Мъжът ми настоява детето да бъде кръстено на майка му - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мъжът ми настоява детето да бъде кръстено на майка му
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2727 пъти
Мъжът ми настоява детето да бъде кръстено на майка му. Първоначално обмисляхме и други имена, когато се разбра че ще е момиче - София, Рая... Сега обаче започна да ми говори за майка му как била съкрушена и обидена, че нямало да се казва на нея. Той бил кръстен на дядо му, сестра му на бабата и сега как така 1вото внуче няма да бъде кръстено на нея? Не го ли заслужавала?
Аз избеснях. С по-голямото ми дете от 1вия брак и дума не е ставало за това. Съобразявахме се двамата с бившия ми мъж. Сега обаче всички са против мен. Баща му го питал как така детето няма да е кръстено на майка му? Дори най-добрия приятел на мъжа ми се е възмутил как няма да го кръстим на майка му. А аз просто не харесвам името и хич не искам на най-милото ми създание да викам (примерно Блага). И освен това натрапването ме подлудява. И на всичкото отгоре започнахме да се караме с моя мъж за това. Как сама съм го ришила да не е на майка му името. Как той щял да бъде много щастлив ако тя е щастлива. И на никой, най-вече на него, не му пука за мен и моето мнение и щастие. Важна е майка му. Ами ако моята майка иска да го кръстим на нея? Какво правим тогава - война?
Лошото е, че хормоните ми бошуват и много се ядосвам като стане на въпрос за това. Не стига, че майка му иска да е нейното име, но и вариациите на името са такива, че ако трябва да избираме ще я кръстим едва ли не на бившата му жена. Не знам какво да правя вече...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 519179b41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Явно съпругът ти си има токсична връзка с мама, т. е. тя е най-важната в живота му... Не може да е нямало знаци, че това е така и преди да зажиееете заедно, но си ги подминавала. Поредната манипулираща майка на син. Аз не бих се съгласила на това - най-добрият вариант за мен винаги е бил детето да не се кръщава на никого. Освен ако името, което ми харесва достатъчно, не съвпада с името на някои от бабите и ли дядовците. Ама и така да е, това не значи, че го кръщавам на нея или него. Но някой да ми поставя условия да го кръщавам на майка му, или на баща му, просто няма как да стане. Обясняваш му, че това са отживелици, че си съгласна в най-добрия вариант евентуално на име с първата буква от това на майка му, но не и повече от това.
Дъщеря ми не е кръщавана на никого, ама съм нямала и такъв спор, слава богу.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: dcf0eefea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Как се казва майка му?
Лошото е, че предварително не сте обсъдили с мъжа ти кой какви очаквания имаза име.... и да се избере нещо добро за самото дете.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c3eb8ebefc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не знам какво да те посъветвам. Наистина по стара българска традиция първото дете се кръщава на родителите на бащата а второто - на тези на майката. В испаноезичния свят например първородният син взема името на бащата. А в Русия се държи името да е уникално, да не го носи никой роднина.
Аз лично съм патриот, много държа на българските традиции и ако някога имам деца, бих ги кръстил на бабите и дядовците. Обаче ако аз имам внуци - не бих се обидил да ги кръстят както си искат. Няма да ги обичам повече или по-малко заради това. Реално хората са различни, традициите са важни за едни и не толкова за други.
Казват, че името на човек допринася за качествата и съдбата му. Опитай да прочетеш за името на свекърва си. Виж какво означава и какво ще донесе на детето. Може би е за добро. А ако живот и здраве имате второ, хубаво би било да почетете и твоите родители.
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: fb6ce1e906
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма нерешими проблеми. Може да го кръстиш детето на майка му, като вземеш първата буква от името и. Не казваш обаче как е името на свекървата? Бъди дипломатична, все пак втори брак ти е!

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ec98ec9e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Първият ми мъж настояваше да кръстим дъщеря ни на баща му, който беше алкохолик и простак. Подбрахме имена, които са вариации на името и уж постигнахме съгласие. Когато детето се роди и му звъннах да му кажа благата вест (човека поливаше в момента ) звучеше сякаш съм му казала, че току що съм изпрала. Казах си, по дяволите... изтърпях тия болки, за да го даря с дъщеря и той дори не ме попита как съм.... Не заслужава да правя компромис с името...
Когато гушнах детето си за първи път почувствах, че това не е нейното име. Дадох й друго, което никога не бяхме обсъждали.
Когато ни изписаха всички бяха шокирани. Аз бях щастлива, че дадох хубаво име на дъщеря ми, а с баща й така и не ни беше писано. С втория ми мъж кръстихме дъщеря ни на него, аз избрах името и съм доволна, че децата носят хубави имена.
Избери името ти, ти носиш детето, ти ще рискуваш живота си, за да дойде на бял свят, ти ще полагаш 99, 9% от грижите за него/нея, ти имаш абсолютното право да дадеш име на детето, което чувстваш, че е подходящо.
Другото са отживелици и не е редно детето да носи чуждо име, чужда аура и съдба.
Ако имате брак неговото съгласие не е нужно. Винаги съм била против едноличните решения в брака, но свекървата много се надига от пепелта и ако надвие за това, ще надвива после и за други неща.
А и що за мамино синче? Да настоява майка му да е щастлива за сметка на любимата му....

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 58eb7435d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Мамино синче! Нищо повече не е твоя мъж!
На неговата майка - не заслужавала ли, ами твоята и тя не заслужава ли? Ти го носиш, ти ще го родиш - акъла и желанията на майка му, да си ги задоволи той, да се прекръсти на нея даже ако иска! Мъж бил, ти го раждаш, те ще ти казват как ще се казва и от какъв зор?
Моя приятелка имаше същия проблем, но не позволи, да е така както искат те! В крайна сметка запази в името само първата буква от името и. Блага е старо име, то поне, да е хубаво.
Отстоявай своето, ти го носиш, ти ще го раждаш, да родиш не е лесно така, че мъжа ти и скъпата му майка, да си гледат работата! Аз моето никога няма, да позволя някой, да ми казва как ще му е името. Както той има майка така и ти имаш, но явно неговата командва щом той гледа тя, да е щастлива дори в този труден период се кара с теб, за това не е никакъв мъж. Един мъж ще тропне и ще каже важното е, да е живо и здраво, а не как ще се казва и на кой ще е кръстено.
Миличка, тя явно командва не само сина си, но и мъжа си щом, и той иска, да е на нея вместо на него като мъж. Пък и не може така, и ти имаш родители най добрия вариант е, да не е кръстено на никой от твоите или неговите родители, за да няма обидени. Най вече ти го носиш и избора трябва, да е най вече твой. Този мъж не уважава твоето мнение, а слуша майка си - е какъв мъж е? ! А това с бившата се надявам, да е иронично.
Общо взето ти раждаш, болката и всичко е, за теб, а той командва само, защото си е направил кефа! Много нагъл мъж имаш, много лошо, че слуша майка си, за всичко останало в живота ви явно пак ще е така. Тя ще казва, а той ще слуша и изпълнява - ужас!
Сега гледай ти, да си добре не му обръщай внимание изобщо, първо аз доколкото знам всеки иска на баща му, а тук явно майката командва парада, като много двойки компромисно или оставят първата буква само или го кръщават с две имена от двете фамилии - тук те изнудват. Ето скоро родилка почина, риска е, за теб, а тя командва леле миличка съчувствам ти.
Нека поговорят твоите родители с тях, да не те тормозятю да го кръстите както искате, че важното е, да сте живи и здрави, а този стрес на теб не ти влияе добре!
Говори с него да го кръстите: Божидара, Боряна, Биляна ако ти си съгласна така само с първата буква макар, че не е честно спрямо твоето семейство. И все пак избира е твой, аз съм на това мнение и една свекърва не може, да ти командва живота!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 89bc092efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как какво да правиш? Бебето е ваше и най-вече твое, ти го носиш! Не е на свекървата, за да казва тя! Тегли им една майна и ги заплаши, че ако продължават да те тормозят, няма да си видят внучето! Ти майка нямаш ли, тя не заслужава ли по логиката на свекървата? На мъжа си му кажи да бъде мъж, защото скоро ще бъде и баща. В едно семейство е важно щастието на партньорите, след това на децата и след това на родителите. Лошо, ако не го осъзнава. Свекърва ти е злобна и го манипулира. Само като чета и знам, че това са нейни думи! На нъжа ти ну кажи или да се стяга, или събираш багажа и ще види дъщеря си през крив макарон! Аман от свекървенски тормоз. Аз също съм минала през това. Тропнах с крак, мъжът ми ме подкрепи и сега свекървата ми лази в краката, но аз не искам и да чувам за нея, защото знам, че е лицемерна! Прави си изводите.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 89bc092efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Направи се и ти на жертва. Кажи му, че си бъдещата майка на детето му и негова съпруга, носиш детето 9 месеца, врекла си му се във вечна вярност и т. н. Не заслужаваш ли да кръстиш детето така, както искаш? Нима е готов да жертва твоето щастие, за да задоволи капризите на майка си? Той е бъдещ баща и трябва да се научи да поставя собственото си семейство на първо място - не мама, не тати. Един път сме родители, сега е нашето време да решаваме за децата си. Вече толкова късно се женят и раждат, че не се знае ще доживеем ли да видим внуците.
Тези селски обичаи са отживелица. Също не е честно спрямо майка ти. Тръшкай се и ти. Викай му мама не е ли заслужила? Ще е толкова щастлива да кръстим детето на нея и т. н. Той като ти каже аз не искам, му отговори, че много искаш да я направиш щастлива. Да се види малко как изглежда отстрани. Честно жал ми е за вас, че сте бременни от такива льольовци. Искал да направи мама щастлива, а нейното щастие се изразява в това да ви се меси в най-личните неща като това да кръстите детето си. Нормалните баби вместо да мислят как да си начешат егото, ще искат само да е живо и здраво и това е.
Трети вариант е да им се озъбиш и на тях, и на мъжа си, че ако продължават да те тормозят по този начин, няма да видят бебето. В България децата се дават на майките :). Ти избираш, но не им се давай в никакъв случай. Ако сега де поддадете, вечно ще имате една дърта досадна и манипулативна лелка в брака си. 100% сред коментиращите ще има и такива...

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 89bc092efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Вие на колко години сте? Той не разбира ли, че това е емоционална манипулация от страна на майка му? Тя цели да се налага в брака ви и мъжът ти да избира да угажда на нея вместо на теб. Явно е подковала и свекъра. Само че той защитава жена си и иска да я направи щастлива за разлика от мъжа ти.
Мъжът ти да спира с бебешките изпълнения. Вече няма мама, няма тати. Вие сте семейство. На първо място е какво искате вие двамата, после децата. Роднини нямат място в този брак. Кръщаването е селска отживелица. Или се налагай така и му комуникирай ясно, че няма да толерираш на свекървата интрижките, или се прави и ти на жертва, или настоявай на твоята майка да е кръстено.
Аз избрах първия вариант, защото не ме бива много много в женските интрижки. Ако мъжът ти не те подкрепи, значи още е влюбен в майка си и никога собственото семейство няма да е приротет. Той ще я оставя да се бърка във всичко. В крайна сметка заслужава ли си да си трошиш нервите? Аз бях тормозена и много добре знам за какво става въпрос. Ако не те подкрепи, ставай и си заминавай. Той ако те обича ше те последва. Прости му, но при условие, че ще държите и родители и приятели далеч от брака си.
Наистина ти пожелвам успех от сърце. Не разбирам що за злоба деижи свекървите и защо искат да развалят бракове без да се замислят дали диновете им са щастливи. Важнио е те да са щастливи и да им търчат подир гъза. Дано мъжът ти да се усети какво прави и да сложи край на интрижките й.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ccc76a18a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Колко си нагла, нямам думи... Не стига, че се мъжът ти се грижи за завареното дете, а ти мислиш само за своите планчета. Мъжът ти слага чуждото щастие на първо място - гледа ти да си задоволена, майка му да е доволна и т. н.

 
  ...

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 58eb7435d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   До номер 10!
Къде каза авторката, че той се грижи, за нейното дете, къде видяхте, да казва, че изобщо му пука и му обръща внимание? Бащата на детето най вероятно изплаща издръжка! Ако ли не, не вярвам сегашния толкова, да се грижи, за нейното пък и никой не го кара!
Тя го носи, тя го ражда - това, че си е направил кефа не му даяа право на глас! Той я изнудва, принуден от майка си! Ама и тя има майка бе, пък и тя го ражда! Свекървата не е никаква, бащата няма право на глас, щом тя ще го ражда, нея ще я боли! Къде пише, че слага нейното щастие с чуждото дете на първо място, ама той мъже и, да не го понася! Най вероятно и майка му нищо чудно скоро, да го накара, да го изгонят, че е чуждо. Ама той нали я слуша ;) Още един безмозъчен тип, че и подкрепен от хора с неговия акъл. Всъщност то какъв акъл, извинявай обърках се тук липсва такъв :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 89bc092efa
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 10, ти да не се припозна в образа на свекървата? Не е нагло да искаш да кръстиш сибственото си дете с име, което ти харесва. Нагло е вместо да искаш внучето да е живо и здраво, да тормозиш майка му, да правиш фасони на баща му и да настройваш всички против родилката! Аман от психично болни свекърви...
Това пък да натяквате, че е разведена и има друго дете, е грубо и няма нищо общо с темата. Жената да не е улична котка, която са прибрали? Като е разведена трябва да допуска очевидно егоистичната, злобна и манипулативна свекърва във втория си брак, за да развали и него ли? Хайде стига глупости. Като няма за какво да се хванете, мислите само тъпотии. И моята се чудеше с какво да ме нападне и единственото, което измисли е че съм ниска, а тя е по-ниска от мем, ама пусти зор да злобееш...
Скоро имаше подобна тема и се беше включило дете, което беше писало, че няма да прости мекушавостта на родителите си да го кръстят със селското име на баба му. Като се замисля, ако кръстиш детето на свекървата по цял ден като го викаш и ще ти напомня на нея. Моята е същата и не мога да си представя след всички интрижки, които натвори, как бих кръстила детето на нея, защото така трябвало хаха! Имам късмет, че мъжът ми ме подкрепя и сега - хитрата сврака с двата крака - не искаме нито да я чуваме, нито да я виждаме, не стъпваме в къщата й, нито тя в нашата, защото не заслужава след всичко, което направи. Не знам как я мислят тази работа, че на тях им се полага уважение по рождение и могат да правят всякакви интрижки и всичко да им е простено. Моята даже след като се опита няколко пъти да ни раздели, се самопокани на сватбата, но пак не позна и нито тя, нито милият ми свекър, който я подкрепя във всичките мръстоии и даже не ми говореше, не присъстваха. Най-доброто решение, което сме взимали като двойка с мъжа ми :). Номер 10, пожелавам ти снаха като мен и син като мъжа ми да видиш от къде изгрява слънцето.
Авторке, повечко кураж да им се озъбиш ти пожелавам, защото си абсолютно права. Не им цепи басма - ако сега се наведеш, цял живот ще те тъпчат. В крайна сметка ти го носиш и ако решиш да си ходиш, съдът ще го припише на теб! Нека го знаят. Те с поведението си вредят на теб и бебето. Пиши ни какво е станало после.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1c858f48b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Няма лошо, дори е много хубаво човек като авторката да има желания и да ги отстоява, обаче за да тропаш с краче и да искаш трябва да можеш да си понесеш евентуалните последствия. Има два варианта ако родиш и кръстиш бебето както ти си искаш, без да се съобразяваш с мъжа си, ако си достатъчно умна той ще остане с теб, обаче при такъв вариант вашето ново семейство трябва да е изцяло независимо от помощта на свекърите, а това зависи дали имате свой дом или дали можете сами да се издържате на квартира. Не забравяй обаче че има и втори вариант, щом свекървата е успяла да убеди сина си да държи толкова много за името на детето, евентуално е възможно да го навие и да те остави, ти имаш ли силите да отглеждаш двете си деца сама? И струва ли си да се тормозиш да останеш пак сама и то с две деца заради едно име? Не забравяй че човекът те е приел с дете и свекървата е преглътнала този факт, не трябва ли и ти да преглътнеш нещо в името на общото ви бъдеще?
Най вероятно познатите на бабата я бъзикат, че сина й е взел жена с дете, ако сега и дъщеря му носи чуждо име смятай как ще я одумват, да не ревнеш утре че ви е трудно финансово на квартира, а свекърите не ви помагат и с малкото пари, с които разполагаш, се чудиш памперс ли да купиш или пюре.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f20193b0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Направи се на хитра и вземи само част от името или първата буквичка като кажеш, че искаш да звучи по-модерно и съвременно. И наблегни на факта че бившата му има подобно име и е нелепо да го използвате.
Щеше да ни улесниш ако споменеш името за с ти помогнем с варианти.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b05339ee95
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Може да го кръстиш с две имена, второто на свекървата. Може да го кръстиш на мъжа ти - просто ти заприличало на него и така.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 4e6c6677a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Много ви благодаря за отговорите! Много ми помогнахте и намерих много добри съвети във всеки един от тях, дори и в този, в който ме обвиняват, че съм нагла ;)
Случи се така, че мъжът ми последната седмица направи нещо много важно и от голямо значение за мен, което не мислих, че ще направи. Осъзнах, че много го обичам и че не искам да се караме и да си разваляме взаимоотношенията заради името на детето. Исках да кръстим дъщеря ни София, но той в последствие скръцна със зъби. Много мислих и много се тормозих, докато накрая не стигнах до решението. Майка му не е лош човек, да не кажа хич. Но начинът по който го подкова за това име и натрапването идващо от нея, мъжът й и приятеля му, просто ме накараха да пламна (рогата зодия съм и бързо се паля). Спомних си, че когато бях малка (на около 5) сама си измислих име, което много ми харесва и започнах сама да се навичам така. Отгогава до ден днешен, всички мои близки хора - майка ми, сестра ми, леля ми, ме наричат така (само да кажа, че името ми не е българско и е доста рядко срещано и няма нищо общо с името, което си измислих тогава). Та това име е много кратко и започва с първата буква на майка му на мъжа ми - М. Името е Миа. И ужасно много ми харесва. А добавяйки още една буква към него се получава името на майка му. Хубавото е, че изобщо не свързвам това име с името на свекърва ми, а си спомням за мен и за детството ми. Та предложих го името на мъжа ми и той се съгласи мирно и кротко. А аз се чувствам много добре, защото не се тормозя повече и наистина спя спокойно :)
Много ви благодаря за съветите. Не мислих да отствъпвам, но той ми показа нещо много важно за мен и в крайна сметка реших да направя компромис този път. Този път...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8863046a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Да си гледат работатата всичките. Който ражда - той решава! Не прави тази грешка да се поддадеш. Това е първата от много битки, които ще водиш за детето си. Жалко е, че е с уж близки хора, но детето ти е по-близко. Така че да вървят на майната си. Свекърва ти е кръщавала както е решила, сега ти си на ход да решаваш и изобщо да не ти пука от нищо. Аз се съгласих на името на свекър ми преди пет години и досега МНОГО ГОРЧИВО СЪЖАЛЯВАМ. Не че името е лошо, но когато наум си го наричам с името, което аз исках, го чувствам много по-близо и мило детето. Името е много важно. Ще го произнасяш десетки пъти на ден в следващите години. Ти го носиш това дете. Даваш си гъза за него. Раждаш го и го кърмиш. Вие двете сте най-важни. Най-важни. Запомни това. Леко раждане и здраво бебе ти пожелавам.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8863046a6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   До номер 13:

Не е съвсем така. Като се роди детето, бабите мило и драго дават, за да им дадем достъп до внучето. Още повече, че това за тази баба е първо и единствено. Ще играе казачок и ще им хвърля пари през прага (образно казано), само и само да го подържи и да му се порадва. Майката в общия случай е от печелившата страна в такава ситуация. Свекито сега се пробва, но ако не мине номерът, ще се цупи точно до издаването на свидетелството за раждане и после не само ще приеме факта, но и всячески ще се опитва да се добере до бебчето, естествено, и тя е жена, за първи път баба, иска ѝ се. И за да ги подсеща, че е време за ново "свиждане", я подарък ще купи, я баничка ще им направи, я парички ще им предложи да си имат...

На мен родната ми майка беше такъв вълк преди да родя - който има деца да си ги гледа. Така ли. Чак на четири месеца го видя детето и оттогава колко годинки вече - също агънце е. Пари не ми трябват от нея, но не се и оптва да ми се бърка, просто е доволна като го види и пипне. Не забравяй, че говорим за жени извън фертилна възраст. Свое бебе вече няма да имат и това им е шансът да подържат нов живот.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 825224fcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   И родителите на приятеля на сестра ми искаха същото. Сестра ми отказа. Не искаше нито на неговите нито на нашите родители да се казва. Избраха неутрално име на никого да не е. (Всъщност го кръстиха на себе си поради приликата в имената им).

Аз бих дал запомнящи се имена. Важното е после като порастнат да си ги харесват и те все пак.

За момче: Анастас, Издислав, Вихрен
За момиче: Петка, Лиляна, Надка

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e2f40010d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   При мен навремето баща ми драпаше сина ми да го кръстя на него. Да бе, да. Едно от най-срещаните имена в България-че то половин държава е Георги и Иван! Свекървата и тя-на нея та на нея! Мара-Мариан, звучеше ми ужасно. Компромисът беше името Милен. Днес е на 25 год. Да си кръщава детето на който иска, той и жена му ще си решат, като се роди.
При второто ми дете от втория брак никой не ми се е месил. Незнайно защо бащата не хареса името Виктория, беше ми любимо, но нищо. Избрах следващото ми любимо-Савина, с неговата буква. Добре че свекървата не каза и дума-кой ще си кръсти детето Петранка? ! :)) Що за имена са имали преди толкоз години.. За щастие времената се менят.
Авторке, Миа е чудесно име, много харесвам такива, с три букви, като Мая, Рая, Сия, както и производните на Мария-Мариета, Мариела, също и Михаела. Да ти е живо, здраво и щастливо!

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8bbeb58694
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   От позицията на 25-годишна непокорна каквато бях те разбирам, защото и аз бях така като теб, с разликата да нямам дете от първи брак и т. н. Не исках.

От позицията на 2 х 25, на колкото съм, ще ти кажа- ако името ти харесва общо взето или измислите някаква съвременна негова вариация-по-добре го кръсти с ''нейното ''име, науми си, че не е нейното (което си е и така, това име го носят хиляди други! ) и че го правиш в името на детенцето си (все пак името да ти харесва-това, което решиш) и че ще го защитиш така от много злоба и мръсотия, за които няма вина, кръсти го и си гледай живота. Един ден и то скоро изобщо няма да ти пука на кого си го кръстила. Детето е същото, както и да го кръстиш-А или Б, не забравяй това, проблемът е в главата ти, а ти ще си спестиш неприятности.
Разни приказки '' ти го раждаш, ти се мъчиш... '' са верни, ама да не мислите че закостенелите ги разбират. Това са болни мозъци и най-вече души, те от такива възвишени работи, че родителите имат изконно право да кръстят детето си по свой избор не разбират. Като не можеш да изчистиш боклука, направи така, че да не ти пречи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: dcf0eefea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Mиа е хубаво... а също и Мила и Милена.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c06d706c9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Да не ти пука! Вие сте обсъдили вече имева Рая, София, не може изведнъж на мама да го кръстите. Плюс това това е дълготраен конфликт на интереси, тогаваптвоята майка ще каже, а защо на мен не го кръстиха примерно?
С моя мъж се разбрахме бебето да носи неутрално име, даже първата буква на името я няма в двете семейства!
А това, което той, баща му и приятеля му ти разправят е психически тормоз! Не им обръщай внимание.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker