого, мъжът вече е изчерпал ресурсите си за слушане и влизане в нечие положение. Следва реакция на жената - започва се мрънкане, което е още по-натоварващо. Мъжът започва да мисли за раздяла, за да си избие тази мисъл от главата се забива пред компютъра, за да не мисли. Започва и да търси причината, поради която търпи всичко това, тогава се сеща за храната и започва да иска 'това-онова'. Тъй като разговор в семейството липсва, на жената не й хрумва, че може да му каже да напазарува, каквото му се яде и да си го сготвят заедно. На мъжът не му хрумва, че жената не е обелила приказка цял ден и заради това иска внимание и го чувства като агресия, а на жената не й хрумва, че докато тя има възможността да споделя всичките тези неща със свои приятелки и млади майки в градинката, то мъжът може да говори за своите неща (евентуално) едиствено с нея. Като подпийне, отпусне и му се прииска близостта, която е изгубил, но жената вади нова претенция от запаса - 'не желая да бъда желана само, когато си пийнал'... и пак скапва всичко. И той я оставя - да чисти, готви, пере, плаща сметки. Жена съм, но не мога да слушам даже за 10 минути моите приятелки майки, на които всичко се е завъртяло около бебето и дома - битовизми, какво остава да си го причиня всяка вечер. Забелязах и друг интересен факт, жените, които станаха майки и не продължиха да се интересуват от външни неща, в това число новини, книги, събития, интересни информации всякакви, някак се капсулираха и забравиха да се интересуват от другите, само говорят за себе си (и бебето). В това отношение мъжът е герой. Но и той е за бой, вместо да се поинтересува защо така са се стекли нещата, се носи по течението и ето че за пореден път жената трябва да поема цялата отговорност, защото така го била научила, все едно му е майка. Съгласна съм с коментар номер 12 - липсва ви разговор, споделяне, разбиране на другия, топлота, любов, споделени приятни емоции, приятелство, не действате като екип, а като хора концентрирани единствено върху своите собствени нужди.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f7d2cda26d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мила, явно и тъй и тъй правиш всичко сама-чистиш, готвиш, гледаш си детето, че и на работа ходиш, тогава за каква го търпиш този? Да те има за част от мебелировката или още по-зле, да не заплашва, че ще ти избие зъбите? Луда ли си да търпиш това? ! Направо го зарязвай този и си отгледай детето сама. То и без това си е свикнало само ти да се грижиш за него, така ме нищо не губиш, напротив поне ще си гледаш детето спокойно и без драми.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker