Срам ме е да кажа на друг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86349)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19792)
 Секс и интимност (10175)
 Тинейджърски (19038)
 Семейство (4194)
 Здраве (7096)
 Спорт и красота (3712)
 На работното място (1722)
 Образование (4932)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (846)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1378)
 Други (11481)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Срам ме е да кажа на друг
преди: 8 месеца, 4 дни, прочетена 1265 пъти
Здравейте! Аз съм на 22 години. Има неща, за които нямам с кой да говоря и реших да е тук, анонимно. Родителите ми са разведени от 20 години. Живяла съм само с майка ми. С нея сме напълно сме различни като характери, но сме близки, аз й споделям всичко, нямам тайни и никога не съм я лъгала, приемам я повече като приятелка, а не като родител. Тя се ядосва лесно и когато имаме спор за нещо обикновено изведнъж сменя темата и започва да ме обижда с неща като "същата си като баща си; безполезна си; за нищо не ставаш; мърша и т. н. Казва го за да ме нарани, приела съм го като черта от характера й и гледам да не се замислям върху думите й. Това не е ежедневие, случва се когато имаме различни гледни точки за нещо, но в останалото време нещата са добре. От няколко седмици се вижда с един мъж, който изглежда свестен - има си нормална работа, гледа си къщата, той също е разведен и има дете колкото мен на години. Харесвам го и смятам, че двамата си подхождат. Майка ми ми споделя къде са ходили, какво са видели, какво са си говорили, с две думи вълнува се и иска мнение как ми се вижда той. За съжаление усещам, че малко се.... филмира за мен. Неговата дъщеря го ревнува и тя изведнъж започна да се държи все едно и аз ревнувам нея. Говори по телефона с него в кухнята и като ида да си взема нещо тя започва "врагът идва; ти говори, а аз само с да и не ще ти отговарям и тем подобни. Малко ми е обидно, защото това не е така, дори да не го харесвах нямаше да се намеся, това си е нейния живот и аз нямам право да се бъркам. Попитах я в прав текст наистина ли вярва това, което говори и тя откачи. Разкрещя се, счупи няколко вещи и отмени почивката ни. Сега разбрах, че рожденуя му ден съвпада с почивката и са се разбрали тя да е при него. Е, добре, де, не може ли да ми се каже в прав текст, а трябва да извърта нещата така? Толкова ми стана болно как го направи - да се скараме и със скандал. Каза ми отново, че съм безполезна и вече започвам да го вярвам. Намеси как никой не ме обича, нито баща ми, нито баби, дядовци, приятели. И изведнъж аз осъзнавам, че е права, нямам никой до себе си, нямам близки приятели, нямам нищо. Правя се на нещо, което не съм - усмихната и весела, слушател за всеки, а когато ме нещо лично обръщам темата. Не искам хората да знаят каква е и затова не мога да говоря с никой познат за това. Много ми е мъчно, че ми се отварят очите и осъзнавам, че вероятно тя също не ме обича, а се прави, казвала е, че е жертвала живота си за да ме гледа. Казвала ми е, че съм грешка и никой не ме е искал. Не знам какво да правя, имам чувството, че винаги съм била манипулирана.... Може би греша някъде и не виждам къде. Всяко мнение по темата ще е важно за мен. Пиша от телефон и вероятно съм допуснала много грешки, за което се извинявам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 57cbb9b53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Майка ги е майка, и това с близките отношения само ти вреди. Какво значи си споделяте всичко? Има граница. Ти си на 22, махни се от тази жена, защото жя те съсипва. Мърша, ако ти си Мърша, тя какво е???? Лешояд. Не е нормално на 22 да живееш с майка си. Тя има нужда от свобода ти също, и къде ще ходиш с нея на почивка да не си на 5. Да си хваща този мъж и да се връща после спокойна.

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 874b05f69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз имах същите отношения с майка ми. Нашите са разведени от много години и живях само с нея. Появи се един мъж в живота й, и тя като почна - ти ми завиждаш, не искаш да съм щастлива, криеше се на терасата когато говори с него, тръгваше да нощува при него в друг град за няколко дни и не ми казваш дори къде е. Ако не дай Боже се случеше нещо с нея, аз не знаех в коя точка на България я. Тормозеше ме психически, казваше ми, че аз искам да е сама и постоянно й преча. Нито ме запозна с него, нито ми каза дори как се казва. Страхуваше да не й го отнема ли, и аз не знам. Абе някакъв кошмар беше. Така ми се бяха набили всички тези неща в главата, че бях изпаднала в дълбока депресия. Вече не живеем заедно, чуваме се рядко и животът ми е много спокоен. А отношенията с този мъж доколкото знам са приключили. Той няма как да я уважава, когато вижда, че тя не уважа детето си. Те ме обиждаше пред него, чувах я по телефона като му казва, че за нищо не ставам. Омитай се от вас час по-скоро, без много да ги мислиш нещата и започни свой живот. Не всички майки са добри към дъщерите си. Това са глупости, че няма майка, която да не обича детето си. Дълбоко в душата си повечето майки се състезават с дъщерите си и подсъзнателно ги винят за пропилените години и красота. Сигурно ще ме оплюят майките в сайта, но, повярвайте ми, знам какво говоря, и говоря от опит. Страшно е!

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 89a55add15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хора, хайде спрете се с това "как може да живееш с родителите си на 20, 22... " В крайна сметка не всеки може да си позволи да се премести на квартира и да си покрива разходите. Не всеки може да намери доходоносна работа и да се издържа на 20 години особено ако живееш в малък град. Не виждам и нищо лошо в това да отидат заедно на почивка, кое е лошото?
Към авторката - не съди себе си за това, че майка ти не може да изразява правилно чувствата си. Очевидно е, че сега е превъзбудена и екзалтирана от появата на този мъж в живота й. Има жени, които забравят околните, когато се появи мъж и се влюбят. Наранилате е с думите, но вярвам, че не ги мисли тези неща, просто я остави и не й се бъркай. Очевидно е, че не умее да общува и да се изразява. И за понякога не мога да разбера как ссессестра ми например толкова се обичаме, а бълваме само глупости една на друга. Неумението да показваш и изразяваш любов и загриженост кара отсращната страна да си мисли, че е мразена, без деиствително да е така. Не се самоизмъчвай заради пубертетското поведение на майка ти. Твърде дълго е била сама и й личи.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: f6d605df4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Моята майка беше труден характер, но от 16 годишни живеехме отделно, след определена възраст е трудно да живееш с родителите. Според мен майка да нарича така детето си не е нормално. Аз имам дете, но никога не бих му казала мършо. Може би е забременяла в труден момент, но не вярвам да не те обича, някой хора са си такива. Но има много странно поведение.... Винаги ли е било така?

 
  ...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: f35825f557
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Споделяме си всичко означава всичко бегло, не изпадаме в подробности чак. До преди няколко години бяхме в доста лошо финансово положение.. Това щеше да е първата ни почивка някога. Затова беше важно. Заделям пари, но предпочитам първо да оправя из нас - ремонт, нов уред. Егоистично ми е да се изнеса, а в къщи да не е наред нещо. Не знам дали някой ден няма да се наложи пак да живея тук, предпопитам да си оправя сигурното жилище.

Авторката

 
  ...


...
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: 7ef1932bbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Подкрепям номер 1. На твоите години не е нормално да си толкова обвързана с майка си. Реакцията ѝ е позакъсняла. Разведена е от десет години и сигурно безброй пъти си е представяла и репетирала ситуацията, която описваш. Само, дето не е забелязала, че ти вече не си пубер на 13, 14, 15 години, а жена. Ама, вземи порастни и ти.
Майка съм, предполагам около възрастта на твоята. А на твоите години имах син, вече проходил.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 2 дни
hash: ed52595c8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Яече в няколко мнения се усетих, че написах едно и също.

Помисли си, каква е целта ти. Това е.

Семейство, мъж, образоание и гони целта си.

Майка ти не ти е цел.
Аз на няколко пъти сбърках и заради родители пренебрегнах децата си. Грешка.
Докато и обръщаш внимание ти губиш себе си.
Или я игнорирай или се шегувай с нея.


Това за филмирането сигурно е така. Въобразяват си, че са интересни.
Ниска самооценка, липса на цел, на работа, на ангажименти.

Не прави грешката майка ти да ти става темата на живота.

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 1febd50260
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Изнасяй се! И още нещо - не е егоистично да се изнесеш вместо да правиш ремонти у вас. Какво си се хванала за полата на майка си, да не си дете? Освен това може и да нямаш приятели, защото само върху нея се фокусираш вместо да си комуникираш с други хора. Като се изнесеш ще де наредят нещата. Даже сега е моментът - ако е сама, ще се опитва всячески да те спре да се отделиш.

 
  ...
преди: 8 месеца, 1 ден
hash: 93fd11e5ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторке, изнеси се. Майка ти те е гледала достатъчно, и вече се е уморила. Сега има нужда да поживее малко за себе си. Казваш, че дъщерята на приятеля ѝ го ревнувала, съответно у тях може и да не е много удобно да се срещат. Тя може да иска да го доведе в нейната къща, а не може. И се дразни. А и не разбирам, толкова ли е трудно, като видиш, че тя говори с любимия си, да си вземеш набързо това, за което си влязла, и да я оставиш да си говори на спокойствие. Прояви малко съобразителност.

 
  ... горе^
преди: 8 месеца, 15 часа
hash: dd0fdcda9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Докато четох си мислех, че си на 13-14 годишна възраст. Мисленето ти е като на тийнейджърка. Майка ти не ти прави услуга, че си споделя живота с теб, нито ти си правиш услуга, споделяйки своя живот с нея. Намери си работа, заживей отделно някъде (ако трябва дели с квартиранти). Не е добре жена на 22 да има такова детско мислене като твоето.

 
  ...

...
преди: 8 месеца, 7 часа
hash: f35825f557
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Девети, ако се бавя ще напиша, че казва тези неща докато си правя нещо за ядене. За минута влизам, взимам каквото искам и излизам. А дъщеря му не живее с него.

Четвърти, да, винаги е била така. Както съм написала и в историята, това не е ежедневие, но е винаги когато се ядоса.

На втори историята се доближава с тази разлика, че тя ми говори за мъжа, запозна ме с него дори. Точно това ме притеснява, че създава грешно впечатление у него за мен. Казва му добрите ми черти, но в един момент превърта и започва да се държи както съм описала. Всички тайно, зад гърба ми. Не, че ми дължи обяснение, но няма да е лошо да знам кога не е в града, защото той е от друг град. Аз ако искам да знам веднага мога да й проверя профила във фейсбук. Личен и служебен в едно, почти всяка седмица ми се обажда да вляза за да видя дали има отговор на съобщения, когато тя не може. Никога не бих погледнала какво пише с него или с който й да е, ако не е по работа.

Последните две изречения на шести са просто не на място. И като цяло за негативизма защо живея у нас - не мога да си позволя да се изнеса, както трети се е досетил. Работя и уча. Ако искам да уча и да си поемам разходите сама ще трябва да е така. Иначе ще ми трябва финансова помощ, която тя няма да ми откаже, но аз няма да приема. Освен това си поделяме сметките и пазаруването. По мое желание. Аз също искам да живея сама, не заради проблемни отношения или нещо такова. Просто усещам, че ще ми е много по-добре, но няма как на сегашния етап. Като си завърша учението ще мога да си го позволя.

Осми, минахме момента с опита да се изнеса. Тя наистина ме спря. Това беше преди около година и нещо и тя направи невъзможното да ме накара да остана. Имах предложение за работа с голяма заплата (голяма за голям град) Бях навита, квартира и всичко, както казах, тя ме спря. За да има мир между нас се съгласих да остана.


Благодаря на всички за мненията. Пак пиша на телефон, със сигурност има грешки, за които се извинявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker