За добронамерените, които минават през живота ни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121138)
 Любов и изневяра (29693)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За добронамерените, които минават през живота ни
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1767 пъти
Здравейте!

Това, което ще споделя е вече минало. Но продължавам да проумявам различни неща, които са ме озадачавали преди.
Преди 1 година приключи всичко, което представляваше мое семейство. Злочестият ми опит да изградя такова ме срещна с по-възрастен мъж, който беше безкрайно ентусиазиран да живеем заедно общ живот, такъв като на нормалните хора. С времето ни сполетяха беди. Житейските ми постижения не ми доставиха очакваното удоволетворение, тъй като се сблъсках със здравословни проблеми. Те ме инвалидизираха трайно. Просто продължихме напред, без да се тюхкаме и отчайваме от бъдещето и трудностите, които така или иначе предвещава животът. Той казваше, че тези проблеми са общ роблем. Колкото за мен толкова и за него. И каза, че няма да ме изостави.
Мина време и някак мъжът, огото бях срещнала претърпя някаква необяснима метаморфоза. Сякаш потъна в мъгла и понастоящем този мъж е напълно непознат човек. Полека лека се оттегляше от всичко, което беше животът ни, отношенията, общите цели и надежди. В него се роди безумен гняв, който за сериозни и за незначими неща с еизливаше върху ми в най неочаквани моменти.
Последното което помня е безумно жестокото му и лошо отношение. Подиграваше се със нещастието на биологичните ми родители. Първо майка му започна да ме товари с несправедливи обвинения, а после той пое алтернативата. Всеки миг и всяка дума бяха само за да ме убеди какво чудовище съм аз. Как съм го изнасилвала да продължава с години да е замесен в тези отношения, които са източник на всичкото му житейско нещастие, трудности и загуби.
Дали моите представи са го дхържали в съзнанието ми като добър човек на когото да се доверя, да съм спокойна, че няма да ми навреди. Или наистина е бил такъв. Никога няма да нАМЕРЯ ОТГОВОР НА ТОВА. Бягството и забравата може би ще ми позволя времето да ми донесе отговори, защото ей богу, не мога да намеря обяснение: що за хора, какво се случи без да е пречупено в емоции.
Не съм жена с претенции без покритие. Точно дв4е неща са ми необходими в живота, казала съм ги и винаги са били от ясни по-ясни. Точно тези двете бяха най често начинит да бъда манипулирана и разбира се колкото се може да бъдат доказвани и надграждани в невъзможното.
Вече съм поела по пътя към себе си и всеки ден ми е по-добре от дните заедно. Опитвам да възтановя вътрешния си мир. Няма да се проимиря никога обаче с факта че съм била негова. Първо в ума си, и още повече физически съм обединявала кожата си с него. Цялото си аз в ръцете на лъжец и психопат.
Малк опо малко лъсна целия минал опит с жените, целият подход, разбирания и представи.
Да, ние жените слд 28- 30 години не сме като на 22. За мъж като него това е абсолютно основателно и достатъчно да се огледа в следващи, чисто нови възможности.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 7ed31d6a6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   'За мъж като него' - авторке, оставам с впечатлението, че ти още си го държиш на някакъв пиедестал в съзнанието си. Ако от последните ти думи изходим, че ти самата си на 28-30 год. възраст, а в началото на текста си казваш, че той е По - възрастен от теб.. В същото време поддържа и тясна връзка с майка си, щом се е стигнало до там не просто да се запознаете и да се виждате 2 пъти годишно, а чак да ти вкарва обвинения за нещо си тая жена, в смисъл да участва в живота ви като двойка? Кое нормално момиче на 22 години, психически, емоционално стабилно и уверено в себе си ще се хване с този.. и с майка му. Ами Никое разбира се, нито на 22, нито на 32, нито на 52 и. т. н.
А на теб всъщност какво те интересува в какви възможности ще се оглежда този мухльо?
Най - важното е, че ти си научила нещо много полезно за самата теб - осъзнала си чрез кои неща си била манипулирана, следващия път просто не го допускай. И стига си мислила за този, стига си му придавала значимост. Особено при условие, че не се е държал добре с теб. Гледай напред и не се обяснявай толкова за принципите си, а просто си ги следвай хладнокръвно.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f938778563
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз приключвам също отровна връзка и гадно отношения към мен.
По-добре сега да страдаме, отколкото цял живот и то на старини.
Мъж на 33г.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 60eb1f71e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Много мъгляво разказваш.. Дай повече подробности? Нали е анонимно? Сред милионите хора едва ли някой ще те разпознае.
Ами те жените преди 28-30 повечето са си деца на практика, както и повечето мъже, междувпрочем. А по-възрастен мъж, който си търси постоянно такива, не мога да си го обясня, освен единствено за секс, докато са свежички... Ама те и шансовете му с възрастта падат, така че изборът му ще е измежду все по-дебилни мадами :)
Понякога хората се опознават с години. Друг път цял живот си остават непознати...
Съчувствам ти, но... само с това, че някой те е нагрубявал, и без да се знае какво ти е на тебе... дори не мога да си представя ситуацията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d8d09160fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много е неясно, но доколкото разбирам историята в резюме, макар и ти да премълчаваш много и да си много неясна е следната: Ти имаш претенции и очаквания към мъжа (Не съм жена с претенции без покритие), тоест ти не го приемаш какъвто е а какъвто на теб ти се иска и оттук всичко тръгва надолу. Разболяваш се, но понеже отношенията ви с този мъж не са на здрава основа - да се приемате без претенции, очаквания и "стандарти", то неговите стандарти към теб не са изпълнени понеже си болна а той както и ти не може да те приеме такава каквато си а трябва да отговаряш на неговите претенции, то той се чувства измамен и гнева му се излива върху теб. Това е проблема с претенциите и очакванията към другия пол - имаш ли ги по-добре постоянно бъди в топ форма и задоволявай претенциите насреща, защото стане ли нещо - разболееш ли се, проблеми в работата, депресия и т. н. нещата много бързо могат много да се влошат и всичко да замине. И така е честно, когато очакваш от другите най-доброто и не ги приемаш такива каквито са, защото имаш претенции, съответно и другите очакват от теб най-доброто и ако не го демонстрираш постоянно значи не ставаш за тях и нещата приключват.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 982ef3af04
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ще се съглася, че е тотално неясно написано, което е по-голям проблем за теб, защото кашата е в главата ти. Първо, сега ли научаваш, че мъжете лъжат, за да получат секс? В днешно време, сред всичките лъжи, то и практически друг начин няма...

Второ, не казваш каква е инвалидизацията. Ако не си достатъчно здрава да работиш, да му предложиш нещо в леглото, или пък не можеш да му дадеш дете... Ами разбираемо е. Ако беше се случило с него, ти щеше ли да го приемеш? В никаква степен не се дори опитваш да обясниш ситуацията от неговата гледна точка. Дали крайното му поведение е слабохарактерно - определено. Ако не иска да бъде с теб, просто трябва да скъса, а не да се оправдава, още повече позволява на майка си да се меси...

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 982ef3af04
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   До 1, и жените като нея. Аз като мъж, до сега никога не съм си позволявал да кажа, че жена с която съм имал отношения е мухльо, лъжкиня, ку... и т. н. Знаете ли защо? Защото това би обидило повече мен, отколкото нея... Моля ви, спрете да се самообиждате... Партньорът който всеки си избира е отражение на него самият. Дори да са го излъгали, на първо място, това да стане, той е искал да бъде излъган. Така че първо пробвайте да видите другия в по-добра светлина, за собственото си добро... Психологията на жертва и вътрешната агресия ходете по психиатри да си лекувате, защото е наистина опасна, най-вече за вас.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker