Благодаря на родителите си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Благодаря на родителите си!
преди: 13 години, 10 дни, прочетена 4444 пъти
Аз съм нормално момиче, да вече жена - родена съм в средата на 80-те, когато ток е нямало... т. н. Lost Generation - 20 до 30-годишните, които сега са решили да променят света, киснат по испанските и египетски площади.

И в България сме доста живо поколение, израстло в лишенията на 90-те, по опашки за олио, на село по градинките, с домашни плодове, по улиците, редувайки се да кара единственото колело в махалата.
О, далеч не бяхме богати - майка ми, учителката, не винаги получаваше заплатката си, баща ми - ами имаше си проблеми с алкохола, та и неговата заплата май не влизаше в семейния бюджет... нормално българско семейство - с неговите проблеми и с хубавите трапези по празниците, с караниците и взимането на прошки по празниците.

И да, лишенията през 90-те бяха огромни, няма какво да ви говоря, знаем си го.

Сега доса от нашето поколение са си родили деца, задомили са се и искат да избягат от „мизерията“. Отдавна не ни стигат МОЛ-овете, колите втора употреба, пълният хладилник, парното, токът, кабелна, интернет - НЕ, НИЕ ИСКАМЕ ВСИЧКО. Ние искаме не СОБСТВЕНО ЖИЛИЩЕ, къща по възможност, с две новички коли отпред.

И, разбира се - България, тази долна, мръсна държавица не може да ни ги осигури, а вече имаме цяла година трудов стаж... ИСКАМЕ ВСИЧКО - ДЕЦА, СЕМЕЙСТВО, сватба с 200 гости, но и АПАРТАМЕНТИ, КЪЩИ И КОЛИ - ако ги няма като „помощ“ (дарение, подаръче) от родителите ни, ще си ги спечелим по английските полета и фабрики, немските строежи, испанските ягодови плантации или при фалиралите гърци - ама няма да е в тъпата България, нали, ще сме напреднали, ще сме в чужбина, ще слагаме във фейсбуците си снимки пред дворци и фонтани (никога от собствената си кочинка в гетото), ще се чуваме веднъж с децата си по скайпа и сме щастливи и доволни, напреднали с материала за пред близки и приятели - скоро ще забравим за първоначалната си цел, за апартаментите и колите, ще решим, че като си вземем и дечицата, ще има и социални помощи и хоп - без да искаме сме се превърнали в циганите на Европа. Другото е още по-лош вариянт - ще си бачкаме, докато децата ни ги гледат разни баби... а апартаментът - какво ни интересува вече, да има хубав живот! (но не забелязваме какви гавроши сме в сравнение с другите в страната).

О, благодаря РОДИТЕЛИ, че някак си ни изхранихте през 90-те, можах да завърша елитна гимназия и да отида на Запад - не заради пари, а заради науката, езика - да ме гледат хората с уважение, не като източен боклук, слугиня, к.. ва.

БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ НЕ МЕ ЗАМЪКНАХТЕ в някакво гето да растна с разни турчета, негърчета и т. н., да говоря като будала, да не мога да пиша и чета!

БЛАГОДАРЯ, че избутахте най-страшните години в България, за да бъда нормален човек днес, не дъщерята на омразни източно-европейски боклуци - чистачи и слуги и престъпници, която едно изречение не може да свърже на местния език като хората.

МОЖЕ ДА НИ БЕШЕ ПРАЗЕН ХЛАДИЛНИКА, студен радиатора, но домът ни беше топъл, училището беше пълно с будни българчета и топло със смях, не с парно (нямахме).

Минахме с родителите ми при една екскурзия през едно Виенско гето и им казах - МЕРСИ, МЕРСИ, ЧЕ НЕ ЗАМИНАХТЕ навремето - щеше да ви бъде по-лесно може би тук, но не и на нас - БЛАГОДАРЯ, ЧЕ НЕ ИЗРАСТНАХ в това гето, а като нормално дете в страната си, с нормално училище!

Благодаря, че бяхте тук за мен, не отидахте на Запад и не ми се обаждахте веднъж седмично по телефона, а бяхте всяка вечер тук. Да, така циганската баница е най-вкусна, не ми трябват паржолите на западните супермаркети, предпочитам да съм яла киселец и цигански баници, но да съм се изучила и да е станало човек от мен, да съм имала семейство и да съм растнала в страната си, че не си купихте никога собствен апартамент, че избрахте мен!
БЛАГОДАРЯ РОДИТЕЛИ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 10 дни
hash: 9fabb17feb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо ми се струва, че тая тема я имаше няколко пъти и все един и същи човек пуска едни и същи теми с малко поправки....

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: ec57100b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като изключим иронията и огорчението, които прозират в написаното, авторката е права.
Ние българите дупедавци сами себе си не уважаваме, това е проблема. А България е богата откъм природен ресурс много повече от техните държави, които са камънак и пустиня.
България е велика нация въпреки "стандарта" и материалния живот, и все повече ще бъде такава. Нещата се променят, все повече ще става така, че няма ние да ходим по техните държави, а те ще искат да идват тук.

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 20fe1c8b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1, прегледай "Искам да имам собствено жилище" и по-специално коментарите.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 10 дни
hash: 38cb50e5ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   да, писала съм и в тази тема - тя ме провокира същност да напиша тук.
Майка непрекъснато натякваше за този собствен апартамент, за чужбина и СЛАВА БОГУ не заминаха. Слава Богу, защото когато аз от своя страна заминах, но за да уча - видях деца на моите години, българи, които не можеха да говорят даже езика като мен, а бяха отрастнали тук, нямаха и завършен 12 клас, лутаха се безцелно, правиха курсове за фризьорство и такива работи, докато аз бях в УНИВЕРСИТЕТ!
Едно момче само майка му си го беше пратила обратно във Варна при баби и дядовци, защото го бяха изключили от всички възможно училища тук. Във Варна завършил престижна английска гимназия и след много опити все пак го приеха да учи за пилот - точно заради перфектния английски и сега сигурно лети за Ню Йорк...

Значи - от България не си ги задаваш тези въпроси - например, какво ще стане от децата ми и т. н., но като си напуснал и почнеш да виждаш реалните примери... лошо ти става.
Аз като висшистка и перфектно интегрирана няма да имам проблеми и пак ще си се върна в България, даже на 1-ви пътувам обратно, какво остава за простите работници по гетата!
Да, ако нашите бяха избягали през 90-те за тях определено щеше да е по-лесно, но сега и аз щях да мия коли някъде... това е истината - на Запад бедността се възпройзвежда, в България всички поне получават едно нормално (средна хубост) образование, дори синът на Ц. Цачева учи в нормално училище, наравно с най-бедните деца, а е вундеркинд и майка му направо трябва да го насилва да носи маркови дрешки - не искало момчето да се различава и да парадира.

В България имахме униформи в моята гимназия, първите в страната бяхме, сами си ги измислихме - в университета ми не само марки като Адидас и ко. не се зачитаха, а дънки под 300 евро бяха за смях.... ако ти е слаба психиката, от такива работи пак ще се оставиш да те смачкат.
Значи - социално равенство няма никъде, но в България имаш шанс поне, дори да си последната отрепка, майка ти да е безработна, а баща ти алкохолик - на Запад нямаш шанс. А като българин по определение си отрепка, престъпник и мижитурка. (може майка ти и баща ти да са професори!)

Какво си мислим, че ни чакат с отворени обятия?

Да, дефиницията на бедността е друга, действително на Запад и най-простият работник има и ядене, и някаква колибка под наем, и ток и вода и парно, но пък няма достъп до всякакви обществени услуги, които могат поне поколението му да измъкнат от живота (според мен) на минимум.
Не знам как мислите вие, но според мен, човек има повече нужда от духовна храна, не от материална. И да, за Бога - НЕ МИ СТИГА да имам пълен хладилник, парно и т. н. Хората и в България в това време могат да си изградят много приличен начин на живот, поне от децата им ще стане нещо, докато на запад не виждам да има някакво бъдеще (освен на социален случай) за децата на простите емигранти по гетата.

Това е голата истина, грозна и гола.

Едно ви казвам - не съжалявам, че отидох, защото в прашните библиотеки, в университета си, намерих истинско богатство - НАУКА, знание, езици, хора. Банковата ми сметка при завършването си беше на минус иначе.
С това богатство, не с дипломата, а със знанието - мога да спечеля материално където си искам хляба си, а и повече от него! И в България, ако човек има приличен доход, може да си живее много щастлив живот.
Не донесах нито кола, нито много пари - само това - едно мое друго аз, което вече ми дава почва и в България - не по-малко отколкото в Амстердам, Лондон или Берлин!
И да - за Бога - БЛАГОДАРЯ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ, защото имаха шибани младини, не си взеха жилище, за да ни избутат нас - децата, но пък се надявам поне старините им да подсладя и знам - дори утре да загубя всичко материално, никой не може да ми вземе първите 7 години, първите 12 класа образование, които ми дадоха основата в живота, която нямаше НИКОГА да имам като дъщеря на източно-европейски боклуци в някое западно гето

Авторката

П.П. - целта на пътуването ми на 1-ви е собствена къща в България, парите - ами изкарах ги с образованието си за много бързо време, които като прост работник никога не можеш да ги изкараш, никога - изчислявала съм - трябват ти около 40 г., за да спестиш тези пари, ако си българин, работещ в английска фабрика на пълен работен ден и заплащане от 5,7 паунда на час (минимума в Кралството в момента). За родителите ми - ами мисля, че бях по-добра инвестиция от който и да е панелен апартамент в София - поне цената ми не се срина в последната година с 50%. - сега ще им „снасям“ всеки месец парици, един ден (дал Бог) внуци и т.н. - гетото във Виена ще го виждат само като туристи и никога като жители.

Успех!!!!

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 892df2eab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Напълно съм съгласен с авторката... трагичното е това, че перспективата е силно песимистична и хубавите спомени за нашата България ще си останат тези от детството, от истинското детство, без TV и PC...

 
  ...


...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 38cb50e5ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   ей, номер 5. - сега детството е още по-цункано, поне парно има в училище и какви ли не придобивки и глезориики.
На запад децата това го сънуват - плод, обяд, занималня...
Не знам, ама по мое време не само ТВ имаше, но и кабеларки,интернет не много, само в клубовете
авторката

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 дни
hash: 7a30f57390
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Извини ме за любопитството, но бих искала да попитам какво работиш? Или в коя страна си? Наистина ме мъчи любопитството, защото както се разбира в изложението ти, си доста добре платена. Искам да зная към какво да се насоча и към какво да се стремя

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: 5bbd53e3f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   номер 7. - съжалявам, но държа на анонимността си, само мога да кажа, че няма значение къде бих почнала да работя - образованието ми и качествата ми ме дърпат напред. Междувременно работя за себе си. Препоръчвам го на всеки, който знае какво иска и как да го постигне - и да - междувременно печеля и в България пари с това, което правя.
Съветвам всеки, който има амбиции да гледа да направи поне една магистратура, после специализация в развита страна - друга от ЕС (без Южна Европа, Северна Италия може) или в САЩ, Япония, Австралия, Канада, Сингапур, Южна Кореа и т. н.... не се оставяйте идеята за пари да ви води, а нека знанието и Вашите заложби да бъдат решаващи.
И, номер 7. - не е толкова важно къде ще живееш, а кой си и какво можеш да сториш от това - познавам много хора, който и в България за това време постигнаха повече от мен, и много, който се провалиха на Запад - включително местни.
Гледайте малко филми, четете, слушайте музика - съдби като тази на Еминем, на Бийтълсите (чуйте в youtube http://www. youtube. com/watch? v=njG7p6CSbCU) не са изключение, а ПРОСТО СА МАСОВИ - тези хора са успели по случайност или не да се измъкнат от блатото.

As soon as you're born they make you feel small
By giving you no time instead of it all
Till the pain is so big you feel nothing at all

още от раждането значи си смачкан.
Социалното неравенство не си мислете, че в България е особено голямо. Ние на 30 мислим за собствени жилища, но и на Запад има хора,които си мислят как да преживяват.

Номер 7. сам трябва да знае към какво да се насочи и към какво да се стреми - всеки човек е индивидуалност, космос, красив и има индивидуални заложби.
Да, средата, семейството дават много, но не са определящи, не е и страната определяща - А ТИ САМ. Когато успееш да се откъснеш от ролята си на малък човек, когато изправиш глава и поемеш по пътя си, тогава ще си намерил пътя, СПЕЦИАЛНЕН за теб.

A working class hero is something to be

.... трябва да бъдеш значи някого, за да се извисиш над масата, която те е създала и от която идваш.

There's room at the top they are telling you still
But first you must learn how to smile as you kill
If you want to be like the folks on the hill

и да, трябва да БЪДЕШ БЕЗКОМПРОМИСЕН, СИЛЕН, и твърд, за да се изкачиш по стълбицата, с мрънкане, с оплакване не става!!! И да - трябва да се усмихваш, когато обиваш - познавам, човек, който трябваше да подпише уволнението на 2500 човека и не издържа на напражението - сърдечен удър.


Авторката

П.П. съветвам хората под 30 действително да емигрират, но не без концепция и не, за да прислугват. Опознайте света, даже ако не искате да учите - хванете една раница и отидете в Нова Зенландия - там има младежки програми - работиш малко, учиш език и култура и не ни трябва виза...има 1000 начини, но само докато човек не е обвързан и няма семейство. Ако имате деца, гледайте изключително тяхното благополучие и за мен това значи - край на номадството и да - искам детето ми да си расте в родината!

 
  ...
преди: 13 години, 9 дни
hash: c3738c64b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Колко хубави послания!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 8 дни
hash: 348eb9e115
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не мога да се спра и трябва да кажа. Тръгнах преди пет години за Испания сама жена с един куфар с мечти и дете малко в България. Чистех къщи учех език плаках страдах всеки ден си стягах багажа но така и не стигнах до летище то.
След година и малко детето и мажа ми бяха при мен. Да разправям друго не трябва само да кажа и да се похваля май е че детето ми в момента владее писмено и говоримо български испански и говоримо само английски. Какви скрупули да има в родината дали щях да го постигна а и да кажа таксата на училището което учи е 180 евро и не е от училищата в гетото. Това мога да ти го гарантирам. Аз продължавам да чистя къщи да пера и гладя но не срещам хора който ме мислят как беше за източни боклуци. То всичко е до късмет на какви хора си попаднала за да си почуствала тази обида. Детето поиска да ходи на плуване ами да записах го кога в родината ще си позволя да го запиша някъде и да му плащам таксата като едва с баща му свързва ме двата края. И така не всичко е толкова черно както го казваш да има ги такива хора но те сами са решили да не влагат в децата си и са се оставил на течението. И за това са тези гета и за това са там нашите деца от безхаберието и алчността на родителите им. Но не е при всички така. Не всичко е помия навън както си го направиш. Обичам си родината но не и държавата.

 
  ...

...
преди: 13 години, 7 дни
hash: 771f4408dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Колко романтично, само че все още мнозина помним онези хубави времена на мизерии, опашки, тъмнина и студ и не желаем да се връщат. По темата - номер 11 го е казала най-точно, мога да добавя само кой за каквото е тръгнал. Който си е източноевропейски боклук тук, такъв си е и там и навсякъде. Който няма амбиции, не учи езика и не е отишъл да работи и да се интегрира живее в гето и там му е мястото - при многонационалното подобно шкарто. И тук циганите предпочитат да са в гето по същите причини. И всичко си има цена - номер 11 е платила такава, но най-важното е, че цялото семейство са там, темата за патриотизма е хубава, но светът вече е село и нека всеки реши къде иска да живее и работи. Иначе авторката е права за едно - плужици с екзотично образование и с по година стаж търсят под вола теле и все нещо им е криво и им пречи както на кривия вълната- а кой да ги научи на труд и постоянство? Или пак учителите са виновни? Разтапям се от кеф, като си спомня какви палатки се опъваха, какви мазни курбани се плющяха, теловете с гащи и потници и как се чакаше с месеци да ти свирят Кьоравото Коле и Ибрямът селяндурските евъргрийни - какви пари се трошаха, всички да видят, че Сульо завършва СПТУ, отива войник или се жени. На абитуриентския бал мен и моите съученици не ни изпратиха и родителите, защото бяхме събрани все отдалеч във високорейтингова гимназия, новобранска не правих /просто сложих необходимите неща в куфарчето и се качих на влака/, а сватбата ми беше 20 души и си я платих сам. На 32 вече бях емигрант за година, после на 35 пак и ако имам апартаментите, колата и банковите сметки за образование на децата - всичко е оттам. И чистач бях и чинии мих, но и управител на ресторант също. И местните се отнасяха към мен с уважение, защото работех здраво. Прибрах се, защото жена ми децата не искаха да живеем в чужбина - е, живеем и тук. Иначе също съм благодарен на родителите си, че ги имаше и ме изучиха, както и ме научиха на труд и отговорност, благодарих им в деня, в който положих последния държавен изпит, на другия ден започнах работа и оттогава нищо не съм искал или вземал от тях - така мисля, че е правилно.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 13 години, 7 дни
hash: c4e5396bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мечо Пух, радваш на макс! Редовно ти чета коментарите, чета ги и на мъжа ми - и двамата много ги харесваме - и като стил и като съдържание, най - вече. След теб рядко имам какво да добавя. Дай Боже повече здравомислещи хора като тебе, че готованковците са на път да затрият държавата. (Не, че светът ще се свърши от това, естествени исторически процеси са, ама ще ми домъчнее все пак:)

P. S. Авторката е права за много неща.

Поздрави: Борония

 
  ... горе^
преди: 13 години, 7 дни
hash: 771f4408dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Благодаря, Борония, същото мога да кажа и за теб, радвам се, че измежду младото поколение има и здравомислещи хора и ти си пример за това. Прочее, верно е, че авторката е права за много неща, в предния пост прибързах и се плаша кой ще работи след 10 години, като чета анализа и. Иначе препоръката и млади хора да емигрират и да опознаят света поддържам - не е задължително всички да останат някъде, и сега границите са отворени, но далеч не всеки си прави сметка да живее в чужбина - и това е хубавото на свободата. Последният ми работодател в чужбина, когато ме изпращаше каза "Много е важно, че постигна целите си и реши закратко материалните си проблеми, но по-важно е, че придоби житейски опит, който ще ти служи повече" - и се оказа много прав.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4b98d7cb30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз съм едно обикновенно момиче на 17 години, което обича адски много своето семейство. Толкова много, благодарна съм им за всичко, което ми дадоха -възпитание, чувство за отговорност, трудоллюбие, материално не са ме лишавали, макар че това не е от най-голямо значение, но го правят ЗА НАС. Макар и малка, осъзнавам това, защото връстниците ми не оценяват това, което имат. Чуствам се щастлива и искам само да са ми живи и здрави, за да им се отблагодаря. Амбициозна съм заради тях, за да стане от мен човек, да се гордеят с мен, да изпълня `синовния дълг`, да видят света, да видят, че сме добре-искам го повече от всичко и вярвам, че ще го постигна! Трябва да сме благодарни на родителите, защото без тях сме за никъде!
Поздрави, Магдалена

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 1968f183d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Магдалена, чудесни думи!
Аз отдавна не бях чела коментарите тук и по принцип съм съгласна с Мечо Пух и с Борония... и при все - не искам да си мисля, какво щеше да стане от мен, ако нашите бяха гледали собствените си материални интереси и ни бяха замъкнали по гетата, за да си купят апартамент например......, защото такава е съдбата на 99% от нашите емигранти - изключвам тук студентите, говоря за икономическите емигранти, които отиват като семейство, за да работят ниско квалифициран труд, а децата им нямат достъп до нормално ежедневие и образование.
Не твърдя, че мизерията през 90-те у нас беше нормално ежедневие, но поне засягаше всички нас и всички заедно бяхме в кюпа. Има разлика - в България в училището не си източно европейски боклук, НИКОГА! Просто защото всички биха се обидили сами себе си

Авторката

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2dbe6721f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Твърдиш, че децата на емигранти работници са неуки и не ходят в университети и живеят по гета. Много грешиш. Ако наистина идваш от западна Европа, би трябвало да знаеш, че в университетите учат всякакви, само да имат желание - и турци, и мароканци, и китайци, и деца на работещи българи като чистачи или строители. Не бъди такава лъже-патриотка, като главно за собствената си паница гледаш. Имаш чувство на превъзходство над другите което се усеща.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 3d2d2c76bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Много точно казано от номер 18. Ти направи точен анализ на авторката. Не знам имали нещо друго да се каже за и по темата. Нещо ме накланя на мисълта че нещата при нея не са точно така както ги представя. Някъде дълбоко нещо се е скрило и се лъже че нещата са точно така както са представени.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f8b6cb3993
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Много лъжи напиказва авторката (Сиси, Жижу и т. н. ). Изобщо нещата не стоят така. Ако родителите й бяха заминали, сега може би щеше да живее дори по-добре от сега. Пак щеше да е завършила университет, но детството й нямаше да е минало в чакане по опашки, глад, празен хладилник и т. н. Което ме навежда на мисълта, че тя е човек, който е живял крайно бедно. Защото не е вярно, че всички тогава сме били равни, пак си имаше бедни и богати. Ние примерно бяхме от средната класа, понеже моите родители са вишисти, нямахме много пари. Но никога не сме живяли в мизерия, никога на квартири, докато при авторката е бил опрял ножа до кокала. Това я е настървило с пълна сила да постигне нещо, затова е заминала да учи на запад. И след като е завършила, в собствените си очи тя се е издигнала страшно много. От тук идва и чувството й на превъзходство над останалите, което дефакто си е само чувство, защото превъзходство няма. Личи си, че не е от най-интелигентните по правопис и начин на изразяване. Но все пак я поздравявам, че се е опитала да направи нещо в живота. Само че.... стига с този комунистически начин на изказване. Така навремето майка ми казва, че в училищата им разправяли как на запад било само глад и мизерия и който отиде там е обречен да живее на улицата цял живот и т. н. А в същото време емигрантите са живяли като бели хора, докато мизерията е била в България. Направи не мога да повярвам, че млад човек, който се смята за образован и интелигентен, може да разсъждава по този начин.
Темата май отдавна е изчерпана, но все пак още едно мнение...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker