Ще изгубя ли всичко - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ще изгубя ли всичко
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1558 пъти
Студентка съм... Нов град, ново начало, нови запознанства, но не всичко е толкова розово. Приемам, че като първокурсничка в началото ще ми е трудно докато поставя новото начало в живота си, докато изградя основите на бъдещето, но имам еди проблем, който ме мъчи много, а когато го споделя с родителите си срещам несериозно отношение, дори подигравки. Става въпрос затова, че с моите близки приятели се пръснахме из цяла България и само след месец всеки ще поеме по пътя си. Знам, че това е нормално, но дали това е краят, означава ли, че щом сме в различни градове ще прекратим малко по-малко взаимоотношенията си и 15-годишното ни приятелство ще остане в историята? Ето това ме изгаря, защото колкото и да си обещаваме, че ще се виждаме и ще се чуваме, защото "технологиите са много напреднали и хората поддържат връзка и от чужбина" може би е само удобна илюзия, която приспива болезнената истина!
Твърдения като за истинското приятелство няма граници и препятствия съм ги чувала милиони пъти, но как да поддържаш искрата от разстояние на няколкостотин километра, на спомени ли!
Наистина ще се радвам да споделите мнението си по темата, защото ще ми бъде полезно... необходимо ми е!
Предварително ви благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7cdb4b23b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз бях в твоята ситуация и също ми беше тежко, че се разделям с приятелите. Те за мен също бяха всичко. Първите две години се виждахме често, но с времето вижданията се разредиха. Когато живеете в различни градове/държави начинът на мислене и живот много се променя и в един момент нямате много общи неща за които да си говорите освен общите спомени. Сега имам нови приятели, работа и мъж, който за мен е всичко - така и трябва, но ще го разбереш с времето. родителите ти са били във фазата, в която приятелите са най-важни отдавна и затова и не те разбират, но са прави, че разделянето с приятелите не е голяма драма.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 79d218ec9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хех, наивно детенце...
Досега всичките ти толкова големи приятелства са се формирали на базата на това къде те е посял Господ. Ако се беше родила в съседния град или село, големите ти приятели щяха да бъдат съвършено различни хора...
Сега за пръв път ти се удава възможност да си подбереш хората не на принципа на съседството, а на принципа на някакви интереси, общи цели, или на базата на взаимно харесване. Един вид удава ти се възможност да си формираш своя собствена СРЕДА - научна, социална, спортна.
Поддържайте си връзките и приятелствата, но съвсем скоро самите те ще ви се сторят достатъчно безинтересни, понеже са формирани на почти случаен принцип.
Новите приятелства и отношения, които тепърва ти предстои да завържеш ще са много по-питателни, по-целенасочени, на много по-здрави принципи - подобие, интереси, взаимно харесване, общи и интересни занимания и т. н.

В момента приличаш на новоизлюпено пиленце, която много съжалява, че току-що се е лишило от уюта на така удобната черупка...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0bf71ba890
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Има различни типове приятелства предвид факта, че всяко второ лице, което познаваме определяме като "приятел".
С 1-2 от настоящите си приятели навярно ще запазиш контакт през годините. Аз с моята приятелка от детските години запазих, но се чуваме на годината три-четири пъти, пишем си по още толкова и се виждаме не по-често от веднъж годишно. Като живеехме и двете в София се виждаме по два пъти годишно. Факт е, че начинът ни на живот и на двете много се промени, нашите интереси и по-рано бяха различни, но към настоящия момент общите ни теми са силно намалели. Единственото, което крепи приятелството ни е това, че сме свикнали една с друга; това, че на настоящия си социален кръг нямам същото доверие като на нея; това, че тя ще ме подкрепи морално във всяка една ситуация; това, че просто като се видим е сякаш се виждаме всеки ден - чувство на близост, което нямам към нито един настоящ познат.
Реално аз други приятелства не направих след като се преместих. Имам много добри познати - такива с които се виждам всеки ден, с които си помагаме за разнообразни неща и с които ме свързват общи интереси и сходен начин на живот. Но с 2-3 съм се запознала на работа и според мен ако напусна аз или ако те се махнат, ние няма да запазим близък контакт. 5-6 са от квартала в който живея - ако се преместя, според мен няма да се видим повече. С 5-6 имаме общи хобита, но ако спрат да ме влекат и не посещавам мероприятията навярно няма да поддържаме връзка повече. Така че това не са ми приятели, това ми е социалната среда. Тя се променя и обновява

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cb20305622
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма дума Удава. Думата е ОТдава!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 12fea1616e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   №2, не мисля така - най-здравите приятелства, истинските, се създават точно в детските години и в училище, евентуално в университета. След това е по-скоро изключение да се създаде истинско приятелство.

До авторката: ако приятелството е наистина такова, ще оцелее въпреки времето и разстоянието.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 2880b33ff3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не драматизирай толкова. Имам 2 приятелки от детската градина, после училище. Студентските години разпилявайки се по различни градове не само че не ни разделиха, но и ни беше още по мило като се виждахме, разказвахме си за новите колеги, смешни и нелепи случи със съквартирантките и си ходихме на гости в градовете в които учим.
В университета създадох 3 невероятно силни и емоционални приятелства. Тук е момента да кажа че завърших преди 7 години. Едната забременя и роди, а другата замина за Чикаго. И все още си говорим по 2 часа по телефона.
Много хора идваха в живота ми бързо като силни сериозни хора и си отиваха също толкова бързо кой от къде поради куп причини. Но хората които им пука за теб винаги ще намерят време да ти звъннат или дори да ти дойдат на гости. Старай се и ти да не ги забравяш и да усещаш кога имат нужда от теб и ще те уважават цял живот! От теб зависи

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0a5887112f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4, принципно не е добра идея да се коментират коментари, но нека те поправя- има дума “удава“ в българския език! Съвсем друг е въпросът, че думата “отдава“ не ѝ е синоним...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker