Вечните проблеми с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вечните проблеми с майка ми
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1750 пъти
На 16 съм момиче. Проблемите ми със семейството ми не са от вчера, но днес ми се скъсаха последните нерви и искам някакви съвети. Майка ми непрекъснато ми нанася психичен тормоз. Тя е истеричка, която вдига скандал за най-малкото нещо. Винаги е била безработна домакиня и е обсебена на тази тема. Абсолютно всеки ден ми крещи как стаята ми е разхвърляна, не съм вършела никаква работа, а това не е вярно. Съжалявам, но да има 3-4 неща на масата, и то такива които ползвам постоянно и просто трябва да са там, това не е разхвърляна стая! Винаги си мия съдовете и то на ръка, въпреки, че има миялна машина. Същото е и с дрехите, пера ги в леген. А всички други използват пералнята и миялната. Говори ми как едва ли не домакинската работа е най-важното нещо в живота, сякаш няма да имам бъдеще, ако не мога да я върша. От както съм на 10 години ми се кара, задето не мога да готвя и защо не съм го правела. А когато се ентусиазирам и започна да готвя, тогава пък ми се кара, защото съм "цапала", а аз винаги си чистя веднага, ако случайно някъде нацапам. Никога не е доволна, каквото и да направя. Освен всичкото това непрекъснато досаждане и въртене на една и съща плоча, никога няма да забравя и обидите, които ежедневно ми отправя. Казва ми: че мириша на пор; че съм мързелива; че съм психично болна; че съм дебела (аз съм 47 кг при 170 см, дебело ли ви се струва? ); казва ми, че съм глупава и хората не ме харесват и ме отбягват. Нищо от това не е вярно.
Нещото, което преля чашата и ме накара да напиша темата се случи тези дни. Накратко. Имам си собствена стая и нощем почти винаги спя чисто гола. Правя го просто, защото се чувствам удобно, а и освен това е много здравословно. Не виждам нищо сексуално в голотата, за мен тя е нещо напълно естествено. Разбира се, не се разхождам гола пред другите хора, когато спя съм много добре увита в завивките. Това, което се случи. Събудих се в 4 през нощта и майка ми стоеше пред мен и ми крещеше как съм ненормална и ще ме изкара гола на улицата. Държеше се с мен така, всякаш съм убила човек. Казах ѝ, че не съм направила нищо лошо. Каза, че когато баща ми се върне ще му каже за случилото се и "какви неща правя". Съжалявам, но първо това е моята стая и навлиза в личното ми пространство, какво ѝ влиза в работата как спя? ! Второ в това да спиш гол няма нищо ненормално, както тя го нарече. Стоях 50 минути, слушайки я да ми обяснява как не съм наред с главата, след което опита да ми издърпа завивката, с която се криех. Освен всичко това пречи и на образованието и бъдещето ми. Всеки ден се самообучавам за нещото, с което ще се занимавам в бъдеще, а тя ми казва как няма да успея, домакинската работа била по-важна, и ми се подиграват, че чета книги. Правя си спестявания за бъдещето си и точно когато събера 200-300 лв тя идва и ми ги взима и ми забранява да спестявам. След което не ги виждам с години, защото ми ги крие. Иска когато стана на 18 да се изнеса, "тя не е длъжна да ме издържа и да ми плаща сметките", и да не разчитам на нея за нищо повече. Кажате ми как на 18 години, току-що завършила 12 клас, аз да имам пари да си купя собствен дом или да плащам наем, само за да не живея при нея. Относно баща ми-той се прибира веднъж седмично удома и винаги е на нейна страна. Това не е истински живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: e519d6405e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Напомняш мити и твоето семейство на главната героиня, момичето от филма "Матилда". Това, което майка ти прави не е нормално. Това което можеш да направиш-следващия път като започне да ти вика и забиваш един юмрук в носа и да видим дали ще ти крещи. Или я наритай едно хубаво, така да се посвести и да си даде сметка, че вече не си малко дете. Едва ли ще си позволи да се държи повече така с теб. Аз направих подобни неща с моите родители и оттогава много ме уважават и повече не са си позволявали да се държат неадекватно с мен. Ако не ти стиска-изчакай докато станеш на 18, намери си работа и гадже и се изнеси.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e58b90157c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Събирай си пари без тя да знае. Освен това е добре да си облечена с нещо, да спиш гол когато си имаш твоя къща. Спи по гащи и тениска. Майка ти е луда ясно е, така че си опитай акъла и та 18 бягай далече. И поговори с баща си на саме. Да почва работа за да е ангажирана с нещо.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7fab8f3ed4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ами ще се изнесеш на 18, иначе ще правиш каквото ти казва докато си в нейната ктъща. Освен това, не е длъжнада те гледа след това. Сигурно не си купуваш маратонки и сандали до 30 лева от мат стар, а твоите са
поне по 100. Я виж нейните колко струват??? И те с бащата ти са хора и искат да поживеят малко- море, ресторант, хубави обувки, след като си вече пълнолетна. А и не забравяй, че майкати те е научила да държиш лъжица и ти е бърсала насрания задник. Уважавай я и за това.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3f104a16f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не й обръщай много внимание, мисля че има Хашимото жената ако си чувала за Хашимото то отключва тази истерия. Разбирам че ти е трудно но разбери я все пак Не я слушай много какво ти говори. изтърпи още 2 години и като станеш на 18 се изнеси

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ddaa6116b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Тя ти казва тези неща, защото тя Е тези неща. От слабост.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: db1a6f65be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Четейки те, много се зачудих, какво може да накара една майка да казва такива неща на единствената си дъщеря. Първо се замислих колко ли домакинска работа имате за вършене, но после като прочетох че баща ти се прибира веднъж седмично у дома, ми стана ясно че става въпрос за домакинска работа само за вас двете и след като на второ прочитане прочетох че си миеш съдовете, твоите съдове, переш си дрехите, твоите дрехи, нещата ми се изясниха. Напълно нормално е да не можеш да събереш съдове за да напълниш миялна, след като става въпрос за 2 чинии и 2 чаши дневно, напълно нормално е особено през лятото да си препираш дрешките на ръка, че кога ще събереш цяла пералня, не си преставам, че говориш че си переш и чаршафите на ръка, а става въпрос за тънки летни дрешки от нежна материя които не биха понесли дълго пране в пералня. После се замислих дали това в събуждане в 4 часа е било първото и единствено предупреждение, че според нея не бива да спиш гола, надали, мисля че това е пиковия момент в които майка ти е не можела вече да търпи да не се спазват правилата в нейния дом. Същата е и причината да ти ги реква глупостите, че си ползвател в дома й още 2 години.
Останах с впечатлението, че ти се делиш и после се сърдиш че тя имала прекалени изисквания. Переш си и си миеш чинията отделно, говориш за чистене само на твоята стая, което изглежда не правиш добре щом след това ти крещят, отказваш да помагаш в готвенето, което е само за вас двете за бога, следователно тя върши всичко останало.
Реших пак да се върна да прочета за какво ти се карат всъщност. За непочистената ти стая, за това че не помагаш в готвенето, не мога да си обясня думите "че мириша на пор" изглежда с това иска да ти каже, че не се къпеш достатъчно често, или че миришеш на цигари от пушачите в компанията ти, или просто ги говори в яда си. Но щом те притеснява факта, че ще каже на баща ти, значи виждаш че грешката е в теб, особено щом той подкрепя нея. Някак си не мога да повярвам на думите ти, че не ти дава да четеш образователни книги, та кой ти дава пари да си ги купиш тези книги, не ни казвай че си купуваш научни книги с джобните защото всички знаем колко струва една такава книга, затова май става въпрос за любовни романи и тя е права да смята, че домакинската работа трябва да се свърши преди да се посегне към удоволствието да се четат романи. Колко домакинска работа има в един дом в който живеят само майка и дъщеря? Всеки ден по 30-40 мин и къщата ще блести, от това ли се оплакваш? Или те мързи да го правиш но не искаш и да ти го казват. Не забравям и факта че проблема ти е стигнал пика си когато сте във ваканция, мога да ти вляза в положение ако ходеше на училище по 6-8 часа на ден и после на курсове или тренировки, обаче през ваканцията да не се сещаш да вършиш домакинската работа особено щом толкова често ти я натякват. Кажи защо не вършиш това което тя иска да бъде доволна и да си мълчи.
Искаш да я насолиш, пред нас, че ти взема спестяванията, обаче твърдиш че не ги харчи а пак за теб ги пази и то с години.
"как на 18 години, току-що завършила 12 клас, аз да имам пари да си купя собствен дом или да плащам наем, само за да не живея при нея. "
Ами пред теб са два варианта или на 18 се хващаш работиш и си плащаш наем и се издържаш, или спазваш нейните правила и тя няма да те изгони веднага и ще ти помогнат да си учиш висше.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ac837835ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе коментиращите, вие нормални ли сте??? Аз очаквам дете и просто ум не ми го побира каква причина трябва да имаш за да се държиш така с детето си, а вие оправдавате майката. Къщата била нейна, не била длъжна да я издържа... ами защо изобщо има дете ако няма желание да подкрепя детето си? ! Другото, което ме потресе е взимането на личните спестявания на авторката. Ако ще за розови балони да ги изхарчи - парите са си нейни. Майката като не е искала дъщеря ѝ да има пари - да не ѝ е давала! Щом детето си ги е събрало - край, нейни са си. Относно къщната работа - дори дъщерята да е виновна за нещо, майката къде е била във възпитанието ѝ??? 16 години не са малко време да възпиташ детето си, а ако не си, значи си се пртовалил като родител, точка. За бащата... просто няма какво да го коментирам, това е някакъв статист в семейството за мен.
А това дали авторката спи гола е просто безумно. И аз спя гола, защото се задушавам ако съм с нещо облечена, а и си ми е по-удобно така и си ме кефи. Другото което е, личното пространство трябва да се спазва, нищо, че къщата и детето са твои. Това по никакъв начин не ти дава право да нахлуваш среднощите с крещене. Това си е тормоз и си е направо за агенция закрила на детето.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: ec6ed92de3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Пха тая твоята майка нещо не е в час ми се струва, аз спя винаги по гащи и тениска и всяка вечер седя по гащи, защото живея сам в общежитие а в стаята съм си сам и стоя както поискам, майка ме изгони от къщи и отиде в друг град и ме остави да се спасявам - изгонила ме е на 21 години сега съм почти на 26 какъв е проблема че спиш гола- това е нормално и полезно
Момче съм

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker