Бивша съпруга, настояща съпруга, дете-общо събитие - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86239)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19748)
 Секс и интимност (10164)
 Тинейджърски (19025)
 Семейство (4188)
 Здраве (7089)
 Спорт и красота (3707)
 На работното място (1720)
 Образование (4925)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (846)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1376)
 Други (11468)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Бивша съпруга, настояща съпруга, дете-общо събитие
преди: 9 месеца, 1 ден, прочетена 1840 пъти
Здравейте!

Бих искал да чуя мнението Ви по един въпрос. Аз съм момче на 25 години и ми предстои да се оженя. Родителите ми са разведени от дълги години. На сватбата ми ще присъстват майка ми, баща ми, жена му, и брат ми, който е от брака на баща ми. Обаче майка ми не иска да идва на сватбата жената на баща ми, заради която всъщност се разведоха. За мен е важно майка ми и баща ми да са там, но не мога да кажа на баща ми не искам жена ти и брат ми идват. Не мисля, че е редно, а и те не ми пречат изобщо. Но майка ми ми вкарва някакво чувство за вина, все едно трябва да направя избор - или те или тя. Тя не се чувствала добре, че те ще са там. Те няма да са на една маса, не разбирам, защо трябва да ме тормози тази жена. Това е нашият празник, искам да се веселя, поканил съм приятелчета, не искам да мисля, кой как ще се гледа, как ще се чувства. Искам да си почна семейния живот на чисто, а не постоянно да мисля родителите ми дали се разбират. Изживях кошмарния им развод, сега и на моята сватба пак да ги мисля, все едно са малки деца. Реално се касае за 5 часа да са в едно помещение. Искам да се откъсна от тези отровни родителски връзки, искам да си гледам жената и детето, да изградя нещо, а майка ми все ме дърпа с негативизъм - кой ще идва, баща ти кой покани, и т. н. Моля Ви, споделете опит, мнение, как да изкарам весело празника? Как да постъпя и занапред, за да не ми влияят на семейството? Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 3f1867e9df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Честно казано, майката ти е права. Жената на баща ти няма място там. Нищо няма дай стане, ако просто не дойде. Какво толкова? Тя отношение към теб няма. Майка ти явно таи голяма обида и аз знам какво е. Когато те предадат боли цял живот. И даже не е нужно да се прощава. Не може да сме винаги в бяло и да добри - това не е реално.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: d0a6007e24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Добре дошъл в света на възрастните. За напред често ще ти се налага да правиш такива избори. Няма как всички да са щастливи.

От моя гледна точка мащехата ти няма място там. В ролята на каква ще присъства? Баща ти не е малко дете, ще преживее 5 часа без нея. Колкото до полу-брат ти, там зависи колко сте близки. Но жена, с която нямаш кръвна връзка и която разстройва родната ти майка - айде нема нужда.

Не бъди страхливец, седни и говори с баща си, обсъдете проблема.

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 585123e7db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Явно е все още наранена от този факт и не може да го превъзмогне дори за сватбата на сина си. Донякъде я разбирам - малко е унизително: бившият ѝ мъж я е зарязал заради сегашната си жена и продължават да са заедно, а не казваш майка ти да има нова любов, с която един вид да компенсира. Ако си беше намерила нов мъж, хич нямаше да ѝ дреме, даже с удоволствие щеше да го вземе, за да "натрие носа" на баща ти.
Няма опция, в която всички да са доволни. Можеш да помолиш баща си да не води жена си, което пак ще доведе до проблеми, но опитай... все пак тя не ти е толкова близка, колкото майка ти и ми се струва като по-малкото зло. А и в крайна сметка той е този, който е кривнал и се е стигнало до първоначалната раздяла. Може би ще се навие на такъв компромис.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 71f044d06c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Много зависи какви са отношенията между родителите ти към този момент. Майка ти очевадно не е преодоляла развода и се вкисва, макар че са минали сто години оттогава. Това си нейн проблем. Манипулира те гадно, вменявайки ти чувство за вина - ако ги поканиш заедно, си против мен и моите чувства. Баща ти, ако си знае стоката /визирам майка ти/, няма да вземе настоящата си съпруга. А и тя едва ли ще гори от желание - историята с големите и щастливи семейства - бивши и настоящи на една маса, в България са табу. Много зависи и ти в какви отношения си с баща си и новата му съпруга. Прецени си кое ти е важно и кое можеш да преглътнеш. Празникът си е твой и ти решаваш кого да поканиш. В крайна сметка, ако си запазил връзката с баща си през годините и държиш на нея, няма начин да не присъства, пък дори и с втората съпруга. Майка ти има нужда от психолог, ама тя не е наясно...

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 44e2b576a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако жената на баща ти е развела родителите нормално да и е кофти на майка ти.
Ако на майка ти и е неприятно да я вижда поговори с баща ти и колкото и да ти е неудобно му кажи жена му ако може да не присъства,въпреки,че е ясно,че ще се обиди.
Но ако на майка ти и пречи и баща ти е тогава майка не е права и ако ще да идва

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 0fd566341e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Това си е твой и на жена ти празник(доколко е, ще разберете по-натам, хехе). Каниш тези, които искаш, а дали те искат, тяхна си работа.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: dd652a9325
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Виж какво, това е твоя ден и ти и жена ти сте важни. Кажи на майка ти как се чувстваш и че ти е дошло до гуша от техните драми и простотии. В крайна сметка това е твоята сватба, вашият ден и ти сам ще прецениш кого да поканиш. В крайна сметка пък като не иска да идва, да не идва. Нейн проблем. Кажи й да се постави на твое място. А тя пък ако беше истинска майка, нямаше да й пука кой е там и кой не. Не стига, че момента около сватбата е емоционално натоварен, ами и тя още повече допринася за това, вместо да ви помага. А и още повече както каза ти ще е само за 5 часа, дори не е един цял ден, а и няма да са на една маса. Не разбирам защо. Според мен, сподели с нея как се чувстваш, кажи й тези неща, които те посъветвах и виж какво ще стане. Може би поговори и с баща ти, виж той какво ще каже по въпроса (ако сте си близки, разбира се).

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 0a6691b12f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм момиче с разведени родители и аз ако бях не бих поканила жената на баща ми не че нещо ми пречи, ама заради майка ми, за да не станат подобни неща и даже щях да гледам родителите ми да са колкото се може по-далече един от друг, че и те самите не се понасят. Особено майка ми как не понася баща ми.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 5c523d9831
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Maйка ти не е длъжна все да се жертва, за да си ти добре. Разбирам, че за теб не е от значение жената, която ви е разбила сейството, но за майка ти е. Трябваше да ги обсъдиш нещата преди да отправяш покани. Сега майка ти трябва да се прави на маймуна, за да можеш ти да се веселиш с приятелчетата. Предполагам, че баща ти плаща голяма част от веселбата и за това си толкова ларж.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 49328afa9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Ето това и кажи.... Изживях кошмарния им развод, сега и на моята сватба пак да ги мисля, все едно са малки деца.... така както си го написал. Просто още обича баща ти явно и не приема действителността и неговия избор. Е няма как света да се върти около нея. Просто ТИ избираш. Не позволявай да ти отрови празникът. Да смее да не дойде, като е толкова важна. И причината не е тази жена. За да обърне внимание на тази жена, явно отдавна бракът им се е скъкал някъде. А и за връзка трябват двама.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: fb60ea695b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ако съм на твоето място, ще си направя сватбата само с приятели. Разбирам, че искаш да уважиш родителите си, но това ти носи само притеснения и тревоги, аз бих си ги спестила. Ако майка ти ти желае щастието, вместо да претендира и да ти вменява вина, трябва да се примири и да устиска няколко часа.
За протокола - омъжена съм и имам двама синове около твоята възраст.

 
  ...
преди: 8 месеца, 29 дни
hash: 52bd0637f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Аз също съм на 25 години, не съм женен но моите родители са разделени сщо, но нямат развод. Не знам кога ще се оженя- това може да почака.
Преживял съм като дете караници, скандали и майка ми беше права за да се разделят.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: eaa46de8e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Здравей и честито! И аз съм с разведени родители, 7 години се развеждаха грозно, половината време от брака им. А вече съм и майка на син. Сравнително скоро преживях сватба, кръщене, първи рожден ден на детето, все поводи, на които се събира цялото семейство. И на вас дай Боже, ще се случват тези неща. Бъди искрен и директен с родителите си. Обясни им, че те са гости на тези събития и нямат право да решават кой да присъства. Ти каниш всички, така е редно според мен. Уважавам жената на баща си, прекрасна майка е, баща ми си намери майстора. За мой късмет майка ми е уверена жена и не е казала и дума по темата. Баща ми се опита да ми развали настроението преди сватбата. Каза ми нещо от сорта на "Не знам дали ще ни е комфортно да присъстваме с жена ми, все пак майка ти, баба ти и дядо ти ще са там. " И аз му отговорих " Баща ми, на мен със сигурност няма да ми е комфортно ДА НЕ присъствате. Ти прецени чий комфорт е по-важен на този ден. " В крайна сметка всички дойдоха. Когато баща ми ме видял, отишъл и прегърнал майка ми и казал "Благодаря ти, прекрасна е". Майка ми ме отгледа сама, омъжи се преди 2 години. Каза ми, че й е било неловко точно 5 мин. (А, съпругът й е в чужбина и беше сама), после била толкова щастлива, че изобщо не и пукало. Мъжът и също скоро омъжи дъщеря си и казва същото. Накрая на вечерта майка ми и жената на баща ми пушеха заедно, а майка ми и благодареше, че ми е родила сестра. От тогава си пушат двете и си говорят за детето. Сега ще видиш и една хубава страна на това да си с разведени родители. Докато стане време да имаш деца си се сдобил с един чифт резервни баба и дядо. Поговори с майка си. Обясни и, че баща ти има семейство. Жена му ти е родила брат. Един ден тях може да ги няма, но тя ти е завещала опора, брат. И ти я уважаваш за това. Редно е да поканиш всички. Те са семейство, не е редно да се делят. Моят баща не би дошъл при такова условие, не би оставил жена си. И аз не бих го искала, уважавам правото му да има здрав и щастлив втори брак. А като майка, може би е рано да говоря, но отношението на майка ти е свръх егоистично, бих отишла на сватбата на детето си, дори да има масови убийци, няма сила, която да ме спре.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 4495291bda
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не се сърди на майка си, само тя си знае как се чувства. Ако този човек(който наричаш баща), беше истински такъв, щеше да остане в семейството и да се грижеше за тебе, а не да бяга по фусти. Майка ти точно ти поставя въпроса-или тя, или ще гледаш на сватбата си жената която е разрушила семейството ви. Ти искаш да се веселиш, а майка ти 5 часа ще гледа най противният човек за нея. Не мисли само за себе си! Ако втората жена на баща ти е достатъчно разумен човек, не би имала дързостта да дойде на тържеството. Ако дойде, значи е много нагла!

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: a1de1e0e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Щом си решил да се жениш постъпи както го чувстваш. Можеш да кажеш на майка ти, че това е твоя празник и да се съобразява или да се съобразиш с чувствата на майка ти и да кажеш на баща ти, че не е удобно да кани новата си жена, защото тя не ти е майка все пак. Например моя баща има също жена от предишен брак. Той не е водил майка ми, новата си жена при първата. А сега той си има нова жена и също не я води на нашите семейни празници. Идва сам и се държи добре с майка ми. Според мен ти трябва да се съобразиш с майка ти до известна степен, но не и майка ти да те използва срещу баща ти. Тя трябва също да се съобразява да не ти пречи с нейните драми.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: 0152fee311
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Щом си на прага да създадеш семейство, спри да се определяш като дете и момче. Женят се мъжете, така че е време да погледнеш на себе си като на мъж. Това означава да поемеш отговорност. Ти да вземеш решението, кой да бъде на твоята сватба и да се научиш да търпиш, когато нещо не се случва точно както искаш.

Не казваш какви са ти отношенията с втората жена на баща ти и с брат ти. Но така или иначе ти ще прецениш дали да ги поканиш. На твоята сватба ти каниш.

И не наричай майка си "тази жена". Тази жена е останала при теб и те е огледала. Докато баща ти се е влюбил и не е жертвал любовта си в името на детето си - теб. Оставил те е и си е направил ново семейство. Искала ли е майка ти също любов и близък човек до себе си? Със сигурност. Но за да имаш ти поне майка и дом не си е позволила това, което баща ти си е позволил. Ако и тя беше постъпила според сърцето си, а не според дълга си, ти щеше да си по роднини или в сиропиталище и нямаше да има никаква сватба сега.

 
  ...
преди: 8 месеца, 28 дни
hash: c67442cf50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Това е вашият празник. Майка ти като не иска, да не идва. И мойта ми прави номера, ама като видя, че ми е през к... и веднага дойде без бой и фасони.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 30d61f3772
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Поздравления, младо момче! Ти си надмогнал лошите моменти, искаш да събереш всички за добро. За съжаление твоята майка, изживява още нейната лична трагедия и изкарва теб виновен за обстоятелствата. Аз мисля, че е добре да поканиш, който решиш, защото това е твоето тържество. Ако майка ти реши да не дойде, говори много лошо за нея. Тя е длъжна да се съобрази с твоето желание. Както ти приемаш новата на баща ти, така и тя би трябвало да постъпи като възрстен човек и да застане до теб с гордо вдигната глава. Такъв е живота. За жалост майка ти се оказва незряла и нищо не е научила. Аз ако бях на майка ти, щях да си доведа кавалер и да се наглася, със самочувствие, да покажа, че съм над нещата. Дано си промени мнението.
Ти обаче си млад човек с много добри намерения, добро сърце, като виждам все повече младежи като теб си казвам: " има надежда, младите ще оправят страната ни". Бъдете живи и здрави, пожелавам ти най-красивата сватба и незабравими спомени. Каквото и да стане, не забравяй, това е твоя момент, изживей го и не мисли за неприятностите!

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: a6898bcd47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   На майка ти спешно и трябва нов мъж, по възможност да прави повече пари от баща ти. Само така ще се успокои, ще си възвърне самочувствието и със сигурност ще престане да те трови.. даже изобщо няма да иска да се занимава с теб.

 
  ...
преди: 8 месеца, 27 дни
hash: 20dd74a9f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Дете на разведени родители съм, жена на 28 вече... Баща ми синина втора жена, майка ми няма следваща връзка след бащф ми. Никога не бих поканила жена му, тя е негов избор, не мой.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 9f1af00916
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Съгласна съм с номер 16, щом втората жена е причина за развода за майка ти е унизително тя да бъде там. И сватбата не е само твой празник, а и на родителите ти, на майка ти която те е отгледала. Ако се бяха развели по различни причини - да, но не унижавай майка си пред всичките ви роднини. Съберете се тримата и го обсъдете

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 9968931d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Според мен майка ти не е права. Това е твоят ден и имаш нужда от семейството си. Аз самата съм разведена и някой ден големият ми син /14 годишен/ ще е абитуриент и ще се ожени след това. Няма да допусна детето ми да решава или аз или баща му. Да има два бала и т. н.
Бащата на сина ми има и дъщеря. С радост ще посрещна сестрата на детето си и никога няма да застана напреки на баща му.
Така както сина ми живе с мен, брат си и втория ми съпруг, така живее и с баща си и сестра си.
Голям праз, че баща му спрял да ме обича и се оженил за друга. Той продължава да му е баща. А детето ми има право на семейство, стабилност и т. н. Никога няма да му прехвърля моите мисли и чувства по въпроса. Това е егоизъм. А най - малкото след като сме се развели с баща му е редно да продължим да бъдем родители, без да се тровим, че имаме нови спътници в живота и т. н. Уважавам бившия си съпрук и баща на голямото ми дете. Той мен също. Детето ми е щастливо. Има брат и сестра. Голямо италианско фемили. Но като получиш лимон си правиш лимонада, не вкисваш живота на всички.

Авторе, говори с майка си и обясни, че на този ден не става въпрос на нея, а за теб и жена ти. Всяка обичаща майка, ще преглътне /не, че има какво/ и ще застане до детето си като майка, а не като бившата на бащата.

 
  ...
преди: 8 месеца, 26 дни
hash: 9f1af00916
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Едно е да се разведат защото са спрели да се обичат или защото се карат, друго е да се разведат заради трети човек, за когото после се женят

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 52a8ab0b36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз самата съм „мащеха“ (грозна дума) на вече порастнали „деца“ на 21 и нагоре години. Според мен Авторът директно трябва да помоли жената на баща си да не идва. Бащата ще я убиди. Аз самата не отидох примерно на абитуриентските изпращания и връчвания на дипломите.
Обаче за брата не съм съгласна, че не бива да идва. Какво е виновен той? Той е все пак най-близък роднина на Автора. Нека дойде с баща си и толкоз.
Аз самата съм решила да не ходя на сватби. Все пак това не са ми деца. Мъжът ми знам, че ще се ядоса, защото с него сме нерезделни и той не е свикнал да е сам някъде, но се надявам до тогава децата ни да са достатачно големи, за да може да ги вземе със себе си. Ако се видим с първата му жена ще стане сцена, което не е редно на такова събитие.

И все пак не разбирам майката на Автора с този ултиматум. Като майка никога не бих поставила детето си в такава ситуация, по-скоро бих преглътнала, отколкото да намесвам детето си в моите лични истории.
А кой за какво се е развел си знае. Ако за майката разводът е бил заради днешната втора жена, то за бащата нещата сигурно изглеждат по друго яче. Не е редно да се намесват децата в такива семейни драми.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 52c2b53c70
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   на сватбата на моя приятелка имаше подобна драма: родителите на мъжа й бяха разведени и бащата - женен за друга жена. майката се тръшка, рева, щяла да се самоубие, нямало да дойде на сватбата на единствения си син... в крайна сметка дойде. бащата дойде сам, без новата си жена.
мисля, че и двамата трябва да преглътнат част от егото си заради сина си, това е неговият ден и трябва и двамата да го уважат

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 06ba086a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Хе-хе, ние по тая причина не правихме сватба изобщо!
Поканихме приятели, направихме купон и толкова.
Сърдиха се известно време, но като се появиха внучетата - като с магическа пръчка им мина на всичките! :)

 
  ...
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: d2584521c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Леле, тази тема е толкова 'интересна'...
После защо турските и индийските сериали вървят така добре в България. Ужас просто...

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 25 дни
hash: 9968931d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   От 22
23, и каква е разликата? Сериозно питам! Мен ме оставиха заради друга жена и бившият ми съпруг се ожени за нея. Изобщо нямам проблем да говоря с тях, да се виждаме и няма да правя по 101 сватби и 300 бала на детето си. В крайна сметка на празниците на детето си, аз присъствам като негова майка, а не като сърдитата бивша на баща му.
То бива развеждане, бива караници, ама 20-30 години след това децата да продължават да теглят, от неизживяни истории на родителите си е предел на... и аз не знам на какво.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: 557755a0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Майка ти не е права и е грозно вместо да те подкрепя в този хубав момент, да мисли за собствения си гъз, да всява напрежение, да вменява вина и да те манипулира, за да стане на нейната. Вашите не са се развели заради жената. Най-вероятно бракът се е клател, за да погледне баща ти навън. Истинските боклуци измеверяват, но се прибират при жена си, а баща ти е имал доблестта да си признае, да напусне неработещата връзка и да създаде ново семейство. Кой знае каква е била майка ти и защо още е сама. Аз такава грозна манипулаторка и лицемерка дето мисли само за себе си не бих търпяла...
Кани който си преценил. Това е твоята сватба! Ако на някого не му харесва, да не идва!
Не съм съгласна с коментиращите по-горе, които изкарват майка ти жертва. Запомнете - след като се омъжиш, мъжът ти не е длъжен да те търпи, каквато и свиня да станеш (било то физически или емоционално)! Не се знае с какво тя е предизвикала развода, а сега го играе невинна жертва. То за щастлив брак трябват двама.

 
  ...
преди: 8 месеца, 24 дни
hash: eda0b16774
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   ОТ АВТОРА: Благодаря на всички за коментарите! До номера - 18, 22 и 29 - много ме окуражихте, наистина. Сякаш ме разбирате напълно как се чувствам. Много време ми трябваше да се освободя от болката от развода, от лошите отношения и единственото което искам в момента е да имам нормални отношения и с двамата ми родители, без това да наранява никой от тях. Искам да чувствам доброта в този ден, да се отпусна. Искам да си гледам новото семейство, без болка, без вина, а не на всеки празник да мисля кой как ще се чувства. Ще поканя всички, ако някой прецени, че не му е мястото там, да не идва. Но да се вкарам във филм от обяснения - кой, защо, как, на собствената ми сватба, просто не е честно. От уважение към родителите на жена ми, ще оставя нещата така и решението да бъде на родителите ми - как ще се държат. Решил съм, че оттук нататък никакви семейни общи събирания, щом ще сме в такава драма. И без това всичко ми изглежда една голяма суета, ама заради жена ми правя всичко, искам да е щастлива като булка. Живи и здрави бъдете! Радвам се, че намерих подкрепа и разбиране!

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: f985e268aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Аз съм номер 29. Наистина правилно си осъзнал, че те товарят с проблемите си. Те като родители на първо място трябва да мислят за теб и как да си щастлив, а не как да използват повода, за да прецакат някого или за собствен егоизъм. Спомням си една история от сайта на жена, която много искаше да се разбира със синовете на мъжа си от първия брак, но я изключваха от семейни събирания. Не изключвам варианта майка ти просто да иска да натрие носа на тази жена, да демонстрира, че тя не е част от семейството или даже да се опитва да напомня на баща ти за “добрите стари времена”. Сам казваш, че животът им бил кошмарен завдно. Евалата на баща ти, че е излязъл от този порочен кръг и е създал ново семейство. Не тази жена е причината за разпаднатия брак. Майка ти обвинява нея, защото няма смелост да търси грешката в себе си.
Освен това ти как би се чувствал и би ли отишъл на сватба, ако ти кажат “ела, но само ти, без жена ти”. Еми аз няма да отида без мъжа ми със сигурност. Той е част от мен и искам да бъде до мен на всички прекрасни поводи и не бих толерирала подобно неуважение към него.
Кани всички, както вече си решил, и който иска да идва. Сега е моментът да им покажеш, че няма да робуваш на манипулациите им. Или се държат нормално, или не са добре дошли на семейни събития. Нека от сега си знаят, че няма да позволяваш егоизмът им да провала най-хубавите моменти в живота ти :).

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 9f1af00916
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Щом така си решил, така направи. Сватбата е страхотно изживяване, лично за нас не беше суета. Честито, бъдете щастливи, едва ли майка ти ще направи скандал точно на сватбата ти, така че спокойно, изкарай си сватбата и пиши после как е минало

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 9968931d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Авторе бъди щастлив! Обичайте се и се подкрепяйте!
Драмата на родителите ти не е твоя драма. Обясни го. Говори с тях. Просто застани и кажи: Стига! Край! На празниците на моето семейство вие сте гости. Най - важните ми гости. Майка ми и баща ми. Моля ви елате като такива и загърбете личните си отношения. Аз ви обичам и имам нужда от спокойствие, майка си и баща си, а не от озлобени бивши съпрузи.
Вярвам, че ще получиш разбиране и подкрепа.
Никое дете, никога не бива да бъде заставяно да избира по такъв начин! Никое дете не бива да плаща за чувствата на родителите си! Живота е твърде кратък, за да го товарим с излишни емоции. Бъдете добри родители и загърбете миналото, защото едва тогава ще можете да имате и да се радвате на настоящето. В крайна сметка, дори и приключила една връзка, от която се е родило дете е била любов.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: fd3c5faa77
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Да беше казал, че идваш за подкрепа и разбиране, а не "Бих искал да чуя мнението Ви по един въпрос. "

Пилат Понтийски, измива си ръцете и вика, всеки да постъпи, както иска. Още има докато порастнеш и се престрашиш да посрещаш проблемите.

Интересно как представяш родителите си на сватовете: "Запознайте се, мама, мама и татко. "

Дядо Торбалан

 
  ...
преди: 8 месеца, 23 дни
hash: 8d121b672f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Майка ти не е права - не може да определя кой да идва и кой не на твоя празник само защото на нея не и е приятно. Пълен егоист.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker