Самотни майки с малко дете. Как се оправяте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Самотни майки с малко дете. Как се оправяте?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2110 пъти
Здравейте!
Пише една вече напълно отчаяна майка с малко дете.
Дъщеря ми е на почти 6 години, от 5г. не живеем заедно с баща и. Няма как да разчитам на неговата издръжка, изпраща пари, когато на него му е удобно и кагото има. Не мога да заведа дори дело за издръжка понеже живее в чужбина и изобщо не се прибира. Не мога да разчитам на никаква странична помощ - някой да води/прибира детето от градина докато съм на работа. Всеки си има свой живот и бабите са на принципа "който има деца, да си ги гледа". До тук добре, но идва най тежката част. Живеем в малък град, където мисията да си намериш работа се оказва невъзвожна. Единственото решение на този проблем е да се изместим в по големият град, за да мога да увелича шансовете си за намиране ва работа. Понеже първо искам да бъда сигурна, че ще бъда наета и след това да предприема мерки с преместването (търсене на квартира), а до тогава да пътувам. Проблемът е обаче, че дори в големият град никой не ме наема на работа. Отивам на интервю, всичко минава добре, до момента, в който кажа, че сама си гледам малкото дете и до там. Никой повече не ми се обажда. Имам малко спестени пари, но те намаляват с пълна пара. С всеки изминал ден се отчайвам, защото буквално Не мога да си намеря работа. Търсенето ми е според часовете на детската градина, понеже няма кой да ми помага, но до момента все удрям на греда, а и повечето обяви са с прекалено ниски заплати, с които няма да мога да покривам дори общите разходи. Не взимам никакви помощи, дори и детски надбавки. Много ми е любопитно как майките в моето положение свързват двата края? С всеки изминал ден се отчайвам все повече и повече. Не мога да разчитам на никого. Ако трябва да се местя в по големия град няма да имам и приятели. Моля за някакви съвети или поне истории с хепи енд за да ми вдъхнат малко надежда. Като си с малко дете и без чужда помощ си като с вързани ръце и крака. Ами детето ако се разболее какво правим в случая като на повечето работни веста не се толерират болничните? Ще съм много благодарна на всички отзовали се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: fa350a923f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Е защо не взимаш семейни помощи, все пак няма кой да помага. На работа не казвай, че сама го гледаш. Може да наемеш някоя пенсионерка да го прибира от градината. Много е лошо когато няма помощ, родителите в същия град ли са?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 62b371c61f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Кофти, че бащата е в чужбина и не можеш да го хванеш. То не че не може, ама сложна работа. Защо не получаваш детски надбавки? На интервютата няма какво да обясняваш, че отглеждаш дъщеря си сама. Мноого е трудно във всяко едно отношение да отглеждаш сама детето си. Но е абсолютно задължително да започнеш работа. Желая ти много сили, защото ще ти трябват. Винаги намирай време за детето си, говори с него, излизай с него, играй, чети, за да създадете стабилна връзка помежду си. Последното е много важно за в бъдеще.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f0302fc657
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Добре, а ти защо даваш обяснения за личния си живот на интервютата?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9954973d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дъщеря съм на майка в твоето положение. Майка ми ме изгледа с много труд и приемаше всяка възможност за допълнителни доходи. Макар вече да съм зрял човек, с извинение, не помня майка ми да е търсила съвети по форуми. Тя нямаше време за интернет. Никой не й помагаше материално или физически. Бащата може да съдиш за издръжка, без значение, че е в чужбина. Избягай от малкото населено място, съвсем скоро дедето ти ще е ученик.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f1a4d1ac86
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Това което описваш е ужасно. Бабите не са прави. Вие сте семейство. Освен това "който си има дете да си го гледа" твоето очевидно единия родител не го гледа. Това не е семейство, семействата си помагат. Ти си напълно сама. И не виждам начин да се оправиш. Аз съм в същото положение с разликата, че таткото е с нас. Но на практика аз съм вързана с детето и не мога да работя. А той казва "аз изкарвам парите, всичко е мое". И аз искам да работя и да изкарвам пари, НО НЕ МОГА, защото когато детеро е болно, а това е по 2 седмици в месеца, дори 3 понякога, никой работодател не би ме взел. И са прави хората, търсят си човек на когото да разчитат. Това е живота. Всеки на всеки разчита. Аз не мога да разчитам на никой и никой не може да разчита на мен.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 71677169c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   От авторката
В момента живеем при родителите ми, но искам да се махна от тях. Първо, че ме довеждат до нервни сривове, мрънкат и ми дават акъли как да си глудам детето, които за мен вече са остарели. Хората вече са си изгледали децата и искат спокойствие. В правото са си, затова и не разчитам на тях. На почти всяко интервю ме питат дали съм омъжена и имам деца. За мен не е редно да лъжа, нали все един ден истината ще излезе наяве. Ако евентулно си намеря работа с часове, които ме устройват, но детето се разболее какво трябва да кажа на работа? Мисля всякакви варианти, но все не ми излизат сметките.
Към 4-ти пост, не съм казала, че нямам никакви пари и съм на дъното, все пак имам и някакво достойнство. Говоря свободно 3 чужди езика и имам образование и стаж и не бих се хванала да чистя тоалетни примерно от няма и на къде, или защото ми е похаднала възможност да изкарам пари. В такъв клучай по добре да си натискам парцалите при нашите още няколко години и да търпя, но не това е идеята, съвсем друга тема става. И дори и майка ти да се е допитвала до форуми какво и що, едва ли е споделяла с теб. И след като е работела всичко, което и изкочи, като си била на 5 примерно кой се е грижил за теб? Търся мнения от жени с подобна съдба на моята, твоят пост в случая няма място тук защото не ми е от никаква полза. Нямам и намерение да работя 24/7, щастието на детето ми е приоритет номер 1. Не стига, че бащинско присъствие няма, ами и да я лиша и от моето. Иначе най лесният вариант е с бавачка и аз да блъскам нон стоп, но не това ми е целта.
Идеята с пенсионерката ми допада. Колкото и да не ми се иска да доверявам дъщеря ми на непознати и това е временен вариант. Не мога да разбера зако цялата ни система е устроена така, имаш ли дете и си без мъж си на никъде.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fa860f19e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Щом казваш, че владееш 3 езика просто започни да даваш частни уроци. Промотирай се сама из интернет. Спомням си като бях в 5 клас нашите ме бяха записали на уроци по английски при една госпожа, която имаше бебе и бебето си беше при нас в стаята и си спеше, докато тя ми обяснява нещата, диктува ми разни изречения и така. Обясняваше ми много добре и много старателно и спокойно, е стаята ми идваш прекалено топла и въздуха ми беше леко задушен, това сигурно заради бебето, но пък жената както казвам обясняваше доста добре и наистина много ми помогна тогава.
от3

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f9ff7a5619
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторке детето ми е вече на 15г и аз още съм безработна, макар че бащата на детето ми е с мен. Мъжът ми работи или в България по 12-14 часа или работи в чужбина, никога съм нямала вариант да очаквам помощ от него нито за домакинство нито за детето. За разлика от теб аз баби които да ми предоставят дом, малко помощ и мърморене нямам, свекървата категорично още докато бях бременна каза че тя си е отгледала сина и ще живее като "баба германка", а майка ми почина когато детето беше на 1, 3 години. Първите 8 години живяхме по квартири, после взехме жилище и изплащахме ипотека. Започвах работа през годините, но домът и детето бяха приоритет, затова работех месец два стане нещо и напусна, след време пак и така общо 8 пъти, после се отказах да търся въобще. Днес вече съм на близо 40г детето се справя само и помага в домакинството ако помоля, обаче работа на 40г без стаж и с такова трудово досие осем работни места за по 2 до 5 месеца няма кой да ме наеме за повече от минимална заплата а за минимална не си струва.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5046f20bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 4-момичето е депресирано и отчаяно и твоя хейт и упреци няма да й помогне.
Майка ти не е писала по форуми и не е имала време за интернет защото по това време е нямало. Иначе повярвай ми-щеше. Какво лошо има момичето да получи ингормация от различни хора от други градове. Света е различен от когато майка ти е била на 20. Тогава на децата не им пукаше какви дрехи носят и какъв телефон имат. Баба ми се пенсионира на 50 на категория и изцяло се отдаде да помага на родителите ми с нас.
Днес хората се пенсионират на 64, когато внучетата са на 20 и заминават да учат и работят в други градове/държави
До авторката-пожелавам ти да намериш някой който да се грижи за вас и на който да разчиташ. Това в повечето случеи е издърпало изоставените жени от дъното. Големият град ще ти донесе по-големи възможности във всичко.
Една позната си взе детето в Англия, намери си работа, но трябва разрешението на бащата а ако на вашия не му пука с радост ще даде съгласие.
Не че е лесно но можеш да се издържаш само поради факта че си самотна майка. Половината бг мангали мамят така и си живуркат охолно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a5f3b507d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   авторке, все с нещо си се издържала досега, щом от 5 г. не живеете заедно с бащата. няма ли възможност за препоръка за нова работа? нямаш ли контакти, щом имаш образование и стаж? нямаш ли възможност за онлайн работа, щом знаеш и езици? майка ти не би ли поела детето поне когато е болно? иначе да си натискаш парцалите у вашите не виждам особен смисъл - колкото време минава, по-трудно ще си намериш работа с дупка в стажа.
иначе такава работа, каквато търсиш - хем с фиксирано работно време, хем с прилична заплата, хем да можеш да отсъстваш, няма в малък град. потърси в по-голям град.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f13e0fac29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Прекален светец и богу не е угоден. Първо, нямат право да те питат на интервю. Така че казваш: Не е редно да обсъждаме семейното ми положение на интервю за работа. Второ, ако толкова държиш, казваш "омъжена с едно дете". Трето, когато се разболее, взимаш болничен, полага ти се. Легитимно е. Четвърто, преди да похарчиш сега всичко, отиди на адвокат по семейно право да заведеш дело за издръжка. Може да са малко, но са пари и е друго да знаеш, че ще ги имаш всеки месец. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 268827a667
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, щастието на детето ти няма да го нахрани утре. Остави го при родителите си и почвай някаква работа. Аз съм с четири езика, но в момента никой не работи по специалността си. Между това да захванеш работа и чистене на тоалетни, има разлика. Щом си с вашите може поне докато е болно да го гледат. А защо работодателите питат дали някой има деца? Веднага отговарям. Децата за повечето майки са вечно оправдание за кръшкане от работа. На всеки му е боледувало дете, ама на това му се вика безочливост.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c3885c8233
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Няма ли начин да си намериш работа, да превеждаш примерно, или уроци, и да работиш вкъщи? Учители по език също се търсят, ще имаш време и за детето. На интервюта казвай, че живееш с вашите, без да се обясняваш, един път да почнеш, няма да ги мислиш болничните, на момента ще преценяваш, не вярвам майка ти да ти откаже. Не мисля, че е добра идея големия град, повечето пари ще отиват за наем, едва ли за заем, освен това дъщеря ти ще е ученичка, на ново място, нови хора, голям стрес за малко дете. По скоро ми се струва, че не е въпросът в доходите, а че ти искаш да живееш отделно, разбираемо е, сигурно се оглеждаш и за нова връзка, няма лошо... обаче аргумента доходи в големия град не ми се вижда състоятелен, това означава и по-големи разходи, и по- голям стрес за детето и абсолютно никаква помощ без родителите ти наблизо. Действай както си решиш, но премисли добре всичко, най-вече за детето. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 16f81e02e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Авторке, нагла си! Никой не й помагал, а забрави да споменеш, че живееш с вашите! Жилището е ОГРОМНА помощ!! Неблагодарница!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 268827a667
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   9 - Какво значи хейт за теб? Как формулираш ти хейта? И даваш грешен съвет. Жената да си намери мъж, който да ги гледа. Дай Боже всекиму, но много мъже се пазят от майки с деца. Жената обяснява, че не и се захваща с това или онова за работа. Като живее при родителите си, те 100 % й помагат. Никой не иска нискоквалифицирана работа, но не е вярно, че работодателите винаги питат за деца. Предпочита детето й да е щастливо, т. е. тя да не работи, оправдавайки се с гриповете му. Казусът решен: няма да работи и ше има щастливо дете. Не разбирам въпроса на авторката. Как без да работи да има пари? Никак. Как да си гледа детето докато работи? Да пробва първо да поработи и ще види. Как с 3 езика да работи нискоквалифицирана работа? Като всеки, който иска да си нахрани детето. Ако нямаш избор ти няма да отказваш работа.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5046f20bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   Какви хапливи усойници има в този сайт.
Уж е за споделяне,съвети и помощ,а каквото и да попита човек го обезкостяват и изкарват нищожество.
Хейтъри нямало да се толерират,а всеки втори коментар е нападане и човек вместо да получи съвет се депресира още повече от убиди и грозни констатации.

Моля всеки,който няма идея как да помогне поне да не напада и да си изкарва яда и комплексите върху другите.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: df0c628b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От авторката
Въпросът ми беше към майки, в моето положение и това как са се справили/справят. Живея при родителите си да, но това е временно, не искам да им се натрапвам за постоянно. Те са тип "немски баба и дядо" и не желаят спокойствието да им бъде разваляно за по дългосрочен период. Искам да се махна от тях, понеже ме изнервят, натякват ми, че не съм добра майка и т. н., и т. н. Нямам намерение да си търся мъж, след последното разочарование дали бих се доверила на някого отново според вас? Просто искам да си намеря работа в големият град, в часове, които ме устройват, а и той е само на 40км от моят роден. Искам да бъда независима и да не се налага да се моля на някого да ми гледа детето. Толкова много ли искам? И да държа да си харесвам работата, а не да ходя на сила, или защото трябва. Това с уроците отпада, от както има онлайн платформи за обучение хората рядко се обръщат към физически учители. До скоро работех в компания, от която учтиво ме помолиха да напусна, точно заради болничните (които почти никъде не се толерират, особено в този сектор), като ми изплатиха доволно обезщетение, понеже не беше българска фирмата, но готовите пари заминават най - бързо. В момента съм на борсата и вземам обезщетение, не съм я закъсала финансово, но и това няма да е вечно. Нямам намерение да имам дупки в стажа си или пък стаж в друг сектор, все пак и кариерата
ми важна до някъде. И понеже знам, че има много успели жени, които са самотни майки се допитах тук, но явно съм била в грешка.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6fcbfa9b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Вземи някакви парички и иди на консултативния при адвокат. Той ще те посъветва по какъв начин да издействате издръжката или се допитай до общината, в която живееш. Има процедура, с която издружката на детето се изплаща от общината за сметка на бащата - длъжник.
Не се май много много, а действай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ff09db9fa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   17/авторке, то има такива жени майки, но просто не се сещат да търсят съществуването на сайтове като сподели.. а най-вероятно и нужда за това не изпитват.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5d45fecf01
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Имам 2 приятелки самотни майки, живеят с майките си, те им помагат за децата, не живеят под наем. Помисли за вариант да ти помагат, съвсем сама ще ти е много трудно, не само финансово

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a72705091f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Била съм в твоето положение, срещнах бъдещия си съпруг в сайт за запознанства - международен. Срещнахме се, допаднахме си, покани ме да се преместя при него с детето, след около 3 м. връзка. На баща му казах, че ми трябва декларация, тъй като се отваря работа в чужбина, и детето ще има бъдеще. Така се разкарах от всички проблеми наведнъж. Желая ти успех, в България не се виждах и в най - смелите си мечти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f13e0fac29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   "И понеже знам, че има много успели жени, които са самотни майки се допитах тук, но явно съм била в грешка. "

Грешката е, че "знаеш" за такива жени. Няма. Няма такъв филм да си отговорна сама за детето, без грам помощ от никъде, да имаш любима работа и тя да ви носи достатъчно доходи. Или ако има е само на филм.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7de23cb5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Номер 4 за съжаление от много работа си останала без възпитание. А, авторката едва ли иска да отгледа егоистичен хейтър.
Аз също съм отгледана от самотна майка и не мога да повярвам, че от положението, в което си предлагаш хейт, вместо подкрепа. Ужас!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 268827a667
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   23 - Има разлика между градивна критика и омраза, тази критика също е подкрепа. Не знам какво разбираш под възпитание - понякога в живота човек има нужда от съвет, който да го накара да погледне нещата от друг ъгъл. Най-добрите приятели не са ласкателите, а тези, които търсят заедно пътища за разрешаване на дадена ситуация. Тъй като много използваш думата хейтър, или мразещ човек в контекста на моите думи и намекваш, че са ме превърнали в такъв, за сметка на авторката, която няма да отгледа такъв, само ще ти отговоря: не бъркай трудолюбието на майка ми със своите проекции. И само за информация: ти какъв съвет даваш в коментара си на авторката? Или това си беше провокация към мен. Защото отговора е риторичен, потърси елемент на обида към личността ти от моя пост, за да си наясно с хейт казуса си. Успех!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: df0c628b69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   От авторката
Благодаря на всички отзовали се. Доста време мислих и премислях, като вариантите, на които се спрях са два. Или ще потърся жена да я прибира от детската градина и да се грижи за нея час след това. Тази опция, ако ме одобрят от последното интервю на което бях, звъннаха ми след него втори път, което ме навежда на мисълта, че може и да ми се получи. Първоначално ще живеем с някои лишения, но работата е с перспектива, има и бонуси, така че в даден момент ще стане по добре. Работното време ме устройва, почивните дни също, оказа се, че е това, което търся. Най важното е, че няма да се налага да живея с родителите си и да се съобразявам. Другият ми вариант е да си съберем багажа и докато още имам някакви пари да заминаваме в чужбина при приятелката ми. За щастие имам безсрочна декларация за извеждане в чужбина и пълномощно от бащата за издаване на паспорт, записване в училище и т. н., поне за това успях да го натисна на времето. За момента не съм на вълна мъже, ако нещо се случи, то ще е непланирано и очаквано. Та благодаря ви мили хора и по специално на тези с адекватните съвети.
Номер 22 има много успели жени, без мъж до себе си, не са само по филмите, явно нямаш такива сред познатите си. Благодарение на такива съм се мотивирала. А и филми честно казано не гледам, като цяло и телевизия.
Номер 23 хейта е навсякъде около нас за жалост, и най вече в интернет пространството и анонимните форуми. За да не си развалям настроението аз просто го игнорирам.
Номер 24 и аз съм трудолюбива, но си знам и цената, и на какво съм способна, и съвсем свободно мога да претендирам за условия, заплата, работно време и прочие. Срамна работа разбира се няма, но ние сме тези, които правим избора си. Не се опитвам да изтъкна нещо, просто съм искрена.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: db6a30b364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   От номер 22 до авторката.

Не си ме разбрала правилно. Не казвам "без мъж", а без подкрепа, без помощ отнякъде. Най-често помощта идва от други роднини или от социални институции в някои страни. Но няма такива супержени, които 24/7 са плътно отговорни за детето си и с кариера. Попитай тези, които познаваш, вместо да питаш тук. Как се справят. СИГУРНА съм, че ще излезе следното: бабата го прибира от градина или го взима за уикенда или дори го води на море, на село, на екскурзия за по седмица-две. Бабата идва вечер, когато жената с кариера си прави кариерата, защото с осем часа на ден не се напредва особено много в бизнес, в който има и мъже, и бездетни, тоест, по-свободни. Бабата се притичва на помощ, когато дойде шарката и има две седмици карантина. Няма кариера с такова дълго отсъствие. Бабата идва да наготви, когато майката се задържа на работа. Бабата остава после да приспи детето, за да може майката да си вземе един душ без свидетели. Обаче тези майки не го разбират това като помощ. И затова твърдят, че сами, съвсем сами си гледат детето. Но аз например (и далеч не съм единствена) нямам баба, нямам братовчед, нямам никого. Като бебе е имало дни без душ, месеци без нормална храна. Веднъж имаше опасност да съм с натравяне на кръвта и на своя отговорност не се хоспитализирах, а чаках при детето вкъщи да видя дали наистина има нужда да постъпвам в болница. Не от героизъм, а от немай къде. Така че, не отказвай помощ и не казвай, че може без нея да постигнеш и кариера. Има време за кариера. Децата растат бързо, както знаеш, а после ще се наработим донасита.

Хубаво е, че искаш да работиш, ще покажеш на детето си какво значи отговорност. Но намали очакванията, за да не се скапеш бързо-бързо. Нека като начало да ти стигат парите за теб и детето. Успех.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker