В дупка съм, моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

В дупка съм, моля за съвет
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1643 пъти
Здравейте, на 31 години съм и съм омъжена от няколко. Правим опити за бебе от близо 2 години, но освен, че не става, постоянно се появава проблем, който още повече ме отдалечава от мечтата за бебе. Имам две по-малки сестри, които не са женени, но живеят с приятелите си и имат дечица. Роднините ми не ме разбират и дори получавам обиди, че съм егоист и явно не искам деца, щом още нямам. А с мъжа ми нон стоп сме по прегледи. Не стига това, ами и всякакви хора си врат носа в нещата ни с глупави въпроси "Какво чакате", "Вие кога??? ", "Защо се оженихте, а нямате деца", имам чувството, че живея сред малоумници. Основният ми проблем обаче е, че постоянно се разболявам. Тъкмо позакрепя едно, идва друго. Аз и без това съм със заболяване на щитовидната жлеза, което трудно вкарвам в прилични норми. Сега лекувам алергия, бактерии и цистит. Казаха ми поне 2-3 месеца лечение, а доскоро друго лекувах :( Вчера имах час за репродуктивна клиника (3-тата, която щяхме за посетим), вместо това бях на нефролог :( Чувствам се отчаяна вече, само при мен ли е така?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1073566a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето такива нахални гадини мразя най-много - не виждат по-далеч от носа си и мислят, че щом си намериш половинка, детето пада автоматично от небето. Хич не се интересуват дали нямаш здравословен/финансов проблем или пък просто не искаш деца. Аз съм от тези, които не желаят да създават поколение, решила съм, че така ми е добре и смятам своя комфорт за най-важен, затова не обръщам внимание на чуждите мрънкания и очаквания. Отговарям грубо, рязко и нахално, става им неудобно и втори път не повдигат въпроса. За теб сигурно е доста по-тежко, защото ти искаш, опитваш се, но не ти се получава, а нахалитети не спират да наливат масло в огъня.
Такива хора не разбират от обяснения, а и не си длъжна да им даваш отчет. Колкото повече се защитаваш пред тях, толкова по-настървено ще налагат мнението и претенциите си над твоето тяло. Ако пък им кажеш, че не можеш да имаш деца, зад гърба ти ще те наричат ялова, непълноценна и недъгава. Оправията с подобно лешояди е директният и груб подход. Трябва да разберат, че си по-силна от тях и нямат правото да ти скачат на главата. Сиктирдосваш ги, ако трябва и се изпокарайте, но в момента, те са последното нещо, от което имаш нужда. Дете не се прави с нерви и ярост. Те са тумор, който трябва да изрежеш, за да подпомогнеш личното си оздравяване и създаването на дете. Направи го за свое добро, за това на брака си, защото тези проблеми със сигурност се отразяват, и заради бъдещото си дете. Тези хора са отрова, от която нямаш никаква нужда нито сега, нито когато и да е. Гледат на теб като на инкубатор, чиято човешка стойност, се измерва в това колко можеш да раждаш. Знай, че жената, отдавна не се измерва по този критерий. Отделно се замисли от какви индивиди се състои обкръжението ти и струва ли си да поддържаш отношения с тях. Дори майка ми, която е от старото и консрвативно поколение, никога не си е позволявала да обижда, критикува и подиграва приятелките си, които по една или друга причина не успяха да създадат семейство. Много добре помисли над това, за стойностите си като човек и за каква те имат тия твои "роднини".
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f4b0863661
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Права си, че живееш сред малоумници. Защо не ги застреляш с истината другия път? Като те питат защо нямаш бебе, кажи "защото не се получава, лекувам се". Супер неудобно ще им стане на питащите, няма да повдигнат въпроса повече. Ти няма от какво да се срамуваш. За да забременееш и за да си здрава въобще, трябва да си спокойна и в добро разположение на духа. Ако постигнеш това, останалото също ще се нареди. Успех!

Alpha, ж. 29 г.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 80945410bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Права си, живееш сред малоумници. И не си само ти. Нещата ще станат сами когато дойде времето. Колкото повече го мислиш, толкова повече ще търсиш вината в себе си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a76af2450c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, душичка, не е само при теб така. Така е при всеки, който продължително се лекува с алопатична медицина.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9963ff027f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   За съжаление някой хора чакат с години. Не трябв да е фикс идея, лекувай каквото трябва. Не го мисли, ще стане, яж здравословно, спортувай..

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7683e2c19d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Започни да спортуваш и да се храниш здравословно. Да не ти пука какво ти говорят другите - на 31 е съвсем нормално за налето поколение да нямаш дете. Жените около мен раждат след 35. Това че сте женени означава, ме се обичате и искате да прекарате живота си заедно, не че искате дете. На простите ти роднини бих им пляснала вратата и не бих комуникирала с тях. Дете трябва да имаш когато ти си готова, а не те. Много са нетактични - не се ли сещат, че може да има проблем и е съвсем ненужно да сипват сол в раната? Щом всички ти правят коментари, значи ти им го позволяваш. Следващия път когато някой метне нещо такова просто го нареди - какъв си ти да ми казваш, кой беше ти ми припомни, ще имам когато си поискам, гледай себе си и т. н. Много ме дразнят такива, които се месят където не им е работа и хич не им цепя басма.
Относно самото забременяване, една колежка също не можеше. Мъчи се около 2 години. Накрая забременя и се оказа, че овулацията й се падала 2 дни по-рано от очакванито и са правили в грешен ден. Моя приятелка също не можеше - имаше киста на яйчника (оправя се с хормони). Излекува се и сега има дете на 1 годинка. Причините са много - къде физиологични, къде психически. Хората около теб ти причиняват стрес и затова или ги научи да си мълчат на тази тема с рязане, или им тегли една майна и стой далеч от тях. Успех ти пожелавам. Обграждай се с хора, които те обичат и разбират, ако ще това да е единствено мъжът ти :),

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a977cf0157
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Проблем имате и той е здравен със етно-социално проявление. Имате болни бъбреци, които няма да ви позволят забременявяне. От своя страна те са болни и поради проблем в стомашно-чревния тракт. Ако все пак изкуствено ви оплодят без да излекуват бъбреците ви, ще предадете болеста им на поколението си. Особенно ако плода е от женски пол почти му гарантирате същите ваши кошмари в бъдеще, до пълно безплодие.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9a7459576e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм омъжена от 7години, нямахме деца заради други проблеми, всеки ме питаше и подмяташе без да знаят през какво преминаваме. За съжаление това е българския манталитет, просто им затвори устата и гледай да не се ядосваш. Аз забременях когато се успокоих, всичко ще стане когато му е времето

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker