Здраво се прецаках…. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (86265)
 Избор на редактора (162)
 Любов и изневяра (19765)
 Секс и интимност (10165)
 Тинейджърски (19028)
 Семейство (4190)
 Здраве (7091)
 Спорт и красота (3707)
 На работното място (1721)
 Образование (4928)
 В чужбина (1108)
 Наркотици и алкохол (845)
 Измислени истории (706)
 Проза, литература (1376)
 Други (11466)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Здраво се прецаках….
преди: 7 месеца, 19 дни, прочетена 1538 пъти
Сигурно като прочетете историята ми докрай, ще ме помислете за луда или за някакво чудовище, но съдбата ми извъртя такъв номер, че направо съм слисана.
Родителите ми се разведоха, когато бях още много малка и аз живеех с майка си и баба ми и дядо ми. Докато майка ми сменяше многобройни партньори, баща ми взе че се ожени и то по любов. Нещо ме жегна дълбоко и реших на всяка ценя да разваля връзката. Мразех я, особено когато ходех на море с тях и гледах красивото и тяло, как я гледа баща ми и изобщо всички мъже. Реших с времето да действам хитро и лукаво, да се подмазвам, да угаждам, а всъщност
подмятах все нещо, целях да ги скарам. Най ме беше страх, че ще имат дете. И заплаших баща ми, че ще се самоубия, ако има друго дете. Явно съм била убедителна, защото годините минаваха, а то не идваше. Плетях интриги с баба ми, с леля ми. Често питах баща ми, дали не му омръзва да е с един и същи човек, че трябва разнообразие. Правех на пук за всичко.
И накрая резултатът дойде. Супер, успях! - помислих си аз, но случилото се ме шокира тотално: Баща ми си намери нова, разведена с дете и се грижи за него, тя бързо, бързо забременя и имат дъщеря. Новата и баща ми гледат децата, а аз, вече над 18 г. взех да осъзнавам, че не ми беше толкова лошо преди.
Започнах да следя бившата си мащеха по социалните мрежи, а и все търсех начин да разбера нещо за нейния живот: Оказа се, че има нов брак, с богат мъж, едно дете. Почивки тук, почивки там. Но тук вече нищо не мога да направя…. Луда ли съм? Защо ми стана мания да прецаквам хората?
Това е като филм на ужасите, сигурно си мислите. Но просто не понасям щастието на някои хора.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 11d95ac3a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Tи не си луда, а си тотално превъртяла. Честно. Лекувай се!

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 6f7accb43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Май си за психолог...... Всъщност трябва да гледаш своето собствено щастие.....вместо да си нещастна че другите са щастливи....

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 8f7bf2fb45
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Темата е измислица, не се връзвайте.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 8b619cf62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Не си луда, просто си много наранена. Това е нормална реакция. Вашите тотално са ти скапали детството. Вместо да си израстваш като нормалните деца, ти си се занимавала с любовници и деца и т.н. Моят съвет и да ги оставиш всички да се оправят,спираш контакти, освен по празници, и си гледай живота. Нормална си! Вашите са виновни за това, което чувстваш! Но поговори с психолог да се измъкнеш от това състояние. Не е добре за теб самата.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: cec99ea187
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не понасяш щастието на други хора, защото си мислиш, че те са причината вашите да се разделят и по този начин са отнели твоето щастие. Не си правила нещо, което е кой знае колко фрапиращо. Повечето деца на разведени родители не харесват доведените си такива. Малко е странно, защото новото дете ти е сестра. Фокусирай се върху това, а не да мразиш мащехите си. В крайна сметка твоите родители са направили избора си да се разведат. Обвинявай първо тях.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: 3d635e020c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Явно ти доставя удоволствие да разваля щастието на хората около теб. Щях да кажа на хората, които обичаш, но ти не можеш да обичаш. При това действаш хитро и подмолно. За щастие баща ти все пак се е усетил и не е потънал, а е успял да създаде ново семейство. Жената също. Въпреки че са се обичали и може още да страдат за раздялата си.
На мен също една такава "дъщеря" като теб тотално ми провали живота. Раздели ни с баща и, с когото много се обичаме. На мен вече ми е късно за деца. Не искам и да си помисля за ново семейство. Той също.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: aa6ba9e91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Отивай да се лекуваш не си наред с главата! А нищо чудно и да си бабата съчиняваща измислици, за да си разнообразява скучния живот.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: b02154d427
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   " ще ме помислете за луда или за някакво чудовище, " - не някакво, ти си истинско такова, съдбата ще ти го върне тъпкано, сама си го търсиш!

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 дни
hash: b9ffa310e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Навремето имаше една песничка:
"Ще взема да се гръмна със патрони за глиган -
твърде съм красив за да живея сам! "
Та и ти така - хич няма да е зле да го направиш...

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: e95bf0c59e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Такава си, вероятно защото не си изпитвала достатъчно щастие като малка и в момента щастието на другите те дразни. Сигурно не си и получавала и необходимото внимание от родителите си, чувствала си се пренебрегната. Всеки човек има празнина в себе си, но ти си позволила твоята да те обземе. Озлобила си се и тази злоба се е насочила към хората, които са щастливи и си отдават внимание. Казано с едно изречение, дразни те това, което ти нямаш, но другите имат. Естествено, това е само предположение.
Отговарям, ако че мисля, че историята е измислена. И се надявам да е такава…


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 808a5fda5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   И защо е тази злоба? Не можеш да дирижираш живота на баща си, но явно във времето си била настройвана от баба ти и леля ти. Гнусота, балканска история. Какво спечели от всичко това? Повярвай ми ако не се осъзнаеш, не очаквай нищо добро от животът.

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 421a376fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Спри да гледаш другите и тяхното щастие и гледай себе си и собствения си живот.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 163e3b14db
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Виж сега, авторке или авторе, когато човек съчинява история в жанра кратък разказ, който - съгласна съм - е много труден, значително по-труден от романа, би трябвало да се запознае най-малкото с образци на този вид литературни произведения. Слабостите в твоя текст са следните: няма никакава психологическа мотивация в действията на героинята. Прочети "Добър ден, тъга" на Франсоаз Саган - сюжетът е почти същия. Какво имам предвид под мотивация? Не е правдоподобно героиня, която е - според действията й - емоционално незряла, завистлива, ревнива, неуравновесена - да получи толкова внезапно "просветление" и да се отнесе критично към постъпките си. И второ - заговорите й да успеят да развалят връзка между двама възрастни само, заради някакъв тийнейджърски ултиматум. В "Добър ден, тъга" момичето успява да раздели баща си от жената, в която е влюбен, като режисира мнима интимна среща между него и бившата му любовница. И сега забележи - когато бъдещата й мащеха се самоубива от обида и разочарование, малката осъзнава, че нейните наивни провокации всъщност имат трагични последствия, от които тя не само не става по-щастлива, а съсипва щастието на още двама души. Това е цената на съзряването и на опасните игри, които децата понякога предприемат от неосъзнато желание да привлекат цялото внимание върху себе си. Такава е историята и поуката в романа на Саган. В твоя разказ отсъства именно тази логично-следствена връзка между психологическото състояние на героинята, нейните действия, последиците от тях и неизбежната поука. Излиза, че тук всички герои са си ОК - бащата повторно женен, бившата му любима добре устроена, а главната героиня - от гледна точка на читателя - се тормози, без никой да разбира защо, понеже пострадали в историята няма. Виж, много е проста схемата при разказа: имаш завръзъка на действието, създаване на конфликт, ескалиране на конфликта, развръзка и съответното послание към читателя. Друг вариант е отовореният финал, т. е. не довършваш изцяло историята, а оставяш на въображението на читателя да я довърши, според собствената му морална оценка на събитията. Надявам се да съм помогнала в първите стъпки на един начинаещ автор. Но, моля те, недей да превръщаш този сайт в опитно поле, защото има хора, влизащи тук да търсят решение на проблемите си, а и такива, които искрено искат да помогнат на други хора в затруднено положение.

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 4bacfe589e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Много добре казано, номер 18!

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: a36ec4686a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Как се структурира кратък разказ, всеки може да си прочете от достоверни източници. Важна е и връзката със заглавието. Въпросната "героиня" не се разкайва, тя не пише от разкаяние или от съжаление за постъпките си, а защото се е "прецакала". Тя по-скоро е шокирана, че планът, въпреки временно успешен, не е променил хода на събитията. И най-вероятно търси мнения на "сродните" си по съдба, на уж добрите и невинни девойчета(да ги съжалиш! ), които подмолно и потайни плетат интриги и само чакат да забият нож в гърба.

 
  ... горе^

...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 84beb963ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Грешите, 21. Няма такива "достоверни източници". В основата на писателския труд е най-вече талантът на автора, неговият усет и евентуално напътствията на опитен редактор. Много могат да помогнат и няколко учебни заведения - "Максим Горки" в Москва, Калифорнийският университет и Сорбоната - отлични катедри с преподаване на творческо писане, а руският институт е изцяло профилиран към студенти с литературни заложби. Просто случайно се навъртах в този сайт. Литературен редактор съм. Мислите ли, че няма да разпозная документалното от фикцията в един текст? Опитах се да помогна на младия писател, това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker