Женският подбор на партньор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121162)
 Любов и изневяра (29698)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Женският подбор на партньор
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2550 пъти
Чета споделеното от много дами в този сайт и разбирам очеизвадното за тях и не много ясното за мъжете: важно е бъдещият им партньор да е материално подсигурен или поне със сериозни перспективи, в името на оцеляването на бъдещото семейство. Разбира се, има мъже, които спорят с това и търдят, че става дума за търсене на лесното в живота, на готов материален комфорт или дори за чиста проба алчност.

Каквото и да говорим по въпроса, аз съм съгласен, че мъжът има задължение да осигури някаква минимална материална сигурност за бъдещото си семейство. Това, което ме притеснява е до каква степен жените, поне от споделеното в сайта, се вкопчват в това и го издигат за водещ критерий. Мисля че нежната половина от човечеството прави сериозна грешка тук, поддавайки се изцяло на инстинктите си.

Твърдя, че е правилно (самостоятелно извоюваното) материално положение на мъжа да е критерий, заради който да бъде отхвърлян един кандидат, но не и критерий, заради който да бъде избиран - т. е. да бъде едно необходимо, но недостатъчно условие.

Аргументите ми са, че (1) има по-важни неща за бъдещите деца от материалната им осигуреност, които трябва да получат от своя баща; (2) материалната осигуреност над един праг е разрушителна за децата, отколкото полезна.

(1) ако децата бяха само едни кокошки или прасета, които угояваме, колкото повече храна, толкова по-добре. Но мисля, че най-важното, което трябва да им дадат родителите е възпитание и морална подкрепа за трудностите в живота. Погледнете днешните деца - на 12-13 вече пушат цигари, пият алкохол, правят секс, навлизат в света на дрогата, затиснати са от комплекси за външния си вид и няма кой да им посочи цели и идеали в живота.

Каква е ползата, бъдещи майки, бащата да ви осигури просторно жилище, кола, почивки и хубави дрешки, ако това налага той да липсва физически, емоционално и духовно от живота на децата си? И най-вече - кое качество е по-важно в бъдещия баща - да знае как донесе пари в дома или да знае кога да отпере няколко здрави шамара на отрочетата щом посегнат към цигарите или щом научи, че са псували учителя си в училище? Парадоксално за вас дами, мисля, че много по-лесно ще намерите финансово оправни мъже, отколкото морално оправни.

Погледнете само раздел Наркотици и алкохол и вижте за какво става дума там... В 2018 година, не мисля, че основният проблем пред едно бъдещо семейство е как да има прясна вода, топла вечеря и достъп до здравни грижи. Тези неща ги имаме по толкова достъпен начин, какъвто не са и сънували две поколения назад. Огромният проблем на днешния родител е как да опази децата си от дрогата и от ленивия, безцелен живот.

От моята мъжка гледна точка, мисля че много повече ще спечелите за бъдещите си деца, дами, ако търсите моралните постижения на мъжете, преди материалните: проявява ли дадения кандидат характер в ситуации на конфликт, борба, морални дилеми; има ли в него благородство, човечност, спокойствие и финес в комуникацията с хората.

Тези неща не се забелязват по обувките, красивите дрехи, возилото и прическата. Такива качества може да притежава и един работник, майстор, шофьор, готвач и т. н.

Разбира се не омаловажавам всичко останало, нито твърдя, че няма жени, които да не отдават значение на това; но оставам с впечатление, че доброто материалното положение, с лекота завърта главите на повечето жени. Имал съм шеф, тотален комплексар, путьо и инфантил, точно обратното на образа за увереност и мъжественост. Е мислите ли, че колежките в офиса (доста вървежни между другото) не му се усмихваха и мазнеха, че и чак се натягаха да се доказват. Защо ли - защото виждаха в него източник на пари.

Пак казвам, не обвинявам целия женски род за горното, но споделям наблюдение, от което могат да се извлекат поуки.

(2) съвременното увлечение по материалното, къде заради свръх-конфорта, който предлага, къде заради суета и показност (от която жените са биологично зависими, така както мъжете сме зависими от сочни цици и загладени дупета), е вредно за духа и тялото. Тоест, не само е глупаво да се търси материална задоволеност над едно ниво, глупаво е да не мислиш целенасочено как да избягаш от това изкушение.

Айфони, почивки в Тайланд, шопинг уикенди във Виена, скъпи частни уроци за децата, аква паркове, Дисни лендове, Лего лендове, седмични екскурзии извън града и не знам си още що си... Абе бабите ни и дядовците ни са се радвали на една чепка грозде, с крушки, орехи и мед, радвали са се на едно хоро, на една песен изпята на живо на мегдана. И ако тогава са се радвали на това, защото не е имало друго, днес да се радваш на това е въпрос на мъдрост, а не на ограничено мислене. Ще го кажа по друг начин - мъжът с добър доход, освен ако целенасочено не ограничава ползването му да най-основни житейски нужди ще превърне децата ви в едни преситени, бавно мислещи, дебели, мудни, телевизионно облъчени идиоти. Преследването на лукса е глупост, комплексарщина и саморазрушение.

Ако детето ви няма смартфон, защото баща му не може да му купи, когато всички други деца имат, в това няма абсолютно нищо лошо. Ако вашето дете трябва да носи дрехи втора употреба и дънките му са поизтъркани, а тениските леко поомалели, докато всички други деца са с чудесни дрешки - и в това няма абсолютно нищо лошо. Единственото лошо е, ако баща му не може да извади пари за лекар, лекарства, школа по спорт, здравословна храна.

Но ако детето ви няма смартфон и носи скромни и позитъркани дрехи, въпреки че баща му може да му купи, но не го прави и му обяснява защо, тогава, твърдя, сте случили на правилен мъж.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 10af172117
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Браво на Автора за научния труд, НО едно изпуска. Той слага на една везна материалния просперитет на един мъж и качествата му като баща като представя едното за сметка на другото над един определен от Автора „минимум“ (без да дефинира минимума)
Също той излага хипотезата, че материалното над определена (невидима) граница, едва ли не не разлага морално децата или ги угоява, прави ги наркомани и престъпници.
Всякакви статистики обаче показват точно обратното. Децата на работническата класа (примерно мислете за жителите на Люлин) са по-скоро застрашени и от наркомании, и да станат престъпници или жертва на престъпления.
Авторът също има хипотезата, че който изкарва много пари едва ли не задължително отсъства от живота на децата си, а който бачка от сутрин до вечер на три смяни пък присъства? Не е сигурно. Примерно може бащата да е в кръчмата след работа и пак да е бедно семейството.
Бедността не е някакво достойнство, а богатството не те лишава от другите човешки качества и качества като родител.
У нас дори жените не са толкова изискващи към успеха на мъжете. На Запад е много по-зле. Там само грозни и дебели жени се интересуват изобщо за мъже с под средния доход, но нашите мъже пък имат и особени изисквания за фигура, красота, облекло, поддръжка, а това пък струва пари.
Аз си признавам съм омъжена със заможен мъж и не съжалявам. Не съм го търсила обаче целенасочено, а така се получи. Всичките ми приятелки ми завиждат, но не толкова заради парите, защото ние не парадираме и много малко хора знаят за действителното ни състояние. Приятелките ми завиждат, защото мъжът ми е сериозен, може да се разчита на него, има самочувствие, може да се изразява, образован е, пътува е и има широк кръгозор (дори има статус на Сенатор) – тоест пътува действително много и ние с него, а техните мъже са по кръчмите, кибичат с приятели или не са се откъснали още от родителите си – ни материално, ни ментално.
Който е успял в живота си има съответните качества. Разбира се, мъжът ми се интересува да е успешен родител, защото не познава неуспеха. Всяка свободна минутка прекарва със семейството и дава всичко от себе си.
Аз не знам откъде идват тези предубеждения, че децата на заможните хора едва ли не са глезени и наркомани, но това съвсем не е така. Точно обратното. В нашия квартал живеем заможни хора, познавам си съседите. Съседските деца всичките работят на 16 г. – в автомивки, келнери, аниматори и така нататък, разработват свои приложения, отварят дори свои фирми.
В моят род има много бедни хора, но те не дават децата им да работят и ги насъскват срещу работата, работодателите - „Няма мамин да работиш за 600 лв., ще си мързелуваш цяло лято, цял живот ще работиш“
Купуват им таблети, iPhone, дори коли за завършване на един кирлив 12 клас, презадоволяват ги материално и ги тъпчат с пици и сладки неща, защото така иска маминото синче.

При заможните хора има повече дисциплина, защото самите родители са дисциплинирани и очакват това и от децата си.

В нашия дом примерно няма боклуци за ядене, а моя близка си дава на детето си шоколад за закуска, защото така искало. Моето дете е в 7-8 ч. в леглото. Нейното в 22-23 ч. гледа ТВ.
Тя е самотна майка с много нисък доход, но детето ѝ е от глезено по-глезено. Единствено в семейството. Баби и дядовци се надпреварват с подаръците. Познавам бедни с колички за бебета за 2000 лв. И т. н.

За бедните материалното е много по-важно и са готови да инвестират много повече време и усилия в печеленето на пари. Масово дори единият или дори двамата родители са в чужбина и така нататък.

Защо материалното е важно за жените? Ами винаги е било важно според мен, още пещерната жена си е избирала най-добрият ловец, който да може да изхранва поколение.
У нас има и още нещо. Много момичета сме израстнали с безотговорни бащи, защото действително бяха тежки години у нас и много мъже не се справиха психически, а жените сякаш в екстреми ситуации сме по-стабилни. Масово жени хранеха семействата. Така беше и нашето семейство. Да не мислиш, че баща ми прекарваше времето си с нас? Беше в кръчмата. Имах съученик – три деца, той беше най-големият гледаше останалите докато майката работеше нон стоп, за да издържа семейството, а бащата беше хронично безработен, побойник и алкохолик.
В моето семейство аз съм единствената от 3 поколения, чиито мъж храни семейството. И знаеш ли, това е добре така. Спокойна съм, не се притеснявам за сметки, храна, подслон и моето дете е усмихнато и спокойно. Ето затова. Най-малкото в периода на майчинството си на 100 процента зависима от мъжа и ако не умее да храни семейство, нещата поемат много бързо надолу.

„Ако детето ви няма смартфон, защото баща му не може да му купи, когато всички други деца имат, в това няма абсолютно нищо лошо. Ако вашето дете трябва да носи дрехи втора употреба и дънките му са поизтъркани, а тениските леко поомалели, докато всички други деца са с чудесни дрешки - и в това няма абсолютно нищо лошо. Единственото лошо е, ако баща му не може да извади пари за лекар, лекарства, школа по спорт, здравословна храна. “

Вярвай ми, Авторе, израстнала съм точно по този начин, дори телевизор нямахме, но да не мислиш, че бащата, който не може да купи дрехи ще може да извади пари за храна или лекар? Нищо подобно! Скъпи електронни джаджи купуват бедните родители напоследък с последните си стотинчици. Децата на богатите обикновено имат детски телефони колкото за спешен случай.
У дома майка ми плащаше всичко с мизерната си заплатка. Прибраше се смазана от работа, за да върши домакинската си работа, да готви и да ни обърне някакво внимание. От стрес и лоша храна ѝ падаше косата на букли и кожата ѝ беше сива. Ние от лошата храна, състояща се от фасул, хляб и картофи, бяхме нон стоп болни, а нашите нямаха пари за медикаменти. Чувствала съм се виновна като се разболея и гледах да скрия, за да не дават пари за антибиотици и така докат не стигнах до туб диспансер на апаратно дишане. Добре, че не се доплащаше, защото бях под 18 г., защото това питаха нашите най-вече, дали струва нещо пари.
За тях вечното оправдание – няма пари.
Хайде да отидем на разходка в парка – няма пари. Абсурдно. Само това беше фикс идеята. Дали има пари или не.
Аз днес не мисля за пари. Ние не говорим дори за такива неща. Не се притесняваме изобщо.
Ти познаваш ли хора, болни от турбеколоза – аз познавам. Цели семейства. Само децата останаха здрави, защото ваксината действа само на деца и приятелката ми на 15 г. Гледаше братчето си съвсем сама и живееха от зимнина.
Авторе, може би ни е писнало от мизерии. Не че не можем. Не искаме. Затова се стегни ако искаш да имаш семейство, защото доста жени гледам предпочитат да са сами, но не и да издържат вече мъж или да търпят некадърници.

Дали моето дете има по-добър баща от мен. Определено. Погрижила съм се за това. Една жена трябва да мисли и с главата си – от нашето решение зависи дали децата ни ще имат детство и спокойствие или не.
Колкото и научни трудове да пишеш, не виждам какво си се гипсирал. Личи си, че си образован, умен човек и със сигурност ще осигуриш стандарт над средния за семейството си, така че ти печелиш дори от тази нагласа на жените. Не виждам от какво си недоволен. В момента ти е тъпо, защото сигурно си още студент и нямаш средства, но реално ти ще си един от мъжете, които после ще осигури добър живот на децата си. Просто ти трябват още 5-10 г. и в момента може би те е яд на по-възрастните мъже с доход. Не се притеснявай. И ти си атрактивен за момичетата, защото си перспективен. Не е казано, че се търси непременно мъж с пари, а се търси перспективен мъж с качества, който може да храни семейство, така че нещо не си разбрал тук женския пол. Ти самият си от добро семейство сигурно, средно статистическо и не познаваш истински материални лишения. Най-вероятно си от голям град и се чудиш и маеш как някои момичета действително търсят само пари. Има и такива, разбира се, но рядкост, а и те самите нямат качества пък на майки, така че не изпускаш нищо
Хубаво е да мислиш по разни теми де. Браво. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0761359b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хубави мисли, Авторе, и по принцип правилни....
Мога само да добавя някои неща:
Моя милост има дългогодишен опит с жените и то с всякакви - българки и чужденки, умни и глупави, бедни и богати, мързеливи и работливи, възпитани и невъзпитани....
Общо взето тези, които са днес на около 40 имат съвсем различно виждане на нещата от по-малките, доста по-реалистични са и в очакванията си. Може би защото са хванали донякъде тошовото време, когато ценностната система беше друга.
Аз самият съм израснал в много бедно учителско семейство по тошово време.
Смея да твърдя, че родителите ми успяха да ме възпитат "качествено", както се казва на новобългарски....
Гореспоменатите жени на около 40 и нагоре забелязват това и не мога да се отърва от кандидатки. Моето впечатление, че след като ги е поочукал животът вече са доста по реалистки и са доволни мъжът да е просто "нормален", тоест да не е льольо, да не се напива като прасе, да е разбран, спокоен, неконфликтен итн. Тези жени обикновено имат някоя и друга връзка зад себе си, че и някое и друго дете и знаят какво могат да очакват, животът ги е свалил на земята...
Съвсем друга бира са по-малките, да речем тези, които са на около 30 в момента плюс минус, особено минус.
Те са израсли в едно обшество с друга ценностна система, в обшество на задоволеност, на показност, на декадентност...
Те още хвърчат в небето и мислят, че в живота всичко ИМ СЕ ПОЛАГА!
Бръмчали са си докъм 30-те с разни батки, били са на отглеждане, в един момент биват сменени със следващата млада хубавица, изпадат в паника, че ще изпуснат и последния влак и попадат на мен:-)
Хубаво, но идват с нагласата си отпреди, тоест, той трябва да е материално осигурен, да ме глези, да ме гледа в очите и за да получа каквото искам, трябва само да попърхам с (изкуствените си) мигли и той се разтапя.... Ако това не помогне, включва се план Б, тоест каквото не става с една свирка става с две....
И докато катогорията 40 все още има някакви мисли за децата, било настоящи, било бъдещи, то категорията 30 мисли и планира ПРЕДИМНО ЗА СЕБЕ СИ. Те са разглезени и обсебващи.
Няколко цитата от дами в горната категория с които съм си имал работа:
- искам силиконови цици (чети "които да платиш ти")
- искам в Дубай ( чети "на твоя сметка")
- е не искаш ли аз да се чувствам добре.. ( чети "искам подаръци, искам да се грижиш за кучето ми, да ме извеждаш всеки втори ден")
- искам дете ( от теб)
- искам две деца, близнаци ( от теб)
- искам да живеем заедно ( но ти да плащаш наема)
- искам кола ( да ми купиш)
- искам айфон осмица червен ( да ми подариш)
- искам.... ( попълнете каквото се сетите)
Като цяло важи следното правило за пари: " моите са си мои, а пък твоите са наши".

Последно имах страхотно интересно преживяване с дама на 29, много хубава, но напълно влизаща в горната категория:
След като е дала всичко от себе си цяла нощ:
Тя: - искам дете
Аз: - аха, а после?
- после ще пътувам по света, щото много искам
- аха, а детето кой ще го гледа?
- ооо, аз ще си имам жена да го гледа
Мисля, че това казва всичко.
Обобщавам:
- докато жените на средна възраст вече са слезнали на земята и се радват ако намерят равностоен партньор, който да е що-годе нормален, по-малките гледат и мислят за себе си, гледат какво могат да "изкярят" в една връзка, понеже знаят, че дори и да се разкарат след време ще вземат всичко със себе си - от силиконовите цици до детето включително.
А после пак ще си направят профил в сайт за запознанства и ще тръгнат на лов за поредния льольо.
Затова, Авторе, по принцип разсъжденията ти са много правилни, но мисля, че има огромна разлика в зависимост от възрастовата категория.
Dirty Daddy

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fb1cd1a52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Подкрепям №1 и искам да допълня, че жените не са едни и същи и няма как да ги сложиш под общ знаменател. Всяка жена си има нейната си цена, тоест нейната си оценка за "добър мъж". Няма как да сравняваш известна образована хубавица със смуглото грозновато простовато момиче говорещо на диалект. Разбира се хубавицата ще има изисквания мъжът да й предложи висок финансов уют, докато другото момиче би се съгласило да е съпруга на тракториста. И авторе повярвай на грозноватата и орача дори не им идва на акъла, че децата им имали нужда от школи, било за спорт, било за изкуства, за дисниленд не мечтаят, самите те не са кусвали киноа и сьомга, няма да купят и на децата си, докато децата на известната хубавица ще си поръчват суши за в къщи. Такъв е животът и винаги е бил такъв! Мъжете които могат да осигурят висок материален стандарт имат умни хубавици за съпруги, мъжете които едвам изкарват за оцеляване вземат жени с повече "дефекти". И при бабите и дядовците ни е било така, този който е бил собственик или наследник на голям имот и стада избира най хубавата мома в селото и родителите й я дават с удоволствие, тя цял живот ще стои на чердака на сянка и ще наема работници да копаят градината им и да й да й помагат в домакинската работа, този който е беден и работи на чуждите ниви за надник му се пада по грозновата, според това колко е работлив и находчив. Разбира се скалата на работливост и находчивост се оценя в пари и имоти както е днес, скалата за грозота и акъл при жените ти е ясна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9daba52a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До коментар 1: Мъжът ти има статус на Сенатор, защото е сенатор в сената на САЩ ли? Айде без измислици!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 60158758fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Жена съм и в моето обкръжение няма нито една представителка на нежния пол, която да ламти за почивки в Тайланд, шопинг във Виена, бутикови дрешки и изобщо за мъж-касичка, който да снася като златна кокошка. Не знам къде ги намирате такива меркантилни особи, но спрете да си вадите радикални изводи за всички жени, защото е обидно за тези от нас, които могат и сами да се грижат за себе си и не смятат мъжете за финансови донори. Да, естестествено, че никоя не иска някакъв търтей, който да чака на техните или, още по-лошо, на половинката си, но в никакъв случай не дебнем за лъскави баварци и тежки златни ланци. Сменете си печалбарското обкръжение, вижте момичета, за които раят е да отидете за няколко дни на палатка в планината вместо "на Дубай" и толкоз. Ама тук идва тънкият момент какви жени всъщност търсите? Ако си падате по лъскавите и наточени кифли, които искат нон-стоп поддръжка и имидж на скъпи държанки - да, разсъжденията на автора са много правилни и ще трябва да вади яко кинти за такава. Но има и други (изобщо не говоря за разни грозни смотли), за които отношенията с мъжа не се въртят около заплатата му, а около съвсем други качества - човечност, обич, честност и разбирателство.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 81693efe15
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

6.   Аман от определението "меркантилни "! Имам неприятното усещане, че " меркантилна " е всяка жена, която категорично отказва да издържа мъжете, които " няма да работят за 600 лв ". "Меркантилна " е и всяка, която не може и не иска да покрива половината от разходите.
За сметка на това, тя трябва да е с перфектна външност, добра майка и (ама разбира се ) да поема цялата домакинска работа. Такива жени няма вече, те емигрираха в Гърция и Германия защото вече са на 50 г и тук не ги искат на работа, а там са перфектни за чистачки и гледачки на стари хора. Продължават да пращат пари на мамините синчета и вечно безработните си мъже, но поне са се отървали от безкрайната домакинска работа и изискването за външност.
Младите жени, виждайки какво ги очаква, се интересуват дали мъжа е успял и има пари, точно за да избегнат тази съдба на майките си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bd730915d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автора до N1 - бих опровергал почти всяка точка казана от теб, но няма да го правя, за да не утежнявам аудиторията с още дълго текстове. Ще засегна само една, а който чете и разсъждава сам ще прецени за останалите неща къде е истината.

"В моето семейство аз съм единствената от 3 поколения, чиито мъж храни семейството. И знаеш ли, това е добре така. " - някъде да съм казал, че не е добре така? Аз говоря за съвсем друго. Че ако трябва да класираме ценните качества в един кандидат за съпруг, умението да изхранва семейството си трябва да е след личните морални качества, които ще дадат пример и възпитание на децата. Мисля, че няколко пъти съм писал, че по никакъв начин не изваждам изхранването на семейството от класацията. Единствено споря на кое място е редно да бъде в класацията. Жените обикновено го поставят на първо място или по-лошо - виждат единствено него, и още по-лошо - почти никога не включват личните морални качества в класацията.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1b0a0eec80
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Авторке, хич не ми пука кой колко взима, сметките сама си ги плащам. Имам си сериозна професия. Е, не ми плащат много добре, но всичко сама съм си постигнала. А за 30 годишна жена в моята сфера не е малко.
Все пак работя и имам самочувствие, не съм някоя кифла. Интересува ме само мъжа до мен да не е простак и да е с що-годе приличен външен вид. Да, ама съм си стара мома и имам само "приятели с привилегии" за момента. Никой не иска да се обвърже сериозно с мен. Не съм грозна, сексуално съм освободена и имам прилична обща култура. Мъжете ме харесват, но само дотам да спят с мен, да си говорят, да се оплакват и търсят съвет. Не че не ме устройва, не искам някой да ми слага окови..Не е там въпроса. Но ми е направило впечатление, че вие мъжете сами си се натиряте на "златотърсачките", на куклите, защото харесвате да ви играят ролята на "слабия пол", да ви чешат егото като ви пърхат с мигли. Само си избирате лошите партньорки, както и много жени си избират калпави мъже по финансови критерии.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2baa137ef4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Мен пък ми са страшно ниско в очите мъже, които са имали 'опит' с много жени. А в същото време навират и натрапват морал, критикуват и осъждат, а не се гледат те какъв живот живеят.

Номер2, като е толкова 'земен' човек, да беше си хванал една от поколението, което сега са 40 (плюс) годишни, да бяха си направили 1-2 деца и да си седят вкъщи да си гледат децата/детето. А вместо това какво - ходи да 'общува' с младите жените от по-новите поколения... Та дори и по-малък да е на години от тези 40 годишни, за които говори, ами като ги харесва толкова, защо не се хване с някоя от тях? Най - вероятно не веднъж или два пъти си е позволявал да ходи по нощни заведения като барове и дискотеки и изобщо по места, където ходят жени, които искат да се забавляват, а не да са 'земни'. Сам си е виновен и поради това е тъпо да изказва мнение (за жените) изобщо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 10af172117
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 1
Авторе, конкретно способността да На един мъж да изхранва семейство пак за мен си остава на 1-во място, просто защото ако не е сериозен човек (не само мъж! ) в работата си, няма професия, няма интереси, то и останалото ще му куца.
Сега сещаш ли се.
Какъв баща може да бъде мъж-пройдоха или мамино синче примерно?
Какъв баща може да бъде мъж, който напуска работа при най-малката пречка. Той така и семейството си може да зареже.
Какъв баща си, когато нямаш самочувствие, защото не можеш да заведеш жена си дори на кино или нямаш кола, жилище, а живееш при родителите си.

Способността на мъжа да има добър доход, работа, бизнес, успех в живота е лакмос за останалите му качества. И при жената е важно, но ние имаме още други функции като гледане на деца, стари хора, социални функции. Освен това жените правим подбора реално....

Н 8 е много често срещано явление, между другото и затова у нас мъжете не са научени, че имат отговорности като изхранващи семейството. Това е феномен предимно за страните от бившия соц лагер. Лошото е, че такива жени така са си повярвали, че дават на мъжа чувството, че нямат нужда от него. Такива са жените в моето семейство и аз съвсем целенасочено се преборих с тази си страна, защото съм убедена, че баща ми беше такъв, точно защото майка ми нон стоп му повтаряше, че няма нужда от него, хвърляше му парите дори като е давал за семейството, за да го унижи.
След като майка ми си загуби работата (много след като се бях изнесла), баща ми се стегна и направи истинска кариера, намали алкохола и в момента взима максималната за страната пенсия дори, но това се случи чак след като майка увисна и го призна като мъж.

Мъжете бягат от жени като 8, защото като им отнемеш функциите да хранят семейство, не остава кой-знае колко. Нито са по-добри мъжете в домакинство, нито в социални компетенции, нито могат да раждат или кърмят. При по-големи деца имат роля много важна, но до тогава сте се развели.
Не ме разбирайте правилно. Не обвинявам българските мъже, а българските майки и жени за ситуацията. Нашите мъже не знаят каква им е ролята реално и какво се иска от тях.
Аз си признавам, че накрая се омъжих за чужденец. Просто няма оправия – у нас повечето мъже чакат от жената за абсолютно всичко – визия, домакинство, деца, готварски способности, да търпиш майка му и останалата рода, да плащаш сметките наравно а в замяна 0. По-младите вече поне помагат с деца и домакинство, но моята генерация и по-възрастните от мен са и в това гола вода. Нула помощ, но гледат ти какви пари взимаш и колко можеш да дадеш за НЕГОВАТА кола, неговите хобита, за ремонти и така нататък
За мен женският доход трябва да е оn top. Тоест мъжът трябва да е в състояние да покрива сам всички битови разходи и жената каквото взима реално да повишава стандарта на живот или ако мъжът не печели и не иска да работи – поне да върти деца и домакинство ( у нас невъзможно направо).
Никога обаче не бих се занимавала с мъж, който взима по-малко пари от мен. Никога. Няма как да го уважавам... дори да е интелигентен университетски преподавател да кажем
Познавала съм такива мъже, които са ми били симпатични, но никога не бих излезнала с тях.
Първият ми приятел беше учител, между другото. Много интелигентен, възпитан, но страшно комплексиран точно заради матариалното и си го изкарваше на мен. Мъж без 5 лв. в джоба става агресивен комплексар. Това е моето мнение и си имам житейски опит, който ми го е съставил.

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: bd730915d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора:

N1 / N10 едно си баба знае, едно си баба бае...

"конкретно способността да На един мъж да изхранва семейство пак за мен си остава на 1-во място, просто защото ако не е сериозен човек (не само мъж! ) в работата си, няма професия, няма интереси, то и останалото ще му куца. "

- а от къде пък следва обратното - че ако умее да си изхранва семейството, автоматично, ще умее да дава и добро възпитание на децата си?

Защото, само ако обратното е валидно, тогава би имало смисъл умението за изхранване на семейството да е водещия критерий.

Аз ще ти отговоря от къде следва обратното - от никъде. Няма да се впускам в обяснения и примери, защото разговорът ще стане съвсем глупав.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9672de95a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   С шамари няма да спреш детето си да пуши.
Иначе до Нр1 - евала, абсолютно права си! На мен пък ми трябва точно такава жена като теб, най-вече достатъчно интелигентна за да може да проумее всички тези неща, които си написала...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 10af172117
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторе, ти не търпиш чуждо мнение, а го искаше. Обясних ти точно от женска перспектива как изглеждат нещата, но ти си на принципа „едно си баба знае, едно си баба бае“
Може би искаш да компенсираш липсата на успех в работата и бизнеса с други качества (гледане на дете, домакинство и т. н. ), което не е лошо, но ще трябва да си намериш жена като номер 8, а те обикновено не са особено приятни партньорки и обичат да командват и да определят.
Ако искаш обаче семейство, в което да ти се чува мъжката дума и да раздаваш шамари на децата си, ще трябва и да се докажеш и да успееш в живота на първо време.
И още – ще трябва да правиш компромиси с визията на жената или с други някакви качества или некачества.
За всеки влак си има пътници.
В моето семейство жените като номер 8 са правило, не са изключение. Моя близка изобщо не гледаше уж материалното, успеха на мъжа – тя можела сама. Е, нейният мъж е на 40 г. Без един ден трудов стаж. Живеят при родителите му, тя го издържа, той се хваща уж на работа, но напуска след 2 седмици. Накрая отиде в чужбина, където бачка чат-пат нещо и си му стигат на него, но тя е сега самотна майка и действително живее както искаше – сама като куче и не е зависима от мъж.
Аз предпочитам да съм зависима от мъж, но да е качествения мъж, отколкото да съм независма самотна майка. Затова се мисли ПРЕДИ да се омъжи една жена и затова днес младите момичета, особено по-привлекателните/умните с много кандидати си избират внимателно мъжа до себе си, бащата на децата си и с кого да си смесят гените.
Защо да правим компромиси, когато можем да имаме и двете – и добър баща, и успял в работата си и бизнеса мъж?
Или мислиш, че като успееш професионално ще те оперират от останалите ти положителни качества?
Точно обратното.
Едното води другото. Който има успех, той има и други качества – социална интелигентност, предприемчивост, работливост, образование/професионални способности и знание, социални контакти и връзки. С такъв мъж и децата ти после могат по-добре да се социализират в живота и да успеят на свой ред. Осигуряваш с такъв избор рода си поне 2 поколения напред. Не само деца, но и внуци.
Заслужава си определено.
Аз реших веднъж за винаги да прекъсна веригата от некадърни мъже в семейството и успях. Последните жени иначе, които са били по някакъв начин зависими финансово от мъжете си бяха моите прабаби, които в крайна сметка бяха и най-нормалните и уравновесените. Не означава обаче това, че жената трябва да лежи на мързелива кълка. Примерно моята прабаба е била домакиня и е работила в семейното стопанство докато вкарват мъжа ѝ в Белене и след това тя успява успешно да изгледа сама децата си.
Другата ми прабаба също е била тиха домакиня, но мъжът ѝ бил против да се образоват 4те им деца. Тя си отваря бояджийница (на дрехи и платове) в двора буквално и успява да изучи и 4те си деца, моят дядо е учил в лицей в Пловдив дори.
Другите ми прабаби са били до края домакини, живяха всички до над 95 г.
Следващите поколения вече са наниз от мизерии, алкохолизъм, пропадналост жени като номер 8 и мъже-пройдохи. Жената в моето семейство е товарното магаре и накрая пак нищо.
Затова реших да съм друга и съм доволна от избора си. Гледам си детето, планираме второ, взимам си майчинство високо, което харча по свои нужди, имам си отделно две кредитни карти да си ги харча за домакинството и ми е спокойно. Не мисля за сметки, за подслон, дрехи и материални деца, а мога да се концентрирам върху отглеждането на сина си, а когато порастне достатачно ще ми направи съпруга ми някакъв бизнес и ще си печеля за спестяване и други нужди.
Край на мизерията – моите деца ако искат ще учат спокойно в чужбина, ще могат да осъществят каквито си мечти искат. Поне им давам шанс какъвто съм нямала. Също като създавам деца от успял и интелигентен мъж тези качества ще преминат в следващото поколение. 50% ген, 50% среда!

Между другото номер 2 има право, но жените над 40 те не търсят баща на децата си, а някой да си начешат....или за старини. Повечето са доста отчаяни, защото мъжете на и над тяхната възраст, които са свободни, си търсят младичко и общо взето не подбират.
Още по-голямо е отчаянието над 50 г.
Затова не е важно само да избереш добър съпруг и баща на децата си, но и да го задържиш. Ето тук е изкуството.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e90d404e88
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Авторе, да призоваваш жени към разумно поведение и загърбване на алчността е кауза пердута. Много грешен подход. Те ще ти кажат: "Да, авторе, прав си, това трябва да го има, но мъжа трябва и второ и трето и четвърто и пето и шесто и седмо и т. н. " Ако пък изискваш нещо от тях ще кажат "ама как може, ти искаш робиня и прислужница". Нали знаеш на чужд гръб и сто тояги са малко.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8ab9a6b50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Авторе, айде стига глупости.
Той ако не може да изхранва деца, докато дойде време да ги възпитава те ще са умрели от глад.
Еволюционно обосновано е.
Естествено, не е единствен признак, по който избираме баща на децата си, но си е много важен, определено по-важен от "моралния".

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a2a251c48f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Виж сега, 1-10-14. Една контролираща и командваща жена не винаги значи и жена, умееща да печелеща пари. Толкова пари, че наистина да е финансово самостоятелна.

(дори в повечето случаи жените, които печелят добре си изразходват цялата енергия, цялото желание и ентусиазъм за.. контрол, власт, ръководене в работата си, а с мъжа си/приятеля си искат да са 'слаби', да бъдат водени и закриляни от него. )

Има много повече жени, които го изиграват тип: 'аз съм тъпа и безпомощна и послушна и искам да те слушкам' - така вързват някой мъж, раждат му 1-2 деца и като минат бебешките години на децата показват себе си!
Често дори такава жена действително няма качества да се развива професионално, камо ли пък бизнес да прави, защото Я МЪРЗИ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ и задълбочава в КАКВО И ДА БИЛО, НО в същото време ИСКА ДА КОНТРОЛИРА, да мениджърства на някого, по възможност на няколко души.
Ето майка ти - работила била... и в един момент какво - изгубила си работата.. и какво.. намерила ли си е нова - не. А защо? Най - вероятно, защото толкова и я е бивало в това, което е вършила. Знаела си е, че никой няма да ѝ се върже да я взема, то да правиш пари не е като да вържеш някой мъж...

Ето виж (нека и другите четящи да разровят да видят) само в този сайт колко теми има от оплаквания на момичета и момчета за контролиращи майки! - майки, които постоянно искат да се месят в живота на вече порасналите си деца! В повечето случаи тези майки са жени, който С НИЩО не се занимават. Не печелят пари.

(Или работят нещо, колкото да им начислява за няк'ва пенсия, нещо в което не са особени добри, не им е страст да го вършат и при възможност просто биха лежали и командвали семейните си. )

НО имат мания за контрол, искат да управляват хората около себе си. Защото имат тази енергия, която всъщност не е нещо лошо сама по себе си, но поради това, че са мързеливи жени, а и още повече, че имат мнооого ниска оценка за себе си и за възможностите си, те реализират/освобождават тази енергия върху мъжа си и върху децата си.
Предполагам, че майка ти точно защото е усещала, даже много добре осъзнавала, че не е кой знае колко добра в работата си, е мачкала психически баща ти, вдигала си е самочувствието на 'негов гръб' и по този начин се е чувствала реализирана и значима. И не случайно е избрала баща ти да сваля, който явно е бил нещо неуверен в себе си (в онзи момент) по някаква причина - гарда му е бил нисък, затова и ѝ е вързал. Тя е била (емоционалния) паразит, а той нейния гостоприемник!

А това, че някои мъже не са научени да поемат отговорност е поради вина само на РОДИТЕЛИТЕ ИМ.

Иначе за много от нещата, които си казала и аз съм съгласна.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a8023a257d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Автора до N 16: добре, бе, толкова ли е трудно да се чете? "Той ако не може да изхранва деца" - къде въобще говоря за този вариант? Във всичко, което съм писал, никъде въобще не сравнявам тази ситуация. Не знам за кой път да се повторя, че смятам, че бъдещият съпруг трябва да може да изхванва семейството си.

В отговорите до тук чета само клишета, които нямат общо с темата и някакви измислени противопоставяния от типа, той ако не е заможен, значи е пропаднал и децата ми ще мрат от недохранване. Все повече ми се струва, че много жени се опитвате да рационализирате (да оправдаете в съзнанието си) увлечението по богати мъже, с това, ако не е богат, значи обричам децата си на нечовешки страдания.

Не виждам нищо лошо в това една жена да си признае, че се подмокря от вида на финансово състоятелни мъже. Това явно е инстинкт и аз не бих я обвинил за това. Аналогичният инстинкт при мъже да си губи ума по млада, стегната, красива жена.

Но хората сме повече от животните именно, защото, все някога и някак си успяваме да осъзнаем и управляваме инстинктите си. Безкрайното рационализиране с абсурдния аргумент посочен по-горе не води никого напред.

И това явно се вижда. Ти казваш "но си е много важен, определено по-важен от "моралния"" и резултатите от това мислене са на лице - караш ме да се повтарям, което е адски досадно - деца на 12-13, за които няма тайни в тютюнопушенето, алкохола, дрогата, секса, нито в телевизионното затъпяване. Това е така, защото фигурата на бащата в семейството липсва. N1 мисли, че това един баща да раздава шамари е въпрос на лукс в поведението, а не на основна функция и задължение на един баща. Вече масово наличие на мъже и бащи, има две крайности, които вие жените сами творите с избора си - или пропадналия квартален пияница, или изискания, елегантен, доходоносен, толерантен съпруг, който носи материален комфорт и е великолепно социално бижу, с което да се разкарвате на обществения подиум. На единият жена му ходи със синини, и децата му гладуват, пиянстват и се дрогират; на другия жена му си намира черни паламарки, защото все пак иска да почувства и що е то биологичен мъж или пък такива я изнасилват, както е в Западна Европа, и на него децата му не гладуват, преситени са от леснота в живота, но също пиянстват и се дрогират, с разликат да е с доста по-скъпи и качествени материали.

За всичко това не обвинявам жените. Вие правите избора, но възможността да се случва този избор ви е дадена от мъже, глупави и безхарактерни.

Нека последва новата лавина от клишета и коментари върху автора, а не върху темата, но ако съм отворил очите и на една жена, все ще съм бил полезен.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 78871e115c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   Авторе, не се хаби да обясняваш на "модерната" жена... Кауза пердута. Както вече един мъж обясни има много ясно разграничение между "генерациите". Нормалната жена която израстна с някакви цивилизационен код подобно на мъжа, в момента е най-малко на 40 днес. Всичко под тази възраст е по "американски модел". Демек ламти за пари, охолен живот, удобства, егоцентризъм. Познато е също като трета вълна феминизъм. Не се заблуждавай, че днешната жена като търси "партньор" изобщо се замисля за децата си. Цялата и мотивация произтича от това тя да се изживява на принцеса. Това включва, и тя винаги да е права, което се постига чрез социалните мрежи и медии. Сега като ти надрустят "двойките" (както и на мен ще го направят), принцесата ще се изкаже като авторитет... поне в нейната твърде тясна представа за живота... Но аз съм от междинното поколение, и съм имал взаимоотношения и с двете генерации, така че себе си могат да залъгват, но каквото аз съм видял и преживял не могат да ми отнемат... Съвет от мен - преоцени дълбоко концепцията си за семейство в днешно време, щото много ще патиш, особено ако си по-млад, и успеят да ти промият мозъка... И слушай американци, щото те първи са го минали това. Особено чернокожите, защото те пък бяха най-първите подложени на подобно социално моделиране.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: fb1cd1a52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Авторе бъркаш не в темата, а в тезата си! Не преценяш, че както всичко на този свят така и материалната осигуреност има размери. Когато кажеш на жените, че за тях било "важно е бъдещият им партньор да е материално подсигурен или поне със сериозни перспективи, в името на оцеляването на бъдещото семейство" те си представят, че ти искаш те да създават семейства с точно обратния тип мъже, тоест мъжът да не е материално подсигурен и да няма перспектива, че семейството му ще оцелее. А истината е по средата, поне за повечето жени, те са или омъжени или живеят с мъже с нормални доходи. 99, 99% от децата които виждаш по улиците са плод на брак или съвместен живот с мъж, който не може да си позволи да заведе семейството си в Дубай. Щом децата които виждаш са реалност значи най малко 95% от жените не са златотърсачки, а са харесали нещо друго в мъжете на които са народили деца и за тях въобще не е било важно, че няма да посетят известните дестинации и няма никога да се возят в автомобил последен модел. Най вероятно всички тези жени са харесали морала и характера в мъжа до себе си и повярвай няма жена на света която би избрала различен баща на децата си заради минимална разлика в заплатата на мъжа, жените не оценят мъжа по точни доходи, ако беше така то твоя колега дето има 100-200лв по голяма заплата щеше да има по голям успех с жените от теб.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8ab9a6b50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Мъжете нямат угодия.
Жената ако не може да се издържа сама - меркантилна била, лесното търсела, бла бла.
Жената ако може да се издържа сама и да издържа и семейството - властна била, искала да тормози, да мениджърства и т. н.
Само те мъжете милите съвършени, винаги заслужават най-доброто, без никакви усилия да полагат, то най-доброто ще им падне от небето, защото са мноо готини и светът тях е чакал да се родят...

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8ab9a6b50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Мале, мале, номер 17, ти си световен.
Ако мъжа издържа жена си, то тя е паразит, меркантилна и т. н.
Ако жената издържа мъжа си - тя е паразит, а той гостоприемник? !
Гениална логика!
Поклон!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8ab9a6b50b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   Авторе, не виждам смисъл да се спори с теб.
Очевидно си си навил на пръста, че си много "морален" и превъзхождаш другите мъже в това, защото нямаш никакво друго реално превъзходство пред тях.
И се сърдиш на жените, че не го оценяват - е 100 пъти ти се каза горе, че друго оценяваме, ама ти като го нямаш и си глух.
А пък тая глупост за инстинктите направо ме разби - инстинктите ни са се развивали толкова дълго с цел оцеляване.
Ако подтискаш базисни инстинкти това до нищо хубаво не води.
Анорексичките подтискат инстинкта за глад - аууу, каква красива гледка, ауу.
Пък и не съм видяла мъж да си подтиска инстинктите да иска красива жена и да каже - не, аз ще взема тая 120 килограмовата, защото съм човек и мога да си контролирам инстинктите!
Не, винаги когато се говори за подтискане на инстинктите става дума за това как жените трябва да си подтискат инстинктите и да избират смотаните мъже пред готините.
Ами няма да стане, разберете, винаги ще предпочитаме готините пред смотаните.
Успех ти пожелавам да пребориш майката природа, хах!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: aba10e7120
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Благодаря, #19, за чудесното допълнение!
Dirty Daddy

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a59dbb110e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   "За всичко това не обвинявам жените. Вие правите избора, "

А какво ти влиза на ТЕБ в работата НАШИЯ избор!?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e69667074d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   19, ВСИЧКО под 40? ! Аха… благодаря за определенията. Едва ли си имал преживявания с "всичко" под 40, че да правиш такива заключения. Направо ми писна някакви умници да определят кой става и кой не става.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 494a695208
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Към 19
Българката общо взето, няма нищо общо с "принцесите", освен няколкото популярни лица, които си се въртят в техните си среди.
Жените си бачкат яко, и си гонят задачите. Живяла съм в Гърция и Италия, и ако трябва да се грижите за тамошна жена, свят ще ви се извие. И да, всеки заслужава най - доброто за себе си, и има право да го търси.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f2dab16e68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   22, нищо не си разбрала. Или май си разбрала, но не ти отърва... ;)

Иначе, като спомена финансово издържане, ако бяхме нормално общество, никой пълнолетен човек, не би следвало по никаква причина да издържа финансово друг пълнолетен човек. Е, освен, ако не става въпрос за някой болен. Иначе, всеки трябва да издържа себе си.
В тази връзка е крайно време веднъж завинаги да се отсекат абсолютно всякакви помощи за здрави хора и за здрави деца на здрави хора.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker