Само за Пловдив - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Само за Пловдив
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1587 пъти
Здравейте,
Бях студент в София, но просто съм тотално разочарован от университета и реших да се преместя в Пловдив. София е хубав град, но просто не успях да намеря хармонията в себе си там. Разбира се, благодарен съм, че се реших да се преместя, защото се измъчвах, прекарвайки 2 години на място, което ме караше да се чувствам нещастен. Истината е, че не ми достигаше смелост да направя такава крачка, но вече взех категоричното решение. Нямах си и на идея къде да отида, просто знаех, че трябва да се махна, приключих с образованието в София и преди месеци се явих на кандидатстудентски изпити и поставих ново начало в живота си, връщайки се отново в първи курс. Както може би разбирате от заглавието градът е Пловдив. Дали съм направил правилният избор предстои да разбера, но бих искал да потърся мнения на живущите в града, настоящи или бивши студенти, относно живота, студентството и тн. Знам ли, пътувал съм доста, но осъзнах, че Пловдив е градът, в който съм бил най-малко пъти и не го познавам добре, не съм запознат с атмосферата в града, пребивавал съм там до толкова, че да разгледам забележителности и да пия по кафе, може би затова се спрях на него по пътя на новото си начало. Сега се чувствам щастлив, че напуснах столицата, бях в Лондон до скоро и сега се върнах. намерих си квартира, спретнах я и затова се зачудих за това как е тук през погледа на вече живущите в Пловдив.
Знам, че след време ще го опозная, но въпреки всичко ще се радвам да ме запознаете по от рано хаха... Благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: f853f52a43
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Пловдив е супер град, да знаеш! Няма да съжаляваш. В столицата е пренаселено, хората са супер студени, шумно е, добре, че си се преместил. Поздравления за избора

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7a1be85e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей,

Първо да уточня, че според мен в България никъде не е добре да се живее. Просто в големите градове е почти търпимо.
Пловдив със сигурност е по-добрият град за живеене от София.
По-спокоен, по-топъл климат, все още не напълно пренаселен. Разстоянията са значително по-малки, както и продължителността на задръстванията. Дори в пиков час ще стигнеш най-много за 40 минути от единия до другия край с кола. В София за същото време ще стигнеш точно никъде, особено в пиков час.
От към работа все още смятам че в София има много повече възможности, но от към заплащане разликата със сигурност не е значителна. Ако си в ИТ сферата обаче в Плвпдвив нито има достатъчно възможности, нито заплащане близко до това в София.
За другите сфери на работа разликата е колкото да ти покрие разликата за по-скъпата квартира в София.
Самият град се развива прилично последните 3-4 години, като най-на края се обръща внимание на разкопките, все пак е един от най-старите градове в Европа това ще бъде столица на културата през 2019. Ако се поразходиш по центъра рядко ще чуеш българска реч. Вече целогодишно има туристи от цял свят и то много. Организират се редовно фестове/събори.
Като цена на живот не е евтино, особено за сам човек. Не съм забелязал разлика в цената на всекидневните стоки спрямо София. Разликата е по-скоро в по-евтините квартири, може би по-евтините сметки, но данък МПС примерно е значително по-скъп от този в София. Билета за рейса е 1лв а не 1. 60 като в София все още.

Като заключение ще кажа, че аз лично бих живял в Пловдив или в краен случай във Варна, що се отнася до България. Другите градове просто са трагедия, включително и София.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 63c4425999
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Много правилен избор си направил. Пловдив е много хубав град. Тук съм роден, тук съм израснал и не бих го сменил за нищо на света, въпреки че имах възможности да уча и живея където поискам по света. Относно другите ти въпроси, много зависи в кой университет ще бъдеш, единствено пловдивския филиал на Техническия е на ниво и Медицинския. ПУ-то и УХТ няма да ги коментирам. Има много заведения и капанчета по центъра и в Стария град, където можеш да се насладиш на невероятната атмосфера там и да слушаш всякаква музика (нямам предвид чалга). Културния живот е много на ниво. Зависи какво търсиш и какви очаквания имаш, но мисля, че ще ти хареса.
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker