Снаха ми не ми е близка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Снаха ми не ми е близка
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2299 пъти
Имам по-голям брат, който се ожени преди година и половина. Аз съм на 28, той е две години по-голям от мен. Бих казал, че сравнително малко се познавам с жена му т. е. снаха ми. Преди да се оженят се виждахме 3-4 пъти в годината, най-често само за едно кино или нещо подобно.

Чесно казано, нейната компания винаги ми е била леко неудобна. Вниманието й винаги е едно преценяващо и изпитващо. Почти никога не споделя нещо за себе си и сякаш много внимава да не издаде някакви негативни обстоятелства за себе си.

В крайна сметка се оказва, че не знам рождения й ден, нямам телефонния й номер. Не съм се интересувал, защото някак си не звучи добре аз да любопитствам за тези неща, а по-скоро тя и брат ми да го направят мое достояние, но те никога не го направиха. Все едно става дума за някоя колежка от офиса, а не за моя роднина.

Сега като семейство, те ходят по-често в нейните родители. Не ми харесва и нейното отношение към майка ми. Едно покровителствено, още от самото начало й говореше на "ти".

Имам усещането, че си взе брат ми, понеже той е добричък, дори малко наивен, но има добри доходи, а неговите роднини тя иска да стоят надалеч, макар че няма конкретен повод и реални причини за това. Тя е от голям град, а ние сме от по-малък град. Струва ми се, че снаха ми и родителите й имат една надменност и високомерие към семейството на брат ми т. е. мен и моята майка.

Може би е трудно да опиша пълна картина за семейните ни отношения. Бих искал да прочета мнения, за да придобия по-ясна представа доколко това е нормално, а не в резултат на изродено поведение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: a84126b87f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбрах какъв е точно проблема.

Сам казваш, че трудно общуваш със снаха си и не се чувстваш удобно в неино присъствие - ами, очевидно и тя се чувства точно по същия начин в твоята компания и това обяснява и дистанцията помежду ви. Или смяташ, че е само неино задължение да те спечели, да разговаря с теб и да те отпусне и забавлява? Хората или си пасват или не - във вашия случай не сте си паснали, но не виждам проблем в това. Важното е че се разбират добре с брат ти - той трябва да живее с нея, не ти. Нормално е и ако двамата се обичат и са си интересни, да са си самодостатъчни - не би трябвало да се чувстваш обиден от факта, а да се радваш за брат си. Ако през ден идваше да кисне у вас, това щеше да значи, че нещата у тях не вървят и не му се прибира - не искаш това за него, нали?

Доколкото разбирам конфликти няма и и ти и тя се държите нормално и учтиво един с друг. Не всеки обича да си разказва всичко - хората са различни, някои са по-затворени, особено пък ако не са сигурни, че човекът насреща ги приема безрезервно. Щом снаха ти внимава и не се отпуска, значи се чувства несигурна. Но така или иначе, доколкото всички спазвате добрия тон, ситуацията изглежда нормална. Доколкото разбирам и от години се виждате доста рядко, което означава, че най-вероятно просто нямате кои знае какви общи теми или занимания.

Приеми че хората просто са такива, каквито са - не можеш да ги промениш и не можеш да ги спечелиш насила. От хубавото никой не бяга - брат в крайна сметка ходи там, където се чувства добре.

Вместо да се вторачваш в семейството на брат си, замисли се че на 29 години може би вече е време да станеш самостоятелен, да се отделиш от майка си и да вземеш живота си в свои ръце - време ти е за собствено семейство :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ce22bd5978
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти си негативен, за нея не знам. Казваш, че сякаш прикривала негативни неща около себе си, а после, че не знаеш позитивни като рож. ден т. н.
Преди си излизал по-чести с брат ти, пък сега гаднярът си гледа семейството...
А как е трябвало да се обръща към майка ти, нещо като "Ваше височество"? !
Усетила е отблизо това, което аз усещам от дистанция само докато те чета: ти си негативен, интригант, манипулативен, очакващ специално поведение с привкус на обожание към теб и майка ти или поне леки поклони от време на време.
Те са семейство, ти си братът на НЕЙНИЯТ съпруг! Знай си мястото и си гледай твоя си живот!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 93657647ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Личи ти, че си от малък град. Остави ги да си живеят хората както искат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ab68ae80b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Прав си, стои далече от вас, как да се сближи жената с двете си свекърви!
Момче мислиш, а най-вероятно се и държиш, като свекърва. Искаш снахата да се отнасяла с вас на "Вие", а как се отнасяте с нея, на "Вие" ли й говорите? Роднина ти била, ако я приемаше за роднина и уважаваше избора на брат си щеше да защитаваш снаха си, а не да а укоряваш.
Отделно има една народна поговорка "От дето е жената от там е родата", хората не са казали тези думи ей така на вятъра.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7eee01b08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Моето мнение е, че звучиш като дърта свекърва. Не ти е работа да знаеш телефона на снаха си. За какво ти е? Ще й звъниш да й се правиш на пръв приятел? Защо да е длъжна да споделя личния си живот с вас? Тя е жена на брат ти, не на теб и на майка ти. Това че той е близък с нея не означава, че и вие сте.
Какво му е неуважителното да говори на майка ти на ти? Очаквате да й вика майко или да й говори на вие ли? Само по тези неща мога да преценя, че сте от село, възпитани в патриархални ценности роднини, които си мислят, че трябва във всичко да се месят, всичко да знаят и непременно очакват по-скоро снахата да се присъедни към семейството им все едно са малки дечица отколкото с брат ти да сформират собствено такова.
Престани да зяпаш и обсъждаш чуждите отношения и вместо това се ориентирай да си намериш и ти жена и да се изнасяш. Какво правиш с мама още? Ти си на 28 години млад мъж, а си с мислене на провинциална лелка. Сигурно просто преповтаряш думите на майка си. Аз също бих избягвала контакти с вас. Стегни се и изчезвай от този порочен кръг.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ffb25a76e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отговорите изглежда са от разни снахи. Никъде не съм казвал, че живея с майка ми и не е ваша работа да ме съветвате да се женя. Стори ми се, че такава липса на отношения е странна. Вие веднага ме оценихте и осъдихте, а защитихте снахата. Виждам, че нямаше нужда да пускам тази тема.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ec12073ad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   От какво и за какво да я защитаваме? Всичко изглежда напълно нормално. Ти казвал ли си ѝ телефона си и рождения си ден? Как си го представяш, без да я питаш, тя хоп, както е жена на брат ти започва да си разменя с теб телефони и зодии. Да не си малко влюбен в нея?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f1a0a241a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Да, прав си. Не е редно ние да те съветваме какво да правиш, но е редно ти да казваш на другите какво да правят, защото така ти се струва редно...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ae00d5f75a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Човек, звучиш като някоя досадна и скучаеща леля със сериозни комплекси за малоценност. А сигурно имаш претенции, че си голям мъж...
Хората са ти писали съвсем смислени коментари.
Започни най - после свой живот.

ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6c3a531ee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Ти се надяваше отговорите да са от дърти свекърви ли? Не е нормално да си мислиш, че някой ти е длъжен за нещо. Жена на брат ти не означава, че е и твоя жена/приятелка. Не я обвинявай - той ако искаше да ви вижда по-често, щеше да намери начин. Много е лесно да хвърли човек вината върху друг отколкото да се замисли дали той не бърка някъде.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 902730a7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще ви го кажа от гледната точка на снахата, тъй като в момента аз съм в това положение, без да искам да ви обидя.

1. Вие като семейство на мъжа й, след като я поканите на гости, сте длъжни да я предразположите. Не забравяйте, че вие сте цяло семейство, а тя сама. Не очаквайте тя да ви предразполага, само заради това, че сте по-затворени хора.
2. Щом тя е с брат ви, определено не й пречи вашето населено място. Това е ваш комплекс, който вие прехвърляте върху нея.
3. Щом се държи с майка ви като с приятел, това е от неудобство. Тя усеща държанието на всички вас и се опитва да се разбира с вас. Това е нормално за хората от по-голям град. Просто са по-открити и им е трудно да разберат вашето поведение.
4. Това, че вие се държите на дистанция, на нея й изглежда като начин да я разкарате и показвате нежелание към нейното присъствие. Със сигурност се чувства много неудобно. Вашият негативизм определено се отразява и върху нея.
5. Със сигурност не би искала да издаде някакви негативни обстоятелства от живота си, тъй като е очевидно, че сте я разпънете на кръст. Определено тъсите причина да "спасите доброто братче" от "злата снаха". Но не мислите ли за щастието на брат ви? С него явно постигат добро разбирателство, спрете да им се месите.

В заключение ще кажа, че не видях в написаното от вас да се замисляте за вашите грешки. Обвинихте единствено нея, без да се опитвате да се поставите на нейното място? Не се месете на младите, те са щастливи и доволни. Ако можете им помогнете, ако не - не им пречете!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ce22bd5978
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Абе, момче! "Криела" нещо негативно, ще рече, че ТИ търсиш нещо негативно, интригантче. За това и ти написах малко по-тактично поста, но не се усещаш. Каква ти е работата на тебе в чуждото семейство! Имаш брат, не собственост, жена му ако иска ще контактува с теб и майка ти. Неин си избор, но сега след коментара ти особено, вече е напълно ясна картинката.
Не само, че съм нечия снаха, а съм и майка на двама сина!
Каквото си подал, такова и ще получиш, ни повече, ни по-малко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ffb25a76e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Ето, че се издаде - ДЪРТА свекърва. Само с една думичка показа, че за теб свекървите винаги са "дърти" и не може да бъдат по друг начин. Предполагам, тази дума всъщност включва одисея от негативни качества и прояви.

Защо да искам коментари от дърти свекърви? Искам коментари от емоционално уравновесени, непредубедени хора, каквито в тази тема не мога да забележа.

Добре, по принцип снахата не е дявол, интелигентна и отдадена е, но все пак когато прави питка на бебето не покани майка ми. После се извинява, че "забравила". Е, как може да забрави, бебето има две баби? ! Беше очевидно. Майка ми много се обиди, разплака се. За нея това е първо внуче. Ела сега и кажи в лицето й, че е "дърта свекърва" и брат ми е избягал от нея, за да отиде при "хубавото".

Утре ти ще си свекърва за някоя супер съвременна и еманципирана снаха, която ще внимава с една дума да не попадне под оковите на патриархалните семейни ценности, толкова мразени от теб, и ще гледа да си прекарва времето с нейната майка и нейните приятелки.

Колкото пъти вляза да прочета, виждам все по-малко звезди на коментара си. Какво е това, войната на звездите - Star Wars? Разни снахи тук се обединихте и ме сразихте два пъти, веднъж с коментари и втори път със звезди. :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ae5f588078
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

15.   Авторе, аз ще те подкрепя- не е нормално да са ви такива отношенията. И аз имам близки роднини, не живеем заедно, но се чуваме отвреме на време, честитенето на празници и рождени дни е традиция и това е въпрос на възпитание. За съжаление няма какво да направите ти и майка ти...много е тъжно да я елимират като баба! Тук смятам, че и брат ти има отговорност за ситуацията, но пък нека няма разправии и да са живи, здрави и щастливи по техния си начин. Приемете, че нещата са такива към този момент и толкоз, гледай напред!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: afec6efbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Ти си безнадежден случай. Майка ми, аз не знам си какво. Само като чета какви ги пишеш и разбирам защо брат ти не иска да си комуникира с вас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker