Омръзна ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Омръзна ми
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1411 пъти
Здравейте, момиче на 19 години съм и никога друг път не съм споделяла нещо в този сайт, въпреки че съм чела истории от него.
И така, да започнем с моята история. Преди по- малко от година се обвързахме с едно момче, което познавам от няколко години. Обичаме се страшно много и двамата сме амбициозни, и двамата искаме да прекараме живота си заедно, естествено като всички влюбени хора на този свят. От няколко месеца живеем заедно, занимаваме се с различни неща, които малко хора на нашата възраст биха се занимавали, като например, че си отглеждаме зеленчуци, грижим се за животни и куп редица неща. Всичко стана съвсем неочаквано.
Родителите ми винаги са били строги с мен, пример за това е, че на 18 години имах вечерен час 22:30 ч. Постоянно трябваше когато съм излязла, макар и да не живея в големия град, да ме проверяват къде съм, с кого съм и всякакви такива потискащи неща за един млад човек. Разбирам, като станеш на 18 не означава, че си много голям, разбирам, че са родители и че се притесняват, но това вече е прекалено.
И сега, от както съм с момчето, с което живея, те продължават да ме потискат, но не само мен, а и него. И най- малката грешка да направим, те скачат веднага. Има случаи, в които нищо не сме направили, те отново се заяждат, а приятелят ми се ядосва от това, тъй като те се месят и объркват всички планове, които сме си ги планували занапред.
Пример за това е, че искаме да заминем за чужбина да работим и съответно искаме и двамата задочно да учим. Само като им споменах задочно обучение, те почнаха да ме заплашват, че ако съм направила такава стъпка в живота си, те щели да се отрекът от мен, а представете си като им кажа, че искам да замина за чужбина. Целта ни е докато сме млади, да си изкарваме пари, макар и трудно, искаме да се справим с живота, но естествено да сме си заедно!
Намерих си работа да раздавам флаери, какво толкова, просто раздаваш някакви хартийки и ти плащат за това, а родителите ми не го одобряват, защото съм щяла да раздавам на пияни и надрусани туристи и всякакви такива неща. Не било сигурно, че съм щяла да взема тези пари, вместо флаери съм щяла да раздавам наркотици, щяла съм да бъда сред пропаднали хора, да, но, защо пък те ме пращат сервитьорка, защото било при техен познат, съответно да съм под техен контрол и всякаш по заведенията и то на плажа няма наркомани и пияници...
И сега тъй като се наложи приятелят ми да отиде по работа в чужбина с баща си, аз трябва да съм вкъщи, тъй като според родителите ми щели родителите на момчето да си кажат, че съм се била натресла у тях, него докато го няма, а то не е така. Ако беше така, то те щяха да си го мислят и докато той беше тук. Неговите родители са толкова свестни хора, с майка му мога много повече да си споделям, отколкото с мойта и на всичкото отгоре, тъй като аз не мога да отида да се погрижа за моите и на приятеля ми ангажиментите, трябва майка му да ги поеме, а тя е заета жена, не е като мойта да седи вкъщи и като й кажеш, че задълженията и са само да готви и да чисти, тя да ти се ядосва и да ти казва това ли заслужих за тези години, които те гледах..
Все такива купища глупости, с които вече не издържам.. Всеки си има живот, който му е даден да си го изживее както иска и с когото иска, живеем в 21 век.. Омръзнало ми е от забрани и подкани, които ми объркват бъдещето, а най- лошото е когато не можеш да споделиш нещо на семейството си, което трябва да бъде и да те подкрепя във всяко едно начинание, което искаш да започнеш, стига това наистина да не застрашава теб и околните.
Пожелавам лек и успешен ден на всеки, който е прочел историята ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: b8713c0450
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се притеснявай и аз на твоите години постоянно търсех работа, баба ми беше същата вика че нищо нямало да стане от мен, че съм бил необразован а търсех работа и помагах на ресурсните учителки за децата да учат . Даже като й споделя все се дразнеше че децата нямало да ме харесат как им помагам докато учат а госпожите учителки бяха доволни от мен .

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f2a70efdf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много родители не осъзнават, че страхувайки се за вече порасналите си деца и ограничавайки ги, ги отдалечават от себе си. Пример за това е и моята майка. Бях на 19, когато ми забрани една вечер, да изляза наблизо, с един приятел. Когото тя познаваше и знаеше, че е най - скромното и добро момче, на света. Но просто, продиктувана от някакво моментно, лошо настроение, ми каза - не, няма да слезеш. Аз седях с ключовете в коридора и не знаех какво става, защо - не. Момчето ме чакаше долу и му се обадих, да си тръгва. Беше ужасно. Това се случваше често.
След това, тръгнах с едно момче и след една седмица, направо се нанесох у тях. Ако майка ми не беше ме подтискала цял живот, нямаше да бързам, да заживявам с него, толкова бързо. Но тогава, за мен това беше рай. Напълно свободна и можех да правя каквото си искам. Тя вече, нямаше какво да направи. Няма как и с полиция да ме прибере, защото бях пълнолетна, отдавна. И така, малко по малко се примири

Мисълта ми беше, че този тип родители, постигат накрая обратния ефект. Просто не знаят и не умеят, как се гледа тийнейджър.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 59522f552c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ти си вече пълнолетна. Благодари им за съвета и продължавай напред! Към много добра посока вървиш, не позволявай на родителите ти да ти пречат!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker