Дарение приживе на заварен син - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дарение приживе на заварен син
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1479 пъти
Здравейте. Въпроса ми е как да оформим правно наследството ни приживе между трите ни деца. Имам заварен син които е на 20 години вече и две собствени на 8, и13. Грижих се за него до колкото можех но детето остана с
впечатление че аз съм лошата. Понеже съпруга ми е мекотело и не си признава когато е сгрешил. Но към въпроса искам да уредя имуществото ни преди да сме си отишли. Не искам да се налага децата да се карат и да делят наследство. Как може да им прехвърлим всичко на всеки както сме решили? Без да имат право после да оспорват и да делят на ново. Искам всеки да наследи жилище и после да не търси друго, ако е нужно да подпише от отказ от наследство с получаването на жилището.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9fe970e402
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По добре питайте адвокат, по форуми само ще предполагаме, че по предложения начин е възможно.
Това което със сигурност знам е че отказ от наследство се прави след смъртта, това в момента не ви върши работа.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 15c5050bfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може би не си формулирахте правилно въпроса? Искате да има повече за вашите деца и по-малко за чуждото? Тъй като мъжът ви е "мекотело" едва ли ще се противи на решението Ви? Но говорите в множествено число. Твърде прозира... това деление на децата. Не искам да обидя никого, но е много грозно. Замислете се.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f0e6f81fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много разумне решение сте взели. Аз преживях кошмар с неуредени преживе имоти. В повечето случаи родителите не уреждат тези неща, заради незнание или желание имотът им да служи като "гаранция" децата им да ги гледат. Сега не знам как са законите, но преди най-сигурният начин за разпределяне на наследството беше чрез продажба. Включвате клауза в договора за право на ползване на част от имота докато сте живи, и че имотът не може да се продава или отдава под наем без ваше съгласие. Най-добре се свържете с адвокат или потърсете съвет в юридически форум, мисля че бях попадал на такъв преди време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5a837aa960
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   С покупко-продажба! Дарение може да се оспорва, покупко-продажба - не се оспорва. Прехвърлете чрез покупко-продажба на всяко дете това, което сте решили и ви е чиста работата. По-добре така, отколкото кавги за наследството някога...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b6f5cc2c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз пък мисля, че номер 2 не само че греши, а и е заядлив. Да е предвидлив човек-какво му е лошото? ! Да се разпореди с имотите си приживе-какво лошо има? ! Даже е правилно. Н. 2 търси под вола теле.
Това че мъжът е мекотело, а доведеният син слаб психолог, не я прави нея авторката лоша. Нито значи делене на децата.
Авторке, децата не могат, предполагам, да наследяват определено жилище. Те ще наследят, след години/желая ви го/ всичко, а после пак трябва да си го делят. Вариантите има още, така че... само адвокат може да помогне в случая със съвет.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e3f0390107
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на всички. Дори на номер 2 ето заради такива умници дето мислят че знаят всичко реших, че така ще е по добре. Незнам той как си представя децата му да делят и да нямат спокоиствие. Неискам да оставям причина заради койато да се изпотрепят накрая

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: e3f0390107
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имам още един въпрос. Ако има закупено имущество на мое име по време на брака, делили се от трите деца? Или се дели само имуществото което е на името на съпруга ми?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b6f5cc2c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По време на брака, доколкото знам, всеки закупен имот става СИО, тоест общ, казано на по-прост език. И съответно наследници са всички деца и на двамата съпрузи. Може би има начини да се докаже от единия съпруг по-голям принос, но как става, де да знам.. И пак ти казвам, авторке, ако имаш парички-иди при адвокат с документи, които трябват, плати му там 30-тина лв, и той ще отговори. Аз имам само бегли знания и колкото мога и знам, ти казах.. Май номер 4 също е прав.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9fe970e402
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако имущество е закупено по време на брака то е СИО, без значение че е било само на ваше име. След смърт на мъжа ви неговата половина ще се дели по равно между вас и всичките му деца. Примерно ако става въпрос за жилище закупено по време на брака на ваше име и съпругът ви почине вие си имате половината, като жива, и делите другата половина на 4, тоест всичките му деца ще наследят по 1/8 част от жилището, а вие ще сте собственик на 5/8 част. Ако обаче вие починете първа мъжът ви ще е собственик на половината и ще дели другата половина само с общите ви деца, тогава общите ви деца ще имат по 1/6 от имотите ви, а съпругът ви 4/6 и след неговата смърт, ако не е уредил нещата след вашата смърт, тези 4/6 ще се разделят между всичките му деца.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 92ce5a074b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако не си осиновила доведеното дете - то не наследява нищо от теб. Но ще наследи от баща си, който може да наследи от теб, ако го "превариш" т. е. те надживее. Най-сигурно е да направите покупко-продажба или дарение, но ако прехвърлите всичко на децата си има риск в един момент да продадат имотите докато сте живи и да увиснете. Случки всякакви, колкото и да ги познаваш. Примерно дължи пари или го осъждат (пак за пари), няма налични и му продават собствеността. Доколко надеждна е уговорката да ползваш имота докато си жив трябва да каже адвокат. Примерно знам, че се продават апартаменти "с баба" т. е. купуваш го, но бабата ще живее в едната стая и при нов собственик. Щом е възможно това, представи си да ти продадат апартамента на цигани - върви си живей остатъка от живота разчитайки на закона. Ако имате апартаменти за всички плюс един да остане за вас - най-добре, но него накрая пак ще го делят.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 11d56009c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторке, зависи от това, кой от двама ви ще умре по-рано. Ако съпругът ти умре по-рано, ти наследяваш половината му имущество, а другата половина се дели на трите му деца. След като и ти умреш, твоето имущество, включително и наследеното от него, се дели само между твоите деца. Говоря само за неговото имущество, тъй като не става ясно от поста ти в чие жилище живеете, дали е обща собственост, или е само негово. Ако апартаментът е общ, поначало ти имаш половината, затова говорим само за неговото имущество. Ако ти умреш първа, той наследява половината от твоето имущество, а другата половина се разделя между двете твои деца. А когато и той умре, неговото имущество, включително и наследеното от теб, се разделя между трите деца. Това важи и за закупеното от теб хилище по време на брака, и при положение, че ти не си осиновила заварения си син. С две думи, печели преживелия съпруг и децата му. В случая двете общи деца ще спечелят повече, ако баща им умре пръв. Не се шокирай, звучи ужасно, но и това го има в живота. наскоро и аз имах такъв казус, страхувах се, че дъщеря ми ще остане без наследство, затова попитах адвокатката какво ще стане, ако и двамата умрем заедно, при катастрофа например. И тя ми отговори, че тогава се търси кой е умрял пръв. Много неприятни неща са това, затова аз те съветвам да си се погрижиш за децата, защото нищо не се знае. Още повече, че са от различни бракове, ако са от един брак е лесно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e3f0390107
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря на всички за разесненията. От всичко казано до тук явно само направо ми се зави свят

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5646dea318
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Прясно ти го поднасям, тъй като преди 2 дни говорих с нотариус по тоя въпрос.
Ако искате да им разпределите недвижимо имущество предварително, т. е преди смъртта ви най-добре било с покупко-продажба между вас и децата ви, просто и ясно

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker