Мога ли да осиновя 5-годишно дете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мога ли да осиновя 5-годишно дете?
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1615 пъти
Здравейте, не ми върви в любовта, как ли не я търсих, не ме харесват жените. Не флиртуват с мен или около мен все обвързани. Но много хора на моята възраст вече имат деца (скоро ставам на 30). Как си минава времето, сякаш вчера бях на 25... както и да е, може ли човек да осинови по-голямо дете, родено 2013 година? Или са вече с формиран характер и ще бъде трудно? Тази година беше най-прекрасната и вярвам, че децата, родени тогава са специални. 2013 беше най-добрата година за повечето хора по света, много по-прекрасна от следващите. А и много искам да отгледам едно малко човече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: e53b77609d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се, че може. Но на сами жени не дават никак лесно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9a744f1c64
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Автора е мъж, казва не ме харесват жените. Чети по-внимателно.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e9e598719a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може, но както каза номер 1 понеже си сама ще е малко по - трудно, второ самата процедура е доста тромава и отнема време особено ако не желаеш детето да е от ромски произход. Преди няколко години имаше по БТВ репортаж за жена чакаща с години за дете заради претенциите относно произхода. Класната ми ни разказа преди няколко години как след много неуспешни опити на племенницата и да има дете най - накрая осиновила, но е чакала 4-5 години докато се намери подходящо дете по същите причини.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4ac4dc67da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сам мъж си. Трудно ще ти дадат да осиновиш, а и децата инат нужда от майка. Все пак успех.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 03a3134a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   1, защо да не дават 'никак лесно' на сама жена, или пък на сам мъж, изобщо на сам човек, който наистина ще има желание да дава любов на детето, а няма да го прави примерно за да получава някакви си 300 лв ли колко бяха там, дето ги дават на онези 'приемни семейства'... Другото което е - един човек, щом иска да осинови, един вид да се нагърби на 100 процента с такава отговорност, то със сигурност е много по - читав, макар че е сам (което всъщност не е някакъв порок) отколкото онези приемните семейства, дето само се чудят в каква схема да се вкарат, че да измъкнат някой и друг лев от данъците ни.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e9e598719a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Към номер 1:
Авторът на темата е мъж не жена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ea3be9ec79
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разликата между теб и детето трябва да е минимум 18 и максимум 40 години. Петгодишно дете ще ти дадат, защото всички искат бебета, а големите все едно не са деца. Предвиди си време за терапии или по-интензивни занимания с детето, защото в домовете не ги гледат много добре и съответно ги спират в развитието им. Счита се обаче, че до 12 години на интелекта на едно дете може да се повлияе изключително много с подходящо възпитание и занимания. След това пак може, но до 12 сме най-податливи. Така че не се страхувай от влиянието на дома, заедно ще го преодолеете.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ef98fea864
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Не е проблем възрастта на детето, а че искаш дете, а си сам. Децата са плод на любовта, не на егоизма. Какво ще го правиш това дете? То един ден ще иска собствено семейство и ще отлети от вкъщи, а ти понеже си го гледал и няма да имаш друго на този свят, ще му натякваш и всячески ще го спъваш да се отлепи от теб. Осиновиш ли дете сега съвсем орязваш шансовете да си намериш жена. Като ги гледам коментиращите из сайта, повечето искат само собствени деца да гледат и не приемат чужди. Аз лично ще си помисля, че нещо не е наред с теб щом са ти таква фикс идея, а не нормално следствие от връзката ти.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 643bc3a7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защо не пробваш първо да станеш приемен родител и след това да мислиш за осиновяне ? Един познат на баба гледа така донякъде запълва празнотата ,че синът му вече е отглетял от гнездото и живее в чужбина .

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 53c4924f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Поздравявам те за решението ти! Харесвам такива хора. Имам близък осиновен и ще ти дам няколко съвета.
Може би ще ти отнеме време. Ние чакахме 3 години, но пък и искахме детето да е бебе. Щом искаш 5 годишно мисля, че ще ти бъде по-лесно. Ще има много документи, който да попълниш. Предполагам щом ще осиновяваш сам ще бъдат още повече. Ще трябва да определиш години/пол/произход и тн. Напиши от примерно 5 месечно бебе до 6 годишно. Остави по-голям интервал. За произхода. Най-вероятно ще напишеш да не е от ромски, но препоръчвам да напищеш, че може да е от ромски, но да няма ярко изразени черти(дебели вежди, тъмна коса и подобни). Защото има много красиви роми. Щом детето няма ромски черти и ще го възпитава възпитан човек за мен не е проблем. Това ще го знаеш само ти. Мога да обяснявам много, но ще спра. Ако имаш въпроси пусни тема ще ти обясня всичко подробно. КЪСМЕТ!

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e9a806189c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Номер осем е класическо пренасяне на собствените си проблеми. Искам да му кажа, че плодовете на любовта бързо изгниват в домовете.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 693690b6c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Готин, в подобно на твоето положение съм - ерген, малко по-стар от теб. Иска ми се и на мен да си имам дете. Но не бива. Моля те, не го прави! Едно дете има нужда от майка и баща. Иначе семейството не е пълноценно. Колкото и готин да е един мъж, не може да замести майката, нито обратното. Разбирам желанието ти да си родител, но недей да причиняваш това на детето, да израсне без майка. Мен ме отгледа само майка ми, баща ми ни напусна. И бащината фигура много ми липсваше, това си оказа влияние. Вземи си котка или куче - пак ще ти даде обич и признателност, а един стопанин е напълно достатъчен.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e9a806189c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   До номер 12:
Не му се отнема единият родител, а му се дарява поне един родител. Има много голяма разлика между двете. Детенцето си няма никого. На пет години няма кой да го осинови. За него това ще е най-голямото щастие - да си има дом и родител. Един, половин, все е по-добре от никакъв.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e22f512b06
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   И аз мисля, че не би било добра идея да си осиновиш дете. Заради самото дете, защото и аз като номер 12 съм израстнал без баща и това определено ми пречи много в живота. Аз просто не мога да съм щастлив и вечно съм в депресия дори вече на тази възраст.

Има и друг момент, който ти не осъзнаваш, понеже не си имал дете до момент, което е нормално. Чисто физически няма как да се справиш сам с дете. Ти знаеш ли колко време и усилия изисква отглеждането на дете? Ние с жена ми хем сме двама и пак на моменти изнемогваме. То трябва да се носи на училище сутрин, на обяд примерно да се взема, трябва да го водиш на разни занимания да кажем, по доктори, когато е болно, съответно може и често да ти се налага да отсъстваш от работа (което никак няма да се хареса на шефа ти). Отделно трябва да вършиш домакинските неща, пазарувание, възпитание, да му помагаш за уроци, да го разхождаш по площадки и още куп други неща.

От опит ти казвам, че това не са никак малко ангажименти дори и за двама (единия неработещ), камо ли за сам човек и то работещ. Имало е не малко моменти, в които не сме смогвали с жена ми и се е налагало и бабите да помагат. Неслучайно това се прави от двама родители.

Братовчедка ми беше зарязана с дете и ако ти кажа как се справя сама, направо ще ти се доплаче. Всъщност справя е доста силно казано. Добре, че има приятелки съседки, които и помагат поне за вземането от градината и от време на време да си пазарува. Иначе съвсем нямаше как да смогне.

Помисли и от тази гл.т. Имаш ли поне някой приятел, майка и т.н., които да ти помагат поне в някои моменти? Защото представи си примерно, че детето е болно, върнавли са го от градината, а в същото време ти не можеш да излезеш веднага от работа. Когато излезеш от работа пък лекарите вече са затворили и не можеш да го заведеш. Отделно вкъщи хладилника е празен и трябва да пазаруваш и готвиш. И подобни моменти не са никак малко. Не че винаги е така, но и такива моменти има.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker