В омагьосан кръг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120988)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21870)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

В омагьосан кръг
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1452 пъти
Здравейте, споделям историята си, защото не мога да преценя как да постъпя. Моля, посъветвайте ме какво да правя?
На кратко: родителите ми никога не са се разбирали, живеели сме в караници и скандали, майка ми страда от депресия. Има моменти, когато наистина е нетърпима. Баща ми постоянно се оплаква и все е недоволен.
От много време не живея с тях , на 26 год. съм и самостоятелна, с партньора ми плануваме да имаме дете. Но се чувствам обременена от родителите ми. Усещам, че отделям прекалено внимание на проблемите им. Те постоянно ми се оплакват един от друг, майка ми се държи ужасно с баща ми, но и той не и отстъпва. Баща ми често ми казва неща от сорта:
-, , ще ти пратя майка ви, да се оправяте с нея, говори с майка ви да се вземе в ръце, кажи на майка ти да направи нещо... ''
Майка ми е недоволна от живота си с него, разказва ми как е можела да се омъжи за по-добър и заможен човек, как си е пропиляла младостта с баща ми, как се е омъжила без да иска. Истината е, че не са един за друг, единствено ние със сестра ми ги свързваме.
Като по-малка се въвличах в историите им и поемах отговорност, но вече ми идва в повече. Сега в прав текст им отвъщам, че техните отношения са си тяхна работа и да не ме намесват. Но не разбират от дума. Според баща ми съм длъжна да взема отношение и ми се обижда, когато не го направя.
Лошото е, че когато им дам съвет, те ми се сърдят, че не ги разбирам и пак си знаят тяхното.
Значи хем искат да им помогна, хем като им дам съвет не го искат!
Мъчно ми е, защото не иска да страдат и да са нещастни, но не знам как да им помогна. Баща ми иска просто да се оплаква и да ми набива в главата, колко е лоша майка ми, но това ме натоварва. По принцип майка ми също ми се оплаква, но като вижда че не ми е приятно и спира. Искам да си говорим за други неща с баща ми, но когато му се обадя той само се оплаква колко е зле, а аз съм голям човек също си имам проблеми... моля ви, как да се държа с тях, искам да са добре и да са щастливи, но как да им го обясня?
Не искам да съм егоистка и да съжалявам, че съм им обърнала гръб, но и взема страна не мога, наистина се чувствам в омагьосан кръг.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8ea95a11a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В момента в който започнат да мрънкат , рязко сменяш темата , ако попитат защо бъди пряма " Не ми харесва да слушам такива неща " и пак сменяш темата .

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6f0bf05948
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо не се разделят? Това е техният живот и ти не си съдия. Само думичка да ти кажат, ги отрязваи не слушай повече. Не разбираш ли, че те манипулират? Отрежи ги с риска дори да нямаш контакт с тях. Ти градиш семейство и нямаш нужда от това, ще съсипеш живота си. И без това са оставили отпечатъка и трябва да работиш в посока твоето бъдеще и очистване от това влияние, защото подсъзнателно ще го прехвърляш на твоите деца.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0c4c7ce88f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Въобще не си им длъжна да взимаш отношение към проваления им брак. Кажи им да не те занимават. Явно си се опитала да наложиш някакви граници, но те не са сработили, защото е нямало последствия при нарушаването им. След като им каза да не те занимават продължи ли да вдигаш телефона, да даваш съвети, да обръщаш внимание? Ако си, значи не си сериозна. Бъди майка и съпруга, не бавачка на вашите!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 400fd77a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всеки има правото да прекрати връзка с "токсични " хора, било то и РОДНИНИ. Негативизмът е болест, която за съжаление се прихваща много по - лесно от позитивизмът. Мисли.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f35e11f251
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Какво се занимаваш с глупостите им, да се оправят. Ако ти говорят само негативни неща не им се обаждаш и това е.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9c96b3d2c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря ви за подкрепата, имах нужда да чуя странично мнение, защото не бях сигурна дали постъпвам правилно и се чувствах като студена егоистка. Като се замисля, проблема е повече свързан с баща ми. Майка ми не ми се оплаква чак толкова, а и като и направя забележка спира. Но лошото е, че баща ми ми се обижда. Явно така е започнал да ме манипулира несъзнателно. Той усеща, че ми става мъчно и пак му позволявам да мрънка. Ще бъда по-настоятелна, ако иска да ми се сърди, аз съм в правото си да откажа да ме манипулират и да ме засипват с негативни мисли. Това, което ме притеснява е, че може да му повлияе зле на здравето. Все пак като го излушвам, до някъде му е по-леко, а ако се случи нещо с него ще се чувсвам виновна, че не съм го подкрепила.... ето това, е което ми пречи да го, , отрязвам''.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker