Останах без семейство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Останах без семейство
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 3304 пъти
Чета разни истории как хората мразят семействата си. Аз няма кого да мразя, защото най-близките ме изоставиха и се сещат с мен само за да ме натоварят с някой проблем. Нашите са се запознали в Италия. Майка ми е българка, а баща ми италианец. Той ме е оставил, когато съм бил на две години и половина. Имам само някакви изключително мътни спомени от живота с него. След като ме изостави, той ми е пращам три пъти пъти подаръци за рождени дни общо около 1500 евро. Скоро ще имам 18 рожден ден и ми прати 1000 евро и ми честити пълнолетието и че оттук нататък ще се оправям с живота сам. Дори няма формално желание да ме види на живо. Стига му, че съм "добре". Майка ми се ожени още два пъти, но ме гледаше през цялото това време. Имам и по-малък брат от друг баща, който е африканец. Майка ми ни остави преди две години и замина в чужбина, откъдето праща пари всеки месец. Обаче тя си има нов мъж и пак е бременна. И сега получих нов шамар - този път от майка ми. Баба ми вече не желае да се грижи за брат ми (всъщност повече го гледам аз) и майка ми иска да го вземе в чужбина. А аз понеже ставам на 18 да се оправям сам. И не само - тя иска да продаде апартамента ни, след като завърша 12 клас, за да си помогне живота в чужбина, а аз да взема някакви мизерни пари от продажбата, за да си платя образованието. Излиза, че мен никой не ме иска, освен брат ми, който толкова е свикнал без мама, че предпочита да остане при мен, отколкото при нея. Родителите ми въобще не се интересуват какво става с мен, какво ще става с мен в бъдеще. Като че ли съм някаква тежест... И хайде за баща ми знам, че не се интересува от мен, това за мен винаги е било даденост, но не очаквах майка ми да се отнесе така жестоко с мен и да ме раздели с брат ми и да ми каже все едно махай се от живота ми. От други ден почвам работа на морето за летния сезон, за да съм сигурен, че ще ми стигнат парите през годината. Обаче не ми се мисли, ако се налага да работя точно 12 клас как ще свързвам двата края и ще уча за матури и приемни изпити. Чувствам се като останал без семейство - имам роднини, но интереса им към мен е точно нулев. А ако остана и без брат ми, който вероятно ще се отчужди от мен в бъдеще ще бъда напълно сам и забравен от всички. Чудя се дали всъщност това не е нормалното, а не всеобщата представа за едно любящо семейство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 7b8c964b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами да, Авторе, имаш жалки родители, но ти не си като тях. Без проблем ще се справиш в живота. Майка ти иска да вземе брат ти само, за да го ползва за детски и социални помощи. Бъди щастлив, че ти се е минало. Аз съм малко крайна, но на твое място бих пуснал сигнал срещу нея за това, че не си гледа детето. На 18 г. Си, дори можеш да поискаш родителски права, особено ако имаш баба и дядо от майчина линия да ти помогнат. Аз бих се борила за него, но ако не успееш – такъв е животът, да се оправя.
Мало е жалко за апартамента, но такъв е животът. Не зависи явно от теб.
Като дете на алкохолик аз от рано съм се научила да се оправям сама, защото на нашите не може да се разчита. Майка ми е слаба личност, вечно реве и изобщо такъв е животът. Успех, такива като нас се оправят по-добре, да знаеш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: ab9dc9b680
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   " Чудя се дали всъщност това не е нормалното, " - да, в днешно време това е нормалното. Имал си обгрижване до пълнолетие, от тук нататък се оправяш сам. Най важното е, че си трудолюбив, а такъв човек намира начин да преживее. Такъв е животът, труден. Намери си приятелка, така ще ти е по приятно!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: dbf88b7018
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   А я си представи, че изкараш достатъчно пари лятото, кандидатстваш и отиваш да учиш в София. Лятото може да ходиш на бригада в Анерика и с парите да караш зимата. На този свят нямаме само роднини. Ще си хванеш едно гадже, ще си намерите постоянна работа и ще си купите апартамент заедно. Ще имаш самомувствие на мъж, постигнал всичко сам. Как ти звучи?
Не са цветя за мирисане вашите, но не са ти и длъжни след като навършиш 18 години. Брат ти ще ти тежи след време ако имаш работа и жена, така че по-добре да си го вземат. Не се самосъжалявай, а действай смело напред! Хората се оплакват от роднините, защото не ги оставят да бъдат щастливи с половинките си и да гледат собственото си семейство, а вместо това смятат, че децата са им длъжни цял живот. Имаш уникална възможност да си живееш живота както на теб ти харесва, а не както мама и тате искат от теб.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 8118d24d85
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, пак хубаво че все пак са полагали родителите ти някакви грижи за теб до 18 години. От тук нататък наистина ще трябва да се оправяш сам. Да няма да ти е лесно, но ако си мотивиран и имаш хъс ще стигнеш далече. И за да покажеш на родителите си, че си по добър от тях създай собствено семейство и се грижи за него. Така ще бъдеш истински щастлив!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0f7df5a913
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз бих те посъветвал да потърсиш баща ти, само за да поговориш с него. Щом майка ти си намира все 'различни', не можеш да си убеден какво и защо и как са се разделили. Питай го, поговорете, ако ти откликне да се видите и поговорите. Направи ли го, значи е имало някаква причина да не те търси толкова време, макар нищо да не го извинява. Виж що за човек е и ако ти откликне, му кажи да поеме отговорност. За брат ти, гледай да помагаш колкото можеш, но не е твое дете и няма как да го отнемеш от майка ти, освен ако не го гледа много зле. Просто бъдете възможно най-близки.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 33f388ba65
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Мисля, че е добре да погледнеш нещата по друг начин. Брат ти е на 12, не е нито твоя работа, нито на баба ти да го гледа, а на майка ти. За какво отчуждаване говорим във време на Интернет и полети по 15 Е ако не е лято или ваканция в Европа. Освен това ти си на 18 г. голям човек. Ще гледаш твоите деца и един ден, сега е време за друго.
Говори с баща ти, че имаш нужда от помощта му най-вече финансово. Майка ти ти праща пари нали? Няма да те остави. Просто преексонираш проблемът, защото се чувстваш наранена. Радвай се на възможността да си самостоятелна и градиш живота си, вместо да потъваш в самосъжаление.
Това е нормалното да си самостоятелна, защото българският модел е осакатяваш. На 30 г., мама ми прави закуската сутрин и за работа, мама чисти, готви и гради животът на детето си, защото знае повече и има опит и така 30 годишни са в капана на мама. И повярвай ми последиците са съдбовни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ba9434cd68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко може да бъде наред. Щом от апартамента ще ти даде парички ако се запишеш в университет общежитията са около 70 лева на месец. Може да си избереш нещо и с някаква почасова работа да си направиш нещата добре.
Вярвай си малко повече и просто дай всичко от себе си, за да ти ден получи. Има работодатели/професори, които оценявате когато някой е нахъсан и иска да прави повече.
Не си сам, брат ти ще е при тях няколко години. Няма да те забрави щом те обича.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3cecfecdfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Здравей, много съжалявам, че си в подобна тежка ситуация. Никой не заслужава такива родители. И все пак си мисля, че баща ти се интересува от теб. Сам го каза, че на него му стига да знае че си добре. Кажи му, че не си добре. Че оставаш на улицата. Дано ти помогне да си купиш жилище. Също и да си на 18 не е достатъчно да си самостоятелен. Трябва да имаш време да учиш, да имаш къде да живееш и да се готвиш за кандидатстване. Кажи ба баща ти, че си много притеснен. Говори и с баба ти, че ще гледаш брат ти, само да си останете заедно. Кажи че не искаш да се разделяте. Ако трябва обади се в социалните.
Трудно ще ти е, но ще се оправиш. Много велики личности са били като теб и са се оправили. Успех!!!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: d46d926733
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   6, авторЪТ е момче!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 33f388ba65
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   към 9, да разбрах, което няма значение, всъщност още по-зле за мъж на 18 г.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 981c9bb0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Според мен си се паникьосал. Още е рано, за да си вадиш генерални заключения. Разбирам, че в момента ти праща малко пари, но майка ти няма да те остави на улицата, бъди сигурен. Мисля, че получи добри съвети тук. Мястото на брат ти е при майка му, ти си развивай, имаш голяма възможност.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5330a69882
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: Благодаря за всички коментари. В онзи момент имах наистина нужда някой да ми каже нещо ободряващо. Вече съм си вкъщи, след като цяло лято работих на морето. Прибирам се с по-голямо самочувствие и уверен в бъдещето. Всъщност майка ми се скара с новия си мъж, защото той за пореден път я пребил и то бременна и тя се върна вкъщи за постоянно. Сега ми обяснява как трябва да остана и аз вкъщи, за да закрилям семеството (какво ти семейство! ), а довчера искаше да ме изгони, за да си уреди живота с арабина. Както и да е, няма как да оставя най-близките си хора без подкрепа, но не смятам да си похарча парите, които съм спестил за новите й прищевки. Засега не мисля да заминавам, както ме съветвахте, ще ми е трудно без финансова подкрепа. Мисля да работя в родния си град, за да мога сам да се грижа за себе си, евентуално за брат си. В момента нямам приятелка, имах две истории това лято, но всичко приключи. Така че не искам нищо да ми обърква плановете. Очакваме скоро да се роди новата ми сестричка и тогава ще имам нови мисли в главата, нека животът сам да ми покаже какво да правя.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2025ff67c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Късмет, момче! Бъди силен и много умен! Внеси си парите на сметка, която да е само твоя, не ги дръж вкъщи! Седни и учи за да влезеш в добър университет и такава специалност, която с кеф ще я работиш. Радвай се на семейството си, но не им позволявай да те манипулират!

 
  ...
преди: 5 години, 20 дни
hash: 70c40718fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От автора:
Всичко, което писах миналото лято е самата истина, защото аз наистина останах сам. Мака ми роди и наскоро замина, като отведе и брат ми. Наистина ще продава апартамента. Аз похарчих парите, които бях спестил, за й помогна, а тя ми направи този номер, за да мога да ида с нея при мъжа, когото не понасям, за да бъда напълно безгласна буква. Дори на бала си ще бъда по дънки, без роднини, без изпращане. От бала направо вкъщи, където ще мога да остана около месец-два. Не съм готов за университет, така че няма вариант да запиша нещо и да живея на общежитие. Лятото пак ще работя на морето. Поддържам отношения с едно от момичетата, с които работих миналото лято, с нея имах нещо като забивка, уж на шега, но може да излезе нещо по-сериозно. Ако нещата вървят добре с нея, направо съм готов да я последвам като се върне след лятото в Украйна. Като си пишем тя ми предлага такъв вариант - да живея в нейното жилище (родителите й са в чужбина и се прибират веднъж годишно за по две седмици), като има работа, подходяща за мен, свързана с моя спорт, за която се търсят хора. Много им здраве на моите роднини в крайна сметка. Само ми е мъчно, че брат ми ще ме забрави, а ние с него сме много свързани и добри приятели. Какво мислите за този вариант? Дали да си уредя нещата за там?

 
  ...
преди: 5 години, 18 дни
hash: e6cd557515
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Абе ти наред ли си, момче? На война ли ще ходиш? Мътна е тази украинска работа за спортисти. Ако потръгне връзката ти с момичето и тя е свястна ще иска да останете в България. Хващате се и двамата на работа и си плащате квартирата.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 6 месеца
hash: 0ad90de241
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Хаха, треньор по плуване, а тя е от Западна Украйна. Но сега сме в България. Спокойно, аз смятам, че не съм глупав човек, а и съм против всякаква агресия. Имам си постоянна работа, тя също, а брат ми остана тук и се грижа за него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker