Токсични баба и чичо - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Токсични баба и чичо
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1581 пъти
Здравейте. Аз съм момче на 18 години и живея с майка ми, баща ми, баба ми и чичо ми, който е сам. С родителите си слава Богу се разбирам, те не са от токсичните, но баба и чичо са точно такива! Контролират и се карат на мен, а също и на родителите им за всичко - да не се излиза, когато било студено, винаги да се прибирам под час, уговорен с тях, всяка кашлица или духане на сопол е повод за притеснение, когато някой е болен не го оставят намира, докато не оздравее, неразбирайки, че на болния освен грижи, му трябва почивка и спокойствие и т. н. Все такива бабешки историй, на които и чичо ми се връзва, нищо, че не не от нейното поколение(може би защото няма собствено семейство). Майка ми и баща не са се изместили от тях и няма и да се местят, защото са от тези хора, които предпочитат да търпят всякакви ситуаций и да нямат спокойствие, вместо да плащат наем или кредит. Аз обаче не мога да живея под този полицейски режим. Ядосвам се още повече от това, че в сравнение с повечето ми връстници аз водя така да се каже сдържан живот - не пия, не пуша, ям си здравословно, не прекалявам пред компютъра, излилизам и се разхождам някъде всеки ден или през ден, не седя до късно по заведения и дискотеки, защото не съм такъв тип, но те все за нещо ме критикуват, че не го правя, както според тях трябва. Проблемът с изнасянето обаче ми е следният. Това, че ще трябва да започна някъква почасова работа за студенти, с която сам да си плащам наем, храна сметки и т. н. е едно на ръка - да неприятно е, но предпочитам да плащам, отколкото да търпя контрол за всяко нещо. Само, че изместването не може да промени характера на баба ми и чичо ми. Какво да правя, ако те започнат да се притесняват за мен, че не живея правилно, че като съм сам, било страшно ако нещо се разболея и др. За тях това, че не съм свободен при тях нищо не означава. Особено се притеснявам, за баба ми, че може да вдигне кръвно и недай си Боже ако и стане нещо ще ми тежи на съвестта, колкото и да ме ядосва. Въпросът ми как трябва да се постъпи в този момент от ситуацийте с токсични семейства? Благодаря предварително са съветите.

Моля модераторите да публикуват историята ми, защото се нуждая от съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 757a039952
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако баба ти качи кръвно, защото такъв и е характера. Изнасяш се и на никого не си длъжен.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8f5ffaa605
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "на мира" (отделно) и "историИ" се пише!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2aa9f4ff6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много правилно си усетил, че чичото и бабата са токсични, както и защо родителите ти не са се изнесли. Знаеш, че ти не си като тях и не си длъжен да ги търпиш. Прочети Вашите слаби места на Уейн Дайър или за емоционалната зависимост към родителите (в твоя случай роднините). Ти си отговорен само и единствено за собственото си щастие и здраве, не за техните. Ако усетят, че се притесняваш за здравето им, само като чуят, че ще се изнасяш и ще получават инфаркт. Но всъщност, изнасянето от родния дом не е повод за тревога и инфаркти, а напротив - повод за щастие и гордост, че си отгледал млад и независим мъж, способен да се грижи сам за себе си. Като жена, която живее от 8 години сама в София, ще ти кажа, че няма по-хубаво нещо на света от това да постигаш всичко сам и да не зависиш от роднини. С поведението си баба ти и чичо ти те скопяват и те карат да се чувстваш негоден да се оправяш сам в живота, което не е така - като избягаш далеч, ще разбереш. Ти вече усещаш, че това са бабешки глупости. Не им позволявай да ти вменяват чувство на вина и дълг - ти не си длъжен да изпълняваш желянията им.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 14cd896c62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   На 18 си вече, какво си се разхленчил. Махаш се от тягостната обстановка и си изграждаш свой живот!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4251d591b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Момче, чичо ти дори и да имаше семейство пак щеше да ѝ се вързва на старата госпожа.
В нормалните страни всички хора на твоята възраст работят почасова работа, та даже и на по - малко години, още от 16.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0fe80c3105
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма какво да го мислиш намираш си почасова работа и се изнасяш ако искаш повече да работиш записваш се да учиш задочно! На тези отровни хорица майната им!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker