Мързелив, лигав и безотговорен! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мързелив, лигав и безотговорен!
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 4746 пъти
Здравейте на всички! Реших да ви разкажа за това, в което се превърна детето ми, защото не знам как да го променя. Синът ми е на 18 години, тази година започва 12 клас. За него училището е просто досадно задължение, което дори си позволява да не изпълни. Никога не му е вървяло в училище, не защото е глупав, а защото го мързи да учи. Знам, че има много деца като него, но не смятам, че е правилно. Да го накараме да стане преди 13часа е направо невъзможно. Никога не изпълнява задълженията и обещанията си, предимно защото се успива, а и защото го мързи. Лиготията за него е нещо нормално, държи се като 13 годишно хлапе току що навлязло в пубертета, а е вече голям мъж, който трябва да се оправя сам в живота. Вярно, когато има някакъв проблем никога не се обръща към нас с баща му. Опитва се да се справи сам или с помощта на приятел, освен ако проблема не е финансов. Тогава търси нас. За 18 години не е работил и един ден, може би защото знае, че докато можем винаги ще сме до него, но въпреки това трябва да проявява инициатива, но такава липсва. Животът на сина ми се състои в това да спи по цял ден, да скита по цяла нощ, а после пак да спи. Говорили сме с него безброй пъти, но "през едното ухо влиза, през другото излиза". Най-притеснителното и безотговрно за мен и баща му е това, че не вендъж се е качвал пиян зад волана рискувайки своя и чуждия живот. Когато започхме да обсъждаме това негово безразсъдно действие, той набързо затвори темата като каза, че нищо не се е случило, прибрал се е жив и здрав и не е отнел този шанс на никой друг. От едно прекрасно дете, той се превърна и продължава да се превръща във все по-безотговорен и мързелив човек, а ние не знаем как да обърнем този процес.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: d7dd0be8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Авторке нещо прикривате в историята си. Щом като сина ви е на 18 това ще рече, че вие с мъжа ти сте на 40 години. Разбирам ти да си самотна майка и да не можеш да се справиш със сина ти, но ти казваш, че имаш съпруг. Какъв е този баща, който не може да вразуми сина си. И как ще спи до 13 часа, нали трябва да е на училище. Нищо не казваш и какъв доход имате за да му давате да кара кола, негова лично или вашата. Това пък е вашата безотговорност. В историята няма никаква логика. Вие като родители май не разбирате много неща как се възпитават деца. Защо историята ти е толкова оскъдна на факти относно семейството ви. Недоумявам.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b51e336c7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Една неокастрена и да видиш как ще става в 6 сутринта и ще сяда да учи ;)
Ще обърнете процеса одма.

Хората са казали - бий дупе да не биеш дупище. Малко сте позакъсняли, но дупището може да го "възпитате" ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fe334841a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За училището е наистина нормално - учениците правят извод, че след като ги карат да ходят на училище насила, значи това е изморително. Може да има проблеми в училище. Поговорете с него, намерете начин да му обясните, че вече е зрял мъж, отговорен възрастен. Намерете начин да го накарате да става рано - например - я, любимият ти филм го дават в девет часа, стани да го гледаш. Чак в 13 часа... много е късно, аз 3 часа не мога да заспя, като си легна, ама толкова късно пак не съм ставала. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9d99909872
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вземете му колата. Като почне да печели сам, нека си купи сам кола и да си я поддържа със свои пари.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9c0d8e5a46
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Защо има достъп до кола? Спрете го. Аз бих му спряла парите изцяло. Ще му кажа, че така и така, понеже няма да има никакво образование и го мързи да работи, няма да има и пари за в бъдеще. Така че да свиква от сега. Кажете му, че като завърши 12 клас, ще трябва да живее и да се издържа сам. И го направете. Иначе му правите мечешка услуга като финансирате неговия мързел и безотговорност.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a00531937a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Най вероятно и наркотици употребява, за ваше добро намерете начин да го откачите от компанията дори ако е необходимо съдействате той да не може да кара повреждайки колата която предполагам вие сте му дали

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 99ba1ca37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Той е на 18 години и е време да си земе живота в ръце. Аз на 18 години се оправях сам вярно че имах конфликти с нашите но се оправях сам на 21 се изнесох от къщи сега съм на 25 и живея на квартира от 4 години. Ако не е живота какво ще го научи когато стане на 25 30 коя жена ще го хареса такова лигаве- извинявай ама сина ти е мамино синче

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 99ba1ca37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Изгонете го от вкъщи дайте му пари да си учи и завърши нека се оправя сам

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3e9f2fe682
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Като начало му вземете колата и ключовете.С говорене само няма да стане .Проявете характер.Детето ви не е виновно .Вие сте го изтървали.И по бързо .Преди друга майка дабе ревнала осиротяла ики преди вие да затънете в още по големи ядове.
За протокола : на 39 г .съм със син на 20 .Разведена .Така го отгледах , че и тои и сестра му работят от деца във ваканциите.В момента тои се справя сам в чужбина работейки.Помогнах с пари от кредит да замине -2000 лв.От една година се бори и се справя сам.Вие и само вие държите и ножа и хляба.Слаби сте и си обричате детето.Любов, подкрепа, напътствия - задължителни.Но детето винаги да знае кои е родителя !

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4fd7bbc898
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Вие сте го направили такъв, сега ли се сетихте да го възпитавате? Вече е малко късничко.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fdfa7da443
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Все едно описваш голямата ни дъщеря (16 г. ). Явно е характерно за днешното поколение.
С тази разлика, че тя от мързел по-скоро ще пробие леглото, отколкото да се научи да кара кола и да тръгне да кара пияна.
По цял ден на леглото с телефона!
През лятото особено изобщо не мога да я понасям. В кухнята нищо не попипнато по цял ден. Където яли - там и захвърлили. Нито напазарувано, а това да се сготви нещо, освен печени филийки с кайма, е пълен абсурд. Миялната нито разтоварена, нито след това заредена и пусната. Мръсни чинии и мръсни салфетки по масата и в мивката. Караме се, разправяме се, личен пример даваме, даже и до шамари се е стигало, финансови санкции - нищо не помага.
Единствено остава някаква надежда, че с времето ще се осъзнае и стегне.
Иначе това е едно напълно провалено поколение.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da8d9749a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Госпожо, нормално е на тези години да спи до по късно, да излиза вечер, та ако не на 18 кога на 20 като трябва да работи и няма да има толкова време или на 30 когато е женен с деца :)
За пиенето и карането да много мой приятели го правят, но за това вземете да му обърнете внимание намерете по пресен случай с така загинали млади и му обяснете по нормален начин. Нека да излиза, нека да пие, понякога да спи до късно и да пропуска уроците, нека няма страхотни отценки, но му обяснете, че това пиенето и карането няма да го преглътнете и ако не спре ще вземете колата нека да излиза, но пил да кара - НЕ! Не и не! Ако друг го удари и ги избие, а той е пил ще съдят него, ако нещо му се случи той ви е дете обяснете му това и, че всичко друго преглъщате, но това абсурд!
Аз тази година завърших, момиче съм и аз спях до един, в къщи все имаше скандали крясъци дискотеки после спя до обяд, но никога не съм карала пияна! Тези истории със спането свършиха, записах да уча лятото работих колкото и невероятно, да беше за мойте родители, който не вярваха, че по рано от обяд мога да стана някога, но имах амбиция да работя един месец и да ми купят кола която исках по точно аз да си я плащам и да докажа, че съм сериозна. Намерете му някакъв стимул и нормално да не е отличен ученик, но кола и пил никога. Ако трябва няма да му давате да кара взимате ключовете и точка после имате ли идея какво може да стане да и аз не мисля момиче съм излизах, не се прибирах късах нервите на родителите си в районното често ходех, но никога не съм си позволила да карам пияна никога! Мой познат почина нелепо после казваха нека да излиза нека да пие да пуши, но да е жив! Приемете го такъв какъвто е дръжте се леко строго понякога, за да не се разпусне нацяло, НО това с колата се постарайте като родители да не се повтаря никога! Да той се е прибрал, но другия път? Това е сериозно нещо! Мотори ако харесва скъп телефон или друго нека да ходи малко по често като пие да ходи пеш и обещайте, че ще вземете. Просто намерете му стимул. А за работа рано му е сега догодина ако иска по морето по барове хем има и момичета няма да скучае, а и сам ще иска като спрете да давате вие, ако не учи нали все пак колата иска бензин диакотеките пари и ако не запише више спирате с финнсирането така сам ще ди намери работа, но не е сега момента има време.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: bc32424072
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Ами, спрете му парите, да видим дали ще спи по цял ден и къде ще ходи по цяла нощ.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3bc243d78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   Ма чакай малко бе госпожке. От къде е научен да е такъв? Кой го е направил такъв. Ти. Кво ни се жалваш.

Напомняш ми на родителите ми. Като си позволявяха да ме удрят и ругаят като малък после се чудиха що ги биех и аз посягах.

Не си възпитавате децата, разглезвате ги и после влизате да се оплаквате тука.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 03d1b04447
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Хората са прави с думи няма да стане, а с действия - взимате колата спирате джобните и да се оправя сам. Вече е на 18 години мъж не сте му длъжни.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cc5d80b408
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

16.   Проблемът е във Вас, госпожо! Не сте му дали правилното възпитание! С тези скитаници по нощите сигурно пие, пуши и се дрогира! И това става под носа ви. Защото го галите с перце. Сигурно сте от тия майки дето и на акото му се радвате. И му бършете гъза като ходи по голяма нужда. Не че нещо, ама Вие и Вашият т. нар. "мъж" толкова меки китки ли имате и двамата, че да не можете да му отвъртите един здрав бой? Само така мъж се става! Другото са празни приказки. Детето ви ще стане или наркоман, или джендър с това лигавене дето му правите. Няма да се научи на никакви отговорности. Децата на 16 вече работят и подкрепят семействата си, а ваш мамин само "хубавее", спи, яде и ходи до тоалетна. И тоя хубостник после ще трябва да разчитате, че ще ви гледа... Тц, тц, тц...
Стягайте тоягата и бой! Само това ще го оправи! И никакви джобни! Да почне да работи! И без това е такъв безделник, едва ли ще учи нещо полезно. Предполагам правите планове да го правите юрист, лекар, ИТ специалист и прочее ама с такъв мързелив задник най-много в някой стопански факултет да запише и по-натам в най-добрия случай да стане най-много стругаро фрезист. Препоръчвам Ви да го вкарате в правия път преди да ви е опоскал имането, а той вероятно милия, чака само да Ви наследи и си въобразява, че ще прави "бизнесче" или парите ще му падат от друга "схемичка". Тъпо бездушно и безхарактерно копеленце сте отгледали, съжалявам да го кажа. Имате малко време. Първо трябва да го сгънете от бой, после да го пратите на борсата да търси работа! Това е начина!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 52ef8c8b30
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Аз като тръгнах по кривите пътеки, майка ми ме накара цяло лято да мия чинии в хотела, където работеше. Да видя как работят хората без образование и как почиват хората с пари. Получи й се. Но бях на 15

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 40b8633236
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   №16 Моля разясни за мен неразбиращия наистина ли мислиш, че всеки от мъжки пол, който не е пребиван от малък, не е мъж, всеки от тях ли е или наркоман, или джендър??? И също наркомания и джендърсво с побой ли се предотвратяват?
Моля също да разясните какво му е лошото някой да завърши стопански факултет или какво им е лошото на работещите като стругаро фрезисти?
Дай причина защо да го "сгъват от бой" защото излиза нощем като пълнолетен, защото спи до обед по време на ученическа ваканция или защото са го научили че да не изпълнява задълженията си или обещанията си е приемливо за тях??? Даваш съвет да действат като Настрадин Ходжа да пребият слугата преди да е счупил стомната за вода?
В разказа на авторката не се вижда тя да има доказателства, че е станал наркоман, разбира се отчитам и грешките му че са го хванали да шофира пил, че не е проявил инициатива да работи лятото, но в България има над 120 000 деца от 16г до 19г които все още учат в гимназия нима всички те са работили лятото или всички които не са работили са наркомани, джендъри, лигльовци и безделници, които мечтаят смъртта на родителите си за да похарчат наследството?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da8d9749a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   И аз искам разяснение от няколко коментиращи. Защо решихте, че непременно взима наркотици или не са го били достатъчно? Така като гледам госпожата го нарича мързелив, лигав и т. н., а кой го възпита така? Прехвърля вината си и тази на мъжа си, върху сина им, че нали е по лесничко :)
А тук някакви откачалки коментират - да го биели, за да стане мъж, ама аз така като гледам вас като са ви били явно не сте поумняли. Ако за номер 16, боя те прави мъж аз не виждам нищо мъжкарско във вашето поведение. Напротив, от бой явно дори сте затъпели! Боя доказва безсилие за справяне с дадена ситуация и не решава проблемите, напротив - засилва ги и поражда омраза. Сина им е на 18 и той вече може да удря - липса на възпитание е! Не заблуждавайте хората, вие явно нямате деца или ви липсва мозък. Хората са казали бий магаре - по магаре! ;)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6f95c35c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Аз съм на 35, но никога не съм искал кола, не ми и трябва, гледам телевизия до късно, но мога да стана в 9. 30, ако се наложи! А синът ти бог знае къде ходи, ако иска да гледа телевизия, нека гледа, скриваш ключовете за колата и жилището и никъде никакво ходене! Строяваш го пред телевизора и точка! Нека да види какво става у нас, че на 16. 09. 2018 започва Протеста в София, той си гледа света през розови очила, образно казано, но това може да струва живота му, карайки пиян! Има си таксита за тази цел! А и сигурно му е писнало от училището, но ще трябва да го завърши, а иде и Матура! Така, че трябва да се стяга! Ще редува-два часа телевизия, два часа подготовка за Матурата, за да има баланс между двете! И никъде никакво ходене-никакво пиене и никаква кола, иначе става лошо!

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7426eb0c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

21.   На 17 съм и съм същия като сина ти и?? Кога да живея? И аз искам точно това гаджета, купони и се уча да карам кола и мотор, свиря на китара което пак дразни нашите, напивал съм се напушвал съм се като всеки, много неща не знаят нашите и не им трябва, сори но не искам да работя и да имам деца, това е моя живот и ще го живея както искам аз! Това че родителите са правили секс и са решили да раждат кво ме бърка мене? Правил си си кефа и после да командваш някой който се е родил от твоя кеф и да го караш да бачка и да си трови живота така ли? Аз съм отделен човек и ще спя докогато ми се спи и ще ходя на даскало когато искам, избора вече е мой колко ще пия и пуша и кога ще се прибирам и с коя, и аз имам право на мой кеф, отврат са ми родители като тебе!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7cf7a5556c
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

22.   №21, всичко е много хубаво като вашите ти дават пари. Скъпо им излиза секса преди 17 години.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a86e81cc3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   21, щях да се съглася, че имаш право да живееш, както си искаш, стига да си плащаше сам купоните, тревата и пиенето. Значи ти имаш право да живееш, а родителите ти нямат право да НЕ плащат масрафа и са ти длъжни, а? С чужди пари лесно се живее свободно.

От мен да знаеш - свободата винаги върви със задължения и отговорности. Няма такъв филм хем да си свободен, хем да нямаш задължения и отговорности. Както всяко нещо и свободата си има цена и все някой ден се плаща. Няма нищо безплатно в живота.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c24eaf2c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   21 И ще си от тези, след 30 години, дето реват - родителите ми цял живот ме игнорира ха, а сега преписани къщата на друг...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c24eaf2c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До 1: Училището започна тая седмица, пич...

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da8d9749a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   21, имаш право, НО с едно голямо но!
Живей както искаш, прави каквото искаш, но работи изкарвай си и после се прави на голяма работа. Докато те, те издържат си длъжен, да се съобразяваш с тях! Прав си, че те са те създали нито са питали, нито означава, че си им роб, но се държиш неуважително към хората, които те издържат! Дори нагло! Знаеш ли колко родители, си оставят децата в домове, е и те не са ти длъжни, ако решат чао, чао и се спасявай. Длъжни са, защото са те направили, но ако искат, можеше и да те зарежат в някой дом. Те си дават живота, да не си излязъл с вълшебна пръчица, майка ти те е родила, айде имайте малко уважение. Разбирам те, не могат да определят живота ти, но ти докато те издържат, е ненормално да нямаш капка уважение!
Майка ти е зарязала излизане, дрешки и т.н., за да те гледа, за безсънните нощи, в които си ревял, те е кърмила и т.н. Зарязала е собствените си нужди, тяло и всичко, за да има теб - в случая един неблагодарен син!
Не си длъжен, да ги слушаш, но си длъжен да ги уважаваш, най-малко докато те те издържат!
Крайно неблагодарен си, да, твоя живот, ти го определяш дали ще пиеш, пушиш, дали ще имаш деца, но докато те ти плащат всяко едно излизане и т.н., си длъжен поне, да ги уважаваш!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 54e062af28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   22, уникален коментар! Имаш едно голямо Евала от мен.
ж30

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7426eb0c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

28.   Не съм неблагодарен, аз съм си аз и това което вие наричате мързелив или лигав и подобни разберете че никой не живее вашия живот, ако е бил гаден значи по вашата логика всички които имат друг живот и го живеят са лигльовци, много е тъпо това! Какво ме интересува мен кой кога почнал да работи и кой какво плащал? Ако не ми дават пари аз си ги вземам сам, това е мое право, а мислите ли че само като дават пари е това да си родител? А моите проблеми, както казва автора за техния син нормално да не им казва нищо когато го имат за мързел и идиот! И аз не казвам нищо и затова и пия и пуша и не се прибирам, защото вкъщи няма кой да ме разбере, това го намирам в приятели и гаджета! Естествено че ми е много по яко да отида да пия и да свалям мацки, отколкото да гледам телевизия с родителите ми и да мълча, или да си стоя сам в стаята, това разбирате ли го? И е нормално да ми се спи след това и да не ми се ходи на даскало. Не познавам нито един човек на който му се ходи! Обичам да свиря на китара, но за родителите ми е -"Тоя пак дрънка и не учи", те не ме уважават защо да го правя аз?
От 21.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0acb52a26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   28, вземането на пари се нарича кражба. С това мислене си кандидат пандизчия

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0c00997af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   21, вашите трябва спешно да те изхвърлят от вас веднага щом завършиш.
Не стига че си разглезен, ами си и неблагодарен.
Иди поработи 5 годинки, плащай квартира и се издържай сам без помощ от никъде и пак ще си говорим колко си готин и на какво имаш "право".

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6a008f2e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   До 28. Ти си бил голям лигльо бе. На 25 съм, дето се вика сме набори, обаче като те слушам ми иева да ти зашия два шамара. Може ли да си толко неблагодарен бе ? Аз се изнесох на 14, но винаги нашите са ми помагали, когато не съм имал пари.
Давали са ми последните си 10-20 лв буквално , за да имам какво да ям на вечеря. И всеки път са ми се извинявали, че не могат да ми дадат повече.
Всичко, което си в момента е благодарвние на вашитв и рано или късно ще го осъзнаеш. В тоя живот никой не ти е длъжен, никой не е длъжен, дори родителите ти, да ти плащат за глупостите.
Вземи се стягай, защото такива като тебе има адски.много.
Не ми се мисли в какво общество ще се превърнем след 10-20 години.
На 21 си, а разсъждаваш като 16 годишен с промит от телевизия и социални мрежи мозък.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0acb52a26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   28, ако мислиш, че имаш право да крадеш, след време в затвора ще имаш възможност да свириш доста и то не само на китара, ами предимно на кавал, тромпет и прочие духови инструменти с кожена облицовка.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da8d9749a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   28, как така не си неблагодарен, като си точно такъв!
Момченце, аз също имат проблеми с родителите си, спях до обед, пропусках от учили, гаджета, излизания, дискотеки заради, което често имахме проблеми, НО никога не съм била така неблагодарна като теб! Карали са ми се, и как няма? Оше си много зелен! Родителите ти искат най доброто, за теб, да учиш, за да се изучиш и, да имаш хубава работа - хубав живот!
Да и аз на 16/17/18 мислех като теб, но като пораснеш осъзнаваш какъв е пътя по, който си поел! Ставаш в 13:00, ще избуташ, ще завършиш, а после те не са ти длъжни и какво правим? С това твое отношение няма, да ти дават и 1лв., ти вече си свикнал, да и после ще ти е много трудно, да си промениш режима :) Няма работа - няма пари. Дро*а ли? Или ще крадеш? Ами виж коментара на 32, и е реално познавам хора. Като пораснеш, като видиш пътя по, който вървиш ще ти стане ясно. Не говориш с тях, нормално голяма ви е разликата, за да разбират :) Всеки го е преживял те са с различно разбиране, а и просто искат доброто ти. Няма лошо, да излизаш, но бъди и малко по на място, пиеш ама няма, да спиш едно кафе и към училище, нали си мъж. За китарата - нормално. Излизаш, късно се връщаш, спиш до късно, пиеш, и китарата, за капак, а учене или работа не те интересува един вид. Сами са го казали, не учиш, а дрънкаш - дразнят се, че не учиш, а не , че не им пречи. Те няма, да са вечни, а ти с държиш безотговорно, нагло - нормално не искат нищо лошо, за теб, а ти прекаляваш.
Ж20

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c361d0520d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Никой не е длъжен да отговаря на нечии лични нужди, били те от материален или емоционален характер, затова са лични.

Поставете се на мястото на човека, от когото се взима или от когото се изисква и ще видите, че никак не е приятно да се чувстваш задължен на някого.

Законът на държавата, в която живеем, ни задължава да плащаме завишени сметки, цени и такси, но всички го правят безропотно, не от желание или съвест, а от страх, от санкции.

Същото е с финансовата и емоционалната грижа към децата, по закон, всеки родител е задължен да се грижи пълноценно за децата си до навършването им на 18 год. възраст. Трябва да има санкции за тези, които изоставят непълнолетните си деца или не се грижат пълноценно за непълнолетните си деца. Към момента, санкциите са минимални и то ако има заинтересована страна, която да търси отговорност. Но, ето друг казус - ако родителите са имали дългове и са починали, законът не се вълнува от факта, че са изоставили детето си и не са изпълнили задълженията си по закон, но дългът се прехвърля на наследника (детето, независимо от възрастта), т.е. законът не е никак добър в напраеление - контрол и превенция, но възлага санкции в същите направления където е нефункциониращ.

До 18 год. възраст е законовата граница за грижи на родителите към децата, но морална граница - няма.
Всички трябва да полагат грижи един към друг, родители към деца и деца към родители, и изобщо хора към хора, но без презумпцията, че някой е длъжен на някого.
Аз не искам да съм длъжна на никого, затова и съкращавам до минимум отношенията си с хората, но когато раждаш деца, то е с ясно съзнание за поемане на отговорност доживот, според мен. Съвсем различни са взаимоотношенията с хора от обкръжението или роднините...
Децата са нещо много лично и ценно.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7426eb0c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   От 21 и 28.
Вземането на пари от хора които и без това са длъжни да ги дават не е кражба! Длъжни са защото не съм се направил аз сам, те са искали и като правиш деца си отговорен за тях, или даваш 3 лева за презервативи или ще си плащаш много повече като сте решили да раждате, сори но на 17 нямам намерение да работя аз заради това че не сте избрали 3те лева!
31, на 17 съм, 21 номер е първия ми коментар, май изобщо не гледате и разбирате а само нападате! Това ме дразни, защо да плащам квартира и да работя за какво са ми родителите тогава, само да ме нервят защо съм имал дълга коса и съм свирил на китара и съм си водил мацки в стаята? Даже са ми казват да сме по тихи като правим секс, защото... имали гости! Не можеш да обвиняваш никой че има интереси различни от твоите и че изглежда не така както искаш ти! За нашите може да съм и мързелив и лигав защото те не живеят моя живот и не го разбират, чакай малко бе ти като си се изнесъл на 14 всички ли трябва да го правят? Аз не съм длъжен да копирам никой живот, искам да си живея моя и никой да не ми се бърка в него! Да станеш добър китарист също е много труд, но е по лесно да кажеш че си мързел и само спиш и нищо не правиш. Изобщо не ме интересува какво сте яли и по какви затвори сте били, исках да кажа по темата че не можеш да казваш на някой мързел и неотговорен като не си познаваш собствения син и не му даваш това което иска!

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0acb52a26b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

37.   36, длъжни са, да. Само че не защото не са дали 1 лев за презерватив, а защото уменията им за възпитание са под всяка критика и тепърва ще си сърбат попарата. Всъщност по-скоро те са ебане, а не толкова ти. На тебе просто толкова ти е възпитанието.

Ако беше мой син, много бързо щеше да влезеш в крачка, веднага щом навършиш 18, но явно си попаднал на родители, при които номерата минават. Само че това никак не е в твоя полза и след някоя и друга година много ясно ще усетиш защо.

Ебах ти лигльото, все бях виждал льольовци, ама чак такъв не бях. Тези твои родители направо са ти ебали майката, нищо хубаво не те чака в живота. С такова мислене нито нормална връзка ще имаш, нито нормална работа, нито отношения и приятелства, щом смяташ, че всички са ти длъжни, само защото си се родил.

Дано си някакъв трол, защото иначе е много, много жалко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da8d9749a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Кражба е щом си ги взимаш сам! Не ти ги дават те! Храна има ли, учебници имаш ли - еми, за капризите ти не са ти длъжни щом си ял до там са те. Не е до презерватива, ако не са те искали нямаше майка ти, да те роди! Което е болка, пари и т. н., повърхностно същество! Китарата ти ли си купи? Да не 5лв., или с твои пари дето не работиш я взе? Всичко е от тях, а ти не ги уважаваш.
Ако учиш, ходиш и ставаш няма, да се дразнят с китарата ти и излизанията ама ти спиш, пиеш, излизаш, свириш и до там, ученето и всичко, друго майната му. Като не ги уважаваш не ходиш, и да училище как те, да ти дават, и да те уважават?
Никой не иска, да се изнесеш, а да учиш, за да имаш един ден, те не са вечни, а и като дават нормално, да изискват, нормално да се дразнят, че крадеш, излизаш, не слушаш, не учиш. Те ти мислят доброто на 20 никой не ти е длъжен, вече е до желание, а с това отношение просто ще те зарежат и точка. Вече няма, да са длъжни на едно нагло дете. Дано някой ден, да нямаш и ти такова, да го направиш с желание, да го отгледаш, а то да гледа себе си, да е безотговорно към живота си, нагло и да видиш какво е дали е презерватива от 3лв.
Изпуснали са ти края, нормално е да излизаш ама пии и марш към училище, с едно кафе, за първия час. Имаш отговорности, който не вършиш, а мрънкаш нахално. Нормално като имаш гости, да си тих! То ти нямаш елементарни обноски бе момченце. Пий, излизай ама си спазвай задълженията като искаш, те за дискотеки не са длъжни, да дават! В повечето искат и лична карта, за 18г., защото си още едно недорасло хлапе. Храна имаш, учебници имаш - е до там е задължението на родителите ти, а училището което е твое ходиш ли ами не, тогава какво искаш от тях? Нахален си изпуснали са ти края одавна! Аз също излизах не ходех редовно, ама след купон сме ходили всички по едно кафе и айде, а не като момиче на 15, да си легнеш, да спиш айде големия мъж ставаш и заминаваш!
С това крадене така ще свикнеш моето момче и един ден към пандиза :) Всички сме излизали, не сме слушали, но чак пък толкова, наглост не е нормално. Излизай няма лошо, живей - приятели, гаджета, но уважавай "спонсорите си", който са ти родители, който не са длъжни, да ти издържат този живот. Виновни са, че са ти изпуснали края, че си станал неблагодарен и лигав. Искали са дете, родила ти е, което също се плащ и не е 3лв, аборта е по евтин, но са те искали, ама сега ще си сърбат попарата. Сина на авторката го оправдавам, но теб НЕ! В теб виждаш страшна наглост, нападнах един, че от бой е затъпял, и че не е начин, ама с такива като теб даже е малко. Обяснява ти се, че никой не ти е длъжен, а ти тука много си важен дрисльо, утре на 20 дано те оставят, да се спасяваш, да ти видим голямата уста как ще си изкарва сама, за да си купи дори 1 хляб, и дано не те съжаляват, да ти дават, защото ти не заслужаваш нищо!
Не те разбират, защото си нагъл има гости, ти секс ще правиш, а тоя презерватив ако се скъса, кой ще ти гледа детето бе?
Той и аборта е пари, раждането 3 пъти повече и повече дори ;)
Ама, за тия дискотеки трябвало, да ти спрат кранчето и, да не държат пари, който да крадеш! Изгледали са те, за да им се качиш на главите! Ако учиш и поне малко ги уважаваш, няма да ти се налага, да си "взимаш" сам нито, ще мрънкат, за китарата нито нищо. Жалко, много жалко, за теб. Ако един ден имаш такъв син, ще се осъзнаеш какво същество си бил ти! Безгранична наглост! Нищо не даваш, а мислиш, че за всичко са ти длъжни и на кое отгоре като не слушаш бе?
На авторката сина, го разбирам ама ти си върха на нахалството!
Авторке, виж това дете, това го виж и после критикувай твоето!
Да излизат, нормални, да има гаджета, пиене, късно ставане, не голям мерак, за училище добре нормално, ама това нахалство гледай, гледай и не мъчи сина си това е ненормалното, нагло, безочливо поведение! Всичко му се дава, а то нищо не прави, и иска, нагло говори, за 3лв.
Те ако искат момче щяха, да те дадат, за осиновяване, а не пари, за дискотеки, китари и т. н.! Имай уважение, че ако имаш едно такова неблагодарно един ден не ми се мисли! А, за работа скоро ще ти се налага, ако не са толкова добродушни, че още, да ти дават, защото догодина ангажимента им приключва, а теб не те виждам без тях. Само, че те щом те търпят им пука на горките хора, а ти си безнадежден случай явно! 10 пъти казах излизай, ама имай уважение, за тия излизанки и т. н. - не са ти длъжни! Особенно като не учиш. Китарата може, да е сложна, но в свободното време, а не да пренебрегваш ученето, тях това ги дразни! Искат добър живот, за теб! Утре няма, да го има и какво ще правиш, няма от кого, да взимаш и какво? Те не искат, да се провалиш, щом имаш китара явно те уважават, но ти тях изобщо! Задължение е, да учиш, но ти не го правиш, дори не ги слушаш, а изискваш! Ако слушаш малко, няма да имаш проблеми! Пак няма, да одобряват всичко, но то донякаде е нормално, а останалото е, защото се държиш нагло и все пак не са на твойте години, че да те разбират! Мисли малко, каква е тази наглост не е презерватива, да не е лесно, да родиш! Да го отгледаш, да не спиш, да си зарежеш живота, плаща се и да родиш! Мисли бе човек! Аз съм на 20, и аз излизам и излизах, и аз пропусках часове, спях понякога, но чак такова поведение - нагло никога, ама абсолютно никога не съм имала!
Защитавам те, до там, че ти избираш с коя, да си и как да живееш! Дали, да пиеш, пушиш - не си длъжен, да изпълняваш само, защото си им дете, НО когато, ти работиш и си изкарваш. Купони ами нормално, но може, да имаш притенции, когато почнеш и, да учиш! Като учиш, и ще излизаш - нормално, даваш от теб и те ще дават, но като не слушаш не са длъжни - това, да си взимаш и това отношение, не са нормални! Не са длъжни при такова държание. Притенциите когато, започнеш, да даваш нещо от себе си! Но изпусната работа, съжалявам горките ти родители. Никога не съм била перфектна, но никога не съм се държала толкова нагло. Не ме пускаха - излизах! Искаха, да ходя по 6-7ч. - ходех, за по 2-3 или понякога спях, но чак такава наглост никога! Това е върха на ненормалното! Бих те оправдала преди да обясняваш тук, как са ти длъжни, как щв си взимаш, да не са те правили, и т. н. преди, да ти видя мисленвто! Понеже с излизането, пропускане на часове всеки родител мрънка понеже иска най доброто, за детето си, ам явно не идват проблемите от нормалните разбирания на поколенията, а от твоето поведение, наглост - нямам думи!
Вземи се в ръце не е нормално това! Аз не съм слушала, правила съм каквото искам, особено когато вече сама си изкарвам, но никога не съм говорила като теб когато ми дават всичко, адски нагло поведение имаш!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dfde1bbd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   "но дългът се прехвърля на наследника (детето, независимо от възрастта), "

Не съм с юридическо образование, но мисля, че си се объркал. При наследство, първото, което се плаща са дълговете на починалия. Ако семейството ти има 100 000 лева в банката, но дължи 60 000 лева, до теб достигат само 40 000 лева. Ако семейството ти дължи 120 000 лева, то им се изплащат 100 000 лева от това, което има в банката, но ти не "наследяваш" дълга.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dfde1bbd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   До 36 - От всичките ми съученици, който се държаха като теб, тези, които съумяха да не попаднат в затвора, сега са на касата в макдоналдса. Няма го едно времешното "газареене". Много са им клюмнали човчиците. Двама, дори направиха някой лева, надявам се легално, но и двамата са с проблеми с наркотиците и алкохола, а още нямат 30.

Как да ти го обясня - Седни и помисли, защо си така и какво ти позволява, да си така. Родителите са ти длъжни днес. След по-малко от година, могат да те изритат. Да, можеш да се запишеш, да студентстваш, но не са длъжни да ти покрият семестриални такси и прочие. Тоест, ще трябва да работиш за тях. Ако си на 18, могат да те осъдят за "взимане" и повярвай ми, правят го. Ако нямаш родителите си, ако нямаш стаята, в която спиш, средата, кяото са ти изградили, роднините и приятелите, какво ще имаш? Китара, на която не можеш и да свириш, защото още се "учиш"? Искаш да си китарист - добре. Но какво правиш, за да постигнеш мечтата си - пракика по 6-7 часа на ден, всеки ден, даже и през почивните дни? Има ли някой, който ще ти помогне? И ще ти помогне, не да те остави на дивана за 3 дена, или в мазето, дето му е компютъра за седмица, ами да те остави в собствена стая, да не те притиска със сметките, докато не си намериш работа?
Не вярвам. Всичките ти приятели в момента са лицемерна компанийка, която се върти около теб, защото "смешняк" става.

Накрая си сам, беден, бездомен, без умения, с родители, които се радват, че са се отървали от теб. Може би, ще станеш китарист, ще прави пари и ще умреш на 27 от свръхдоза, но това ли е бъдещето, което искаш?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da8d9749a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Без часове, за китарата трудно ще успееш, а като не успееш ще дрънкаш по улиците, за 10/20стотинки, ако не завършиш училище ще си останеш със основното, а до сцена никога няма, да стигнеш така! Пътя към затвора ти е много по близък, с това мислене и държание. ;)
На 17 секс правил, та чак, да не бил шумен хахахахха. С дълга коса, определено надали чак толкова мацки се влюбват в дрисльо без мозък :) Я се върни в реалността, нито си пич, нито си як, нито някой ти е длъжен, единствено и само си нахален и прост! Ако учеше, можеше да ти плащат уроци ама нали си умен... Скоро в една дискотека срещнах такова хлапе, личеше му, че няма 18 беше се напило мислеше се, за готино, грозновато не можеше, да си стои на краката и щях, да го набия, за едни намеци отгоре на всичкото си счупи чашата в краката ми понеже беше пияно ама добре, че беше приятеля му, който не беше така натряскан, да ми обясни, че не може, да пие и си го прибра ;) ти си номер 2 на излагацията! Нито можеш, да пиеш, нито мацки баш, да сваляш, нито учиш - тоест работа и мацки скоро няма, и да имаш като не на последно място си нагъл, мързелив, неблагодарен, крадец и не знам си какво още. Общо взето нехранимайко само, че нахален и търтей в крайна сметка. На 17 не си готин, а смешен моето момче. Пича на 24-5 може и, да е готин, но с собствени доходи, а ти си смешен!
Мацките си падат по пичове с коли, пари, а не загубеняци дето се мислят, за кой съм аз с 20лв откраднати от вкъщи ;)

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3b965e6532
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Еми, няма какво да се чудите. Трудолюбие, организираност, отговорност и т.н. се възпитават още от най-ранна възраст. Вие сте го дондуркали до 18, че и продължавате, и искате да е сериозен. Няма как да стане. На всичкото отгоре продължавате да му позволявате да кара кола, след като знаете, че пие!!! Какво чакате, да убие себе си, да убие някой друг или и двете!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7426eb0c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   От 36.
Не разбирам какво ви дразни китарата ми? Някои са същите като съседите ми които все бучат, че не можели да спат от мене защото съм свирел и съм си припявал, защото мога и да пея. Нашите ми я купиха защото я исках и имат пари, това че съм си взел когато ми трябват не е проблем за тях, няма да фалират! Уроци не ми трябват засега, един приятел ми е дал флашка с уроци и мога да се упражнявам сам, а не да съм задължен да ходя и на това! Както искате го наричайте мързел и безодговорност, и косата си сигурно съм я пуснал от мързел нали така? Защото е по лесно да я измия и да я вържа на опашка, а късата прическа иска повече време, да и слагаш гел, да я правиш да стърчи... е мързи ме! Изглеждам достатъчно готин за да ме свалят мацките сами и те да искат секс с мен, аз не си правя тоя труд! И точно много звезди не са завършвали училище или са били слабаци там, защото не можеш да си навсякъде и да си върха във всичко, това ли е лигавото да искаш да се занимаваш с това което искаш и то не остава време за друго, защото трябва и да излизаш и да разпускаш. 41, не съм бил аз тоя в дискотеката за да ме сравняваш с него, не ме знаеш какво мога колко пия и кой си пък ти да ми викаш крадец, от тебе свил ли съм нещо? И кой си да даржиш сметки кой колко пиел и да му скачаш на бой! Виж се себе си после говори за другите, защото май много хора ги е яд че точно тези които наричат мързеливи и лигави са много по вървежни от тях!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 4 месеца
hash: af90d64c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Хората на 18 г вече имат и свои семейства и гледат 4 деца а вашия хубостник не си мръдва пръста. Хората на 15 дори създават семейства освен работа и образование.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: be6a5c7287
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Не войни ще затрият света, а лигавите джендъри, това ни залива днес. Чакаме бъдеще от такива лигльовци, представете си го какво ще бъде!? Сега има още кой да ги храни, а когато останат сами, ще бъдат жалка картина.

 
  ...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: 532b2da2b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   По мои наблюдения това се получава, когато родителите се отнясат лежерно с децата си и общо-взето очакват училището да ги възпита и да ги изгради като личности. В същото време задоволяват всичките им капризи и децата си живеят в някакъв розов свят. Тоя розов свят обаче много бързо се изпарява, когато се сблъскат с реалния. Няма как 18-20 години да си бил отдаден на мързел и да си получавал всичко наготово и след това изведнъж да се промениш. Детето трябва да се възпитава на труд и дисциплина още от най-ранна детска възраст, както и да се наблюдава постоянно как се развива в училище.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 4 месеца
hash: be6a5c7287
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   №36, ако си ми съсед ще те побъркам! Попаднал си в село без кучета и затова си развявяш байрака, но такива с кеф ги слагам на място и стават тихи като охлюви! Радвай се, че съседите ти са кротки хора, заслужаваш добър урок!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker