Безотговорен мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Безотговорен мъж
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1976 пъти
Здравейте!
Предстой ми да сключа брак след няколко месеца. При нас всичко се получи бързо и бяхме много щастливи. Влюбих се най- вече в добротата и честността му, личи му че е много добър и винаги е готов да помогне на всички. Преди това имах 6 годишна връзка и дори не съм мислела за сватба, а сега просто всичко беше различно. От една година живеем заедно и започвам да си мисля, че неговата доброта е глупост. Първо семейството му е от едно село и са със доста ограничени разбирания: Бият си животните, обсъждат хората, ако ни дадат пари за нещо после си ги искат обратно, уж искат да ни видят, а като отидем го карат да върши работа, дори се опитаха и мен, но аз съм доста избухлива и се карам с тях, защото когато отидем в нас майка ми не ни дава даже да си отсервираме храната, както и да е казах си, че той не е виновен и никой не избира семейството си. В моето пък и като цяло роднините ми всички са висшисти със собствен бизнес или доктори и колкото и да ми се говори, хора има значение! От няколко месеца разбрах за не обслужвани кредити 4 на стойност около 3000 лв, който му помогнах почти да изплати. Попитах го какво си е мислел, аз съм финансист и не доумявам защо, той каза, че това е грешка, за единия кредит бил забравил и тн. Не е с мен заради парите, просто мисленето му е като на малко дете и чашата започва да прелива с това, че не може да се задържи на една работа повече от 3 месеца. Винаги намира причина за най- малкото нещо да си тръгне, за мен това е не сериозно. Обичам го и искам да му помогна не съм материалистка, но имам нужда от сигурност. Един ден, ако имаме деца как ще им обясня, че няма какво да ядат защото баща им се е обидил от думите на колежка или някой се е пошегувал и той не е разбрал. Как да помогна на този човек да развие потенциала и характера си? Не съм надута, не се правя на нещо повече и никога не съм била с някой заради парите му, но не мога да съм мъжа в това семейство. Той ми казва, че иска да постигне много, а в същото време не прави нищо по въпроса за няма и година смени 7 работни места, това е безотговорно и така не се гради кариера. Не искам да понижавам стандартите си, а той да вдигне своите! Как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7237bbab85
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те и си напълно права. Съжалявам да ти го кажа, но на практика е невъзможно да го промениш, а в същото време с него няма как да имаш сериозни отношения.

Казвам го, защото баща ми е точно негово копие. Ами няма оправия. Като бях малък, е имало случаи буквално да нямаме пари какво да ядем и той с последните 10 лв си е купувал бира или е ходил на нощен клуб. От колко души е взимал пари и не му ги е връщал, чак мен ме е срам, като видя негов познат. Общо взето света му се върти около пиене и пушене и вече е на близо 60, а няма пукната стотинка спестена, да не говорим за нещо купено, изградено и т. н. А не е като да не са му минали пари през ръцете, ама всичко се изпива и изпушва. Дори и къщата, която му остави баща му с къртовски труд готова построена не я е поддържал с години и сега е в окаяно състояние и ще се срути всеки момент от неговото безхаберие.

Още от дете съм го намразил за невероятната безотговорност, която винги е проявявал и колкото и да му обясняваш, той просто не си дава сметка. Дори и на тези години, виждайки колко е пропаднал, пак не може да вдене, че е безотговорен, а вини съдбата, хората и всичко друго, но не и себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f212257332
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Леле само затвори очи и си представи селската идилия ти с 2 деца,, несериозен мъж без доходи, някаква крива доброта и родата му. Мъж забравил за кредит. Животът не е забавление, ще дойдат сметки, деца, разходи, проблеми и тогава няма любов има реалност.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9474b2fbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не се омъжвай за него. Имам горчив опит с подобни партньори и в момента съм "стара мома", но гледам да подбирам само мъже на моето ниво. Не си заслужава да си съсипваш здравето и нервите, нито пък бъдещето на децата си. Голям човек е невъзможно да го промениш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8e537b3e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма как да го промениш. Това се възпитава от детството. Винаги гледай родителите. Няма как крушата да падне по далеч. Аз се влюбих в моя мъж, който е много добър, секса беше супер, но като ми попремина влюбването и се оказах с бебе, майчинските ми се бавеха, а той нямаше доход. Всеки месец се молех на социалните, но така и не ми отпуснаха помощ, въпреки че имах право. После като започнаха да ми превеждат майчинските, го карахме само на майчински и лека полека започна да ме дразни. Проблема сега ти е само с финансовата му немърливост и неадекватност. Но за в бъдеще ще имаш и други проблеми с него, например няма да е адекватен с детето. Той е безотговорен, не може да напуснеш работа просто така защото имаш някаква трудност. С детето ще имате много трудности и ще видиш че там ще е същия. Влюбването ти бързо ще ти премине и ще съжаляваш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 474b4a3889
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Авторке, ти не си майка на въпросния човек. Събуди се или отиди на психолог защо си търсиш син, след като нямаш. Не можеш да го превъзпиташ. Първите 6 години!!! Виж какво е семейството, особено майка му и си прави сметка що за син може да има подобна жена.
Не става дума за материализъм, а ти с кого ще създадеш семейство, деца, ще смесиш гените си, но и как ще ги изхраниш. Освен това не се заблуждавай, че децата ти с такъв мъж ще са особено интелигентни що се отнася за ученето. Може да имат друг вид дарби – сръчност, спорт, но 50% си е ген умствената заложба и колкото да се стараеш като майка може да се окаже, че ще си единствената интелектуалка в семейството си.
Всяка жаба да си знае гьола. Ще страдаш. Влюбването е до време. След време ще осъзнаеш, че си си осиновила сина на друга жена, ще си и баща и майка и няма какво да си кажете, нямате общи интереси, ценности, начин на живот. Той за себе си не е безотговорен - така са си живяли винаги техния род и той няма да разбере какво не намираш ти за нормално.
Откажи сватбата поне – измисли си някаква причина, но като цяло се замисли дали това семейство искаш да е и твое.
Ние имаме семеен приятел, който е лекар. Ожени се за мед. Сестра от село. Тя дори имаше своя селска къща. Живеят до ден днешен там, а той е JP. Някакъв ад е в селото – никога не го приеха, а децата му се сещаш, че не са особено интелигентни, но не са и сръчни. Сина си бута вече в 4ти!!! университет, щял да става музикант решил последно. Тати плаща за частен колеж...
Дъщерята стана мед. Сестра. Все пак нещо... И двете деца нямат никакви особени интереси, не може да говори с тях по никакви обществени или други теми, с жена си също няма общи теми вече, а тя е и пълна, неатрактивна... забит е сега там до живот. Съответно зет му също е примитивен и изобщо вече неговият акъл се загубва, размива ако щеш – може би след 10 поколения някой ще има акъл да стане лекар. Знае ли човек, но сега е заобиколен от прости хора, в твоя случай от простаци. Ако бият животните си, ще бият и детето ти ако го оставиш за ваканция примерно на село.
Има селяни, които са умни, работливи, предприемчиви, но твоите просто не са.
Мъжът ти е лигльо, никога не е поемал отговорности и не е възпитан на работа.
Имам приятелка, която роди от много глупав умствено мъж, но той поне е работлив и докарва 2000 лв. вкъщи (и затова го търпят де). Детето обаче няма особено много акъл и е решило да става...войник обикновен. То и за толкова акълът му не стига ако сме честни.
Решавай какво искаш.
Аз самата съм си избрала мъж, който е по-умен от мен, по-успял, докарва в пъти повече пари . И аз съм в майчинство, но не ми го изплащат вече 6 месеца, защото личният ми лекар се заяжда и не ми дава последния болничен...С две думи живеем само от неговия доход и то много добре.
Като жена си зависима просто поне по време на майчинството. Добри пари дават първата година, но после падаш на 380 лв., така че си зависима. Ако се разболее детето - откъде пари за лекари, лекарства. Откъде пари за частни уроци ако все пак се окаже умно, за добър университет, училище, детска градина, за хубави дрехи, храна.

Забрави...., но за мен най-страшното би било да родя глупаво дете, с което нямам нищо общо. Пари ще намериш все някак си, но ако детето ти те гледа тъпо, интересува се само от мускулна маса и не знае кой е президентът или столицата на Гърция...не знам..Ужас...цял живот сред индианци, всяка Коледа и всеки празник по трапезите с плюскането и тъпите разговори...

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 99851c97bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Добре де, аз всичко разбирам, ама ти точно преди сватбата ли се сети?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7b747515dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ужас, ужас, ужас, махай го веднага, че после, много ще съжаляваш, егати търтея!
Имах един такъв, издържах го 3 години, никоя работа не беше достойна за него, виден мързел, не си причинявай това!
Не се жени за него в никакъв случай!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d631800373
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не сте на едно ниво, момчето е по - семпло, и понеже е неуверен, защото не умее да изкарва пари, лесно се обижда и в ролятя на обиден си тръгва. Така ще си тръгне вероятно и от теб, като ти писне и го направиш на въпрос. Ще те обвини, че си меркантилна, и така, и ще си виновна, че от алчност си си разбила семейството. Когато се събираш с мъж, ти отиваш на неговия стандарт, добър или лош. Мисли, не че няма да се оправиш сама с дете, но защо?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b682942a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз мисля като другите, не е забравил за кредита, а не му се е плащало, няма да се промени, може и по зле да става, а ако имате дете, няма работа ти си му вързана, ще чака на твоята заплата...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker