Не иска семейство или е егоистичен мързел? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не иска семейство или е егоистичен мързел?
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2914 пъти
Здравейте,
Искам да споделя моята история, защото ме е срам да споделя с приятелка или с някой от семейството ми.
С мъжът ми сме женени от 2 години и се познаваме от още толкова преди това. Преди година аз забременях, не беше планирано, затова в началото той много се беше изплашил, мислеше как ще ни е трудно, защото сме на квартира и т. н., но според мен главната причина беше, че живеем сами и той не искаше да стане толкова ангажиран в живота. Искаше да го махна. В крайна сметка поговорихме, казах му как вече съм махнала едно от него и този път може да ни е последния шанс, как това е човешки живот, който ние сме създали, как съжалявам безкрайно много за първото и т. н. Той се натъжи и размисли, поиска да го задържим.
След това през цялата ми бременност не сме се карали, бяхме много добре и много щастливи. Най-хубавият период от цялата ни връзка!
След раждането, обаче, всичко се промени. Той като че ли стана по-студен, вместо да прояви респект към мен, че изтърпях болката от раждането и да ме обича повече след като го дарих с най-прекрасното момиченце, той точно обратното. Започнахме да се караме, плачех, а той ми обръщаше гръб, за секса ще обясня, с бебето не прекарваше никакво време, докато не ни изписаха от болницата не поиска да го вдигне и да го гушне дори, след това само след работа я гушваше за малко и това му бяха бащинските грижи. Така са и до днес, бебето е на 6 месеца вече, а все още не иска да го изкъпе, да го изведе навън за един час или да остане вкъщи с нея за един час, дори не иска да я подържи за 20 мин, докато сготвя, ям или нещо друго. Това на мен вече ми идва в повече. Искам малко време за себе си, за да не съм толкова нервна и да не се караме постоянно за всяко нещо. Хиляди пъти говорих с него на тази тема и той все обещава, а на другия ден същата песен. Само веднъж я изведе и то, за да мога аз да изчистя, защото започна да се плаши от прахосмукачката. Изобщо не ме разбира и не влиза в положението ми. След работа като си дойде дори не си говорим много, защото той отива на терасата да пуши и след това сяда на компютъра да играе онлайн игри, като му кажа нещо трябва да го повторя 3 пъти, за да ме чуе и да отговори.
Другият проблем. Без да искам открих, че гледа порно, гледа и е гледал още откакто забременях. Превърнало му се е в навик и е имало дни, в които не пропуска да си пусне порно вечер преди да заспи. Говорихме на тази тема, той си призна, че преди наистина не е било така, гледал е, да, но не толкова често. В резултат ние 4 месеца след раждането нямахме полови отношения. През бременността имахме веднъж седмично, а в последните месеци по-рядко. Като го питах защо не е повдигнал темата за секс или не е директно ме започнал, започна да се оправдава, не знаел, че съм готова, не бил се чувствал комфортно да пита или да започне и да му откажа. След това правихме няколко пъти секс иницииран от мен, на другия ден пак порно и чикии. Реших да гледам какво порно обича и видях, че гледа повече свирки. Направих му няколко пъти, всеки път заспиваше веднага без да върне жеста. Пак говорихме на темата, пак се оправда, този път с това, че е станал с наднормено тегло и това му убива тестостерона, не можел да поддържа ерекция, трябвало да започне да тренира и да мине на диета. Да, ама не прави нищо по въпроса. Вече два месеца така. Купих си хубаво бельо, разхождам се полугола или гола около него, правя намеци, той се прави на ударен, изобщо не ме забелязва, игнорира ме. Чувствам се ужасно, чувствам се грозна, дебела и нежелана.
Споделих тези неща с него, всеки път като започна тази тема той се дразни и не иска да говори. Как няма ерекция като мастурбира и като му правя свирки всичко е 6. Иска да се промени това, че няма сила и това бебето да не спи в нашата стая. Добре, но сме в гарсониера, бебето не може да отиде в холокухнята. Започнахме да разглеждаме нови апартаменти под наем, но на третия ден той вече не ми изглежда толкова мотивиран да се местим.
Всеки път като водим някакъв разговор, той казва, че е щастлив. А, аз не се чувствам така, и не мога да го разбера как е щастлив като вижда, че аз не съм, той, ако не беше щастливият и аз нямаше да съм и щях да правя всичко по силите си, за да го ощастливя. Нали това си обещаваме на обетите. Той не прави абсолютно никакво усилие и имам чувството, че ако вдигна ръце бракът ни ще се разпадне.
Споделям ви това и ви моля за съвет как да постъпя, да търся ли специалист, да го оставя ли да вземе той инициатива, да продължа ли живота си, както си е и да приключим връзката си, когато вече започне да не се издържа?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: ce81edc403
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо си махнала първото , след това си видяла , че не иска и второто ...Много е жалко , това е само осеменител , баща в никакъв случай . Дори има и наглоста да каже да го махаш ...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 389fabf8f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тепърва ще стане по-добре... повярвай и потърпи малко. Когато малката започне да инициира контакт с бащата, той няма начин да не се разтърси емоционално.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 37c4d8d098
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Скъпа авторке
Недей да класифицираш хората на дебели, грозни и нежелани, защото и най-красивата да си с мерки 60-90-60 нямаш никаква гаранция на какъв катил ще попаднеш. А ти си се нанизала баш на такъв, че и аборт си правила, че и дете си му родила
Интересно с какъв акъл

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fd03441158
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Струва ми се че сте се оженили без да сте поговорили преди това на тема "деца и семейство". А това е много важно, защото има хора които не искат да имат деца. Според мен мъжа ти просто не е искал дете. Не може да се вини човек за това че не иска деца, всеки си има свои представи за щастието. Въпроса обаче е, че детето вече съществува и то трябва да живее в дом където да се грижат за него и то да се чувства обичано.
Това че гледа порно не е проблем. Всички гледат. Това че отказва секс с теб донякъде го разбирам. Много жени като станат майки се отдават изцяло на децата и естествено че изглеждат малко занемарени. Главният проблем е че мъжът ти не си изпълнява задълженията на баща.
Съветвам те да му заявиш че ако не промени отношението си към детето, ти ще прекратиш връзката си с него. Дай му срок. 1, 2, 3 месеца... Колкото решиш. Ако си кара по същия начин просто го напусни. А отделно вече гледай да отделяш и малко време за себе си. И половин час на ден да е, ще има полза. Не за него, затебе самата. Стегни си фигурата, недей да се оставяш така. Една майка може да изглежда страхотно. Не е нужна да спортуваш 4 часа на ден. Храни се здравословно, не яж тесто и мазнини, прави упражнения. След 6 месеца ще видиш голяма промяна.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c3fccdeee1
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Абе тия мъже да нямат нещо като криза, когато станат бащи?
И при нас имаше такъв момент. Обаче, аз вместо да си спасявам брака започнах да се спасявам по единично. Започнах да ходя на фитнес, защото се чувствах отвратително непривлекателна. Взех книжка, за да съм по-самостоятелна, в случай, че мъжът ми реши да си бие шута. Не му оставях избор, освен да гледа детето. Стоях с маратонките на вратата и щом влезе изстерлвах: мляко на плота и изчезвах. Когато недоволстваше го питах дали иска да стана кит, да изпадна в депресия, или да се метна от някъде? ! Никога не съм имала мерак да ставам шофьор, имах нужда да съм навън и се подготвях да ставам самотна майка. Междувременно обаче той взе, че се привърза към детето. Взе да му купува разни неща, да го снима непрекъснато, да си играе с него. И като каза и първата думичка "тати" станаха неразделни. Къпят се и се приспиват двамата. Може би на мъжете им трябва повече време за да изградят връзка. И аз малко, по малко се върнах към нормалния живот и заприличах на човек. Първите месеци е много трудно, изнервено, сюреалистично направо. Ще ме нахокат сега другите майки, но послушай ме - погрижи се за себе си и дай пространство на мъжа и детето си. Всичко ще се оправи. Просто гледай всеки ден поне по 1 час да правиш нещо за себе си. Един ден спорт, един ден на фризьор, един ден на кафе. Никой няма да умре и света няма да свърши, ако излезеш за 1 час. Според мен това е ключът към това да не се побъркаш и да останеш жена. И съответно да си спасиш брака.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: aced0dc931
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Забременяла си от някакъв егоист още от сега му бии шута, явно е искал да има момче а не момиче и затова се е нацупил, да бях на негово място и аз щях да си тръгна, добре че нямам деца.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: eff7243190
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Просто мъжът ти не е мотивиран и не е на същата вълна като теб. Някои мъже, с раждането на бебето, стават много загрижени, внимателни, все правят куп неща в полза на семейството и вадят максимума си, други изпадат в лека криза и не могат да се съвземат дълго време. Той не е бил готов за дете, не го е искал, всичко случило се след раждането се дължи на фактът, че той не е бил готов да предприеме нужните промени. Едно е да си бременна, промяната е коремчето, в което носиш живот, всички други промени засягат жената- сутрешно гадене, тежест на корема, ритането на бебето... когато бебето се роди, всичко се променя и за двамата родители. Хората реагират различно и ако жените имаме майчински инстинкт, който се задейства бързо след двете чертички, то мъжете нямат това качество, те трябва да го родят в съзнанието си, да го оставят да израсне и да го приемат за нов начин на живот. Истината е, че не ти се случва нищо срамно, не си първата в това положение, няма и да си последната. Чувстваш се сама и безсилна, това е нормално, всяка една жена би се почувствала зле на твое място. Но ти нямаш причина да се срамуваш, правиш всичко по силите си, гледаш си детето, гледаш си мъжа, гледаш си и домакинството. Добре, чувстваш се дебела и грозна, но това не е така, преди 6 месеца си родила дете, отнема време да си върнеш старата фигура, всичко е в реда на нещата, детето ти е малко. Ще мине година, две, три, малката ще тръгне на градина, ти ще излезеш от майчинство, нещата ще придобият друг вид. Правя ти евала, че толкова много държиш на съпруга си, аз до този момент щях да съм вдигнала няколко скандала и щях да съм намерила начин да се оправя сама. Можеш да поговориш с него, можеш да продължаваш да се стараеш и има надежда той да се промени, но ти не бива да живееш само заради надеждата. Осъзнай се. Имаш дете, то е твое, ти си оправна, млада си, не си мързелива, има много хляб в теб, струваш много повече, отколкото си мислиш. Може да потърсите специалист, но е спорна темата, дали това ще даде ефект. Специалистите работят с двойки, но е нужно двойките да полагат усилия двустранно. С други думи, ако мъжът ти не помръдне поне малко, ако сам не се осъзнае и не се задейства, няма кой друг да го стори вместо него.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 9800023697
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Голям проблем имаш авторке, но грешката е в теб. Разбрала си, че гледа порно, където порно звездите правят свирка. Но обърна ли внимание, че момичетата в порното, които правят свирка те и гълтат спермата. Ти си му направила няколко пъти свирка, но позволили му да ти се изпразни в устата и с удоволствие да му изгълташ смермата. Има голяма разлика между свирка без гълтане на спермата и свирка с гълтане на спермата. Точно там е трика да те види с какво удоволствие му гълташ семето. Мъжете обичат да гледат как жената му гълта живот даряващия еликсир.
Аз съм 32 годишна и съпруга ми е много сексуален, но понякога когато на него му се иска секс аз не съм в настроение и тогава му предлагам една свирка. Той само се усмихне защото знае, че ще свърши в устата ми и цялото му производство ще бъде погълнато с удоволствие до последната капка. Така, че и ти авторке започни да му изпиваш спермата и ще видиш, че вече проблеми няма да имате. Тогава ще видиш каква промяна в него ще настъпи за доброто и на двамата ви. Успех ви желая и бъди по-разкрепостена и винаги готова за всякакви любовни игри.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 48edb71e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи, аз съм на 20 години и точно за това писах в една тема преди няколко дни към авторката на темата, номер 9 съм.
Ако искаш я прочети http://spodeli.net/6/story-133301.html

Става на въпрос,че авторката не желае да има деца, пък мъжа - да..
Съжалявам,че мнението ми няма да бъде това, което очакваш и че ще ти изглежда доста негативно, но ако се замислиш ще видиш, че съм права.
Така, значи вече си имала аборт от мъжа ти, пределно ясно ми стана, че човека не желае да има деца, но ти все пак си забременяла отново. Човека отново не го е желаел, но ти си го накарала да се чувства зле, казвайки му, че " ше го убиете, било живот" .. за твое сведение, не е!
Нормално е след натиска ти и набивайки му в главата тия примитивни мисли, че това е живот и ще го убиете човека най-накрая да ти каже, че да. Не разбираш ли, че хубост на сила не става? Ето за това се дразня толкова много и така спорих в темата, която ти пратих по-отгоре, за да разберете хората, които искате да имате деца, че за да се доведе нов живот в тоя свят ТРИТЕ ФАКТОРА СА МНОГО ВАЖНИ, а те са ПЪРВО ДЕТЕТО ДА БЪДЕ ЖЕЛАНО НАИСТИНА, ВТОРО ДА ИМАШ ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ И ТРЕТО С ПРАВИЛНИЯ ЧОВЕК! Последиците, за които писах и в предишната тема тука са на лице...
После всички ме критикуваха мене, че не съм искала да имам деца и че съм била егоист, а сега да питам аз не е ли същото и при ето такива ситуации? Не е ли егоистично да доведеш това детенце на този свят без да бъде желано и сега да искаш да се разделиш с мъжа ти, защото всичко в брака ви не върви добре понеже ти не помисли преди да я родиш? Сега тя или ще израстне в едно разбито семейство между родители, които не се желаят или ще се разделите и ще живее без подкрепата на едно сполотено семейство..
Мъжа ти се е вгорчил от ситуацията, живеете в гарсониера първото, което е, ти какво искаш? Стресиращо е, а при мъжете много често стреса влияе негативно и това води до нежелание за секс, казвам ти го от личен опит с гаджето ми.
Защо преди да беше донесла горкото детенце на тоя свят не се замисли дали ще се задържиш с този човек, дали е правилния, дали имаш ПАРИ да го отгледаш, както трябва? Сега си седнала за раздяла да мислиш, защото си била безотговорна и си решила,че щом искаш да имаш деца, човека до теб трябва да е на същото мнение. Обясняваш как най-щастливия период от връзката ви бил, когато си била бременна, а преди това сляпа ли беше да видиш, че не сте много добре с мъжа ти и да не си даваш зор да раждаш, щом не е правилния човек, а и той самия ти е казал,че не иска да се ангажира с бебе? Пък и по квартири ходите и то не каква, а си в гарсониера и си очаквала така да си отгледаш детето.. ох, не знам!
Сега какво? Детето ще страда последиците от безотговорността ти... Много ми е гадно, когато чета такива истории и не ви разбирам въобще. Сега ако искаш ми се сърди, но на сила хубост не става, мъжа ти не го е искал, сега си сърбай попарата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d661d6b429
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От авторката: Първият аборт го направих, защото аз исках, бях много млада и се уплаших, а той реагира супер спокойно, въпреки че тогава даже не живеехме сами, а с майка му! Затова много се зарадвах и нямах търпение да му кажа, че пак съм бременна и реакцията му ме уби... Затова и написах, че според мен не искаше да поеме отговорност изцяло. Първият път майка му щеше да ни помага, затова не беше се стреснал. Не съм го потикнала да прави това решение, просто исках да осмисли добре ситуацията, той го направи и си промени мнението.
Говорили сме на тема деца преди да се оженим, той винаги е бил позитивно настроен и го е искал, дори аз бях тази, която не искаше деца и той ме накара да искам да имам от него!

Благодаря на номер 5 и 8, думите ви ме окуражават! Все пак може би има надежда!

До номер 20, няма какво да ми съжаляваш детето, аз си я обичам безкрайно много, виждам го в очите и на баща й, въпреки че действията му показват друго. Тънкостите между мен и него трябва да изгладим, но няма да стане от днес за утре, затова съм тук за съвет, а не да ме упрекват. Каквото станало е станало, сега имам два варианта - да се боря или да си бия шута. Аз избрах първото и ако не си тук да помогнеш с това, бий си шута ти.
А финансово сме повече от добре, какъв е проблема, че сме на квартира не разбрах? ! Ще се изнесем в по-голям апартамент, когато тя започне да щъка и можем да си го позволим без проблем. Не го направихме до сега, защото бях бременна и не можех да помагам с изнасянето, а после бебето беше доста малко, затова изчакахме. Детето ми изобщо няма да страда, защото няма да го позволя.
Съвсем не съм седнала да мисля за раздяла, но ми се струва, че той това иска, затова така пиша и искам съвет. Като прочетох, че при доста хора се случва така се успокоих и ще изтърпя този период.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d661d6b429
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имах предвид "до номер 10"

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f5cd33a29a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Номер 10-прочетох единствено изречението с главните букви по обясними причини.
И ако в БГ се спазват твоите фактори-97%от децата нямаше да съществуват.
Разбираш ли ме правилно? Че 1/3 от бебетата са случайност но двойката е щастлива, макар и да не е готова
Пълна материална осигуреност в страната е много трудно да се получи
И третото мила Хората се променят. днес е бил правилият утре става задник и ти бие шута.
Но си много малкаще го научиш по нататък.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d661d6b429
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравейте, авторката съм.
Искам да ви споделя, че нещата тръгнаха на добре и съм много щастлива. Признавам, че и аз имам малко вина за всичко случило се. Просто нямах време за себе си и цял ден с бебето откачих и постоянно бях изнервена, което от моя страна влияеше негативно на мъжа ми, от там той на мен и така се въртяхме в омагьосан кръг, докато не взех да си отделям време за себе си на спокойствие. Всяка вечер почти взимам вана за успокоение, а уикенда излизам навън сама за час-два и мъжа ми вече не мрънка, че остава с бебето. Играе си с нея и й се радва. Също открих, че депресията ми може би се е породила от хормонален проблем, който започнах да лекувам и се чувствам по-добре.
Със секса сме добре също, вярно иницииран от мен повечето пъти, но какво да се прави, все пак показва, че ме иска и не съм му станала досадна.
Общо взето, последвах съвета на номер 5 и излезе, че помогна най-много. Благодаря искренно много за думите! Надявам се да прочетеш това. А, за себе си се надявам нещата да останат така и да вървим напред. Лек ден! :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 881721e994
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз съм точно като мъжа ти и аз не искам деца на 25 съм и не се чувствам готов ни за семейство ни за дете ти ако ми беше жена щях да те зарежа

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0d6d1ecc41
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Разделете се. Да, крайно е, но щом са ви такива отношенията след 4 години заедно, представи си какви ще са след 10? Когато порасне, стане тийнейджърка и т. н. Не си заслужава, мисли за себе си и за детето ти, той щом не иска да поеме отговорност и да покаже малко, че го е грижа - майната му! Да дава издръжка и да я вижда когато иска, мое мнение, не те заслужава.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 563e2eba19
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Сравнително стара тема, но понеже имате дете и най-вероятно и сте заедно още предполагам, че мога да я нарека актуална. Така, ще ти го кажа по най-простия начин:
Къде ти беше акълът, когато пичът ти казваше, че иска да махнеш детето, защото не смята, че на този етап сте способни да отглеждате такова? Въобще не е виновен, че се държи по посочения начин. Радвай се, че не ти е бил шута даже, защото ако аз бях на негово място, щях да го направя. След като си можела да му намилаш на главата, че абортите са убийство, което за мен е пълна простотия, защото това не е живо същество още, и той е решил все пак да ти угоди на прищевките, си сърбай попарата сама! Въобще не е егоист, а разума в семейството, и няма за какво да му се нахвърляте. А относно това, че гледа порно и мастурбира-първо, всеки мъж (и жена) го прави, без значение дали го признава или не, и в това няма нищо лошо. Второ, за да не иска да прави секс с тебе, вероятно има причина, различна от това, че си надебеляла, погрозняла или имаш пъпка на върха на носа. Да ти е хрумвало, че с това държание си го отвратила от себе си?
И като толкова много ти пука за живота на зародишите и бъдещите бебета, хрумвало ли ти е също, че такава семейна среда ще срине психиката му?
За протокола-момиче съм.
Не се извинявам за грубия тон. И не смятам, че съм казала нещо грешно.
- скорпион.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker