Не го понасям! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не го понасям!
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1830 пъти
Здравейте, момиче съм на 19 години и имам вуйчо, почти 50- годишен, който не мога да трая. Обичам го, семейство ми е, но поведението му е крайно отблъскващо. Първо много е инфантилен, държи се като дете и не приема нищо сериозно. Второ, не понася никакво чуждо мнение и когато някой му противоречи, и не е съгласен с него, започва да обижда, дори ме е наричал глупава, защото не бях съгласна с него. Трето, много е груб и не изпитва никаква емпатия, случвало се е да се присмива и подиграва на чужда смърт. Също така е и много обсебващ, звъни ми по 5- 6 пъти и на ден и постоянно иска да знае какво правя. Много пъти съм му казвала, че поведението му ме изнервя и искам да не ми звъни толкова често и да се държи по- сериозно, но той не се променя, и изкривява нещата така, че да се почуствам виновна, че не ме е грижа за него и не искам да го чувам. Кажете ми моля, как да говоря с него и как да го накарам да се промени, въпреки, че на 50 години, може би вече е късно. Опитвах се и да не му вдигам на телефона, но той звъни на родителите ми, за да ги пита защо не вдигам и не го интересува колко е часа, звънял им и даже посреднощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5809a4f754
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Кажи на баща си.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 549c765f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много меко пипаш - предупредила си го, говорила си, молила си го. Щом не разбира му теглиш игнора и толкоз. Голям праз, че ти е роднина... това изобщо не те задължава да общуваш с него. Блокирай му номера, отказвай да комуникираш, когато звъни на ваще. Хора, като него, виреят свободно, защото другите все гледат да не ги обидят или защото е от "семейството", та поради това едва ли не си длъжен да търпиш всякакви идиоти.
Гледам приятели, които не могат да понасят роднините си, но от някакъв псевдо-морал си общуват с тях, а после се оплакват колко са противни и нетърпими. Доста глупаво и лицемерно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5ecf683074
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Ужас, лошото е, че си наивна и не разбираш добре проблема с вуйчо ти. Баща ти знае ли добре за настояванията му да знае къде си и какво правиш дори сред нощите? Знае ли, че те манипулира да се чувстваш виновна?
Ако баща ти е със здрав разум и знае това... ще м6 секне въздуха на вуйчо ти, повярвай ми!
Отрежи го гадно и дълбоко! И на време... някой път директно ще ти цъфне на вратата и тогава ще има истински проблем.
Това поведение на тази възраст (включвам и инфантилност опити да изглежда уж по-млад, тези дори не осъзнават колко смешни и жалки ги прави това) е типичното за педофили, които от страх не са посегнали докато детето е било малко, но веднъж навършило пълнолетие ако вече са обсебени и детето е постоянно пред полезрението им ще търсят всякакви начини да се докопат до него/нея. Винаги в началото ще опита с много до прекалено внимание, вменяване на чувство за вина ако "вниманието" не е подходящо за тях оценено, нахлуване в личното пространство прикрито под "притеснение за доброто на детето, вече пълнолетна жертва".
Ако нищо от това не подейства, ще стане агресивен, но ще потърси безопасен за него начин да приложи болната си фантазии на практика. Може да те изнасили, но ще е в твоят или неговият дом (бил е на гости да те види, че се е притеснил или те е поканил да си поговорите за живота, че е виждал нещо притеснително в поведението ти). Вероятно ще е пил поне малко алкохол да се подсигури ако се наложи да е "бил много пиян и не е осъзнавал действията си или поне е помислил, че си друга".
В никакъв случай НИКОГА не допускай да оставате насаме с него!
Ако искаш пробвай нещо и ще видиш сама реакция... кажи му следващият път ако се обади през ноща, че си с гадже.
Тъй като се прикрива, най-вероятно ще изпадне в дълбока "тъга и депресия" че не си споделила нещо толкова важно. Ще бъде обсебен да знае всичко за него и прецени "конкуренцията" и опасността за него. Естествено ще търси варианти да изкривява думите ти и тъй-като е "по-опитен в живота" да те предупреди за всички опасности които той вече надушват и т. н.
Внимавай!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e36abde69b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не казваш подробности за какво не си била съгласна с него, че да те нарече глупава, и за другите неща. Без конкретнте примери - може да е прав, може да не е - няма как да преценим доколко е оправдан контролът, който упражнява спрямо теб.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 95e700e157
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Съмнителен ми е някак, този вуйчо.

Ти, защо общуваш с него толкова често? Помниш ли кога започнахте да общувате така често и да разговаряте на теми като възрастни хора? Едно дете ли си, братя, сестри, имаш ли? Ако - да, как се държи с тях?
Той, има ли свое семейство - жена и деца? Ако няма - сам ли живее?

Единият вариант е да е влюбен в теб по особен начин, дори сексуален.

Другият вариант е - да е много самотен човек, който намира в теб някой с когото може да споделя.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 449392a107
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Блокирай го е. Ако тела ти е нов може да има такава функция, ако няма от google play теглиш blacklist или call blocker. Аз имах един досаден приятел и го блокирах, сега си звъни, ама го спира и не се занимавам с него

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0b491a3667
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе вуйчо ти да не би да има психични отклонения, че се държи така? Поведението му е като на психопат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker