Бременна на море - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бременна на море
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2119 пъти
Здравейте,

Защо бременните не трябва да стоят много на слънце? Ще ходим на море и мечтаех как като гущер „ще се пържа” по цял ден, да, ама не.. Гинекологът ми каза да стоя на сянка, по малко на слънце.... Исках да ходя на аквапарка, ноооо не може бременни да ходят, защо? Не може ли да се пускам по онези пързалки, на които се сяда в гума??? Не можело на дискотеки?? Защо?? Исках да хдоим на концерт... и не можело големи разходки, а аз си представях как по цяяяяла нощ с мъжа ми обикаляме... Това не може, онова не може, а аз по-добре да не ходя... Ноо като стане въпрос, да тичам след двегодишнното си дете, да го нося, да чистя вкъщи-прахосмукиране, простиране.. , да мъкна чанти от магазина, тогава всичко- може... Ако искате се смейте, но на мен ми е тъжноо и не знам защо трябва да се държа като 80 годишна бабичка на почивка.. Имам си едно детенце на две годинки и след две години си викам сега ще се насладя на една хубава почивка, да ама... с тия ограничения няма да е таква каквато си я представях....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: f17000f2ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото трябва да пазиш бременноста , как ще се спускаш по пързалки . Да не беше забременявала , а за детето и покупките няма как трябва да го гледаш , за пазаруването може да пазарувате с мъжа ти и той да ги носи , за чистене чистачка може да наемете .

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3854c5e74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Хехех мила, и аз съм бременна и пропуснах моренцето тази година. Едно, че не мога да се печа, едно да не лепна бактерии и трето вирусите. Ами какво да ти кажа една година ще сме така, догодина до амина ще наваксаме. Мен ме крепи, че лятото е към края си и Опитавай се да се разсейваш, живота е пред теб. Много морета те чакат, ама бебчо има нужда от теб сега. Хайде горе главата.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7e17363fc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Тази тема сериозна ли е?
Когато си бременна не си болна, но има неща които е ОПАСНО да правиш.
Темата сякаш е писана от ядосана 13 годишна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a42ff2b38f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какви са тия глупости? ! Дрънкаш, все едно цял живот ще си бременна!
Ами едно лято ще се вслушаш в това, което ти казват докторите и другите хора! Правиш го не заради себе си, а заради детето си!
То бива "еманципация" и лиготии, ама това вашето вече на нищо не прилича!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7c91df7e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Разглезена 27 годишна съм.. Сама си гледам детето.. Мъжът ми работи 20 часа в денонщоието-6 дни в седмицата, пари за чистачки и детегледачки нямаме.. след две години майчинство, мислех, че ще изкараме една щура почивка, просто се бях настроила, сега се пренастройвам за бабешка такава.. Не мисля да го пропусна, защото имаме едно дете, което не мисля, че трябва да го лишим от тази почивка... Пък и аз ще си почина, нищо, че няма да е така както си го представях цяла година... и още нещо понякога, дори често, жените забременяват и непланувано, тъй че коментари от сорта на „ да не беше забременявала” някак са доста излишни.. Благодаря все пак на всички така „любезни” и „съпричастни” с мен... Всичко най-хубаво ви желая!!

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 203effd3b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ами авторке, какво се напрягаш на коментиращите. Супер глупава и несериозна тема. Та ти си на 27, с една преминала бременност и явно в началото на втора. Пределно ясно ти е всичко това. Те здрави хора умират по тез пързалки ти си знаеш състоянието- ходи. От слънцето се разширяват кръвоносните съдове , циркулация, ще вземе да пометнеш.
Бива циврене, ама така дразниш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a7e6d56cd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   При положение, че веснъж вече си била бременна, въпросите ти ми звучат абсурдно! Голяма жена си, има интернет, информирай се малко. Бременноста не е най-приятният и лесен период за една жена, това е фалт. Отиди и се наслади на почивката, можеш да се попечеш, миже да се разхождаш, даже може и да си пиеш по бира, но всичко с граници.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 86dec20008
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Щура почивка... За децата ти може и да има щури почивки, но ти носиш отговорност за тях. Така че щурото ти е минало на теб, но какво пък, идват други хубави неща, по друг начин хубави.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 409bdc8d08
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Виж какаво душичке и аз съм бременна и аз ще хозя на море с 4 годишната си дъщеря. Аз също не смятах да си седя мирно и кротко на морето тази година но случи се ще си налягам парцалите, детето е много по важно от капризите ми и аз не съм ходила на море от няколко години, защото все изникваше нещо но не съм умряла. За останалото не можеш да се паржиш, като риба на слънце, защото е опасно за плода и за твоето здраве също, трябва да пиеш много течности на морето, малко слънце няма да ти се отрази зле но повечето време на сянка под чадъра, това е положението. Къпането в басейн не е препорачитилно, защото слагат различни химикали, които могат да доведат до доста ниприятни инфекции. Носи си резирнен бански не е хубаво да седиш дълго време мокра. Аквапапкове и концерти са пълен абсурд. Примири се и това ще отмине, на бая морета ще идеш още без корем.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: e6974c3484
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Благодаря на всичии за отделеното време! Ако темата ви е глупава, абсурдна и дразнеща, абсолютно никой не ви кара да я коментирате... Здравето и живота на децата ми, естествено, са на първо място.. Детенцето ми е всичко!! Сега, дай Боже, всичко да е наред, ще си имаме и още едно, няма думи с които да се описва това щастие.... ТАКА.... С лигавата ми тема исках да разбера две неща.. и да... да се оплача... Защо една бременна жена, може да върти цял дом (всеки ден прахосмукрам, бъраша ламината, прах, мия прозорци, мия чинии, простирам, сгъвам, нареждам, подреждам, пазарувам и още купища работа) цял ден буквално да тича след малкото щураче, нося я, нося ѝ колелото, тротинетки и т. н. и т. н. и всичко това може.. и сега идва момент в който аз искам да си почина, обачеее - не можеее!! Не може на слънце, не може в басейн, не може на дискотека, нещата, които ми доставят удоволствие - не може... ама натоваренто ми ежедневие, което ме изцежда като парцал, може... Въпросите са ми съвсем сериозни, явно съм доста глупава, не знам защо не може да се стои на слънце, при все, че умирам от щастие, когато се пека.. Благодаря на една от коментиращите, която ми е отговорила на въпроса... И да, съвсем серизно не знам защо не може на дискотека. Какъв е проблема??? Силният шум ли?? 'Щотооо детето ми като реши да реве и като „надуе” децибелите, буквално ми се „бърка в мозъка”, едвам издържам, ама го слушам и това не е проблем, ама че ще отида да послушам любимата ми музика и да танцувам, от което пак ще се чувставам щастлива това е проблем.. нИ може.... Няма да коментирам повече темата, пак ви благодаря за коментарите, нищо, че повечето от вас злобеят.... Оо, и за аквапарка- пак защо не??? Естествено, че няма да се пускам по 90градусова пързалка, питах за тези пързалки, дето се сяда в гума и просто се пускаш и като излезнеш си си в гумата, не се обръщаш, не влизаш със няква ненормална скорост във водата... Само си мисля... Няма да отидем на аквапарк, ще се пазя и се моля и Господ да ни пази.... Някоя друга годинка ще пощуреем... иии само на номерчето дето ми казало, че ми е минало времето за щуреене - Аз съм на 27г., не на 80, че да ми е минало времето, жалко за такива като теб, дето си мислят, че живта след децата свършва и трябва да се превърнем в заробени 30 годишни лелки... Има и щур живот с децата... Може да си отговорен родител, да имаш деца и въпреки това желанието ти за живот да не се изчерпва... И последно, повечето от вас прекалено насериозно сте ми взели темата, това са само размисли, не съм легнала да рева, щото видиш ли, почивката няма да е каквото си я мислех... Всичко най-хубаво ви желая, няма да коментирам повече... Весело лято иии бъдете щастливи...

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 149b50d3e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Напълно си права, авторке - отношението към бременните е изключително лицемерно!

Наистина никой не се впечатлява, ако вкъщи вършиш тежка домашна работа, разнасяш напред-назад 20- килограмово дете, навеждаш се, катериш се, сгъваш се да миеш пода, дигаш тежко, стоиш на слънце, пренапрягаш се и какво ли не - даже се очаква да го вършиш по подразбиране.

В същото време, ако има дори и намек, че ще направиш нещо наполовина или дори на една четвърт натоварващо в сравнение с ежедневните ти задължения, но забележи - за собствено удоволствие и отмора, то всички скачат и започват да раздават акъл.

Предложението ми е да прехвърлиш на акълджиите около теб част от домашните си задължения, след като са толкова загрижени за хода на бременноста ти. И не забравяй че за здравето на бъдещото бебе е преди всичко рещаващо, ти да се чувстваш добре, във форма и отпочинала и да нямаш негативни преживявания докато го носиш - така че грижи се сама за себе си и за активното си възстановяване, физическо и психическо разтоварване итн, защото друг няма да се сети да го направи! Хората са егоисти - отърва им да изпълняваш послушно всеки съвет и да вършиш безропотно домашните задължения - един вид възможно най-малко да ги притесняваш и натоварваш :) Слушай по-добре себе си :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 86dec20008
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Защото си майка. Не си дете вече. И в това е разликата. Една от разликите. Не се сравнявай с детето си. То може да реве, а ти не може да слушаш силна музика. Сериозно ли сравняваш? Ами то ти е дете, то сега се учи на всичко, то не знае нищо. А ти си зрялата, голямата, която е длъжна да търпи и да остава на заден план. Явно не си се наживяла преди децата. Представяла си си го като преди, но и деца да щъкат. Ти имаш отговорност за цял живот: да са добре те, психически и физически. Да имат за ядене, да им е топло, да им е чисто, да им е уютно. Да ги научиш на добро и лошо, да ги възпиташ. За да станат самостоятелни хора един ден. Добри хора. Това иска време и жертви. Приеми го и ще намериш радост в майчинството.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b06b42809d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз съм бременна, трябва да се пазиш и вкъщи, всичко което го вършиш не е добре, особено колело и детето да мъкнеш. Разочарована си, но догодина пак ще идете. И аз не съм ходила това лято. По пързалки не може заради адреналина и падането в басейна, в дискотеката е силна музиката. Защо всеки ден прахосмукираш и бършеш под, дай го по-леко и си почивай повече

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2e65bfb8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да ти имам проблема. Честно. И аз миналата година се бях настроила за дългоочаквания щура почивка, но забременях. Бях много щастлива от този факт. Въртя ха ми се мисли дали да отида на море и там кротко да си почивам или да си остана вкъщи. Взех решение да не рискувам с пътувания, но още преди да дойде време за море направих спонтанен аборт. Втори за мен. Нямам други деца, може би никога няма да имам. Поне собствени. А бих се лишила от много почивки и много други любими неща в името на дете. Така че сори, но не мога да ра, бера хора като теб.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 4436c36d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Според мен най-вече заради ентеровирусите. Не че не можеш да ги лепнеш и в друга обстановка, още повече, че имаш малко дете, но на морето е в пъти по-голяма опасността. Почти сигурно е, че малкото ти дете ще лепне такъв и ще ти го пренесе. Всички с малки деца около мен, които ходиха, пропищяха тази година. Особено от Кранево и Свети Влас. Едни познати даже се върнаха принудително и детето се наложи да го сложат на системи поради обезводняване. Защо да не си направите една кротка почивка на планина с къща, с частен басейн само за вас? Така няма химии в басейна (обществените са пълни с химии и бактерии), няма притеснения, че ще лепнеш вирус, спокойствие, чист въздух. Дискотеки има и в планинските градчета. Една дискотека не вярвам да те събори, щом ти се танцува. Само гледай да не е задимено, а да е лятна. Има чудесни оферти за планина, ще видиш колко добре ще си починеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker