Нали НЯМА изход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нали НЯМА изход
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 2096 пъти
Учил съм много, размишлявал съм доста, изчел съм купища книги. Аз мисля, че проблемът няма решение. Проблем е, че се е случвало да споделям с някого за това и всички са единодушни - винаги има решение, всичко зависи от теб.
Това е причината да отправя публично въпрос, моля за мнение, какво бихте сторили в моята ситуация.

Ситуацията е следната:

Ние сме много бедно семейство. Имам строга майка, възпитан съм в желязна дисциплина. Училището, после работата са не просто най-важното, но единственото нещо, което може да съществува в човешкия живот - така съм възпитаван.

Израснах в пълна самота, без никакъв смисъл, с годините илюзорни цели като постижения в работата, науките и т. н. също няма как да издържат.

Според майка ми - всичко е точно както трябва. Аз обаче не се чувствам добре, а антидепресантите не са стабилно решение.

Всички биха казали - бягай, отдели се да живееш сам.
Майка ми е много болна. Само аз се грижа за нея, дори само за един ден ако я оставя сама има реална опасност да умре. Що за живот и психика бих имал след това, да знам че бездействието ми е било причина за трагедия. НЕ, със сигурност последното състояние ще е много по-лошо от първото.

Пари за това друг да се грижи нямам. А и да имам - как ще намериш доверен човек. Нито майка ми би допуснала подобно нещо. А и има ли денонощни грижи. Моля не пишете подобни абсурдни предложения.

Още нещо, животът не е пред мен. Пред мен вече е залезът, чисто фактически. И макар да съм си мислел, че най-трудна е борбата със самотата на млади години, не е така. С годините това се влошава.

Въпросът ми е простичък, имало ли магическо решение... Или все пак изход не е съществувал никога?

Предварително благодаря за всеки коментар.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 379861aceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изход винаги има, но рядко е магически. Друг е въпроса дали ще го откриеш. Само ти можеш да го откриеш. Готова формула никой не може да ти даде, защото универсална таква няма.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b7d0d5ab07
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти дам пример със себе си понеже аз също като теб си мислех че изход няма. Преди две години загубих високо платена антисоциална работа която ми съсипваше психиката, докато се възстановя психически се появиха финансови проблеми породени от адвокати и невъзможността да започна на трудов договор докато се случат нещата в съда, през това време се зародиха и проблеми с жена ми и накрая развод и дължейки 50 000 на банка. Бях тотално съсипан. Сънувах че трябва да работя определено нещо и на другия ден почнах със още заеми, година и половина по късно съм докарал нещата да дължа пари само на банката и вече леко да изплувам. Не се отказвай а следвай сигналите които получаваш от околните сънищата и майка ти

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 564d842923
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не пишеш на колко години си, но магически изход няма, има реален изход. Цялото си време ли отделяш на майка си? Не разбирам како искаш от живота, работа, семейство, не си уточнил към кое се стремиш. Каквото и да е винаги има начин. Образован си, личи си по изказа, не би трябвало да ти е трудно да намериш и двете. Много жени търсят интелигентни хора, насочи се към 35 годишните и нагоре свободни дами и ще си намериш. Пожелавам ти успех.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cabb2278bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не винаги има изход и в повечето случаи нещата зависят от обстоятелствата, но от тая тема не може да се разбере до колко е зле положението ти наистина. Ако съвсем няма изход, имаш само два варианта за живот: 1 - радваш се на малките неща: сутринта на хубавото кафе; после на хубавия обяд; посоляваш с малко философия и размисъл времето след обяда и в крайна сметка нямаш какво да губиш, чакаш и може дори някоя тухличка, както в тетриса да направи място и за други неща. Вторият вариант е да живееш в главата си - да мечтаеш и да си представяш, като кофеина определено увеличава въздействието. Това му е готиното на мозъка, че можеш да си представяш каквото си поискаш.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 152d7d65f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз не разбрах точно каква е толкова драмата. Под голямо психическо натоварване си в работата и от майка си ли? Ако не си си сложил камък на шията да изхранваш семейство - просто си намери по-приятна и удовлетворяваща работа. Или спри да си даваш толкова зор. В повечето случаи, на тези които вършат повече работи, просто им дават още повече работа, и няма край. Просто трябва да намериш баланс. Не е нещо невъзможно и кой знае каква философия...

А относно майка си и какво ще каже, не те знам на колко си години, най-вероятно на такива че трябва да се наричаш мъж. Не говориш за баща, сигурно типично липсващ... Намери си мъжки модел и порасни. Майка ти след като е зависима от теб, ще се научи да зачита мнението ти, ще или не ще. Но трябва да и покажеш, че си човек с характер.

А за самотата, стига да си изиграеш правилно картите, няма по-голямо удовлетворение за наистина зрял човек. Но трябва човек да е силен и борбен, не руина. Но дори да си руина, в едни взаимоотношения ще си винаги жертвата, и то си личи по-взаимоотношенията с майка ти. Разбирам да беше алкохоличка, невменяема положението да е трагично... просто нямаш гръбнак...

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 5097ba669c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще съм до болка жестока и откровенна. Ти имаш отровен родител. Изход има и тои ще дойде със нейната смърт. Грижи се за нея колкото и да ти е тежко и отчаяно. За да не ти тежи на съвестта и защото е твои дълг. Но никога чуваш ли никога през това време не се отказвай от себе си. Просто намирай дребни радости. Изяш шоколад. Пусни си филм когато тя спи. Слушай музика. Може филмът да е порно. Може да са ужаси. Ако щеш гледай балет... все едно. Важно е мозъкът ти да изключва от реалноста за малко и да си почива. Работата е много важна така е. Тя ти изксрва парите без които не може да се живее. Но има и много други важни неща в тоя живот. Кои са те? Ти ще си определиш. Най - еажни са важните за теб. Изход има. И да я обичаш и да страдаш смъртта и ще е освобождение за теб. Важно е да издържиш не се отказвай от себе си...




"Когато можеш да вървиш бързо, върви бързо. Ще те гледат в гръб. Ще кажат нещо като "късметлия". Но само тези, които не знаят колко паузи си имал. И колко уроци. И колко дълго си се упражнявал, за да можеш да ходиш бързо. Останалите ще вървят до теб. Или ще те подкрепят.

Когато не можеш да вървиш бързо - върви бавно. Толкова бавно, че да можеш да забележиш какво ще ти помогне да тръгнеш по-бързо. Няма значение какво казват те. Ако кажат нещо, това ще са само тези, които изобщо не вървят. Тези, които вървят бързо, са заети със себе си или с тези, които вървят още по-бързо.

Когато не можеш да вървиш, не върви. Лежи. Събирай сили. Не прави ненужни движения. Ако ти е съдено да тръгнеш - Бог ще ти даде сили.

Когато паднеш - не ставай изведнъж. Полежи. Помисли си защо си паднал. Тези, които бързат, винаги закъсняват.

Когато не знаеш защо трябва да вървиш, не върви. Лежи. Помисли. Наблюдавай. Когато разбереш защо - ще започнеш да вървиш бързо.

Ако следваш някого - признай го. Поискай разрешение да се учиш.
Ако вървиш първи - не говори. Нека те ти разкажат за това.
Ако вървиш с някого - вървете в едно темпо. Или си сменете ролите.

Ако вървиш с мъж - върви зад мъжа. Ако не искаш да следваш мъжа - той не е твоят човек.
Ако вървиш с жена - върви пред нея. Ако не можеш - това не е твоята жена...
... И в същото време трябва да вървите заедно. Това е тайната.

Ако водиш някого - отговори си на въпроса "защо? ". Ако това са твоите деца (под 21 години), ти изпълняваш дълга си. Ако са старите ти родители - свещен ангажимент. Ако са те помолили и си открит, ти си учител. Ако влачиш товар, ти си глупак.

Ако теб те водят - благодари. Това е, за да стане възможно утре ти да поведеш другите.

Ако следваш някого, ти си ученик. Признай си това и благодари. Но не се привързвай към учителя си - утре ти ще тръгнеш сам.

Ако си учител, не очаквай благодарност. Ще получиш благодарност от Вселената. Утре ученикът ти може да се окаже отпред или да изостане - твоя грижа е да преподаваш, но да не теглиш.

Ако по пътя ти си удовлетворен и спокоен - ти си мъдър.
Ако това го няма - не е твоят път.
Ако пътят се повтаря, ти не вървиш. "

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 89c45a69c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Започваш, да се депресираш! Не каза на колко години си приблизително, за да добием представа, не изрази и какво точно те мъчи. Но все пак, авторе всичко това си го правиш сам. Изучил си се, градил си кариера - е сега гради връзка, семейство, деца междувременно се грижи, за майка си - майка е нормално, да ти тежи и, да искаш, да си около нея. Не мисли, за гледачки дори и, да имаш пари поради простата причина, че това може, да са последните и дни, и ще те боли. Мисли как, да се лекува ако е болна, или ако има как, да закрепите състоянието и! Ако ли не - съдба, но уж винаги има надежда. Както казват надеждата умира последна. На теб събитията ти идват в повече, и всичко това избива. Не гледай толкова черно- бяло на живота, да има неприятни събития, но има и приятни. Сега гледай напред, осигурил си един стабилен живот, за съпруга и деца, а дори, за самия себе си! Евала, за което, майка ти сигурно се гордее! И наистина браво! Повечето хора опират, до алкохол и наркотици - кариера не градят и на 40 живота им наистина е безсмислен, а дори токсичен и, за семейството и, за околните! Ти си успял, градивен човек и на това, те е учила майка ти, което е страхотно. Сега ти липсва любов, проблемите ти тежат - и това те кара, да се чувстваш по този начин. Успокой се, стегни се магически пръчки няма, но живота е в твои ръце и е добър! Не си го пропилял, по кръчмите, а си градил. Хубаво е, да гледаш майка си, ако нямаш възможност помоли някой близък, да ти помага ако има как. Ако не се стягай, намери си половинка - скромна, кротка. Хем ще ти помага, хем ще ти е подкрепа, смисъл и опора в живота. Просто се депресираш, ако имаш приятели - излез, сподели не се сривай така! Няма причина, ти си сериозен, отговорен човек, а такива в днешно време са рядкост! Скъпоценно камъче в морето, за някой смислена жена :)
Депресираш се, ако се налага иди на психолог - поговорете трябва ти малко мотивация в живота, сивото ежедневие те съсипва, а ти и живота ти нагледно сте добре. Малко при това учене, ти липсват елементарни неща, но случва се никой не е перфектен, на правопис - включително и аз! Но, се стягай!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ac60596cf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Така, както поставяш нещата, няма изход. Не е абсурдно да дадеш майка си в хоспис или да наемеш жена. Като нямаш пари, намери по-високо платена работа. Нали осъзнаваш, че тя като умре ти ще останеш сам като куче и като се върнеш назад ще си бил единствено болногледачка - без приятели, без семейство, без собствени деца - най-голямото щастие в този живот. Според майка ти нещата са ОК, защото на нея така й е удобно. Ако си намериш жена, ще се изнесеш и тя няма да е проиритет за теб 247. Тя мисли егоистично, време е и ти да помислиш за себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2613e86cea
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хубаво питаш дали има изход, но не даваш достатъчно информация за положението в което се намираш, и за целта която искаш да постигнеш! От целия ти текст се разбира само че майка ти е строга и болна, а ти се имаш за образован и работлив, но нямаш пари да платиш някой да помага на майка ти.
Добре е да кажеш само двамата ли живеете, имаш ли баща, брат или сестра? От какво е болна майка ти? Каква професия имаш и на каква възраст си?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 709632adbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Казваш, че пред теб вече е залезът. Ако си на/д 50 г - НЕ, нямаш шансове за нормално семейство с деца т.н. И най-вече защото си стар и увреден емоционално.
Но имаш шанс за връзка с жена, добър партньор, добър приятел. За това обаче трябва да излезеш от черупката си и се отвориш за света.
Все пак...дори и да имаш възможност, не създаван деца, нямаш емоционалната сила, зрялост и самочувствие да отгледаш един пълноценен човек. Вероятно ще му причиниш това, което майка ти на теб!

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ad84322eb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вие младите явно не четете.Човекът си пише ясно-"Още нещо, животът не е пред мен. Пред мен вече е залезът". На поне 40,ако не и 50 години е.
Авторе,бягай и се спасявай.Пред мен седеше съшата дилема преди 10-тина години.Търпях,търпях,не се траеше.За една седмица си събрах тайно багажа и се ометох на квартира.Родителят ми почина след половин година.
Днес децата ми са големи.Вече поеха по своя път,виждаме се редовно,чуваме се и си помагаме.Скоро и баба ще ставам :)
Казвам ти-остави пари на майка си и се махай.Ще патиш много,ако останеш,и ще остарееш сам като куче.Аз също съм сама,но децата ми звънят,говорим си и знам,че ги имам до себе си като опора и гръб.Не съм ги вързала за полата си и искам да са отделно,за да си гледат своите семейства,не мен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker