Иска бебе, а отбягва темите за годеж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Иска бебе, а отбягва темите за годеж
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 3244 пъти
По на 20 и няколко години сме, 3 - годишно съжителство.
6 месеца той 'свършва' в мен /извинявам се, че се изказвам така/ - сещате се защо, за да забременея. Негово бе първоначалното желание, и аз се съгласих, като и двамата знаем, че ще имам затруднения /не само лично, но и лекарско мнение, но не ми се изпада в подробности/... Често срещано явление.
Опитвала съм да водя разговори с него, понеже не е разговорлив - относно какво мисли за брака, най - общо казано.
Казва, че е 'за' брака. Аз не го препирам за това, но при положение, че иска дете - в такъв случай, трябва да помисли. Даже, би ме било срам да забременея без поне предложение.
Той се дразни от подобни теми на разговор - имало време. Способен е да ми казва, че иска, но да не направи нищо - един вид, да ме 'успокои', и аз не знам.
Нямам желание да ми обяснявате как е по - добре да родя на 40год и да бъда с кариера, собствен дом и прочее, защото в днешно време не всеки би могъл да осигури това. Главата ми е на раменете ми, работя върху професионалното си развитие в момента. Общо взето, имаме добри условия, но пак ще кажа - не ми се изпада в подробности.
Пиша ви, да споделите, благодарение на вашия досегашен опит и разбирания - каква може да е причината да са налице тези негови, не/действия? И ако може - вашият пол, години, а може и още нещо.
Иска да е с мен, крои планове с мен за в бъдеще, съответно и аз. Тези дни обаче му казах, че без предложение не искам да се 'пробва' в мен повече. След тези мои думи, сме го правили два пъти, и двата пъти се изпразни в мен.
Пред негови приятели се е шегувал как щял да тика количка, въпреки че тези неща не ги споделяме.
Аз не бързам за нищо, но желанието му е прекрасно /не че не е и мое, но той има по - силно желание/.
Казала съм му всичко, което мисля и искам.
Ако се случи варианта с годежа - искам да се случи по скромен начин, даже може да не споделим на никой, а роднини и познати сами да разберат по пръстена на безименния пръст. Ако се стигне до брак - пак, по скромен начин, с изключително малко близки хора. Най - важно е усещането на истинската, дълбоката причина. И не е фикс идея.. Но щом иска бебе.. Искам да е по реда си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3f9874b704
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма да забременееш, щом си поставяш ограничения и намесваш дори срам!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 51251898f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лапешка работа,извинявай ама мисля,че и двамата сте недозрели за деца.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3f63bc91b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   По-важно е да не те зареже след като родиш. Дали сте сгодени, женени или неженени - раздялата става всякак. Имам наблюдения за женени със сватба "както трябва" и накрая щастливо разведени. Кое предпочиташ: предложение, годеж, сватба, църковна сватба... и накрая развод. Или нищо... и накрая все още заедно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fe14a275ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами виж - бракът, като цяло е едно социално зло. Утре ще се разделите, и ти ще можеш, да му вземеш половината умущесто, защото ... някакви си келяви закончета. За това е.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e88ce907ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   3, а не може ли предложение, годеж, сватба, църковна сватба... и накрая все още заедно?

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1bbe7403b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може да не е сигурен или чака първо да забременееш , аз също исках да се оженим първо , оженихме се. И бебето след това .

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 758bf557df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Нямам наистина личен опит, не съм сгодена и не правя опити за деца. Обаче тези теми последно време нахлуват между мен и приятели. Жена съм на 22 години, приятелския ми кръг е изграден в диапазон 18-28 годишни. Живея с приятеля си от 2 години и няколко месеца, обсъждали сме бъдещето, защото имаме връзка от повече време, но и двамата искаме поне първо да завършим образованието си, не се чувстваме зрели. Казвам го, защото ти го искаш като информация, а и за да знаеш, че ще говоря от наблюдения и чути размишления. Оказва се, че много от младите хора смятат брака за ненужен. Чувала съм много причини, основната е, че повечето на това мнение са виждали разводи, изневери или семейни скандали. Аз лично приемам брака за една огромна крачка, приемам го за отговорност и клетва за цял живот, което по някаква причина малко ме плаши и ме кара да искам да чакам. Смятам, че това са основните причини човек да не иска брак- отвратил се е от пародиите на брака или се страхува да предприеме такава крачка. Не, че нещо, но аз не бих имала доверие на човек, който се опитва да ме оплоди без моето желание, най-малкото бих настоявала за презервативи, а при първия скроен номер, бих минала на контрацептивни хапчета, макар и да съм чувала за лоши странични ефекти от прием на такива. Не може човек да се ожени насила, но не може и жена да роди без желание и с куп съмнения. Съветът ми е тези две теми да бъдат обсъдени сериозно, без викове и спорове, а с разбиране и нормален тон на разговора. Това са сериозните теми в една връзка, нямате право да взимате решения с лека ръка, тези избори се връщат като бумеранг и понякога страда не само двойката, но и едно дете.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 275b66655b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   До 4 - не мисля, че са „келяви” закони. Значи, жената може да износи две деца, да си ги гледа тези деца първите две години, после при всяко боледуване да излиза в болничен, да върти домакинство и накрая да няма право на нищо от придобитото???? За това закона казва ПРИНОС, а раждане и отглеждане на деца е принос, защото ако жената не е майка тя ще си гледа кариерата и трупа слава и пари, които правят повечето мъже. И моля Ви не ми излизайте с еманципацията на българката, защото е пълен фалш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3311ff1dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ще ти кажа едно. Мн държах и се тръшках мъжа ми да ми предложи. Еее направи го. Но под мой натиск а това не е никак готино. Само ако бях тогава нямаше да се тръшкам. дори напротив. Може и първо дете после брак. Какво толкова... Отпусни се. Нека не ти е фикс идея. После ще съжаляваш. Няма смисъл. Той те иска. Вие и сега сте семейство. Като стане детето съм сигурна че ще ти предложи. Може да има някои ограничения сега като това че не се получава... Отпусни се и не го напрягай. Недей с тази фикс идея. Повярвай ми. Разбирам теее повече от прекрасно... Но сватбата е един купон. Това не те прави по близка до него.... Защото си достатъчно близко. Важното е как те възприемат. Успех иии съвсем скоро да забременееш

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f51304f174
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен хрябва да си отговориш на въпроса "Защо държиш толкова на чрак? ". Дали си мислиш, че това е сигурност или изпитваш страх от това как би изглеждала в очите на другите, или....?
Друго защо той идка бебче точно сега?
Как си представяш живота с него в дългосрочен план?
Дали той те има вече за даденост и с едно бебче ще е още по спокоен, че нама мърдане?
Колко ти помага вкъщи? Моя мъж прави всякаква домакинска работа наравно с меи без да го подканям и сме 6 години заедно, бракувахме се без пръстени, суета и циркове заради даначните облекчения при появата на дете в държавата в която живеем. Ако бяхме останали в България нямаше нужда от подписване, никога нямаше да го направим.
Аз не зная дали работиш в момента, но бих те посъветвала да не оставяш да станеш мама без да имаш собствени доходи, това е независимост ихсвобода!

Ж-32г.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ce46f3ca44
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Миличка, ако не си забелязала над 60% от децата родени в последните години са родени от родители, които нямат брак. Освен това и Семейния кодекс промениха така, че ако приятелят ти признае детето, а той със сигурност ще го направи, детето ти ще има абсолютно същите права като всяко дете родено от родители, които са сключили брак. Така, че не знам за какъв е целия този зор? За да се видиш в бяла рокля? Ако е заради детето, нямаш абсолютно никакъв повод да се притесняваш. Доста приятели имам с деца, повечето изобщо нямат брак, но си живеят заедно, гледат си децата и всичко си е както трябва. Един подпис не гарантира, че някой ще е по-добър родител! Щом детето е желано и от двама ви ще бъде обичано и отгледано и без подпис. Някога бракът е бил задължителен и то за да се защити жената, защото не сме имали право да работим и да се образоваме много и нали се сещаш жена без съпруг или баща си е направо обречена на мизерия. Обаче сега при положение, че имаш право на развитие, собственост и т. н. бракът все повече се превръща просто в една хубава, но доста скъпа, отживелица. Е, ако чак толкова държиш да пръснеш хиляди за купон и за рокля и после да си съсипеш нервите докато обикаляш по администрациите да си сменяш документите (нали се сещаш, че ако вземеш неговата фамилия ще сменяш всичко от лична карта и шофьорска книжка та чак до кредитните и дебитните карти) и накрая да установиш, че в отношенията ви нищо, ама нищо не се е променило... давай! Обаче като човек с развод ти казвам, глупаво е и никога повече няма да допусна такава грешка. Подписът не променя абсолютно нищо! Само ако все пак в един момент нещата се объркат, ти струва доста пари, време и нерви да оправиш нещата и накрая някой адвокат забогатява покрай теб.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: fe059f0189
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Няма никакви гаранции, никога. Ако го поиска достатъчно, ще ти предложи и ще има годеж. Лично за себе си, ако някой се опитва да ме "кара" да го направя, няма да стане. Просто или ще избягам, или няма да се сгодя и ще стоя с нея, ако имам дете например. Аз лично имам, не съм предлагал брак, не искам да се женя засега, от над 12 години сме заедно с жена ми. Честно казано, изобщо не ми пука дали иска и колко иска, аз не го искам на 100% и няма и да го направя. За детето - поздравления. Много е трудно, ще те предупредя, и живи и здрави, след като го имате, поне 2 години няма да искате да се жените, просто надали ще сте си достатъчно приятни :D
Аз лично съм на 29, жена ми е на 33. Честно казано не ми е повдигала темата за брак, и нека така си остане! :) На вас желая успех, и ако имате детенце, да си го гледате с удоволствие и да се разбирате. Пък дали ще се ожените или не, времето ще покаже.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7187024f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Номер 2 е прав, като те чета ви е мнооого рано за дете. Вие май не можете да седнете и да проведете един разговор, какво дете...? !

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e493a58f46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ами чисто и просто може би просто не иска брак. Без значение какво ти казва, явно не иска да е директен, знаейки твоята позиция и разчита бебето да стане, пък подписа да го протака, докато може.
Това обаче няма нищо общо с желанието за дете. Толкова хора съжителстват и си правят деца без подпис като това не ги прави по-малко семейства от бракуваните.
На мен обаче ми се струва, че ти си се вторачила прекалено много в тази тема, сякаш е на живот и смърт и едва ли не ще те сочат с пръст, ако забременееш сега. Тоест самото твое желание за бебе някак остава на заден план, което не е добре.
Съсредоточи се в бебеправенето, в моментите на близост с половинката ти и в очакването да разберете дали е станало. Пожелавам ти го и ти гарантирам, че това ще са едни от най-хубавите моменти в живота ти. А пък знаеш ли, може приятелят ти да чака точно това, за да ти предложи. Не му давай зор, защото със сигурност, ако събира смелост, с вечното си натякване по темата, само ще го отдръпнеш.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6fa667ba21
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Бракът е ненужен ако се обичате. Повечето мъже и жени си мислят, че щом сключат брак то ще са заедно с другия човек за цял живот.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 790cc1e754
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не мога да те разбера, може би все пак ще се съгласиш да поясниш някои неща.

Защо те е срам да забременееш без предложение? Какво срамно намираш?

Защо се съгласяваш тогава да правите бебе преди годеж или брак?

Защо искаш да отгледаш цял човек с баща, с който не можеш да обсъдиш този въпрос? Може би не си даваш сметка, но детето ви свързва за следващите двйасетина години и ще се налага да водите разговори за отглеждането и възпитанието му, за образованието му, за здравето му.

Според мен в една връзка и двамата трябва малко да се надскочат в определени моменти, за да вървят нещата добре. Имам предвид, че той може да не е разговорлив, но ти очевидно имаш голяма нужда да обсъдите нещата. Така че просто седни и му кажи, че те е срам, че искаш бебето да е в брак и прочее. Ако не постигнете съгласие по този въпрос, нужно ли е да имате общо дете тогава?

Не мисля, че е по-хубаво да родиш на 40, аз самата родих на 35 и нямам толкова сили като на младини. Но и не мисля, че трябва да раждаш от който и да е, само и само да имаш дете. Ако не се разбирате и в бъдеще, как ще ти даде той съгласие за извеждане на детето от страната (на елементарна екскурзия) например?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2c3b7bf254
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Казала си му че не искаш да опитвате за дете без брак и той продължава да свършва в тебе? Какъв... Той иска да ти направи дете и това е. Гаранция че ще останете завинаги заедно никога няма, но те подкрепям за брака. Дай му срок в който да реши дали да ти предложи, през това време задължително ползвайте презерватив или му отказвай секс. Ако в този период той не ти предложи брак, кажи му че искаш да се разделите. Не да го заплашваш, просто му кажи колко е важно за теб да имате брак преди детето. Бъди твърда, бременността е голямо емоционално и физическо изпитание за жената(казвам го от опит), трябва да се чувстваш добре, а не да изпитваш срам.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ee787682e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Че защо мъж на двадесет и няколко години толкова ще напира за дете? Тях обикновено ги е страх от деца, като дявол от светена вода. Замисляла ли си се, авторке, че може да свършва в теб, просто защото му е по - готино, отколкото навън или с презерватив например?
Иначе от правна гледна точка няма значение дали детето е родено след сключен брак, ако бъде признато от бащата по надлежния ред. По важно в случая е, че това е много важно за ТЕБ. А на него му е през оная работа. Хубаво се помисли дали искаш деца и сериозно обвързване с човек, на когото очевидно много-много не му дреме за твоите желания и притеснения.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1bbe7403b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Според мен човек , който иска някого иска и брак с него . Ако се замисля , нещо не е сигурен . Не виждам защо един мъж да го е страх , брака за жените е по - труден всмисъл работа вкъщи , деца ... Пък и е хубаво семейството да е с една фамилия .

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b6411473a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   6 месеца е свършвал в теб и не си забременяла. Имате проблем. Или при мъжа ти или при теб. Не те плаша но почвайте да търсите добри инвитро клиники. При млади и здрави хора щеше да стане от раз.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5be0519e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Бракът вече не събира хората, а ги разделя, защото някой го имат за фикс идея. Ако се забранят браковете животът би бил много по-хубав. И още нещо. Родителите ми са се оженили, когато майка ми е била бременна и то защото баба ми ги е накарала, но след 2 години са се развели. И адвокатката на майка ми и е измъкнала доста пари. Така че от сватбата печелят само адвокатите при евентуален развод. И напиши в интернет Колко разводи има в България. На мене ми излезе, че половината бракове свършват с развод. Аз и 5 деца да имам от някой не бих се оженила. А още по-тъпото е да не искаш дете само защото не сте женени. Е няма по-голям егоизъм от това. Само гледай ако забременееш да не абортираш заради това, защото това ще бъде най-голямата грешка в живота ти и даже после може и да не можеш да имаш деца. Така че си помисли 2 неща. Наистина ли в този момент искаш дете и дали искаш точно от този човек.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 3f63bc91b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   5, защо не добавиш и 1 млн евро към всичкото? Човек може да измисля всякакви идеалности. Но все пак има приоритети и в случая е по-важно да няма раздяла отколкото да има брак и то преди да е забременяла. За годеж пък е пълна лигльовщина - ще се сгодят, ще чакат 8-9 месеца, после ще започне една подготовка за сватба, едно престараване. После сватбата минава, изчакват с децата за да "поживеят". И по някое време на 30г установяват, че то забременяването май не се получава толкова лесно както си го мислят. И започва чудене защо са пропиляни толкова години в търсене на съвършенство, а накрая няма време. То и принц се иска за предпочитане, а жената да е поне втора на Мис Свят - такава обикновена.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 712fd8bdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   ОМЪЖИ СЕ!!! След като искаш сватба и тогава дете отстоявай своето - детето е за цял живот и каквото и да стане ще бъде винаги първо на майката, после на бащата. По мое мнение въпросният ти “приятел” е чист егоист и емоционално не е готов за тази стъпка. Избирай мъж с кола, жилище и стабилни доходи. Мъж, който ще се грижи за теб и за детето. Бягай от мухльовци, които бързат за семейство само за да ти го закичат после на теб!!!

Ж-23г.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 27ad72cdcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Не е сериозно без брак - ше ти напълня фурната и детето ти ще носи моята фамилия, а ти различна все едно не си част от семейството. Как така свършва в теб като си му казала, че не искаш? Ти защо го позволяваш това? Да не си инкубатор. В една връзка трябва да се зачитат и уважават желанията и на двамата партньори. Аз бих му теглила една и бих си заминала.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0fea23b607
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   Номер 3, да се ожениш показва колко си сериозен. Никой не е застрахован от развод. Така, както се изказа, излиза, че по-добре да не се жениш, за да си щастливо разделен вместо щастливо разведен.
Към авторката - ти защо му даваш да свършва в теб след като сте говорили, че не искаш без брак? Да уважим неговото желание да има дете, а да не уважим твоето да си омъжена? Не разбирам хората, които не искат брак. За мен те не са сигурни във връзката си, не вярват, че ще е завинаги и искат лесно лесно да се измъкнат като се объркат нещата.
Истината е, че същите хора правят деца с хората, в които не са сигурни. Бракът показва уважение, вяра и желание да обявиш някого за твой официален партньор, който е много повече от всички преди него. Гаджета много, но съпругата е една - с брака й показваш, че искаш да бъдеш с нея. Хората се променят, понякога се влюбват безумно в някой друг и бракът се разваля все едно не е бил, но децата остават.
Не искате да обещавате на някого, че ще сте заедно завинаги, но реално се обвързвате с деца. Без значение дали имате връзка с майката, ще ви се налага да я виждате. А за жените, които говорят против брака - повечето такива, които познавам са с мамини синчета, които са си женени за мама и друга жена не им трябва. И да искат, брак няма да им предложат. Затова по-добре да злобеят и да го отричат отколкото да си признаят, че никой не ги иска насериозно.

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cbd0039aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Поредният готованко, който иска нещо толкова голямо (дете), което напълно променя живота на една жена, а не е готов насреща даже един пръстен да предложи.. Не мога да оправдая такива мъже с предишния им горчив опит. Явно го страх да не придобиеш нещо негово с брака, или думата "женен" просто не му допада.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cc30310e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Можеш да направиш компромис с дете, а приятелят ти със сватба. А само за информация правенето на детето е най-лесно, а после трябва майката да си го гледа и да прекарва безсънни нощи, а таткото да работи и да носи парички. Идеята за сватба след детето бързо се изпарява от главата на една двойка, защото събирате пари за разни неща на бебето и едно тържество е излишен разход. Освен грижи за детето жената поема грижите за мъжа и дома, зарязва кариерата си за 1-2 години и пристига бебе номер 2 и край с дискотеките, кафенцата. Започват интригите с тъщата и свекървата и идеята за нов дом. Никак не искам да те плаша, това е най-приятния момент за една жена и за едно младо семейство. Грижите са нищо работа, щом са за собственото ти дете. Важно е с приятелят ти да се разбирате и обичате и да бъдете щастливи заедно. Единствено тогава помислете за бебе. Правилно държиш на поредността с предложението и бракът. Това е обвързване не само на хартия. И все пак пий противозачатъчни, ако не желаеш бебе. Трябва да го решите заедно с твоята половинка, иначе е сладникаво че той иска бебе, надявам се да те глези и да бъде добър баща и се надявам и той да е с тази нагласа.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b03129d025
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Най-вероятно иска да се подсигури преди сватбата, че ще има наследници, щом като имаш репродуктивни проблеми. Няма лошо. Не го притискай, въобще не коментирай темата, той, ако е искал първо брак, после деца, щяхте вече да сте женени. Въпросът е ти какво искаш и дали двамата искате едно и също нещо от живота занапред?

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 56374fb5b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   Авторката.

1, това дали ще забременея или не, не зависи от теб.

2, не го отричам. Но пък колко уж зрели двойки имат деца? ..
Доста от малките деца са още с памперси и с таблет в ръка...

3, предложение, годеж, сватба, църковна сватба, бебе и заедно - така ги предпочитам нещата :), както ти е споменал номер 5.
Няма, не би ме зарязал - той го иска.

4, не ги разбираш тези работи явно

5, да.. дано без 'все още'

6, поринцип той в почти нищо не е сигурен. Прекратих т. нар. бебеправене. Надявам се, и при мен някой ден д се получи, както при теб.

7, ако зависеше от мен, щеше да иа нормални разговори, но както и да пробвах да говорим - уви.

Дълги години съм пила лекарства, включително контрацептиви, така че за мен е противопоказно, т. е. пих ги, за да мога един ден да забремея, обаче като се прекали - ефектът става обратен /по лекарско разписание, с поликистоза съм/.
А презервативи не обичаме, така че просто не свършва в мен.

8, така е!

9, не ми е фикт идея, както споделих. Просто ако ще има дете, да е по - реда си.
А пък сватбата не е просто купон за мен, аз даже не бих желала купон на моята.

10, последна година студентствам - надявам се съвсем скоро да си намеря постоянна работа. Иначе, имаме възможността като цяло.

За домакинската работа - с разни дреболии ми помага само. Ако ми се пречкаше там, нямаше да го одобря. :)

Защо иска бебе... сигурно, за да се 'подсигури' с мен. Не съм сигурна защо точно.

А за брака - не си мисля, че ще се промени нечие отношение; не го правя от страх, за показ или за сигурност, нито за 'купона' - даже не желая такъв, нито подражавам на 'както правят всички'; и от суета не е, даже и заради тръпката не е. И фикс идея не е, защото не то искам на всяка цена. Искам, защото това е вътрешното ми желание, такива са ми разбиранията - според мен това е правилното.

11, ако прочетеш какво отговорих на номер 10, ще разбереш защо.
Не ми е толкова, за да се видя в бяла сватбена рокля. Всъщност, бих искала да е бяла, защото обичам този цвят - но съвсем обикновена, удобна и изчистена, защото белият цвят е важен символ.
Какви хиляди за купон? - по - скоро никакъв купон и много малки суми ;).

Да, забелязала съм, че 60% от децата не с родени в брак. Е, и...

12, защо не искаш брак, какво те притеснява? Мислиш, че можеш да си намериш друга след време ли? ;) Питам те, защото един мой познат по тази причина не искал брак.

13, това е дилема... аз нямам проблем за разговорите, в него е специално за това. Как да го подтикна да говори, не знам? ...

14, тези, които живеят заедно без брак не са семейство и не могат да се наричат съпрузи, а... 'приятели'!?
Иначе, ще се опитам да спра да му намеквам и казвам - те всичките му роднини го правят и без това.

15, защо - отговорих вече същото на номер 10 и 11.

16, смятам, че съм достойна и го заслужавам - мининум да има годеж преди бебето.
Защо бих се срамувала - защото така го чувствам. А щом така го чувствам, значи е правилното.

Вече няма т. нар. бебеправене - прекратих го.

Проблема с разговорите е дилема...
Той е наясно какво искам аз, казва ми 'всичко с времето си'.
Дали просто ме успокоява или наистина мисли така, не знам.

17, благодаря ти за този коментар.
Доколкото го познавам, евентуален срок само ще го изнерви и нищо няма да стане.
Просто, ако не направи нещо, няма да има дете.

18, благодаря ти..
Иска го може би, защото си мисли, че ще съм му сигурна. И в същото време наистина донякъде не му пука за моите притеснения и желания...

19, не е сигурен. Аз не знам той изобщо дали е сигурен в нещо.

20, ами, имам да - вече съм го написала в темата и си имам лекар.

21, и щото половината бракове свършват с разводи, да се отказвам? Не е брака проблема, а хората.
Не съм егоистка, защото брака не е за егоисти. Точно егоистите бягат.

22, какви милиони, какво съвършенство, какви принцове и миски? Описваш някаква несвързана измислица, която няма никакви допирни точки с мен, с моите ситуации и разбирания.
Предпочитам далеч по - простички неща, а ако има сватба - да е съвсем сепмла.

23, благодаря ти, напълно съм съгласна, че трябва да е така.
Кола, жилище и доходи има, но всичко е толкова относително...

24, напълно си права... вече не свършва в мен.

25, така е...
Вече няма опити.

26, да, явна е така.

27, мислила съм върху нещата, които описа и знам, че би било така.

Имаме малко разминавания в секса, между другото, той е пасивен, скучен и егоист - оттук егоизма ми пречи. Но си е търсил жени по нета, при положение, че всеки втори път сигурно ми отказва секс.

А противозачатъчни дълго време съм пиела, защото имам поликистоза - те предизвикваха менструацията ми и ме 'раздвижиха', за да мога един ден да забременея, но вече е противопоказно и лекарите ми казаха да ги спра, защото вече ефектът ще е обратен.

28, ако беше прям и постоянен в действията си като мен - щях да знам.
В този случай времето ще ми покаже.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d7580f0f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Тука въпроса е дали Ти искаш дете, защото ти ще си тази, която ще го гледа постоянно. А той ще е на работа. Така, че хората много добре трябва да помислят, преди да решат да имат деца.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 04ec161886
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   20, естествено че не зависи от мен, а от теб и менталната ти нагласа! Нали тжва написах, научи се да четеш!

Номер 1

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: c412d8ba86
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Авторката съм. Реших да ви пиша отново, половин година по - късно. :)
След като ви писах спрях да мисля по тези въпроси. Само обсъдихме с него да продължим с бебеправенето. Не съм се вживявала.
Малко след като съм ви писала съм забременяла, но разбрах чак по Коледа, тоест в третия месец. В същото време, без ни най - малко да очаквам, той ми направи предложение за брак с пръстен. Приех. По - късно го питах вътрешно наистина ли го е почувствал - каза да. Скоро след това на 4Д прегледи се разбра, че плода е с повече от 1 тежки увреждания, те се виждаха тези увреждания на ехографа. В четвъртия месец абортирах, защото казаха, че е възможно да издъхне в петия месец предвид тежките увреждания и насечен сърдечен пулс. Тези неща изобщо не са ме травмитали, даже не се и сещам, а беше преди 2 месеца.
На днешна дата си я караме постарому.

 
  ...
преди: 5 години, 26 дни
hash: 2c3b7bf254
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Авторке, пожелавам ти много късмет, всичко ще се нареди

 
  ... горе^
преди: 5 години, 21 дни
hash: ed109e7391
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Ти му позволяваш да 'свършва' в теб... После мрънкаш... Ми това е сблъсък на характери и явно той е по-силния.... Като искаш първо брак 6 месеца защо му позволяваш подобно поведение... или и ти не знаеш какво искаш май... Чакаш някой друг да ти каже... Еми честито този някои се възползва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker