Не е подходящ за нея! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не е подходящ за нея!
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2448 пъти
Дъщеря ми е на 23 години, родом от Варна, но е студентка в София. Учи, работи и живее там с приятелят си. Той също е на 23, от Пловдив. Заедно са от 3 години, като преди това бяха приятели. Нямам нищо против момчето, но връзката им започва да става сериозна и това ме притеснява. Искам дъщеря ми да си намери добро и заможно момче, което може да й осигури хубаво и спокойно бъдеще, а настоящият не може. Та той си изкарва хляба преподавайки танци на деца, а аз много добре знам, че тази пари са недостатъчни, тъй като съм плащала уроци на дъщеря си цели 6 години. Той дори успя да убеди и нея да практикува тази недоходоносна "професия" и в момента двамата работят за минимални пари. Чакат на неговите родители и нас нас, за да им изпратим пари, да им платим семестриалните такси и така нататък. Освен това съм много против смесването на различни нации, а момчето е наполовина австралиец, което също ме притеснява. Искам бъдещите ми внуци да бъдат българи, а не те самите да не знаят с каква националност са. Искам дъщеря ми да спи спокойно в собствено жилище и да не трябва да се притеснява за сметки и да се чуди как да свърже двата края, а съм сигурна, че с това момче ще има много парични затруднения. Бива го единствено в танците и не мисля, че с това негово занимание ще могат да живеят нормално, а какво остана да гледат деца. Проблемът е, че тя не осъзнава, че той е неподходящ за нея, а аз не знам как да й отворя очите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 175fc48a38
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, Авторке, аман от родителки като теб. Свои живот нямаш ли? Потърси психолог и спри да пренасяш своите собствени желания върху детето си, гледай си своя живот, срещай се с хора, излизай, намери си хоби примерно.
Хората са млади, не е ясно дали изобщо ще създадат семейство заедно, но едно е ясно – ако почнеш да забраняваш нещо на дъщеря си, то става още по-сладко, така че е възможно точно твоята нагласа да ги сплоти още повече.
Другото са глупости. Бил наполовина еди какъв си, бла-бла. Просто искаш някой паричкар да вземе дъщеря ти. Съжалявам, но такива мъже не са по поръчка и изобщо не е ясно дали материалното е важно за дъщеря ти. Професията на момчето в момента също нищо не значи – те са студенти, препечелва си нещо допълнително. Мъжът ми днес е много богат, но къде е бил на 23 г, - носил е тухли по строежите, за да се издържа като студент, така че да не се случи така, че всъщност да изпуснеш много богат един ден зет. Майка ми примерно като студентка е искала да се омъжи за един много тъмен младеж от далечен край, който е бил войник в града ни. Баба ми е забранила категорично - циганин бил. Е, оказало се е, че младежът бил от много важно, заможно семейство. Станал успял архитект, а майка ми се омъжила за алкохолик, който просто бил готов да живее с майка ѝ.
Така се получава като се месят старите.

Като студент търсиш и работа, която да ти се вмества между лекциите и мисля, че децата много добре си припечелват.
Обаче едно е сигурно. Ти самата съжаляваш за избора си на мъж и си искала заможен мъж и затова искаш да втълпиш това на дъщеря си. Сигурно си живяла със свекър и свекърва, знам ли ти щуротиите, но нямаш право да тормозиш детето си и да определяш. Кажи си мнението, кажи какви затруднения си имала в живота си и колко е важно материалното за теб, но до тук.
Между другото, защо не спреш финансирането на дъщеря си. Така тя на свои гръб ще види колко важни са паричките.

Човек не оценя нещо, което има. Спри или окастри финансирането и да видим дали парите все още не са важни за дъщеря ти. Ако е така, значи тя е щастлива и с малко пари и има неща, които са ѝ по-важни. Остави я на мира.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 29b762af63
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторке, много се радвам че момичето живее далеч от Вас. Така е има възможност да стане нормален човек!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 776c43dcb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Браво на Нр. 1, право в целта!
А на Авторката мога да кажа следното:
- докато щерката ти е била непълнолетна ти си решавала кое е подходящо за нея или не.
- на 23 тя може и трябва сама да решава.
- никъде не прочетох "искам дъщеря ми да е щастлива", а прочетох, че искаш да е материално осигурена.
Това против смесването на на нациите от моя гледна точка е безумно примитивен начин на мислене в днешния глобализиран свят.
И последно, както казва и Нр. 1, какво ти пречи да им спреш парите? Те са големи, да се оправят.
Усещам в писаното ти синдромът на "майка орлица закрилница". Да, но това важи само докато децата не са напуснали гнездото, а те отдавна вече са.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 048ad9990d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбирам добре какво иска да ни каже авторката, макар да не одобрявам доводите й.
Авторке след като си искала българин за зет си имала 20г време да възпитаваш дъщеря си в патриотизъм и национализъм, защо не си го сторила? Макар за първи път да чувам етнос австралиец, абориген ли имаш предвид? След като си имала толкова изисквания за бъдещето на дъщеря си защо не си посяла още в детството й семето на неприязън към бедност към чужди нации? Сега вече не виждам какво можеш да сториш, тя е пълнолетна, можеш само да ограничиш финансовото подпомагане с надеждата на нея да не й хареса бедността в която ще изпадне.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b265058153
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според теб кое е по-добре за дъщеря ти:
1. Да бъде щастлива с човек, който не е с толкова добри финансови възможности. Да се чувства щастлива и обичана и да знае, че има човек до себе си, който я обича.
2. Да бъде материално добре, но да не е щастлива и цял живот да съжалява за това с кого е.
Не се меси в чуждите отношения, независимо, че ти е дъщеря. Всеки сам избира пътя си. Ако е сбъркала, ще си понесе последствията. Не можеш да пречиш на любовта.
А това пък че искаш внуците ти да са изцяло с българско потекло не искам и да го коментирам. Чиста форма снобащина.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 40aabde536
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Спорен мен ти си от обсебващите майки, който нямат нищо друго в живота си освен това, да бъдат майки. Такива жени сте страшно токсични.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bce37e9329
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Бих Ви посъветвал да се успокоите. По вашите критерии 95 % от мъжете, които може да срещне дъщеря ви са неподходящи. В днешно време няма истинска средна класа, а една тънка прослойка от супербогати, мнозинство работяги които цял живот са на каиш и една също голяма група от демотивирани или напълно неспособни паразити. Важното е да избегнете човек от третата група. С първата също по-добре не се замесвате, от там дъщеря ви само нае*ана ще остане без никакви дългосрочни перспективи. И ако искате да знаете, ако този човек с танците един ден открие собствена школа, може да задмине много други с уж престижни професии, но обикновени наемни работници. Дори и да не стане така, не това е най-важното. Много е тъпо да си избереш партньор заради пари. Те се печелят или губят. Много по-лесно се губят, но и само това трябва да ви подскаже, че парите са преходно, уязвимо и непредсказуемо нещо. Ако човек успее да ги опази, то не се знае дали децата му ще успеят или ще се върнат на кота нула.
Това ви го казва човек емигрант на Запад, все още млад, със спестени 50к евро, които всяка година се увеличават с по-още 10к. И знаете ли какво мисля за себе си от икономическа гледна точка - девета дупка на кавала съм и няма изгледи някога да скъсам синджира, на който ме държи системата.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 724eba33cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В интерес на истината, никой не е длъжен да издържа и осигурява дъщеря Ви. Не живеем в миналото и при наличието на това прословуто "полово" равенство, е направо нелепо. Любимото ми, когато жените парадират, че са равни на мъжете, но искат богаташи за себе си или за дъщерите си… Да не говорим колко е грозно да ѝ налагате златотърсачески манталитет. За смесването на нациите съм по- съгласна, но както каза някой по- горе - защо не възпитахте дъщеря си в национализъм и патриотизъм като е толкова важно за Вас? Макар, че ако приятелят ѝ е бял, е приемливо, а ако има аборигенски корени, то това си е тяхна работа. На пътя на любовта не се застава, колкото и да сме несъгласни с нея.
Надявам се историята да е измислена…


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9a034cff7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   "Проблемът е, че тя не осъзнава, че той е неподходящ за нея... " - авторке, той е неподходящ очевидно за теб, а не за дъщеря ти! Но това, че си ѝ майка, не значи да и чертаеш бъдещето. Не знам как така големи, уж зрели хора не си давате сметка, че парите дават някаква сигурност, но не гарантират щастие. Даже в повечето случаи променят хората до неузнаваемост, сдобиват се с друго обкръжение и се замайват до степен да зачеркнат положение, семейство и деца. Или пък привидно щастливи дългогодишни двойки дават вид на перфектното семейство, а в душите им е гнило, защото се търпят поради някаква изгода.
Това, което искам да ти кажа е да мислиш повече за щастието на детето си, не за онова, което искаш ти. Тук в България много професии не са добре заплатени или въобще не се търсят, обаче затова е този живот - опитваш едно-друго, докато намериш своето си място. А ако решат да опитат в чужбина - знаеш ли колко скъпи са там подобни занимания за деца? И това с претенциите за националност пак е някаква висша форма на нахалство от твоя страна. Ако ще внуците ти да са китайчета, мулатчета и т. н. по-малко твои ли ще ги чувстваш, по-малко обич ли ще им дадеш или изобщо няма да искаш да ги погледнеш? Не знам едно време как са се отнасяли твоите родители с теб и дали така са се опитвали да ти се месят в живота ти, но ако да - хубаво ли ти е било на теб някой да ти определя какво и с кого да правиш и сега щастлива ли си от това?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8ab58adc8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много,много зле.Все едно слушан баба ми,която е на 80 години.Богатите в България са една шепа и те си сменят плеймейтките и хич не им пука за разни студентки,е освен за един път?!Оставете децата на спокойствие.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 124ffb0a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ти нормална ли си, бе? Да я осигури? Ти, защо не си я осигурила, ти и баща й? М? Не учи момичето на тъпотии, трябва да е самостоятелна, за да е пълноценен човек! Направи им услуга и не се бъркай! Тя е голям човек, отговорна е за чувствата и решенията си!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ac3c2890ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Можем само да се молим дъщеря ти да е възпитана в самозависимост и да не отрази това, което ще се опиташ да направиш - ти непременно ще говориш и ще твориш, така че да ги разделиш.
С цялото ми уважение към майка ми, но тя също беше на твоя тертип. С мъжа ми се запознахме в тийнейджърските години. Тогава нямаше никакъв проблем с него. Идваше да спи в нас, ходих у тях, ходихме заедно на почивки, понякога с нечий родители. Мислех, че нашите го обичат толкова колкото аз. НО като разбраха, че като замина да уча той идва с мен и искаме да сме заедно на квартира, се започна бълването на отрова, заплахи, изпълнение на заплахи.
Майка ми спря да ми говори, обаждаше се на него да му казва да ме остави, ходеше при семейството и роднините му да им обяснява, че не трябва да бъда с него. Разбира се, не пращаше и пари и се караше много пъти с брат ми и сестра ми, които първата година ни удариха много силно рамо, защото беше трудно да стартираме. Аз до последно не вярвах, че тя сериозно няма да ни помага.
А моят мъж имаше една мечта като малък и това беше да се занимава със строителство. Според майка ми това не беше достойна професия. Но него това го радваше, това му изпълва душата и сега - да строи, да гради, да се развива в тази насока.
Моята мечта беше по-перспективна по нейно мнение. Не ми подхождал строител.
Е, факт е, че вече имаме три къщи на различни места. Защото си имам строител за мъж! Аз моята перспективна кариера си я последвах и изградих, но парите, които аз изкарвам са смешни спрямо това, което той е изкарал и изкарва. Вече, разбира се, майка ми няма нищо против него и с удоволствие се радва на къщата, ремонтирана от негов екип. Но всички знаем, че тя не беше права и той е просто учтив към нея, тя безкрайно съжалява за постъпките си, а аз като цяло ходя да я виждам и я чувам по чисто задължение. Отношенията ни очаквано много се сринаха.
А безперспективния танцьор може един ден да отвори цяла верига салони за танци и спортни центрове. Кой знае. Но ако постъпиш като майка ми или подобно, със сигурност отношенията ви ще рухнат. Драстично. И тогава няма да имаш възможност пълноценно да се радваш на живота и развитието им, ще виждаш внуците два пъти годишно и ще си някакво парче от живота им, за което чисто и просто не ги е грижа. Прецени дали предпочиташ да си близка с дъщеря си пък дори и това да означава да гледаш как страда от бедност или други тревоги или ще ти е по-добре да си развалиш отношенията с нея, но да си пределно ясна в гледната си точка какво е правилно за нея.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bb2a9e5781
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Естествено, че искам да е щастлива, но не мисля, че ще бъде ако й се налага да се лишава от много неща. Дали ще бъде щастлива ако не може да свърже двата края? Един от коментарите беше, че може да стане много богат - той учи фотография - не мисля, че ще изкарва кой знае какви пари. Казвате също, че може да си отвори школа - танците не са доходоносна професия. Да, в чужбина може би, но аз не искам дъщеря ми да отиде да живее в чужбина и да я виждам по-рядко и от сега. Относно произхода на момчето - като казвам "австралиец", нямам предвид абориген. Той е бял просто майка му е от Австралия, но въпреки това не ми харесва, че има такива корени. Предполагам разбрахте, но аз съм авторката.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6de9b689e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Всеки сам трябва да решава , дори и да не е богат работи , учи ,млад е и има време да изкара пари . В България трудно се намира богат мъж и трябва ли да е с някого заради парите ...

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dd37bca9c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Благодаря ти, Боже, че нямам майка като авторката!
Госпожо, дъщеря ви е на 23, пълнолетна е и нямате право да и определяте живота, нито с кого ще живее, нито какво ще работи, нито дали ще се омъжи за чужденец и т.н.
Нещастията и разводите идват точно от такива майки-орлици, които си мислят, че знаят по-добре от децата си кое е по-добро за тях. Сега си представете, че заради вашите интриги успеете да разделите дъщеря си от това момче и насила я натикате в ръцете на "перспективен", но да кажем, агресивен мъж или просто на мъж, който дъщеря ви не обича. Повярвайте ми няма да е далеко денят, в който дъщеря ви ще ви намрази и ще скъса всички взаимоотношения с вас. Е, това ли искате? Да чуете от дъщеря си, че сте причина за проваления и живот? И след това да не я видите отново? Ако това е целта, действайте! Ама не се сърдете после ако дъщеря ви никога не ви прости.
Не знам как на толкова години не осъзнавате, че щастие и любов не се купуват с пари и че наложеният на сила избор със сигурност няма да доведе до нищо добро.
Налагало се да им помагате-ами те са студенти, госпожо! Не могат хем да учат, хем да работят на пълен работен ден и то на място, което ще им плащат много. Като завършат сигурно вече няма да се налага да им помагате.
Разберете, дъщеря ви не е на 15, че да и казвате какво да прави с живота си! Това е нейният живот, нейният избор и е време да я оставите да го живее.
Съжалявам, ако съм разка, но това е безумие. Да избирате гаджетата си на 23-годишната си дъщеря. И кой после ще живее с този мъж, вие или дъщеря ви? Май тя. Тогава, никой няма право да и дава наставления. Другото е като в Пакистан, където и до днес родителите уреждат браковете на децата си.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 84d770bd3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Ако продължавате в този дух госпожо, един ден ще умрете в самота захвърлена в някой старчески дом без да познавате внуците си!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 81dac375e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   17 - А може Бог да ги е събрал заедно, защото имат нужда една от друга!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 83527225f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Радвам се, че дъщеря ви е избрала правилен избор!
Не е като вас, да чака на мъжете да я издържат, да не си мърдат пръстчето за нищо, освен да наражда 1, 2 деца.
Вие сте ужасен родител!!!
Тя си избира пътя по който ще поеме, претенции имайте когато и вие също сте богати, а не бедни мишки, дето чакат някое богато синче да измъкне дъщеря ви от мизерното предградие.
Радвам се, че нямам майка като вас, защото до сега щях да се откажа от нея!
Пожелавам, много успехи, любов и разбирателство между двамата влюбени!


Пебълс, 20

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 73882c2dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Ама много екстри. Искате да не е от чужда раса, да е богат, да не отидат да живеят в чужбина. Още малко и ще станете като циганите и ще и намерите мъж с който да се оженят. Гледайте си вашият живот, а не нейният. Явно не сте попаднала на свестен мъж и сега се бъркате в живота на дъщеря ви. Единственото което можете да направите е да и спрете парите. Та тя е на 23, сигурно тази година трябва да завърши висше. Кажете и че повече от вас няма да види пари. То аз съм на 21 и ако майка ми ми каже да оставя гаджето си или повече няма да видя и стотинка даже аз ще и дам последните които ми е дала и ще и кажа да си гледа работата.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b3ef98adf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   "Чакат на неговите родители и нас нас, за да им изпратим пари, да им платим семестриалните такси и така нататък. " - единствено за това си права. Не би трябвало да чакат, хайде за семестриалните такси - може, но за останалата издръжка би трябвало младата двойка сама да се погрижи, след като са на по 23. Като им спрете кранчето ще се види колко са оправни. Дотогава са само Ваши предположения, че няма да се справят и битовизмите ще ги сринат. Може и да не стане така. Ако като ги отбиете, се чувстват добре и се справят, не се тревожете. Колкото до произхода, вас по-скоро сигурно Ви притеснява да не ръгнат към Австралия, отколкото гените, които също явно са арийски. Все пак това, което можете да направите е да ги отбиете вече. Време им е. Направете го по навреме, че да се види дали ще издържи връзката или не.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 620f42c5e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Аз съм на 35, имам шкембе, с танците не ме бива хич. Повече наблягам на бирата и мръвките. Карам Ауди, имам 2 нови апартаманта в София, къща на морето и правя по 7.000 лева на месец. И съм балканджия момче, чиста раса. Дядовците ми са били едри българи, синеоки. Бабите високи, чернокоси, с тънки снаги.
Устройвам ли те за зет?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 224b1d2ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   * Не сте права за танците!
Ако искаш да създадеш школа ще трябват доста пари. Но ако си със собствена школа, изградено име и опит, тогава не само че ще си избиеш парите, но и ще живееш прилично за стандартите на България.

* Не е редно да ги издържате финансово, след като са навършили пълнолетие и живеят отделно!
Винаги могат да минат на задочно обучение, спокойно могат да работят и на две места.

* Дъщеря ви, да не би да се е родила със златна лъжица в устата, за да искате заможно момче?
Тя няма ли достатъчно мозък в главата и умения, че да трябва някой да я издържа?
Защо мъжът да е финансово независим, а жената да зависи от мъж?
Нали искаме да сме равноправни, защо тогава е това старо разбиране?

* Вие не можете да диктувате живота на детето си, то не е на 5 - 10 или 15 годинки, а на 23, превърнала се в жена с амбиции.
Радвайте се за нея, поне не е станала поредната плеймейтка, копнееща за слава, показваща силикон и завидни креватни умения.
Любовта е единственото което ни сплотява, нима искате тя да страда, заради вашите болни амбиции, да я превърнете в поредната материалистка?








- Maryjane

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2a0bdccac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Не знам какво можеш да направите. Може би не се изразявате правилно. Наркоман, който в бъдеще ще спи с танцьорките, а официално заради безпаричие ще изостави жена си година-две след раждането на първото или второто дете не е най-добрият избор. За съжаление ще трябва да го преживеете.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker