Как ще свикна с новия си дом? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как ще свикна с новия си дом?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1722 пъти
Привет,
Скъпи читатели имам нужда от съвет... Наскоро се преместих в Пловдив и ми е трудно да свикна, защото все още така да се каже се нагаждам към атмосферата тук. От малко градче съм и ми се наложи да се преместя, защото получих добро предложение за работа. Знам, че след време ще бъде по-лесно, когато открия приятели и тн, но все пак искам да се обърна към хора за съвет как да преодолея трудността на началото.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: e06a066cfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Почни да ходиш на събитиятя в града. Поне тук е пълно с фестивали,особено лятото. На 23 например ще има средновековен фест, всяка неделя има "Хора за хората,, ,пък и в Капана е винаги пълно. Повечето от хората са много мили и отзивчиви така ,че просто си "бичи айляка,,

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: a00dda3abe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки по различен ред ги кара нещата.
Но за мен например най-важен ми е домът. Трябва да ми е уютно, да ми е хубаво, чистичко и спретнато. Като се нанесох в квартирата хич не ми беше нито уютно, нито дори хотелско. Даже и като на село не беше. Едно чуждо такова, сякаш съм в затвор ми се струваше. Пък си спретнах квартирката - едно скромно ремонтче, малко разкрасителни процедури по стените, пък някое интересно мебелче, аксесоарчета. Грейна!
Но пък какво е един дом без домашен любимец? Пък приютих си коте, та се разправях с хазяите - ама като видяха какъв шик цари в дома им, оставиха ме на мира. Намерих си и куче. Това така завладя някакво време от живота ми. Докато се оправя с "добитъка" се сприятелих с някакви колеги. Започнах да излизам с тях.
Ама то като излизаш с тях, запознаваш се и с други хора. Покрай кучето също се запознах с някакви хора. А и ветеринарите редовно се отбиват на гости като свършат работа, че съм им на крачка разстояние.
И така, животът се нареди.

Брат ми пък е хипер социален човек, човек на изкуството - не може той така като мен година да кара без социални контакти. Той като отиде в друг град пък ходеше и се запознаваше с всеки възможен човек. Магазинерите в денонощния до него, продавачката на пазара, сервитьорката в близкото бистро, цветаря на ъгъла, музиканта в метрото... Раздаде се. Докато стъпи в София сякаш веднага се запозна с някакви хора. С някои дружат още, с други, разбира се, е било временно познанство. Ако не си срамежлива и интровертна като мен - просто прояви желание да комуникираш с хората. Много от тези в големите градове не са свикнали, но все пак се радват като някой просто ей така без нищо материално да му трябва иска да си побъбри с тях.

А ако си интроверт, но домът не ти е най-важното, не искаш да го пълниш с животни и нямаш никакво намерение да губиш една година социален живот - посещавай културни мероприятия. Дори едно просто кино, театър, изложба, представяне на книга, фестивали. Излизай често навън, не слушай музика и не си гледай телефона. Поне с някой мъж ще се запознаеш и ще се навържат нещата.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1c41cd1e60
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Била съм в подобно положение. Като се обърна назад, виждам, че съм компенсирала с ядене (докарах се до затлъстяване). Затова мога да ти кажа, какво да НЕ правиш: не се отдавай на безразборно ядене, особено на сладко. Ако не ти понесе Пловдив в рамките на осем месеца - връщай се, където ти е било по-добре. Една промяна иска около шест месеца, за да се прецени дали е за добро или не. Сложих още два, защото все пак не при всеки е еднакво дълго, за да си по-сигурна в усещането си. Дай му шанс на Пловдив, но ако не става, не се мъчи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker