Измъчвам се , защото съм майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Измъчвам се , защото съм майка
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1643 пъти
Може би най-отговорната, истинската и значимата професия за която и да е жена е да бъдем майки. Е, скъпи майки, обръщам се към вас, защото имам проблем. Силно се измъчвам, тъй като трябва да изпратя дъщеря си да учи в големия град(Пловдив), а ние сме от малко селце в Северозападна България. Сами разбирате, че разстоянието е голямо, както и промяната. Детето ми не познава никой там, но естествено с времето това ще се промени. Притеснена съм как ще свикне, как ще приеме промяната, в каква компания ще попадне. Виждам, че и тя е притеснена, но взаимно не го показвам, за да не се тревожим, тя мен, аз нея и така... Дайте ми съвет...
Имам и едно питане, което е по конкретен въпрос-транспортът. Знам, че всички ученици, студенти и т. н имат право на транспортни карти, детето трябва доста да пътува, та откъде се взима карта, трябват ли някакви документи от университета и прочие. Ще се радвам да ми разясните.
Наясно съм, че всяко начало е трудно и всички сме минавали по този път, но само една майка може да ме разбере. Много се тревожа, знаейки, че е за нейно добро. Въпреки това усещането, че само след месец повече няма да я виждам в леглото и, няма да е с нас на вечеря, ме убива.
Ще се радвам наистина да чуя съветите ви, дори просто за мое успокоение. Имах нужда, изписвайки тези редове просто да споделя с надеждата, че тук някъде ще намеря утеха и съпричастност от хора вече минали по този път, от майки...! Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: c0edeff959
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е лесно. Ще си намери приятели
Карта ще си направи, ще и трябва уверение от университета.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6567ec3161
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Госпожо, по - добре да е в Пловдив в компании, отколкото да си остане у вас в селцето ви и на 40 години да се вземе с някой тотално обременен психически смотльо, или пък мангал, който 99. 99 процента ще е също и алкохолик.
А и в Пловдив живота е сравнително спокоен. Не като в София например...
Също да ви кажа, макар че има един такъв тренд да изкарват всяко следващо поколение по - черно от предното, днешните момичета и момчета са сравнително по - кротки в сравнение с моите набори с осмицата.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c8422168cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Направо не си представям на моята майка какво трябва да й е, аз също завърших 12 клас и от София се местя да уча в Северна Англия...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 9ea65e4186
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дали е трудно да изпратиш детето си? - адски трудно е. Дали ще се съхрани като човек? - Познавате я, и вече знаете отговора. Да големия град е джунгла. Но аз си спомням за много хора, съхранили се и израстнали в тази среда.

Транспортните разходи - всички студенти ползвалт намаление, което е символично сравнение с цената за нормалния пътник.

Набързо за възможностите в малкото населено мясро и голямото - факт, че голямото предлага повече такива, но и повече рискове.
Не бих се осмелил да кажа - пратете я, както и обратното.

Мен лично ме плаши малкия избор на "изучили" се "бъдещи" съпрузи в малкия град/село, пред тези в големия (въпреки, че в големия пак има огромен процент необразовани и посредствени хора).

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 68dfb5f11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Вярвай повече в нея и в себе си, че си я възпитала добре. Тя е вече голяма и ще се справи с всичко, и карта за пътуване сама ще си направи. Момичето ти е пораснало от тук нататък вече от теб се иска да помагаш само ако те помоли за помощ, пусни птичето си от клетката за да се научи да лети само.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7c9cb58ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дъщеря ти е добро дете и ти си страхотна майка. Не се притеснявай. Аз също навремето отидох да уча в София от малък далечен град. Тя ще се справи. Ако можеш отиди с нея поне първата седмица.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 975722b2f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако е завършила 18, няма от какво да се притеснявате. Говорите за нея като за 5 годишна, но реално тя си е млада жена. Много хубаво, че мислите кое е за нейно добро и въпреки притеснението си я подкрепяте. Нормално като майка да се тревожите, но все пак тя не е малка. Вярвайте че сте възпитали млад човек, който ще се справи с промяната и може да преценява сам кое е добро и кое лошо за него сам.
Аз също дойдох да уча в София. Когато ме оставяха нашите гледах като изоставено кученце колата. Трябваха ми 2 години, за да свикна в София. После нещата се подредиха - приятели, образование, високо платена работа, мъжът ми. За нищо на света не бих се върнала в родния си град и съм много благодарна на родителите си, че са ме подкрепяли и са вярвали в мен. Мъчно ми е, че са далеч, но така е най-добре за мен и те го знаят.
За картите - проверете в интернет - в София искаха уверение от университета, че си студент.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 136eddd727
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имам приятелка отскоро - от Русия, тук малко хора говорят езика ѝ и се страхува. Но сега си пишем на руски и всичко е ОК! Та, да отиде - хората обичат нови приятели, да си разменят имейли и да се опознават! Успех!
One girl

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1b057640ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Тези "трудности" ще са много полезни за нея и ще й помогнат да се изгради като личност и самостоятелен човек. Детето ти се превръща в жена и като майка, трябва да се радваш много за нея! Притесненията ти са нормални, но ненужни, тя ще се справи. От теб се иска да я подкрепиш и да си насреща, ако има нужда.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 8ee3807bee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тя ще се справи.
Възпитала си човек с мечти. Бъди горда, винаги ще ти е благодарна, че я подкрепяш.
Пловдив е прекрасен град! Аз съм родена и живея тук. Тя ще се справи.
В началото ще и е трудно, но после всичко ще се нареди.
Карта се издава със заверена студентска книжка. Точно срещу Пловдивски университет ги издават. Около 15 лв са за месец. Има и за три месеца и за цяла година. За цяла година е излишно, защото може да я изгуби.
Като дойде тук ще се срещне и с други хора, които тепърва започват живота си в Пловдив. Не е само тя!
Ще си идва през ваканциите. Вие ще идвате в Пловдив.
Ще се гордеете, че сте отгледали смела млада жена.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker