Имаме бебе на 8 месеца, той е много негативен, трудно ми е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Имаме бебе на 8 месеца, той е много негативен, трудно ми е
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1909 пъти
В главата ми е каша, първо заради многото създали се ситуации, второ заради майчинството, което ме преуморява, и ми е трудно да ги вкарам в ред. Ще се опитам да бъда по - кратка и да напиша нещо що - годе смислено.
Със съпруга ми сме на 31 години. Имаме бебенце на 8 месеца. Бебето е чудесно - много добро, усмихнато, нехленчещо, чудесно дете. Само като минус е факта, че не се наспивам добре, защото откакто започнаха да никнат зъби, то не може да спи и нощем се буди средно на всеки 2 часа. Абе, за една нощ ставам по около 3 - 4 пъти поне. Добре че е кърмата, та като се нацока и заспива.
Проблемът е че съпруга ми е много негативен. Всяка вечер сядаше с чашата бира, но след като се роди бебето и стана по - трудно, той изпиваше по 2 литра на вечер, а понякога миксираше с водка, уиски. Като отивахме до супермаркета винаги взимаше шише водка и срамежливо казваше "на промоция е, не мога да не я взема". Стигна се до там, че започна да буйства леко - караше се с мен, иронизираше, вечер забавяше банята на бебето за да може да си пие, а то плачеше уморено и си я търсеше. Не ме е удрял никога, но го виждах как стиска челюсти. Можех да споделя единствено с майка си, но тя се притесни за мен и с татко проведоха разговор с него и той спря да пие. Не е пил от един месец, но е адски потиснат. Като пиеше ставаше весел. Постоянно е мрачен, заядлив. Не иска да извеждаме детето с количката, иска да си пусне щорите и да лежи у дома. Ако излизаме иска да е в някой безлюден парк, в който има по - голям шанс да ни ограбят, отколкото да се разходим нормално. Тази сутрин след никакъв сън, аз станах в 8ч. и започнах обичайното - да правя каша на бебето, да го мия, да му дам капчиците, да преоблека, да погушкам, а той стана супер намусен и гледаше лошо. Стана ми толкова тъпо, че му казах да си почива и че ще излезем сами. Той почна да се заяжда за какво ми било да излизам. Обясних, че бебето иска и си търси разходката и той каза "ми, аз също искам много неща, ама няма". Излезнахме, но прикапа дъжд и се прибрахме и той се облече и излезна. Сега приспах бебето, понеже му е време, в този час винаги спи, та мога да отделя време да споделя тук.
Страшно много се старая, снощи оставих бебето в проходилката, а той само го гледаше и от време на време го закачаше, беше му супер досадно, та да мога да направя картофени кюфтета. Накрая се скара с мен защо съм готвила тъпите кюфтета, 2 часа на печката съм седяла... та така.
Сутрин ако не пие кафе е изнервен. Постоянно е лепнат на телефона. Дори когато държи детето, пуска му детско и си чете новини и разни неща за колата. Вечер като приспим бебето ляга и зяпа телефона, докато не заспи.
Отказва храна. Вчера яде последно в 14ч. и вечерта дори не вечеря. С бебето сами си хапнахме...
Отказва да ходим където и да било. Почивка на море или балкан щяли да са мор с дете, ако на разходката детето нещо измрънка започва да се нерви и заяжда и ми се кара "успокой бебето, ти си му майка, не аз"...
Помага ми много, пазарува често сам, мие чинии често, но всичко останало е за мен - от гответе, прахосмукачка, мокър парцал, пералня, до всичко по бебето, понякога понеже ме е страх, че ще се изнерви от най - малкото, дори се грабвам и отивам до супермаркета с бебето и като напазаря мъкна по стълбите и торби и бебе, но гък не казвам.
Обичам си детето и толкова много го исках. Откакто се роди една стотинка не съм дала за себе си. Не че нямам нужда от дрехи или друго, но гледам първо за него да има. Винаги да е нахранено и чистичко и облечено.
Тази неделя сме сами, а той пие кафе. Миналата неделя той отново беше сърдит и излезна да си мие колата и да пие кафе, аз разхождах бебето сама. Стана ми много зле когато видях майки и бащи с бебета в парка, усмихнати, немрънкащи...
Той е имал лоша майка, поне по думите му. Тя не го е гледала много, все по почивки е била и дори до ден днешен го иронизира и мачка, дори се опита заем да ни прехвърли. Роднините му го бяха завлякли с малки заеми, които се наложи да изплати, лъжи, измами... не вярва в семейството, дори често се наосва против моите роднини.
Знам, че сигурно му е тежко, старая се всякак да го разведря, питам го как е, предлагам му да правим любими за него неща. Не става.
Постоянно се оплаква и като излезен на улицата плюе хората. Един го ядосал, че не дал мигач на пътя, друг че говорил силно по телефона, трети че се смеел и му било весело, друг пък че бил облечен като селянин... ей такива. Все някой му пречи. В супермаркета че било претъпкано, кара се с мен да излизаме бързо. А аз бързо пазарувам по принцип.
Аз родих, рязаха ме, шиха ме, после не можех да правя крачки, но се стегнах и гък не казах, междувременно гледах бебе и не спах изобщо и пак намирам сили, а той се оплаква постоянно.
Отрича че не иска бебето. Но е много лабилен, много неборбен. Аз съм друга, кръв да пикая няма да се дам, но как да помогна и на него да е по - силен и да не се поддава на дразнители?
Искам да сме хубаво семейство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: a2d516e022
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мнение на Dirty Daddy, специалист:

Прочетох внимателно твоят пост - според мен при вас се е създала следната ситуация:
Появата на едно дете може да промени изцяло една връзка - преди детето ежедневието ви се е определяло от други фактори, сега целият свят се върти около детето.
Не всички мъже харесват такава промяна, очевидно при твоя мъж има нещо такова. Пример почивката - ами да, ходене някъде с малко дете определено не е удоволствие за един мъж. Той иска да се весели, да предприема нещо интересно за него, иска секс, иска много неща. Малкото дете с вас със сигурност не позволява такава свобода на избора на занимавките и поставя много ограничения. Това важи, разбира се и във всекидневието, не само на почивка.
Това е едната страна... има и друга:
Мъжът ти бавно но сигурно започва да осъзнава какво е станало: докато до вчера ти си била там за него, сега ти си там за детето. Цялото ти внимание и време отделяш на детето... мъжът остава на заден план. Той постепенно осъзнава това, което Фройд отдавна е написал: Целта на всяка жена е бременността, мъжът е само средството към нея.
Постави се сега на мястото на мъжа в една подобна ситуация - до вчера например сте работили и двамата, нямало е дете да отвлича вниманието на жената, каквото искат двамата - това правят. И изведнъж всичко се променя - жената спира да работи, започва да отделя 95% от времето и енергията за бебето, мъжът остава встрани и се усеща, че цялото финансово бреме на семейството тегне на неговите плещи и то за дълги години напред.
Някои хора могат да обмислят предварително всички тези последици и да решат за себе си дали искат да си причинят това и дали ще се справят със ситуацията. Повечето, за съжаление, не мислят по темата докато не им се случи - но тогава вече е късно.
Аз лично съм преценил, че не искам такова нещо и не съм правил деца. Но всекиму неговото си....
За съжаление не мога да ти дам универсално работещ съвет... може би ако отвреме навреме организираш нещо само за вас двамата, а детето оставяш при някоя баба...
Замисли се върху собствените си думи " обичам детето си и толкова много го исках... " - всъщност то винаги е така, жената иска дете... ти си получила каквото си искала... а той?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 475691593e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е доволен от живота си. Не виждам какво можеш да направиш, дори за напред може и по зле да става. Труден е семейния живот, повечето мъже не им се занимава с децата.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 8c1dd4b969
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   не разбрах безработен ли е?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5a0f74c060
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никога няма да си щастлива с този човек, ако не се лекува. А той няма да се лекува.
Пропиляваш си живота и няма да става по-добре, а по-зле.
Накрая освен, че ще си нещастна, то и детето ти ще те обвинява, че си останала и живее в толкова лоша и негативна среда.
Сега е времето да се махнеш и да започнеш да изграждаш живота си без да се обръщаш назад.
Ти си човек, не си робот! И планините да му свалиш, той пак ще е недоволен! И ще иска все повече и повече! И ще дава по-малко и по-малко. Просто защото минава.
Избирай пътя - сега да страдаш, но да знаеш, че ти и детето ти ще имате живот без психически тормозмили да останеш и цял живот да си чукате главата...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 03e2db1aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Моят мъж е почти същият. Черноглед, намусен, сърдит все за нещо и мрънка. Колко пъти бях на косъм да си тръгна. То не е хубаво де, но страда от дискова херния и когато е в криза се отрезвява. Тогава са извинения, става мил, любезен, оценява и говори едни прочувствени приказки. Обещава всичко, влиза ти в положението, но нали е на легло, в криза и тогава е друг. В такъв момент съм го питала, защо се държи по този гаден начин и отговорът беше, че се притеснява за всичко, дали ще се справи по принцип с всичко, което касае семейството и родителството. Явно и за мъжете е голям стрес, всичко, което се случва и тъй, като и те са хора със свои, макар и скрити емоции и страхове, не говорят за това, което ги притеснява и стават мрачни, мрънкащи и вечно недоволни. Тоест, изкарват си го на най - близките. Стресът избива на някъде. В момента сме малко по - добре, защото след последната му криза януари, беше отишъл при майка си и когато се върна му казах, че не ми е липсвал изобщо и се държах много студено с него. Е, пак е мрънка, недоволен, заядлив и нервен, но в по - малка степен. Не знам докъде ще го докараме, но вие трябва да си говорите и той да разбере, че те наранява. Като чета разни постове се питам, дали пък мъжете цял живот не страдат от следродилна депресия? ! Съчувствам ти!

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 90db8e3d0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Такъв мъж си си избрала, с такъв ще живееш. Единственият начин да промени държанието си, е ако той сам го пожелае.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 697c6ec808
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам чувството, че избягвате сериозен разговор за взаимоотношенията си. Сега си търпелива, но ако той продължава по същия начин още 1-2-3 години съм сигурна, че обичта и търпението ще изчезнат и ще те отдръпне от себе си. Говорете, обсъдете, нещо го трувожи определено, нещо му липсва, не казвам че причината е в теб. Ако трябва потърсете помощ, за да не се задълбочи. Може би е някаква тъга, че той не е получил такива майчински грижи. Понякога причините са глупави о странни, но те събарят лавината накрая. Силна си, но докога ще търпиш понобно отношение, без да е ясна дори причината. Не забравяй, че детето расте и това поведениа ще се отрази на него.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 38c67c1415
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   "Помага ми много, пазарува често сам, мие чинии често" - на мрънкало, и звезди от небето да свалиш, пак ще мрънка, че не са по големи!? На жена не може да се угоди! Чуждият мъж винаги се вижда по кадърен от собственият. А ако този мъж се махне, по лек ли ще стане животът на авторката. Спрял е да пие и много й помага, какво още иска от човека? Иска да го превърне в домашна прислужница ли? Той няма ли право на личен живот? Защо трябва двамата да разхождат детето, не могат ли да се редуват? Докато единият е с детето, другият може да отмаря в лични занимания.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cfca1fc65f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Тук имаше една изповед, забравих й името, но си спомням съдържанието. Там ставаше въпрос как едва ли не несемейните за нищо не ставали, а тези, които ставали, вече имали семейства
Може и да има нещо вярно, но не съвсем. Аз като несемейна мога да ти кажа следното-щастлива съм всеки един ден от живота си, че нямам мъж като твоя. И усмивката ми не слиза от лицето.
Не всяка жена иска да е роб, това го запомни от мен. Взимай си детето и се махай, нещата няма да се оправят
Ако ли не-ще живееш по начина, който си живяла досега

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d46659f35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Просто спри да вършиш всичко. Толкова е просто. Не пазарувай сама, не изхвърляй боклука, не вдигай тежко. Ако ти спреш, мъжът ти ще започне. Опитано и проверено. Ти си поела мъжките задължения и той... естествено, че щом има кой да върши всичко, може да не се мръдва. Остави му поле за изява. Аз малко не разбирам, дали се правиш на жертва или на герой. Голяма гордост, да не харчиш за себе си, гък да не казваш. Евала, чудесен кухненски робот. Ако чакаш браво, няма да го получиш. Ако мислиш, че правиш някакви чудеса от храброст... не, просто показваш на мъжът си, че нямаш нужда от него, че е непотребен. Ако просто спреш да се правиш на машина и решиш да се правиш на жена ще видиш колко хубав може да бъде семейният живот. Ще видиш, че мъжът ти може да се справи да гледа детето 2, 3 часа, за да отидеш на фризьор и кафе. Отначало ще седят вкъщи, после ще се усети, че навън е по-лесно и ще започнат да излизат. На другия ден ще излезеш да тичаш или на фитнес и пак ще им дадеш 1 час заедно. После ще видиш как се привързват един към друг, как мъжът ти започва да оценява труда ти, виждайки, че не е много лесно да се грижиш сам за дете. Ако ти се грижиш за себе си и хората около теб започват да се грижат. Ако ти демонстрираш, че си машина без потребности и нужди и другите ще се държат с теб така.
П. С. Ако решиш да започнеш да ги оставяш сами, ограничи до минимум забележките. Няма проблем ако памперса е на обратно, ако е забравил крема, ако няма чорапи. Гледай да създадеш у мъжа си чувството, че се справя добре, защото иначе втори път няма да се навие да го гледа.
И да знаеш, че направо е странно с каква гордост афишираш, че не се грижиш за себе си, за здравето си и за външния си вид, все едно чакаш аплодисменти. Дано да не го правиш и пред мъжа си

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7ed334c293
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Мъжа ти е един от хората, които не осъзнават, че не са за родители, но са станали. Трябвало е ти да прецениш, че той не е човек, който става за родител. И да родиш от някой, който има желание да е татко.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7e14ba8e25
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е добре за 8 месеца този човек не разбира ли че има дете което го радва, Момченце или момиченце имате?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2937906854
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Откъде ги изкопавате тези индивиди не знам.. Ще му се въртя на пета едва ли не, ще му робувам, че и гък няма да кажа... Да не е Господ? Един мъж да се дразни от собственото си дете, част от самия него.. това само трябва да ти е ориентир с какъв човек си имаш работа. Теб те е страх от него, бягаш да му угодиш, за да не му дадеш повод да те нагруби. От мен да знаеш, че скоро ще почне да те удря, но засега се сдържа.. не бъди жертва.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6d9fe7fd65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Мъжът ти е алкохолик. Много, ама много има да теглиш момиче. И ти, и детето ви. Оставяй го докато е време, колкото и да е тежко. Ще става по-зле с всеки ден.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d46659f35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Караш го да се чувства лош човек и нищо чудно, че не му се седи край теб. Не осъзнаваш какво е някой да се бори с адикция. И че тия хора един ден са добре, един ден са в дупка. И имат нужда само от любов за да излязат, не от упреци и вменяване на чувство за вина колко лоши родители са, или колко лабилни хора са. Или как видиш ли, ти си 10 пъти по-велика. Аз мисля, че е брутално унизен от това с родителите ти. Това е било ваш семеен разговор, а ти си организирала фамилно бичуване. Той има ли човек до себе си, или съдник?
А, че си станала "мамче", няма спор. Купи си една хубава рокля, остави детето на бабата и организирай един уикенд на морето двамата. Мъжът ти се чувства изоставен и ревнува. Той не е имал такава майчина грижа, каквато ти предоставяш на дететои най вероятно му изглежда прекалена. А сега няма и грижата на жена си. Ако не намериш баланс във вниманието си между тях двамата, те няма как да се разбират помежду си.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ab2378c2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Дърти Деди, не знам какъв специалист си с твойте фройдистки измишльотини. Да се поставела на негово място а на нейно място кой ще се постави? Като е станал баща да си носи отговорностите, а не да се държи като голямо бебе. На жената ше и писне да. гледа две бебета. От мъжа се иска съпорт, а нашия. се чуди каква водка да си купи. Съжалявам миличка но мъжа ти е истински мухльо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker